Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea,dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivatesintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriuluiorganism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.
Plasticul Margot
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului.Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism,iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu- l prin depozitarea in tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.
Cancer la plic
Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621,considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerogene substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un
praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust.
Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative.Glutamatul ucide celulele nervoase Glutamatul se vinde roducatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici,
aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu.
Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe oameni ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.
Otravuri pentru copii
Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, folosesc nu mai putin de sapte-opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie. Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt
foarte periculosi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta "produs natural". Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de
gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti. Chiar si zaharul obtinut din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producatorii au inventat si substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E950 si E951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.
vineri, iulie 06, 2007
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu