marți, mai 13, 2008

"Mamica" legii anti fast-food a invins

O mamica din Cluj-Napoca a reusit, dupa un an si jumatate, sa interzica comercializarea produselor de tip fast-food in institutiile scolare si prescolare din Romania. Clujeanca a fost ajutata de comunitatea parinticlujeni.ro, de deputatul Mircia Giurgiu, precum si de o echipa de specialisti reputati in nutritie si boli matabolice. Legea privind alimentatia sanatoase in unitatile scolare a fost astazi votata in unanimitate de membrii Camerei Deputatilor

Cristina Iacob este mama a trei baieti, dintre care doi sunt scolari. Totul a inceput in octombrie 2006, cand McDonald's a inceput o campanie in scoli. "Un clovn ii aduna pe scolari in sala de sport sau in alte incaperi mai mari, si le impartea HappyMeal-uri copiilor, contra cost. Am fost revoltata de acest fapt si am vrut sa-i trag la raspundere pe cei de la McDonald's. Atunci am observat ca nu exista nicio lege impotriva acestora:, povesteste mamica. Impreuna cu alti parinti revoltati, Cristina Iacob s-a hotarat sa faca o petitie si au solicitat o lege impotriva mancarii fast-food in scoli.

"Comunitatea parinticlujeni.ro i-a ajutat pe parinti sa-si spuna oful. Mamicile s-au aratat cu adevarat revoltate de aceasta campanie. Speram ca legea va fi respectata" a declarat Andreea Ignat, proprietara site-ului parinticlujeni.ro

Initiativa a ajuns apoi la deputatul Mircia Giurgiu, care a promovat in Parlamentul Romaniei proiectul unei legi privind alimentatia sanatoase in unitatile scolare.

Astazi, dupa un an si jumatate, Legea privind alimentatia sanatoasa in unitatile prescolare a fost votata in unanimitate in plenul Camerei Deputatilor. "Legea trebuie sa fie respectat, nu ne indoim de acest lucru. Trebuie doar urmarita si supravegheata punerea ei in aplicare", a declarat pentru citynews.ro, deputatul Mircia Giurgiu.
sursa citynews.ro

Niciun comentariu: