vineri, iunie 23, 2006

I know you're busy...have a break...



My neighbor has lost her puppy and is desperate in finding him. She does alot of travelling and always brings her dog with her. Yesterday, she was sitting on the couch watching TV when she realized she hasn't seen her pup in a while and can't even begin to think when or where she last saw him. She has been putting up signs everywhere. If you have seen this dog, please let me know and I will notify her. Your help would be greatly appreciated. Thanks in advance.

miercuri, iunie 21, 2006

CINE MOARE? - Pablo Neruda



Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nu risca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste. Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru. Moare cate putin cine evita pasiunea, cine prefera negrul pe alb si punctele pe "i" in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa straluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii. Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau; cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis; cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile "responsabile". Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nu citeste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi. Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat. Moarte cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si detestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreba de frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar daca stie intrebarea. Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca a fi "viu" cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim...
Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale Daca va fi sa furi, fura o sarutare Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica Daca va fi sa iti fie foame, sa-ti fie foame de iubire Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi...

Cum se poate obtine fericirea? - Sri Ramana Maharsi


Fericirea nu este o stare de atins. Esti din totdeauna in starea de Fericire. Dorinta ta de fericire provine din sentimentul tau de insatisfactie. Cine incearca acest sentiment? Cauta sa afli! Atunci cand dormi profund esti fericit, dar in acest moment nu esti. Cine este cel care a venit sa se interpuna intre aceasta stare de Fericire si cea de Ne-Fericire? Este Eul. Cauta sursa sa si vei gasi Beatitudinea. Nu este vorba de a obtine ceva nou. Va fi suficient sa renunti la ignoranta ta, care te face sa vezi ca esti altfel decat in starea de fericire. Cine este victima acestei ignorante? Este Eul. Cauta atunci sursa eului. Cand vei ajunge acolo vei vedea ca eul dispare si ca doar starea de fericire eterna subzista. Tu esti Acela, Aici si Acum... Fiecare om are dreptul dar si datoria de a se cunoaste. A te cunoaste pe tine insuti inseamna a cunoaste pe Dumnezeu. Iar a cauta pe Dumnezeu aflat in afara, parasind pe Dumnezeu aflat in interiorul inimii, este ca si cum, aruncand o perla veritabila, ai cauta apoi o margea fara pret...

"Legile Copilului"



Nu ma rasfata. Stiu foarte bine ca nu mi se cuvine tot ceea ce cer. Dar te incerc totusi!
Nu-ti fie teama sa fii ferm cu mine. Eu prefer aaa. Asta ma aseaza la locul meu.
Nu folosi forta cu mine. Asta ma obisnuieste cu ideea ca numai puterea conteaza. Voi raspunde mult mai bine daca sunt condus.
Nu fi inconsecvent. Asta ma pune in incurcatura si ma face sa incerc sa scap nepedepsit, indiferent ce fac.
Nu-mi face promisiuni. S-ar putea sa nu le poti tine. Asta ma va face sa-mi pierd increderea in tine.
Nu raspunde provocarilor mele atunci cand fac lucruri care te supara. Voi incerca atunci sa capat si mai multe victorii.
Nu te supara prea tare cand iti spun ýte urascý. Nu cred ce spun, dar vreau sa te fac sa-ti para rau pentru ceea ce mi-ai facut.
Nu ma face sa ma simt mai mic decat sunt. Voi incerca sa-ti demonstrez contrariul purtandu-ma ca o persoana importanta.
Nu face in locul meu nimic din ceea ce as putea sa fac singur. Asta ma face sa ma simt ca un copil si voi continua sa te folosesc in serviciul meu.
Nu-mi menaja relele obiceiuri, acorda-mi cat mai multa atentie. Altfel nu faci decat sa ma incurajezi sa le continui.
Nu ma corecta in public. Voi fi mult mai sensibil daca-mi vei vorbi bland intre patru ochi.
Nu incerca sa discuti comportamentul meu in febra conflictului. Din anumite motive, auzul meu nu e foarte bun in acel moment, iar cooperarea mea e chiar si mai slaba. E mai bine sa actionezi asa cum e cazul, dar hai sa nu vorbim despre asta decat mai tarziu.
Nu incerca sa-mi tii predici. Vei fi surprins sa constati cat de bine stiu ce e bine sau rau.
Nu ma face sa simt ca greselile mele sunt pacate. Trebuie sa invat sa fac greseli fara a avea sentimentul ca nu sunt bun de nimic.
Nu ma cicali. Daca o faci, va trebui sa ma protejez prin a parea surd.
Nu-mi cere explicatii pentru comportarile mele greaite. Cateodata nici nu stiu de ce am procedat asa.
Nu ma pedepsi prea tare. Ma sperii usor si atunci spun minciuni.
Nu uita ca-mi place sa experimentez. Invat din asta, deci te rog sa te obianuiesti.
Nu ma feri de consecinte. Trebuie sa invat din experienta.
Nu baga prea mult ýn seama indispozitiile mele. S-ar putea sa profit de faptul ca imi acorzi mai multa atentie cand sunt bolnav.
Nu ma respinge cand pun intrebari cinstite. Daca o faci, vei constata ca nu te mai intreb si imi caut informatiile in alta parte.
Nu-mi raspunde la intrebarile prosteati si lipsite de sens. Altfel, voi incerca mereu sa te agat de mine cu asemenea intrebari.
Nu incerca niciodata sa arati ca esti perfect sau infailibil. Ma faci sa simt ca nu voi putea sa te ajung niciodata.
Nu te teme ca petrecem prea putin timp impreuna. Ceea ce conteaza este cum il petrecem.
Nu te teme daca eu sunt speriat. Voi deveni si mai speriat. Arata-te curajos!
Nu uita ca eu nu pot creste fara o gramada de incurajari si intelegere, dar cateodata o apreciere, chiar castigata cinstit, este uitata. Mustrarea batjocoritoare nu.
Poarta-te cu mine cum te porti cu prietenii tai; atunci voi deveni si eu prietenul tau. Tine minte: invat mai mult de la un model decat de la un critic.

Si, in afara de asta, te iubesc foarte mult..., te rog, iubeste-ma si tu in schimb!

Alegoria broscutelor


Lectia Nr. 1 pentru viata
A fost odata un grup de broscute... care voiau sa se ia la intrecere. Telul lor era sa ajunga in virful unui turn foarte inalt. Se adunasera deja multi spectatori, pentru a urmari cursa si a le incuraja pe broscute. Cursa urma sa inceapa... Totusi... Dintre spectatori nu credea nici unul ca vreuna din broscute va reusi sa ajunga in virful turnului. Tot ce se auzea erau exclamatii de genul:

Oh, ce obositor!!! Nu vor reusi niciodata sa ajunga sus! sau: Nici nu au cum sa reuseasca, turnul este mult prea inalt! Broscutele incepura se abandoneze ...Cu exceptia uneia singure, care se catara vioaie mai departe... Spectatorii continuau sa strige: E mult prea obositor! Nu va putea nimeni sa ajunga sus! Tot mai multe broscute se resemnau si abandonau... ...Doar una singura se catara consecvent mai departe... Nu voia cu nici un chip sa abandoneze! In final renuntasera toate, cu exceptia acelei broscute, care cu o imensa ambitie si rezistenta reusi sa ajunga singura in virful turnului! Dupa aceea, toate celelalte broscute si toti spectatorii au vrut sa afle cum a reusit broscuta sa ajunga totusi in virf, dupa ce toate celelalte se vazusera nevoite sa abandoneze cursa!
Unul din spectatori se duse la broscuta s-o intrebe cum de a reusit sa faca un efort atit de mare si sa ajunga in virful turnului. Asa se afla ca...
Broscuta invingatoare era SURDA !!! Morala? Nu asculta niciodata de oamenii care au prostul obicei de a fi intotdeauna negativi si pesimisti... fiindca ei iti rapesc cele mai frumoase dorinte si sperante pe care le porti in suflet!
Gindeste-te mereu la puterea cuvintelor, caci tot ceea ce auzi sau citesti te influenteaza in ceea ce faci!
Deci:
Fii MEREU OPTIMIST!
Si mai ales Fii pur si simplu SURD cind cineva iti spune ca nu-ti poti realiza visurile!
Gandeste-te: Poti reusi in viata daca vrei cu adevarat!

Paradoxul vremurilor noastre...- Octavian Paler


"Avem cladiri mai mari, dar suflete mai mici. Avem autostrazi mai largi, dar minti mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin. Cumparam mai mult, dar ne bucuram mai putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe accesorii, dar mai putin timp. Avem mai multe functii, dar mai putina minte. Avem mai multe cunostinte, dar mai putin judecata. Avem mai multi experti, si totusi, mai multe probleme. Avem mai multa medicina, dar mai putina sanatate. Bem prea mult, fumam prea mult, cheltuim prea nesabuit, radem prea putin, conducem prea repede, ne enervam prea tare, ne culcam prea tarziu, ne trezim prea obositi, citim prea putin, ne uitam prea mult la tv si ne rugam prea rar. Ne-am multiplicat averile, dar ne-am redus valorile. Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata. Am adaugat ani vietii, dar nu viata anilor! Am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme cand trebuie sa trecem strada sa facem cunostinta cu un vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si pe cel interior. Am facut lucruri mai mari, dar nu mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat solul. Am cucerit atomul, dar nu si prejudecatile noastre! Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu sa si asteptam. Am construit mai multe calculatoare - sa detina mai multe informatii, sa produca mai multe copii ca niciodata - dar comunicam din ce in ce mai putin. Avem doua venituri, dar mai multe divorturi. Avem case mai frumoase, dar camine destramte. Avem prea multe vitrine care iti iau ochii, dar nimic in interior."
Nimic in interior.... Trist...

Am invatat... - Octavian Paler



Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua!! Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul ... depinde de ceilalti. Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie Altora s-ar putea sa nu le pase. Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere Si ca doar in cateva secunde poti sa o pierzi Am invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos Farmecul cca 15 minute Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea ce Pot altii mai bine sa faca Ci cu ceea ce poti tu sa faci
Am invatat ca nu conteaza ce li se intampla oamenilor Ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva Am invatat ca oricum ai taia Orice lucru are doua fete
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cu cuvinte calde S-ar putea sa fie ultima oara cand ii vezi
Am invatat ca poti continua inca mult timp Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie, Cand trebuie indiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubesc Dar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL sa fiu suparat Dar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existe chiar si la distanta Iar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vrea tu, Nu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este un prieten, oricum te va rani din cand in cand Iar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.
Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi iertat de altii Cateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tine insuti
Am invatat ca indiferent cat de mult suferi, Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar putea influenta personalitatea Dar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, Nu inseamna ca nu se iubesc Si nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca se iubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana pe Primul loc Si nu faptele sale
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucru Si pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinte Cei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung mai departe in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore De catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat Cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-l ajuta.
Am invatat ca scrisul ca si vorbitul Poate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai mult Iti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama, Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc Ca sa pot sa fiu iubit.

Iubirea...- Rainer Maria Rilke


Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu....
Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva.