marți, iunie 26, 2007

Echinaceea poate preveni raceala


photo from armonianaturii


Folosirea echinaceei ca si remediu poate sa faca mai mult decat sa injumatateasca riscul de a lua o raceala comuna , informeaza cercetatorii americani.

Acestia au gasit ca scade riscul de a dezvolta o raceala cu 58% , chiar si durata racelii fiind scurtata cu o zi si jumatate.

Expertii cred ca echinaceea , care este o colectie de 9 specii de plante pe care indigenii din America de Nord le foloseau , creste puterea sistemului imunitar.

Cercetatorii au luat in considerare 14 studii facute pe echinaceea. In unul dintre experimente , subiectii trebuia sa ia in plus si vitamina C. Combinatia a redus incindenta racelii cu 86%. Cand echinaceea a fost folosita singura , incidenta a scazut cu 65%.

Tratamentele continue insa ar putea sa-si scada din eficienta de aceea se recomanda administrarea temporara a echinaceei pentru o perioada de maxim 1-2 saptamani. Folosita mult timp , nu doar ca isi scade din efect dar ar putea sa obisnuiasca organismul sa fie stimulat pentru a lupta cu boala , acesta nemaireactionand eficient in afara influentei stimului.
form atitudinea

Niciun comentariu: