sâmbătă, iunie 28, 2008

Durex XXL


sursa foto: eatliver

Peste 500.000 de romani risca sa-si piarda vederea

DMLV este o boala ireversibila, care afecteaza preponderent persoanele trecute de 50 de ani. Alimentatia gresita, alcoolul, tutunul si razele UV pot declansa aceasta boala. Boala se numeste „Degenerescenta maculara legata de varsta” (DMLV) si, conform statisticilor, 80 la suta dintre romani nici nu au auzit de ea, relateaza Gandul in editia de azi.

Organizatia Mondiala a Sanatatii o considera, insa, cauza principala a orbirii, in tarile dezvoltate. Boala se manifesta prin reducerea treptata a acuitatii vizuale si apare majoritar la persoanele de peste 50 de ani, dar s-au intalnit cazuri si la pacienti mult mai tineri.

Conform statisticilor din Romania, citate de Gandul, circa 500.000 de persoane sufera de DMLV, majoritatea cu varsta peste 60 de ani. „Tratamentul este extrem de scump, nu este decontat de Casa de Asigurari, oamenii descopera boala in stadii avansate cand nu mai este cale de intoarcere”, sustine prof. Dr. Benone Carstocea, presedintele Asociatiei Romane de Oftalmologie, citat de Gandul.

Jumatate dintre cei diagnosticati cu DMLV se aflau la primul control oftalmologic. Din pacate, o data pus diagnosticul, se poate doar stopa evolutia bolii, nicidecum redarea vederii in totalitate, noteaza Gandul.

Potrivit Gandul, una dintre principalele cauze care duce la afectiunea ochilor este alimentatia necorespunzatoare, saraca in proteine, lipide, antioxidanti si acizi Omega 3 saturati. Apoi, consumul de alcool, tutun, soarele, razele UV, dar si factorul genetic afecteaza sanatatea ochilor.

„Priviti spre viitor - Protejati-va ochii!” este o campanie de informare si diagnosticare cu privire la cauzele orbirii, in special DMLV. Astazi, caravana este in Capitala, in Parcul Tineretului, intrarea dinspre Liceul Gheorghe Sincai, urmand sa stationeze cate doua zile in Sibiu, Brasov, Bacau, Baia Mare si Oradea, noteaza ziarul Gandul.

Articol publicat in NewsReport

vineri, iunie 27, 2008

ÎN CURÂND VOM ÎNOTA LA MARE ALĂTURI DE BANCURI DE CĂLUŢI DE MARE

În curând vom înota la mare alături de bancuri de căluţi de mare Cercetătorii de la Institutul “Grigore Antipa” din Constanţa au în plan să populeze Marea Neagră cu căluţi de mare, în prezent pe cale de dispariţie. Proiectul decurge bine în bazinele Institutului. În câţiva ani, turiştii care vin la mare ar putea înota aşadar alături de o specie pe care o ştiu doar din cărţile de zoologie. Numărul căluţilor de mare a scăzut substanţial în ultimii ani, în special din cauza poluării.

În faţa unui eventual dezastru ecologic, biologii au decis că trebuie să apeleze la reproducerea în laborator. Acum, în acvariile institutului de la Constanţa sunt 300 de căluţi de mare, dar specialiştii spun că vor ajunge la câteva mii de exemplare. Numai 5% vor supravieţui, dar proiectul rămâne un important pas înainte.

Biologii susţin că prin proiectul lor ar putea salva de la dispariţie căluţii de mare, iar apele Mării Negre vor fi populate din noi cu această specie. Căluţii de mare trăiesc la adâncimi mici, de 5 până la 15 metri. Substanţele extrase din corpul lor sunt foarte căutate pe piaţa produselor naturiste din Asia. Comercianţii chinezi, spre exemplu, oferă aproximativ 200 de euro pentru un kilogram de căluţi de mare.

Antena 3

Lumea are 10 milioane de milionari în dolari

In acest moment in lume exista 10 milioane de milionari in dolari, conform celui de-al 12-lea studiu realizat de banca americana de investitii Merrill Lynch si de compania de servicii de informatica Capgemini, World Wealth Report.

Numarul "marilor averi" a urcat anul trecut foarte rapid, cu 8,8% comparativ cu anul anterior. Grupul persoanelor milionare numara 103.320 de persoane in lume.

Averea cumulata a acestora ajunge la 40.700 miliarde dolari, ceea ce marcheaza o crestere cu 9,4% fata de 2006.

Orientul Mijlociu, Europa de Est si America Latina sunt regiunile care au inregistrat un avans foarte mare in ceea ce priveste numarul milionarilor. India bate insa toate recordurile, cu o crestere cu 22,7% a numarului de milionari in 2007 fata de anul anterior, urmata de China (20,3%) si Brazilia (19,1%).

Sursa: AFP, capital.ro

Volvo va inaugura fabrica de SUV-uri din Rusia în 2009

Producatorul auto suedez Volvo a anuntat ca va inaugura fabrica de SUV-uri din Rusia, regiunea Kaluga, in luna ianuarie a anului viitor.

Acordul privind dezvoltarea fabricii a fost semnat intre reprezentantii Volvo si guvernatorul regiunii Kaluga in vara anului 2007.

Fabrica va produce 10.000 de SUV-uri Volvo si 5.000 de SUV-uri Renault pe an, in baya unui acord intre cele dupa companii. Proiectul va absorbi in total o investitie de 100 milioane euro. Volvo Group este deja implicat intr-un joint-venture cu compania rusa AFK Sistema, denumit Volvo-VT-Zelenograd, care a fabricat aproximativ 450 de vehicule in 2007.

Guvernatorul regiunii Kaluga a declarat ca investitiile straine in zona au ajuns in 2007 la o valoare de 381 milioane dolari.

Sursa: BBJ, capital.ro

Noi domenii de internet: .news, .sports, .ebay


Companiile vor putea cumpara domenii care sa aiba nume apropiate de activitatea lor. Autoritatea care supravegheaza spatiul online, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), a ajuns la concluzia ca domeniul .com si domeniile nationale nu mai sunt suficiente. De exemplu, in Romania exista mai multe filme care se ocupa cu inregistrari audio, sa zicem. Dupa ce se vand domeniile inregistrariaudio.ro si .com, ma isunt disponibile domeniile cu cratima intre cele doua cuvinte si cam atat. De aici incolo, fiecare firma trebuie sa vina cu mai multa inventivitate pentru a putea avea un nume usor de retinut.

Lista noilor domenii este destul de lunga, acoperind foarte multe domenii de activitate. De exemplu, o companie ce furnizeaza anumite componente informatice specifice IBM va putea sa-si inregistreze un domeniu cu sufixul .ibm. Domeniul .ebay este disponibil pentru firmele care traiesc din licitatii pe binecunoscutul site. Orasele isi pot construi site-uri care sa se termine in .nyc sau .berlin. Cea mai buna veste pentru jurnalisti este faptul ca in afara de domeniul .info deja existent, o sa apara si .news. Pentru presa sportiva sau sportul ca domeniu domeniu de activitate, pot cumpara un domeniu pe .sports.

In opinia "domnului internet", pe numele sau real Paul Twomey, presedinte si CEO al ICANN, "aceasta decizie este cea mai mare schimbare pe care o puteam sa o facem pentru ca oamenii sa se gaseasc mai usor pe internet, de cand a aparut sistemul".

In prezent exista 160 milioane de site-uri dintre care 80 de milioane sunt nationale si 70 de milioane sunt .com.

sursa capital.ro

joi, iunie 26, 2008

La Fotograf


Un fotograf ambulant din orasul afgan Kandahar face o poza, pe trotuarul din fata dughenei clientului, cu un aparat care ar merita sa se odihneasca intr-un muzeu.
sursa romania libera

CEREMONIE ÎN PIAŢA TRICOLORULUI DIN BUCUREŞTI, ORGANIZATĂ DE ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL

Ceremonie în Piaţa Tricolorului din Bucureşti, organizată de Ziua Drapelului NaţionalAstăzi este Ziua Drapelului Naţional. Ministerul Apărării organizează o ceremonie publică, în Piaţa Tricolorului din Bucureşti. În deschidere, drapelul va fi sfinţit de un preot militar şi va fi ridicat pe catargul din piaţă, în acordurile imnului naţional. La ceremonie sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai unor instituţii civile, militare şi religioase dar şi veterani de război. Momentul va fi marcat şi în ţară, prin diferite ceremonii.

Antena3


CNA ÎI SOLICITĂ PREŞEDINTELUI TRAIAN BĂSESCU SĂ NU PROMULGE LEGEA "ŞTIRILOR POZITIVE"

CNA îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea ştirilor pozitiveIntenţia parlamentarilor de a impune posturilor TV şi radio să difuzeze ştiri pozitive a stârnit reacţii negative nu doar în rândul mass-media, ci şi printre membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului. Astfel, preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce îi va cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge noua lege a audiovizualului, fiind împotriva modificărilor care vizează obligativitatea difuzării de ştiri pozitive.

Popescu a mai spus că a fost "neplăcut surprins" de faptul că nu a fost nici măcar invitat la dezbaterile din plenul Senatului. Dacă membrii CNA ar fi fost prezenţi, cel mai probabil această lege nu ar fi fost aprobată. Mai mult, preşedintele Consiliului a precizat că această măsură este total inoportună, în condiţiile în care CNA şi Ministerul Culturii au propus deja modificarea Legii audiovizualului.

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect legislativ care modifică legea audiovizualului. Iniţiatorii acestui proiect sunt senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe. Aceştia susţin că este nevoie de această modificare pentru că preponderenţa ştirilor negative are un efect nociv şi ireversibil asupra vieţii şi sănătăţii oamenilor. Iniţiatorii legii susţin „că manipularea şi autoritarismul penetrează mult mai uşor persoanele cu afecţiuni emoţionale şi psihice."

Legea a fost adoptată de Senat, care este Cameră decizională. Singura modalitate prin care legea ar putea să nu intre în vigoare este de a fi trimisă înapoi în Parlament de preşedintele Traian Băsescu.

Sursă foto: www.cna.ro

Antena3.ro

ROMÂNII, MAI ÎNDATORAŢI LA BĂNCI DECÂT AMERICANII

Românii, mai îndatoraţi la bănci decât americanii Mania creditelor în România îşi arată efectele negative. Potrivit unui articol din Ziarul Financiar, românii au ajuns să fie mai îndatoraţi la bănci decât alte popoare mult mai dezvoltate din punct de vedere economic, precum americanii. Ponderea ratelor la credite din totalul veniturilor a ajuns, în România, la 16%, mai mult decât în SUA sau în alte ţări din Europa de Vest, unde această pondere se situează în jurul valorii de 14%, respectiv 10,4%. Singurele ţări care întrec România la acest capitol sunt Anglia, Polonia şi Olanda, ai căror locuitori dau până la 20% din venituri pe ratele la credite.

Ponderea datoriei bancare din venituri a crescut spectaculos în ultimii ani, datorită expansiunii creditelor contractate de populaţie. BNR arată că la începutul anului trecut serviciul datoriei era de numai 11%, în creştere de la nivelul de 7% în decembrie 2005.

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank, citat de Ziarul Financiar, subliniază că între 2001 şi 2007 creditul de retail a înregistrat, în medie, dublări în fiecare an. Populaţia a ajuns să aibă datorii la bănci de 22,2 miliarde de euro, potrivit datelor BNR pentru sfârşitul lui aprilie.

Bancherii susţin însă în continuare că sunt optimişti în privinţa potenţialului de dezvoltare a pieţei de credit din România, care se află în urma altor ţări din regiune. Ponderea creditului neguvernamental în Produsul Intern Brut se apropie acum de 40%, România apropiindu-se de Polonia. La sfârşitul anului trecut creditul pentru populaţie reprezenta doar 18% din PIB, faţă de 22% în Polonia sau 54% în zona euro.

Antena3.ro

DIRECTOARE SUSPENDATĂ DIN COMISIA DE BAC, DUPĂ CE A APĂRUT ÎN FILME ŞI POZE EROTICE

Directoare suspendată din comisia de BAC, după ce a apărut în filme şi poze erotice (VIDEO)Scandalurile sexuale nu ocolesc şcolile nici pe timpul desfăşurării examenului de bacalaureat. Directoarea Şcolii Generale „Mihai Eminescu” din Zalău a fost suspendată din comisia de BAC din care făcea parte, după mai multe filmuleţe şi fotografii în care ea şi soţul său întreţineau raporturi sexuale au fost postate pe Internet, pe un site destinat adulţilor.

Inspectorul şcolar general din cadrul ISJ Sălaj, Ioan Abrudan, a declarat pentru Mediafax că situaţia este „regretabilă”, că nu se ştie cine a postat filmuleţele pe Internet şi că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a fost anunţat despre cele întâmplate. „Am fost anunţat de directorea respectivă că i-au apărut filmele pe Internet, dar că nu ştie cum au ajuns imaginile acolo. Sunt bulversat de ce s-a întâmplat, pentru că este vorba de o familie de tineri, în care ea este un cadru didactic cu rezultate foarte bune în învăţământ. Am anunţat Ministerul Educaţiei şi, până la lămurirea cazului, directoarea şcolii a fost suspendată din comisia de bacalaureat din care făcea parte”, a declarat inspectorul şcolar.



Antena3.ro

INTERNETUL, ÎN FAŢA UNEI REVOLUŢII. NUMELE DOMENIILOR AR PUTEA FI LIBERALIZATE

Internetul, în faţa unei revoluţii. Numele domeniilor ar putea fi liberalizateInternetul ar putea să treacă prin una dintre cele mai importante schimbări de la apariţia sa, în urma unei decizii care ar permite "liberalizarea" adreselor web. Autorităţile internaţionale care se ocupă de internet vor vota joi, pentru a decide dacă regulile stricte de până acum asupra numelor "top level domain" precum ".com" sau ".ro", pot fi schimbate, anunţă BBC.

Ce înseamnă de fapt acest lucru? Dacă această măsură este aprobată, ar putea permite companiilor să-şi transforme "brand-ul" într-un nume de domeniu, ca şi persoanele fizice, care vor avea şi ele un loc în toată această ecuaţie.

Măsura ar putea, spre exemplu, marca apariţia unor site-uri de tipul ".xxx", după mulţi ani de dispute în acest sens. În prezent domeniile "top level" sunt limitate la numele de ţări precum ".ro" de la România,".it" (Italia) sau ".org", ".net" pentru organizaţii ori instituţii.

În ultimii trei ani, "The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers" ("Corporaţia internetului pentru numele şi numerele atribuite" sau "Icann"), a lucrat la liberalizarea adreselor de net în acest fel.

"Impactul acestei măsuri va fi diferit în regiunile de asemenea diferite ale lumii, însă va permite grupurilor, comunităţilor şi mediului de afaceri să-şi exprime identitatea online", a declarat, pentru BBC, Paul Twomey, directorul executiv al Icann.

"Suntem pe cale să deschidem o nouă piaţă «imobiliară» a internetului, cu noi «terenuri», care vor fi revendicate de oameni pentru motivele pe care le au fiecare dintre ei. Acest lucru reprezintă o creştere masivă a geografiei internetului", a mai spus directorul executiv al Icann.

Antena3.ro

miercuri, iunie 25, 2008

BULGARIA ŞI ROMÂNIA, CELE MAI SĂRACE ŢĂRI DIN UNIUNEA EUROPEANĂ

Bulgaria şi România, cele mai sărace ţări din Uniunea EuropeanăBiroul de statistici al Uniunii Europene, Eurostat, a anunţat că Luxemburgul este de departe cea mai bogată ţară din UE, în timp ce Bulgaria este cea mai săracă, având cea mai redusă cotă a Produsului Intern Brut pe cap de locuitor, de doar 38 de unităţi. În termeni de paritate valutară pe criteriul puterii, PIB-ul pe cap de locuitor în Luxemburg anul trecut a fost de aproape trei ori mai mare faţă de media UE, de 276 de unităţi.

Eurostat a declarat că rezultatul Luxemburgului a fost ridicat artificial de un mare număr de muncitori care fac naveta peste frontieră şi care au locuri de muncă în Luxemburg. Ei au ridicat PIB-ul Luxemburgului nelocuind acolo, reducând astfel numărul de persoane la care se împarte PIB. Irlanda, un mare beneficiar de fonduri ale UE, a avut PIB-ul pe cap de locuitor la 146 de unităţi, făcând-o a doua ţară dintre cele mai bogate ale blocului de 27 de state.

Bulgaria a avut cel mai scăzut PIB pe cap de locuitor la 38 de unităţi şi România a fost a doua dintre ţările cele mai sărace cu 41 de unităţi, urmată de aspiranta la UE Turcia, care a avut 42 de unităţi. Olanda este a treia dintre ţările cele mai bogate în UE cu 131 de unităţi şi Austria a patra cu 128.

Antena 3

Site-ul senatului spart in ...


sursa senat.ro


GUVERNUL A APROBAT RESTITUIREA DIFERENŢEI DE TAXĂ AUTO (VEDEŢI DOCUMENTELE NECESARE)

Guvernul a aprobat restituirea diferenţei de taxă auto (Vedeţi documentele necesare)Guvernul a aprobat, marţi, normele care stabilesc procedura de restituire a diferenţei de taxă auto plătită până în prezent conform Codului Fiscal şi taxad e poluare auto, care va intra în vigoare pe 1 iulie 2008. Restituirea se va face în maxim 45 de zile. Într-o conferinţă de presă, Mihai Hură, directorul general al Ministerului Finanţelor, a precizat că se va restitui atât diferenţa dintre taxa auto şi taxa rezultată din Ordonanţă, cât şi sumele din valoarea reziduală a taxei plătite.

Cererea depusă trebuie însoţită de documentele prevăzute în normele metodologice, şi anume:

- chitanţa, ordinul de plată sau extrasul de cont care să ateste plata taxei, în original sau copie

- copia cărţii de identitate a vehiculului şi a cărţii de înmatriculare, cu menţiunea că la depunere se va prezenta şi originalul.


Banii vor fi viraţi în contul contribuabilului sau îi vor fi înmânaţi.

În cazul în care maşina a fost vândută între timp, doar cel care a înmatriculat maşina poate solicita restituirea taxei auto.

Antena3.ro

„FRF-ul ne-a dat decât diurne pentru egalurile de la EURO”

Contra a spus ce-i doare pe tricolori, dincolo de eliminarea de la EURO

Contra a spus ce-i doare pe tricolori, dincolo de eliminarea de la EURO

Odată eliminaţi de la EURO, tricolorii au fost extrem de dezamăgiţi. Nu doar pentru că deşi au avut sferturile mai aproape decât s-ar fi aşteptat, şi le-au ratat, dar mai ales pentru că odată eliminaţi din turneul final „nu au rămas cu nimic”.

Banii pe care federaţia i-a încasat de la UEFA pentru calificarea şi participarea naţionalei la EURO se pare că ar fi luat alte căi decât buzunarele jucătorilor. Nemulţumirile de ordin financiar nu au întârziat să iasă la suprafaţă, primul dintre tricolori care a recunoscut că se aştepta la mai mult de la acest turneu fina a fost Cosmi Contra. Fundaşul lui Getafe a recunoscut într-un interviu acordat Evenimentului Zilei că „am negociat prost sumele de la EURO”. Dezvăluirile lui Contra au continuat cu îndârjire la adresa Federaţiei:

Aşa a fost stabilit dinainte, dacă nu ne calificăm, să nu primim bani. Acum nu mai avem ce să facem. N-am primit nimic în afară de diurnă, care a depăşit 100 de euro, plus nişte bani pentru două meciuri disputate înainte de Euro. Suma e însă mică. Era bine ca federaţia să ne dea o primă pentru partidele cu Franţa şi cu Italia, fiindcă băieţii au alergat mult pe teren. Au făcut risipă de energie. În plus, nu am pierdut meciuri jucate contra campioanei mondiale şi a vicecampioanei mondiale” a atacat Contra extrem de dur politica financiară a FRF.

Continuarea in prosport.ro

Cea mai tanara mama din lume a nascut la 5 ani

Cazul Florinei, fetita de 11 ani care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de unchiul ei, nu este singular. Cea mai tanara mama din lume a nascut la varsta de cinci ani, in anul 1939.

Imaginea principala
Lina Medina, o fetita de cinci ani din Lima, Peru, a nascut prin cezariana in luna mai a anului 1939.

Lina s-a nascut pe 27 Septembrie 1933, in satul Paurange. Avea numai cinci ani si opt luni cand a nascut un baietel, pe 14 mai 1939.

Site-ul Tripod.com relateaza ca parintii fetitei au crezut initial ca Lina avea o tumora abdominala. Nereusind sa gaseasca remediul pentru afectiunea fetitei, tatal sau a dus-o la spital. Dupa numai o luna, Lina a nascut un baietel.

Nascut la termen la maternitatea din Lima, Peru, baietelul, botezat Gerardo, cantarea 2,7 kg si era dezvoltat normal. Fetita si copilul ei au putut parasi spitalul dupa numai cateva zile.

In urma studiilor efectuate de Dr. Lozada, cel care a operat-o pe fetita, s-a descoperit ca Lina avea ciclu menstrual inca de la varsta de opt luni si sani dezvoltati de la varsta de patru ani.

Potrivit Wikipedia.com, nu au existat niciodata dovezi care sa ateste faptul ca fetita ar fi ramas insarcinata altfel decat normal. Cu toate acestea, ea nu a divulgat niciodata cine este tatal copilului.

Tatal Linei a fost arestat pentru suspiciune de viol si incest, insa a fost eliberat dupa putin timp din lipsa de probe.

Baiatul Linei, Gerardo, a aflat la varsta de zece ani ca cea despre care credea ca este sora lui era de fapt mama sa. Gerardo a murit in 1979, la 40 de ani, in urma unei afectiuni care ii afecta maduva spinarii, insa medicii nu au putut stabili nici o legatura intre aceasta afectiune si faptul ca mama sa fusese atat de tanara.

Lina Medina a nascut cel de-al doilea baiat in 1972. Barbatul traieste acum in Mexic.

Articol publicat in NewsReport

marți, iunie 24, 2008

"Am plecat din Elveţia când am văzut că hotelul naţionalei era plin de femei"

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, i-a răspuns lui Ionuţ Lupescu, după ce oficialul FRF l-a acuzat că a părăsit echipa naţională în cantonamentul din Elveţia.

"Corleone" îi demască pe tricolorii care au avut în Elveţia "experienţe" ce le-au fost "fatale" în meciurile contra adversarelor din "grupa morţii", precizând că viaţa extrasportivă pe care au avut-o aceştia pe parcursul Campionatului European, l-a determinat să nu rămână alături de jucătorii naţionalei pe parcursul competiţiei.

"Am fost acuzat că am plecat de lângă tricolori, am plecat când am văzut holul hotelului plin de femei. Acolo era ca la divizia C, mi-era frică să nu se repete situaţia de la meciul cu Bulgaria. La acest meci au fost doar soţiile, dar au fost situaţii de curând când nu erau doar consoartele lor. Dacă nu cad la pace cu Mircea Sandu, o sa fac multe dezvăluiri cu privire la ce s-a întâmplat în jurul echipei naţionale în Elveţia.", a spus Dragomir la SPTfm.

sursa prosport.ro

Senatorii elimină taxa auto, cer restituirea integrală a banilor

Comisiile de buget şi de administraţie din Senat au modificat OUG 50/2008, astfel încât se păstrează eliminarea din Codul Fiscal a vechii taxe auto, se elimină noua taxă de poluare, iar banii încasaţi de către stat până acum se restituie integral.

Preşedintele Comisiei de administraţie publică, senatorul PDL Dan Cârlan, a propus un amendament, potrivit căruia se elimină primele 10 articole ale legii, precum şi articolul 13, în care se face referire la aplicarea şi la modalităţile de calcul ale taxei de poluare
sursa gandul.info

Saab 9X - biohybrid

Petiţie pentru arbori

Sute de persoane au semnat o petiţie on-line împotriva tăierii arborilor seculari din Parcul Central şi ridicării unui nou sediu pentru Filarmonica Transilvania.
O petiţie împotriva distrugerii Parcului Central prin ridicarea noii clădiri a Filarmonicii Transilvania în Parcul Central a fost postată pe Internet (petitieonline).

“Autorităţile locale clujene intenţionează să defrişeze peste 70 de arbori din Parcul Central, dintre care unii seculari, pentru a facilita construirea unui mare sediu al Filarmonicii Transilvania. Cu tot respectul datorat acestei prestigioase instituţii de cultură, suntem convinşi că se poate găsi un alt amplasament pentru clădirea preconizată, care să nu aibă ca efect secundar distrugerea unei părţi din plămânul verde al oraşului, aflat în continuă micşorare după 1990”, se arată în textul petiţiei, care fusese semnată până ieri după-amiază de peste 800 de persoane.

Continuarea in Ziua de Cluj

ALFA ROMEO ATACĂ SEGMENTUL SUPERMINI CU MITO

Alfa Romeo atacă segmentul supermini cu MiTo (FOTO)Atenţie Mini-Cooper, Opel Corsa şi Volkswagen Polo, segmentul supermini are acum un nou jucător mulţumită noii Alfa Romeo, prezentată vineri, printr-un comunicat de presă remis Worldcarfans.com. Maşina a fost botezată MiTo, iniţialele reprezentând oraşele Milan şi Torino, locurile unde a fost desenată maşina.



MiTo a fost inspirată din modelul Alfa 8C Competizione, împrumutând o parte din trăsăturile ei, în special forma farurilor, dar şi stopurile cu LED-uri. De asemenea, aripile care adăpostesc roţile sunt proeminente. Target-ul maşinii sunt bărbaţii şi femeile cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.



Motorizarea este formată pentru început din două propulsoare pe benzină şi unul turbo-diesel, toate fiind disponibile cu o transmisie exclusiv manuală, cu şase rapoarte.



Motorizarea de bază porneşte de la propulsorul de 1,4 litri şi 78 de cai putere (58kW). MiTo are nevoie de 12,3 secunde pentru a ajunge la 100 de kilometri la oră, viteza maximă atinsă fiind, pentru acest motor, de 165 de kilometri la oră.



Cel de-al doilea motor este unul nou, turbo, de 1,4 litri 16v, care dezvoltă 155 cai putere la 5.500 de rotaţii pe minut şi un cuplu maxim de 206 Nm. Cei 155 de cai pot fi obţinuţi încă de la 2.000 de rpm, însă, un plus de 24 Nm sunt obţinuţi la 3.00 rpm, prin activarea Dynamic Driving Mode, un nou sistem de la Alfa Romeo. În numai 8 secunde se ajunge de la 0 la 100 de kilometri la oră, viteza maximă fiind de 215 kilometri la oră.



Cel din urmă motor al MiTo este cel diesel JTDM de 1,6 litri, 120 de cai putere, care produce 280 Nm la 1.500 de rotaţii pe minut, şi un maxim de 320 Nm la 1750 rpm. Alfa Romeo MiTo cu propulsorul JTDM ajunge de la 0 la 100 de kilometri la oră în doar 9,9 secunde, viteza maximă atinsă fiind de 198 de kilometri la oră.



MiTo este disponibilă doar în varianta de caroserie coupe cu 3 uşi şi va fi lansată din iulie în întreaga lume, mai puţin în America de Nord.

Fotografii: Worldcarfans.com

Antena3.ro

Soc si groaza cu romanii din Italia


Intr-un interviu la Radio Europa Libera, euro-deputatul liberal Renate Weber vorbeste despre modul jalnic in care se organizeaza comunitatea romaneasca de la Roma (CLICK PENTRU A ASCULTA). Renate Weber a fost recent in Italia pentru a lua pulsul comunitatii romanesti. Ea a tinut si un jurnal care este reluat de pagina de internet a sectiei romane de la BBC.
Reiau un pasaj socant din Jurnalul Renatei Weber despre locul de intalnire al romanilor din Roma, de la Annina:

Cred ca a fost una dintre cele mai traumatizante experiente pe care le-am avut vreodata, n-am crezut, sincer, ca niste oameni plecati din Romania sa isi caute norocul, sansa in viata, intr-o alta tara, pot sa se abrutizeze in felul acesta. E sordid si locul, si ceea ce se petrece acolo. E ceva ce in Romania n-ai vedea nicaieri, atat pentru ca oamenii nu s-ar comporta asa, cat si pentru ca ar exista autoritati care sa intervina. Italienii, si ca autoritati, sunt, din acest punct de vedere, un fel de “lasa-ma sa te las”. Chiar nu-i intereseaza.



Jean Moscopol -Tot ce-i romanesc nu piere


Echipajele de politie stateau alaturi, bineinteles ca nimeni nu intervenea, am inteles ca erau acolo doar pentru cazul in care aveau loc altercatii. Acest asa-zis loc de intalnire a romanilor este practic o parcare, mare, oribila, murdara, mizera din toate punctele de vedere, in care la intrare – ca sa-i zicem asa – te intampina vanzatoarele de seminte (ale caror coji bineinteles ca se scuipa pe jos). Urmeaza un amestec de cadite (din acelea de spalat copiii) si lighene pline cu gheata, in care se tin la rece sticle cu bere si, ma rog, si cateva sticle cu racoritoare, care se consuma toate in disperare la niste mese lungi de lemn cu banci de lemn, unde ai nostri stau asa, ca sardinele. Stau si beau, pur si simplu. In timp ce manelele urla din casetofoane. In spate, la trei metri distanta, cineva facea niste mici la gratar si, la mai putin de alti trei metri de locul unde se faceau mici, erau niste toalete, si acelea sordide, iar in spatele toaletelor, iarasi la doi-trei metri, un fel de frizerie in aer liber, cu patru frizeri care tundeau niste "clienti", cu o mare de par pe jos, cu o lume care se amuza teribil – era ceva naucitor. Desi am trait prin diverse orase din Romania, eu asa ceva nu am vazut acasa, nici in copilarie si nu imi dau seama de unde e luat acest obicei practicat acolo.

Si haideti sa nu mai facem din romi eterni tapi ispasitori, pentru ca singura persoana de etnie roma de acolo era vanzatoarea de seminte. Locul da impresia de loc unde se fac niste afaceri mai degraba necurate. E adevarat ca e un spatiu de unde pleaca microbuze care transporta pachete in tara – si asta se petrece intr-un mod sordid, adica nu exista nici un fel de curatenie si de regula acolo. Si pleaca, de asemenea, de acolo, autocare spre diverse localitati din tara.Se pare ca cineva castiga bani de pe urma acelui loc, se pare ca exista si o autorizatie data transportatorilor – nu stiu daca romani sau italieni, dar este cert ca exista un interes ca lucrurile sa nu se schimbe acolo.

Insa repet: cine trece pe acolo, daca asta este imaginea pe care o capata despre Romania, poti sa joci si calusarii si “Lacul lebedelor” la Roma pana nu mai poti, caci nu vei mai schimba imaginea.Si ca sa completez imaginea acestui loc de marimea unei jumatati de stadion de fotbal, trebuie sa spun ca mai era si un grup de penticostali (cred), care isi tinea slujba lor de duminica, cu un cor care canta cantece religioase, repet, totul la doi pasi literalmente de mesele cu bere, caditele umplute cu bere pusa la rece, micii langa WC si parul de la frizeriile in aer liber.

Absolut oribil! Am vorbit cu romani care au dorit sa se intalneasca acolo cu alti romani, dar prima lor experienta acolo a fost si ultima.
Am vazut apoi locul in care se intalnesc ucrainienii si, prin comparatie, vreau sa spun ca am avut un adevarat soc cultural, pentru ca la ucrainieni am vazut curatenie, ordine, disciplina.
La ucrainieni am vazut o abordare logica a intregii comunitati care se intalnea acolo. La intrare te intampinau niste oameni de ordine, care nu se comportau urat sau sa stea sa te legimiteze, dar aveau grija ca tot ce se intampla acolo sa fie in regula.
sursa badin.ro

Groparul milionar


Circula de cateva zile pe internet fotografiile facute de niste paparazii lui Razvan Murgeanu, lider al PD-L fost si probabil viitor viceprimar al Capitalei, in zilele de 2,3 si 4 iunie atunci cand acesta umbla dupa sprijin la Gigi Becali si rromii din sectorul 1. Printre acestea se afla si cateva fotografii cu Adrian Tulli, zis Adi Buba, administratorul cimitirului Sfanta Vineri.
Continuarea pe badin.ro

Milionarul în euro din cuibul şpăgarilor

Comisarul-şef Vasile Voinea, adjunctul de la Permise Auto şi Înmatriculări Argeş, a ajuns să fie unul dintre cei mai bogaţi oameni din Piteşti.

Arestat în dosarul mitei pentru obţinerea frauduloasă a carnetelor de conducere, Voinea are o declaraţie de avere care nu trădează cu nimic faptul că poliţistul ar putea ocupa un loc fruntaş printre cei mai bogaţi români.

După fiecare tranzacţie, când în proprietatea comisarului-şef intra vreun imobil, acesta încheia acte de donaţie în favoarea fiicei sale, Andra Voinea.

Aşa se explică faptul că în declaraţia de avere a poliţistului nu apar decât trei apartamente şi două terenuri din zecile de proprietăţi a căror valoare este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Unul dintre cele mai scumpe imobile deţinute de poliţist este fostul sediu al SIF Muntenia din Piteşti, achiziţionat de acesta în 2006.
Continuarea in adevarul.ro

SINTEZA ZILEI: BĂSESCU ESTE "MÂRLAN" CU JURNALISTA RFI, IAR TĂRICEANU RÂDE "CA UN PAPAGAL"

Sinteza Zilei: Băsescu este mârlan cu jurnalista RFI, iar Tăriceanu râde ca un papagalPreşedintele Traian Băsescu este din nou în atenţia presei. La întrebarea unei jurnaliste de la Radio France Internationale, adresate în cadrul unei confeirnţe de presă, şeful statului i-a spus acesteia că “şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă” şi a bătut-o ironic pe obraz. Analistul politic Ion Cristoiu se declară surprins că Băsescu “s-a oprit şi nu a bătut-o pe fund pe ziaristă”. Cristoiu spune că bătaia pe faţă este una “sexistă”, demnă de un “bărbat care traversează criza în apropiere de 60 de ani”.

Gestul nu este justificat nici din punctul de vedere al unui bărbat, cu atât mai puţin din cel al unui şef de stat, declară analistul politic.

ION CRISTOIU: BĂSESCU S-A COMPORTAT CA UN MÂRLAN CU JURNALISTA DE LA RFI


Pe de altă parte, Valentin Stan evidenţiază şi complicitatea de care a dat dovadă premierul Călin Popescu Tăriceanu la gestul "mârlan" al preşedintelui. “Tăriceanu se zgâieşte ca un papagal şi râde în fundal când o jurnalistă este jignită”, spune analistul politic.

VALENTIN STAN: TĂRICEANU RÂDE CA UN PAPAGAL CÂND BĂSESCU JIGNEŞTE JURNALISTA RFI


Gestul preşedintelui este menit să sublinieze prostia de care a dat dovadă ziarista, adresând o asemenea întrebare. Preşedintele jigneşte jurnalista şi încalcă o normă democratică ce obligă orice şef de stat să asculte de vocea poporului prin presă, mai ales că întrebarea era corectă.

Valentin Stan îl acuză pe preşedinte de incompetenţă în reprezentarea României la nivelul Uniunii Europene, pentru că nu cunoaşte mecanismele şi instituţiile europene.

O alta insultă la adresa opiniei publice este conform celor doi analişti politici şi declaraţia preşedintelui Băsescu potrivit cărora nu va mai raspunde la întrebări în cadrul conferinţei, ci în avion.

Antena3.ro

luni, iunie 23, 2008

Romanii se multumesc cu putin! A avut dreptate Boloni?


Dupa ce am vazut cu totii ca echipa Romaniei a fost distribuita in grupa C a Euro 2008, supranumita si "grupa mortii" de catre specialisti, am sperat ca jucatorii nostri vor avea ambitia necesara pentru a infrunta cu daruire marile puteri fotbalistice ale lumii.

Cu putin inainte de inceperea Campionatului European, Ladislau Boloni avea sa faca o declaratie care a socat la momentul respectiv, spunand despre romani ca au o mentalitate paguboasa deoarece se multumesc intotdeauna cu putin.

Boloni a apreciat ca toate caracteristicele poporului roman se regasesc in fotbalul romanesc si in jocul nationalei Romaniei.

"Poporul roman nu este curajos si este lipsit de ambitie, deoarece a invatat sa se multumeasca cu putin. In schimb, este un popor abil, descurcaret, inventiv, care a fost obligat intotdeauna sa gaseasca o solutie pentru a se descurca si a putea supravietui. Are o mare capcaitate de a suferi in tacere, fara a se revolta. Toate aceste caracteristici se gasesc in fotbalul nostru si in jocul echipei nationale", a subliniat Boloni.

In momentul de fata, dupa ce echipele din grupa noastra au fost eliminate, inca din faza sferturilor, de formatii care au avut ambitie, au stiut sa fie unite in momentele decisive si au avut un antrenor care a stiut cum sa isi motiveze jucatorii in meciurile cheie, putem spune ca fostul selectioner al Romaniei a avut dreptate.
sursa apropo.ro

DANA DEAC: VOI FACE CE NU FACE MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – VOI OFERI INFORMAŢII DESPRE CANCER

Dana Deac: Voi face ce nu face Ministerul Sănătăţii – voi oferi informaţii despre cancerDana Deac, cunoscută şi respectată jurnalistă, a suferit o mare lovitură în plan personal atunci când a fost diagnosticată ca având cancer la sân. Iniţial, ea a făcut o mamografie şi i s-a spus că este sănătoasă, după care pe aceeaşi mamografie i s-a arătat cancerul. „Este o experienţă foarte traumatizantă. De aceea trebuie să ne facem timp pentru noi, să ne răpim cinci minute din timp şi să mergem să facem o investigaţie, pe care să o verificăm apoi în alt loc. După 40 de ani e obligatoriu să îţi faci mamografie”, spune Dana Deac.

Ea a mai declarat că este nevoie ca oamenii să fie informaţi. De aceea, din toamnă, va lansa „o campanie foarte înţeleaptă, pentru a salva şi alte vieţi. Mă voi implica foarte puternic şi sper ca şi colegii din TVR să mă înţeleagă”. „Dacă fondurile ne vor ajuta, aş vrea să fac ce nu face Ministerul Sănătăţii: să oferim informaţii. Dacă aş fi avut informaţii înainte să fac mamografia, nici malpraxis nu s-ar fi întâmplat. Dacă aş fi ştiut că trebuie să merg cu investigaţiile la încă un medic, m-ar fi salvat. Alţi ochi poate ar fi văzut acel fluture care nu ar fi produs aşa o dramă în viaţa mea. E un lucru care mă va determina să ajut”, a declarat directorul TVR 1, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, de la News FM.

Dana Deac a mai spus că este foarte important ca în aceste momente de cădere să ai şi sprijinul unor prieteni. „Am avut o prietenă care m-a susţinut şi îmi spunea tot timpul ce mi se va întâmpla. Între timp, acum o săptămână s-au descoperit metastaze osoase la ea şi acum eu am devenit reper pentru ea. Încerc şi eu să fac ce a făcut ea pentru mine, să o sprijin. Pentru că oricât de puternic ai fi, ai momente de cădere şi trebuie să fie cineva lângă tine”, a spus Dana Deac la News FM.

Fundaţia Renaşterea a deschis şi un cont la UniCredit Ţiriac, Charles de Gaulle, în care se pot face donaţii pentru lupta împotriva cancerului. Contul este: RO60BACX0000000031173000.

Antena3.ro