„Într-o seară, m-am gândit că nu există un simulator politic, în care fiecare cetăţean să îşi poată crea un partid, să invite oameni în partidul său, să fie alegeri, să fie votat şi să îi voteze pe alţii“, explică George Lemnaru, pentru Capital.
A făcut primele schiţe, dar şi-a dat seama că nu e suficient. S-a gândit că aleşii trebuie să ia decizii care să înfluenţeze atât economia, cât şi vieţile participanţilor la joc. Aşa că a pus la punct şi un modul economic, prin care oamenii îşi crează companii, plătesc taxe, angajează sau sunt angajaţi, cumpără sau vând produse. La scurt timp, a construit şi un modul militar.
A început timid, ca antreprenor. Mai apoi, s-a asociat cu un francez şi a pus cap la cap ideile care astăzi alcătuiesc Erepublik.
Lemnaru face o trecere în revistă a celor mai importante evenimente, petrecute în ultimul timp în Erepublik.com. „America a început un război împotriva Canadei, iar statele europene s-au aliat cu ţara atacată. Japonia a cucerit Coreea, iar cetăţenii României şi cei ai Moldovei au votat prin referendum ca cele două ţări să se unească“, povesteşte tânărul.
Fondatorii estimează că până la sfârşitul anului 2009. Erepublik.com va strâge 1.2 milioane de utilizatori. Cei mai activi jucători sunt, în prezent suedezii şi spaniolii.Înregistrarea pe site se face doar pe bază de invitaţie, iar peste 7.000 de doritori aşteaptă confirmări.
Antena3.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu