Cercetătorii consideră că fluxul sangvin care irigă creierul poate afecta modul în care nervii transmit semnale unor zone ale organismului. Dacă această teorie este adevărată, va putea fi folosită în tratarea unor afecţiuni cerebrale, inclusiv boala Alzheimer, schizofrenia şi epilepsia.
Practicienii medicinei chineze împreună cu instructorii yoga au fost printre primii care au considerat că statul în cap ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la întărirea atenţiei. Cercetătorii americani de la Institutul Tehnologic din Massachusetts afirmă că sângele poate influenţa funcţia nervoasă, ajutând la reglarea informaţiilor care străbat creierul.
Sângele conţine biochimicale care pot slăbi vasele de sânge, afectând astfel neuronii. Schimbările resimţite în cazul volumului de sânge pot afecta nivelul acestor chimicale.
Specialiştii afirmă că este posibil ca neuronii împreună cu unele celule glia să reacţioneaze la mişcarea regulată a vaselor de sânge de contractare şi de extindere. Sângele influenţează, de asemenea, şi temperatura ţesutului cerebral, care poate ulterior afecta activitatea neuronală.
from adevarul
joi, octombrie 25, 2007
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu