marți, mai 13, 2008

ASISTENTELE CARE S-AU POZAT CU UN MURIBUND ŞI-AU DAT DEMISIA, DAR NU POT FI SANCŢIONATE

Asistentele care s-au pozat cu un muribund şi-au dat demisia, dar nu pot fi sancţionateAsistenta care s-a pozat în ipostaze indecente lângă patul unui bolnav din secţia de terapie intensivă şi-a prezentat demisia începând cu data de 13 mai. Incidentul s-a petrecut la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu“ din Bucureşti, situat la etajul 6 al Spitalului Fundeni. Cadrul medical, pe nume Emanuela Mariana Modarjâc, mima o ipostază erotică, având în mână o perfuzie şi un picior pe patul bărbatului inconştient, care suferise numeroase intervenţii chirurgicale.

Demisia asistentei a venit după ce Comisia de etică a Institutului a propus conducerii instituţiei aplicarea sancţiunii maxime, respectiv desfacerea contractului de muncă. Alături de ea şi-au prezentat demisia şi alte două colege, Emilia Furnică şi Ioana Ciobotaru, care s-au fotografiat zâmbăreţe lângă pacient.

Fotografiile au fost făcute în ianuarie 2007, în Secţia terapie intensivă 2. Comisia a decis totodată sesizarea Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România în cazul celor trei asistente. Acesta nu a putut însă să aplice nicio sancţiune, pentru că, potrivit Codului Muncii, orice abatere, dacă nu este semnalată în şase luni de la producere, se prescrie.

Cele trei asistente au cerut de la Ordinul Asistenţilor dreptul de liberă practică, dar deocamdată nu intenţionează să revină la institut.

Sursă foto: Ziarul Cancan

Antena3.ro

Niciun comentariu: