duminică, octombrie 14, 2007
H2O de lux pentru clienţi cu fiţe
SELECT. Apa este mai apă dacă provine din Hawaii sau din Patagonia sau are sticla încrustată cu cristale
Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume nu îşi dezminte faima şi le oferă oaspeţilor apă din te miri ce colţ al planetei. Contra cost, desigur, iar costul poate trece de 70 de euro pe litru.
Te relaxezi în camera somptuoasă a unui hotel de lux şi te-a lovit pofta de apă minerală din Patagonia? Ţi s-a făcut să guşti puţină apă rece precum gheţarii din Norvegia? Sau ai chef de ceva mai exotic şi vrei să încerci noul sortiment hawaiian Mahalo Deep Sea Water, din insula Kailua-Kona? Dacă eşti cazat la faimosul Claridge’s din Londra, toate aceste sortimente de apă, mai mult sau mai puţin minerală, îşi stau la dispoziţie, alături de multe alte soiuri, contra unor preţuri ce variază de la 30 la 70 de euro pentru o sticlă de 0,75 litri.
SORTIMENTE. În total, lista de “ape exotice” de la Claridge’s numără peste 30 de sortimente, scrie publicaţia britanică The Telegraph. Iar managerii hotelului au avut grijă ca nici un oaspete să nu comande la întâmplare. Pentru că, spun ei, la fel ca în cazul vinurilor, şi apa se serveşte în funcţie de ocazie şi de meniu. De exemplu, apa importată din Japonia însoţeşte perfect o masă compusă din sushi sau caviar, în timp ce apa minerală Waivera, provenind din îndepărtata Noua Zeelandă, merge de minune la un meniu cu carne friptă la grătar, datorită conţinutului scăzut de minerale.
Pentru oapeţii obosiţi, stresaţi, surmenaţi sau pur şi simplu mahmuri, experţii recomandă apa de izvor OGO din Tilburg, Regatul Ţărilor de Jos. Un argument imbatabil este că are în conţinut de 35 de ori mai mult oxigen decât apa minerală “de rând”, fiind exact ce-i trebuie băutorului pentru a se simţi mai în formă, mai revitalizat. Vedeta sortimentelor de apă de la Claridge’s este 420 Volcanic, provenind din izvorul neo-zeelandez Tai Tapu. Se comercializează la sticle de 420 de mililitri şi costă 30 de euro. Ceea ce înseamnă cam 70 de euro pentru un litru. Potrivit descrierii făcute de experţi, este slab acidulată şi lasă o senzaţie extrem de plăcută. Provine dintr-un vulcan stins şi iese la suprafaţă după o “călătorie” de 200 de metri prin roci vulcanice.
Pentru clienţii hotelului există totuşi şi o altă opţiune – apa londoneză de robinet. Gratis.
Istoric şi preţuri
Hotelul Claridge’s a fost supranumit “prelungirea Palatului Buckingham” pentru atmosfera de lux şi pentru strânsele legături cu familiile încoronate. Datează din 1812, dar poartă numele familiei Claridge din 1854, când a trecut în proprietatea acesteia. Pentru o zi, una dintre camerele sale a fost declarată teritoriu iugoslav, la 17 iunie 1945, aici născându-se Prinţul Alexandru al II-lea Karageorgevici.
“În ultimii ani, apa tinde să devină precum vinul. Fiecare dintre oaspeţii hotelului nostru are o părere, o preferinţă în acest sens, şi fiecare solicită marca sa preferată de apă. Pe lângă specialităţile exotice, le punem la dispoziţie oaspeţilor noştri şi apă din Marea Britanie, din Italia sau din Franţa”
Renaud Grégoire,Manager al Departamentului mâncăruri şi băuturi de la Hotelul Claridge’s.
from Jurnalul
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu