Numele lui Mureşan este legat de falimentul Băncii Dacia Felix. În România, el a fost achitat în 2005 într-un proces care a durat aproape opt ani şi în care era acuzat de înşelăciune, fals şi uz de fals.
Antena 3
Info interesante de pe diverse site-uri cu update day by day!
*Nu-i place să vorbească de necazuri; doar de chituri, vagoane şi vopsele
*Fiul a vrut s-o urmeze, dar mama a ales o soluţie de compromis: l-a făcut vatman
A vopsit macarale, tractoare şi nu mai ţine minte câte maşini. Dar specialitatea ei sunt tramvaiele: a vopsit peste 2.000. Poartă cele mai curate salopete din secţie şi, evident, nu suportă rugina sau găurile în tablă. Bucuria ei este când vede vagonul ieşind ca nou din hală. O cheamă Veta, vopseşte de 30 de ani şi speră ca meseria asta să o scoată la pensie.AI NOŞTRI SUNT DE BAZÅ ● Au biserici, restaurante, case şi afaceri
Manifestările dedicate sărbătoririi a 620 de ani de atestare documentară a Sucevei şi Cetăţii de Scaun au debutat, la Primăria Sucevei, cu dezvelirea statuii ecvestre a domnitorului Ştefan cel Mare, al cărei autor este Geo Rădulescu, relatează ROMPRES.
Statuia a fost donată din propria colecţie de Sergiu Ganea, din Rădăuţi. Momentul a fost precedat de intonarea Imnului de Stat al României, după care primarul Ion Lungu a citit mesajul preşedintelui Traian Băsescu.
Au avut alocuţiuni prefectul Orest Onofrei, senatorul Gheorghe Flutur, viceprimarul Angela Zarojanu, donatorul statuii, Sergiu Ganea, şi preşedintele Asociaţiei pensionarilor „Bucovina 2000", Ioan Fodor.
Dezvelirea statuii lui Ştefan cel Mare a fost urmată de interpretarea unei balade dedicate marelui voievod de rapsodul popular sucevean Gheorghe Finiş.
Primarul a oferit oficialităţilor şi reprezentanţilor administraţiei locale şi judeţene medalii şi diplome aniversare.
De asemenea, cei prezenţi au avut posibilitatea să admire unele vestigii medievale de pe vremea marelui domnitor, Sergiu Ganea şi Nicolae Oprea prezentând o expoziţie filatelică având ca tematică cei 620 de ani de la prima atestare documentară a Sucevei.
La 10 februarie 1388, într-o zi de luni, în prima săptămână a Postului mare, domnitorul de atunci al Moldovei, Petru Muşat, a trimis o scrisoare regelui Vladislav al Poloniei, prin care îl ruga să aprobe construirea Cetăţii de Scaun şi mutarea capitalei Moldovei de la Siret la Suceava.
from adevarul.ro
Armele cu bile de cauciuc, care sunt periculoase, dar - potrivit legislaţiei româneşti - sunt neletale, se pot procura în baza unei simple notificări de la poliţie.
În celelalte state membre UE, acestea sunt considerate letale şi sunt supuse autorizării, după cum ne-a declarat Niculae Marinescu, şeful Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice din cadrul IGPR. Poliţia Română încearcă, încă de anul trecut, să modifice Legea armelor, dar proiectul de modificare şi completare a acesteia se află încă la Ministerul de Interne.
La sfârşitul anului trecut, în România erau înregistraţi 42.535 deţinători de arme neletale, cu 8.268 mai mulţi decât cei înregistraţi în 2006. Aproximativ 14.150 dintre deţinători sunt din Bucureşti. O persoană poate avea însă mai multe arme neletale, pe care le poate achiziţiona în baza buletinului şi a unei notificări eliberate de poliţie.
Interzise în Uniunea Europeană
"Dacă pentru permisele eliberate pentru arme letale creşterea este de 13 la sută, numărul certificatelor de deţinător de arme neletale eliberate în 2007 a crescut cu 1.042 la sută faţă de anul precedent. Adică de la 1.272 de certificate eliberate în 2006, s-a ajuns, în 2007, la nu mai puţin de 14.522 de certificate eliberate. Anul trecut s-au înregistrat, la nivel naţional, 77 de cazuri în care s-au folosit fără drept arme cu bile de cauciuc şi cu aer comprimat, numărul acestora fiind aproape de două ori mai mare decât cel din 2006.
Cu toate acestea, România rămâne în continuare singurul stat din Uniunea Europeană care permite comercializarea armelor cu bile de cauciuc doar în baza unei notificări", a subliniat comisarul-şef, adăugând că, "în anumite condiţii, folosirea unei arme neletale poate conduce la decesul persoanei". O altă propunere este incriminarea ca infracţiune a uzului de armă neletală, care se poate pedepsi cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
În prezent, cei care folosesc armele neletale în alte condiţii decât cele de legitimă apărare sau în poligon se pot alege doar cu amenzi cuprinse între 2 şi 5 milioane de lei vechi şi confiscarea armei.
Liber pentru interlopi
Până la aprobarea legii însă, armele neletale pot fi procurate de orice persoană majoră în baza actului de identitate şi a unei cereri de notificare. Poliţia eliberează, fără a cere alte informaţii, un document în baza căruia solicitantul îşi poate cumpăra arma neletală de la orice dealer din ţară. În România sunt aproximativ 140 de astfel de dealeri de arme.
Apoi, solicitantul se întoarce la poliţie cu arma şi i se eliberează certificatul de deţinător. Poliţia nu poate să facă un filtru al posesorilor de arme, astfel că deocamdată pot avea arme chiar şi cei mai periculoşi interlopi şi chiar persoane care nu sunt apte din punct de vedere psihic pentru a folosi armament. "Sunt cazuri în care oamenii se împuşcă la semafoare, ori pentru vreun loc de parcare. Sunt cazuri şi mai grave însă, când interlopii îşi reglează conturile cu pistoalele. Din acest motiv trebuie să restricţionăm achiziţionarea armelor neletale", a mai spus Marinescu.
Dacă noua lege ar fi aprobată, armele neletale vor putea fi achiziţionate doar de către persoane care nu au fost condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă, pentru infracţiuni comise cu intenţie, prevăzute de lege cu pedeapsa închisorii mai mare de doi ani. De asemenea, în posesia armelor ar putea intra şi persoanele care nu sunt învinuite sau inculpate în cauze penale pentru care se prevede o pedeapsă mai mare de doi ani şi sunt apte din punct de vedere psihologic şi medical.
Legea Strazii
29 ianuarie 2008, un avocat craiovean a fost ameninţat cu o un pistol cu gaze, în sediul Judecătoriei Craiova, de către un client de-al său, care îi ceruse restituirea onorariului.
Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare (CERN) spera ca prin testele sale de fisiune nucleara sa poata recrea conditiile din prima clipa a exploziei primordiale ce a generat Universul.
Pentru Irina Arefeva si Igor Volovici, de la Institutul de matematica Steklov din Moscova, filmele SF ar putea deveni realitate, ei explicand ca energia rezultata din coliziunea unor particule la viteze apropiate de cea a luminii, ar putea deschide poarta calatoriilor in timp.
Conform cu Teoria Generala a Relativitatii formulata de Albert Einstein, orice masa mare de materie sau orice forma de energie are capacitatea de a distorsiona spatiul si timpul din jurul sau.
Daca energia sau masa de materie este suficient de mare, se crede ca timpul poate fi distorsionat intr-atat incat se prabuseste in sine, generand o asa-numita gaura de vierme care actioneaza ca un tunel intre prezent si viitor.
Totusi multi oameni de stiinta raman sceptici cu privire la pretentiile de calatorie in timp ale cercetatorilor rusi. Dr. Brian Cox, membru al CERN si unul dintre cei mai mari experti britanici in fizica particulelor a declarat ca afirmatiile facute de matematicienii rusi sunt ''nimic altceva decat un interesant scenariu SF''.
''Coliziunile dintre particule de radiatii cosmice in straturile superioare ale atmosferei Pamantului sunt cu mult mai puternice si elibereaza cu mult mai multa energie decat orice am putea noi realiza controlat. Aceste coliziuni au loc de 5 miliarde de ani si totusi nu am vazut deschizandu-se nicio gaura de vierme si nu au venit nici un fel de calatori in timp'', a declarat el.
"De altfel si Stephen Hawking a sugerat faptul ca orice viitoare teorie asupra gravitatiei cuantice va exclude probabil aceasta posibilitate a calatoriei in timp, unul dintre motive fiind acela ca Universul actioneaza intr-un mod armonios, iar ideea calatoriei in timp ar distruge aceasta armonie'', a mai adaugat el.
De asemenea, unul dintre argumentele scepticilor este ca, daca intr-adevar calatoria in timp ar fi posibila, am fi fost deja vizitati de oamenii din viitorul Pamantului.
from citynews.ro
“Mi-am luat-o ca sa dovedesc ca am bani si sa le fac în ciuda tuturor dusmanilor care ma cred analfabet!”, se ambala Gigi Becali în 2005, înainte sa devina cel mai cunoscut sofer de Maybach din România.
Dupa ce a zgâriat-o, a lovit-o si chiar a “tunat-o” cu ranga în curtea casei din Pipera, Becali s-a lasat învins de traficul din Capitala, renuntând sa mai circule cu imensa limuzina prin Bucuresti. Dornic sa-si elibereze un loc în garaj, se pare ca latifundiarul l-ar fi delegat pe unul dintre “aghiotantii” sai sa-i scoata masina la vânzare, pentru nici mai mult, nici mai putin de 400.000 de euro, cu 100.000 de euro mai putin decât pretul initial al automobilului. Din informatiile ProSport, masina ar fi fost pe punctul de a fi “expusa” pe un site de vânzari auto din România, dar Becali a refuzat. A anulat imediat vânzarea, nedorind sa se afle ca va renunta la bijuteria pe patru roti sau, chiar mai rau, sa se expuna riscului ca altcineva din tara sa conduca masina care i-a apartinut lui, preferând sa o duca într-un showroom din Germania.
from prosport.ro
Unii şoferi clujeni cred că pietonii au aripi şi pot să treacă cu uşuriţă peste maşinile lor parcate pe trotuar. Şi nu doar atât ci unii cred că până şi maşinile au ceva opţiuni pentru care pot opta în momentul achiziţionării care le permit să zboare peste cele parcate în mijlocul străzii.
Astfel de întâmplări au devenit ceva obişnuit pentru clujenii care merg pe jos prin oraş. La o singură tură de centru, un prieten al clujeanul.ro a descoperit mai multe maşini parcate neregulamentar sau oprite exact în mijlocul drumului. Pe strada Iuliu Maniu un Fiat Grande Punto cu numărul de înmatriculare B-58-WZG le mai lăsase doar câţiva centimetri pietonilor parcând aşa din cauză locului prea mic care rămăsese liber între alte două maşini.
Nu cu mult mai departe de prima maşină parcată pe trotuar, pe strada Bolyai Janos, un Renault Megane era oprit exact în mijlocul străzii astfel că nici maşinile care ieşeau şi nici cele care intrau nu mai puteau înainta.
Preşedintele italian, Giorgio Napolitano a dizolvat Parlamentul deschizând astfel calea alegerilor anticipate, care ar putea avea loc în aprilie. Miniştrii se vor întâlni, în cursul zilei de azi, pentru a stabili data exactă a alegerilor legislative. Se preconizează că scrutinul va avea loc la 13 sau 14 aprilie.
from informatia de cluj
Peste 70 de tineri din toate judeţele au fost selectaţi pentru a participa la cea de-a doua ediţie a reuniunii “Youth Summit”, care se va desfăşura în perioada 10-13 februarie, la Bucureşti. Tinerii, care vor reprezenta comunităţile locale în faţa reprezentanţilor autorităţilor române şi europene sau în faţa unor importante firme, vor beneficia de o sesiune de pregătire înainte de summit. Timp de trei zile, participanţii se vor încinge la discuţii şi vor încerca să îşi prezinte viziunea pentru România şi noile obiectivele pe care trebuie să le stabilească după aderarea la Uniunea Europeană.
“Youth Summit” este cea mai amplă reuniune a tinerilor şi este organizată de British Council şi Asocţia ORICUM, cu sprijinul Ministerului Educaţiei. (R. I. N.)
from gandul.info
Aceştia au montată o rotiţă pe călcâie care permite deplasarea celui care îi poartă
Profesorii de la şcoala Hintgen cer interzicerea unor adidaşi foarte populari în ultima vreme în rândul tinerilor.
Dascălii invocă numeroasele accidente înregistrate în incinta şcolii.
Adidaşii au montată o rotiţă pe călcâie care permite deplasarea celui care îi poartă.
În cele mai multe cazuri tinerii şi-au rupt mâinile.
Medicii spun că cei care practică acest nou hobby trebuie să poarte căşti de protecţie, genunchere sau cotiere.
De altfel, aceleaşi recomandări există şi pe site-ul companiei producătoare.
from europafm.ro
Persoanele cu ochii albaştri din zilele noastre au un singur strămoş comun, care a apărut în urmă cu aproximativ 6.000 - 10.000 de ani, în regiunea Mării Negre, culoarea fiind rezultatul unei mutaţii genetice, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii danezi care au arătat că înainte toţi oamenii au avut ochi căprui.
Mutaţia a avut loc la nivelul genei OCA2, influenţând procesul de producere a melaninei (pigmentul care determină culoarea ochilor, a părului şi a pielii) în iris şi, implicit, apariţia culorii albastre. Culoarea albastră a rezultat în urma reducerii capacităţii de a produce ochi căprui, forma extremă a mutaţiei, aceea în care producţia de melanină este anulată complet, fiind cunoscută sub numele de albinism.
Cercetătorii danezi au analizat ADN-ul din mitocondriile (sursele energetice ale celulelor) a aproximativ 800 de persoane cu ochi albaştri, din mai multe ţări, printre care Iordania, Danemarca şi Turcia.
from informatia de cluj
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
-- De ce sunt spaniolii codasi in topul european al igienei, iar italienii, fruntasi? De ce se parfumeaza intens francezii? Dar grecii de ce conduc groaznic? Si de ce fiecare limba europeana are un vocabular admis si unul tabu, bogat in cuvinte expresive, cele mai multe dintre ele conotate sexual? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Peter Collet este profesor de psihologie experimentala la Oxford. Studiind principalele popoare europene, descopera ca ele "difera in cele mai neasteptate moduri" si schiteaza raspunsuri la aceste intrebari. Analiza comparativa pe care o ofera in "Cartea gesturilor europene", volum tradus de Andrea Rasuceanu pentru Editura Trei, pe care il mai gasiti inca in librariile din Romania, se desparte de vechile instrumente folosite la studierea specificului etnic: frenologia (o pseudo-stiinta conform careia forma capului si a fetei contine informatii despre personalitatea umana), psihologia rasiala, teoriile determinismului climatic. "Cartea gesturilor europene" (studiu publicat in 1993) nu este un ghid cu informatii impersonale despre popoarele cutare si cutare. Propunerea psihologului britanic se materializeaza intr-o serie de mici studii despre ciudatenii si cutume de diverse feluri ale europenilor, un fel de schite explicative care dau seama despre conduita in mai multe ipostaze ale ei: modul de adresare, gestica, privitul, umorul, mirosul, injuraturile etc. Inainte de a exemplifica prin cateva astfel de constatari si explicatii, mai precizez doar ca autorul cheama in sprijinul sau elemente de istorie, istoria mentalitatilor, sociologie, psihologie comparata, istoria artelor. Iar acum iata cum suna trasaturile identificate de Peter Collett, care sunt si subiectele analizelor din volum: 1. Raportat la distantele parcurse, pe soselele Greciei numarul mortilor este cel mai mare din Europa. 2. Spaniolii ocupa ultimul loc in topul igienei. 3. Intampinarea strainilor cu un sarut, acest "obicei promiscuu", era specialitatea Angliei prin sec. XV-XVI, ceea ce nu se mai poate spune in nici un caz despre Anglia de azi. 4. Francezii raman cei mai mari consumatori si iubitori de parfumuri. 5. Pentru iberici, timpul e atat de relativ, incat punctualitatea nu inseamna mai nimic. from ziua.net |
Doua fotografii de la respectivul eveniment au fost postate pe un site al pasionatilor de simulatoare de trenuri. Imediat dupa ce pozele au fost postate, autorul a fost obligat sa le stearga, din cauza nemultumirilor forumistilor.
Eduard Obretin, unul dintre forumisti, scria ca este derajnat de acest lucru. "Se infiinteaza o gara si panglica are culorile altei tari. De rahat! Si mai spuneti ca noi, astia din sud, suferim aiurea! Ma abtin de la alte comentarii ca nu e locul aici".
Un alt pasionat, Ionut, student din Iasi a comentat ironic: "Panglica romaneasca poate nu mai aveau + ca gara nu e la granita deci «undeva» in Romania".
In ultima vreme, pe siteul youtube au inceput sa circule tot felul de filmulete in care Romania este "sfasiata" intre Ungaria, Republica Moldova, Ungaria si Ucraina.
De asemenea, duminica dupa-amiaza, la sala sporturilor "Horea Demian" din Cluj-Napoca, asa dupa cum citynews.ro a informat, a fost nevoie de interventia jandarmilor pentru a calma spiritele incinse la maxim a unor grupuri de romani si maghiari.
from citynews.ro
Rusia intenţionează să deschidă în 2008 misiuni militare în ţări în care există cimitire ale soldaţilor ruşi, printre care şi România, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, care îl citează pe generalul Aleksandr Kirillin, directorul Centrului memorial militar al forţelor ruse.
Potrivit agenţiei Interfax, citată de NewsIn, planul se bazează pe un decret al lui Vladimir Putin, emis la 1 octombrie 2007. Pentru transpunerea sa în lege, guvernul a emis o directivă.
În total vor exista şapte astfel de misiuni - în România, Ungaria, Germania, Polonia, Cehia, China şi Lituania. Rusia a cerut mai multor ţări permisiunea de a înfiinţa misiuni militare.
"Aşteptăm răspunsul. Fondurile pentru 2008 sunt disponibile. Departamentul din Polonia, care există din 1993, îşi continuă misiunea", potrivit comunicatului.
"Misiuni ale Ministerului rus al Apărării sunt necesare pentru îmbunătăţirea condiţiilor cimitirelor militarilor noştri. Numai în 24 de state din Europa există cimitire în care sunt osemintele a mai mult de 2,5 milioane de soldaţi sovietici care au murit în al Doilea Război Mondial. Peste 80% dintre cei înmormântaţi în aceste cimitire sunt clasaţi drept soldaţi necunoscuţi, 7.500 de morminte au fost inspectate şi 4.519 au fost înregistrate. Situaţia memorialelor ce datează din Primul Război Mondial şi alte conflicte internaţionale este şi mai proastă", potrivit lui Kirillin.
"La cererea Ministerului Apărării, Ministerul rus de Externe a trimis documente la ambasadele noastre din ţările în care dorim să avem misiuni", a precizat el.
Răspunsuri au venit din Polonia, China şi Germania, ţări care au spus că "există dificultăţi în folosirea spaţiului ambasadelor pentru această misiune". "Acest lucru este confirmat de informaţii de la societatea Goszagransobstvennost, care nu are spaţiu în România ce ar putea fi folosit pentru misiune", a explicat oficialul.
Există o propunere pentru folosirea a ceea ce în prezent este un spaţiu rezidenţial în Cehia şi Ungaria, dar "este nevoie de o analiză suplimentară şi de asemenea se înregistrează dificultăţi în Germania şi China", a mai spus generalul.
from adevarul.ro
My blog is worth $5,645.40.
How much is your blog worth?
Acest sit are un caracter strict informational si incearca sa prezinte stiri din diverse domenii. Anumite articolele sunt preluate din presa pentru a fi comunicate publicului larg daca reprezinta stiri importante. Prin publicarea acestora nu folosim dreptul de autor, noi doar facem o comunicare publica pe internet, asa cum Moromete citea ziarul pentru sateni! Publicatiile care nu doresc sa publicam aceste articole ne pot contacta.
Daca acceptati aceste conditii autorii sit-ului va ureaza navigare si lectura placuta; daca nu acceptati aceste conditii parasiti acest sit!!!