miercuri, mai 14, 2008

VATICAN: ÎNTRE DUMNEZEU ŞI EXISTENŢA EXTRATEREŞTRILOR NU ESTE NICIO CONTRADICŢIE

Vatican: Între Dumnezeu şi existenţa extratereştrilor nu este nicio contradicţie Oamenii de ştiinţă de la Vatican au declarat că nu există o contradicţie între credinţa în Dumnezeu şi posibilitatea existenţei unor fiinţe extreterestre. „În opinia mea, această posibiliate există” a declarat prelatul Jose Gabriel Funes, în vârstă de 45 de ani, adăugând că şi-i imaginează pe aceşti „fraţi extratereştri” ca pe nişte fiinţe umane mai evoluate.

„Cum am putea exclude posibilitatea ca viaţa să se fi dezvoltat şi în altă parte?” a întrebat consilierul ştiinţific al papei Benedict într-un interviu acordat ziarului L'Osservatore Romano. „Aşa cum există o multitudine de fiinţe pe pământ, unele mai inteligente decât altele, pot exista şi fiinţe mai intweligente decât omul, create tot de Dumnezeu. Acest lucru nu intră în contradicţie cu credinţa noastră pentru ca nu putem să punem la îndoială libertatea de creaţie a lui Dumnezeu.” a mai spus acesta.

Funes şi-a exprimat de asemenea opinia că tensiunile dintre Biserică şi ştiinţă ar putea fi depăşite prin comunicare şi încercarea de a se cunoaşte şi înţelege reciproc.

Antena3.ro

Niciun comentariu: