joi, mai 15, 2008

Teroare şi sânge la finala Cupei UEFA! Un fan rus a fost înjunghiat





Ceea ce trebuia să fie un eveniment plin de fast, care să coincidă cu încoronarea celei mai bune echipe din Europa - la nivel de Cupa UEFA - s-a transformat într-un adevărat coşmar.

Toate au fost bune şi frumoase pe durata a 90 de minute. Suporterii au cântat şi au dansat încontinuu, iar cele două echipe şi-au răsplătit susţinătorii cu un joc spectaculos, marcat din păcate cu multe ratări. Zenit şi-a adjudecat în cele din urmă trofeul, graţie golurilor marcate în repriza secundă, iar scoţienii păreau că vor avea parte de un drum scurt, dar trist, până acasă. Însă fanii lui Glasgow Rangers au hotărât să se răzbune pentru eşecul din teren, printr-o metodă pur britanică. Aceştia au dat startul unei revolte adevărate, în care au căzut ca seceraţi mai mulţi dintre fanii adverşi. Însă cel mai grav rănit dintre ei a fost un tânăr înjunghiat în spate, chiar înainte de începerea partidei.

Peste tot în centrul oraşului Manchester, zeci de suporteri plini de sânge aruncau cu scaunele şi mesele teraselor din zonă. Cum fanii lui Zenit nu au fost deajuns, scoţienii s-au repezit către forţele de ordine, care au replicat în aceeaşi manieră. Ceea ce a urmat poate fi descris ca un măcel în toată regula, zeci de susţinători ai lui Glasgow Rangers fiind trântiţi la pământ, după ce au „salutat” Poliţia cu o ploaie de sticle sau alte obiecte contondente care le-au căzut la îndemână.

„Sute de oameni au început să atace poliţiştii din zonă, iar aceştia nu au stat pe gânduri şi au intervenit în forţă. Strada arăta ca un teatru de război. Peste tot vedeam doar sticle zburând şi oameni puşi la pământ”, a fost declaraţia şocantă a unei persoane care a trăit evenimentele la faţa locului. Se pare că scânteia care a aprins flacăra a fost un accident provocat de un taxi. Maşina a lovit un suporter scoţian, iar spiritele s-au încins imediat, motiv pentru care automobilul a rămas fără geamuri, în doar câteva secunde. A urmat un raid asupra unor magazine de la parterul clădirilor, patronii declarând că fanii scăpaţi de sub control le-au şi furat din bunurile scoase la vânzare, după ce au distrus totul în calea lor.

Iar în momentul în care unul dintre ecranele-gigant s-a defectat, scoţienii pur şi simplu au înnebunit. Ei au dat vina pe autorităţi, crezând că totul a fost premeditat, şi mulţimea de 10.000 de oameni a început un nou scandal cu forţele de ordine. „Toată lumea ne-a promis un eveniment special, de talie mondială, iar ceea ce am primit a fost îngrozitor. Întreg oraşul arată ca o groapă de gunoi, iar huliganii, în fară de neorocirile făcute, au urinat în plină stradă”, a precizat unul dintre localnicii din Manchester.

Şoc! Galerie foto războiul de după meci

sursa antena3.ro/sport

Niciun comentariu: