joi, iulie 19, 2007
10 beneficii ale morcovilor
Vitamina A este extrem de importanta pentru sanatatea pielii, a parului, a ochilor. Vitamina a ajuta in procesul de crestere, ajutand corpul in lupta cu infectiile. Beta-carotenul reduce riscul aparitiei unor boli de inima si a cancerului.
Nu sunt multi cei care cunosc beneficiile aduse de aceasta leguma.
Morcovii reprezinta o sursa foarte importanta de vitamina A si beta-caroten.
Morcovii sunt foarte gustosi, au un gust dulceag si o aroma placuta, fiind asociati cu multe feluri de mancare.
Pot fi serviti atat cruzi cat si gatiti.
Este una dintre legumele preferate de copii (chiar si de cei mai mofturosi).
Morcovii cruzi se por consuma atat acasa, cat si la picnic, in masina sau la serviciu.
Se gasesc tot timpul anului.
Morcovii nu sunt scumpi in nici o perioada a anului.
Ei contin fibre, fibrele fiind importante pentru tractul gastro-intestinal, reducand nivelul colesterolului.
Au un continut foarte scazut in calorii. Astfel, un morcov mare are 30 de calorii.
Morcovii mai contin si alfa-caroten, substanta care incetineste si previne cresterea tumorilor.
from gradinamea
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu