sâmbătă, aprilie 05, 2008

Echipa feminină a României a devenit campioană europeană

Echipa feminină de gimnastică a României a devenit sâmbătă campioană europeană, după ce a câştigat cea de-a 27-a ediţie a întrecerii continentale, care s-a desfăşurat la Clermont-Ferrand (Franţa).

România a acumulat 181,525 puncte, fiind urmată de Rusia, 179,475 puncte, şi Franţa, 177,175 puncte.

Pe aparate, echipa României a adunat 45,075p la paralele, 46,450p la bârnă, 45,950p la sol şi 44,050p la sărituri.

Componenţa echipei României: Steliana Nistor, Sandra Izbaşa, Gabriela Drăgoi şi Ana Maria Tămârjan. A lipsit Cerasela Pătraşcu, din cauza accidentării suferite joi în calificări.

Finalele pe aparate sunt programate duminică, de la ora 15:00. România va avea câte două reprezentante în finalele de la bârnă (Sandra Izbaşa şi Steliana Nistor) şi sol (Sandra Izbaşa şi Ana Maria Tămârjan) şi una la paralele (Steliana Nistor).
from gsp.ro

MOMENTE HAZLII LA SUMMITUL NATO

Momente hazlii la summitul NATO (VIDEO)Dincolo de deciziile istorice care s-au luat la reuniunea NATO, au fost şi momente de relaxare. Fie că a fost vorba de bâlbe de organizare sau gesturi amuzante, sunt imaginile surprind partea mai puţin protocolară a marilor lideri ai lumii. Una dintre vedetele summitului a fost, fără îndoială, preşedintele american George W. Bush. Relaxat, ca de obicei, liderul de la Casa Albă s-a simţit ca acasă la Bucureşti, dar şi la Neptun.

Ca un adevărat star de la Hollywood, George Bush a dat şi autografe. Preşedintele Americii nu s-a zgârcit la complimente. A spus că e prieten şi cu preşedintele, dar şi cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Nu la fel de relaxat, preşedintele Traian Băsescu s-a încurcat puţin când unul din aghiotanţii săi a vrut să îi înmâneze un buchet de flori pentru prima doamnă a Americii.

MOMENTE HAZLII LA SUMMITUL NATO DE LA BUCUREŞTI

Antena 3

vineri, aprilie 04, 2008

În Italia au fost descoperite cel puţin 70 de milioane de litri de vin toxic

Pe piaţa italiană au fost fabricate şi vândute cel puţin 70 de milioane de litri de vin toxic, care conţine mai ales acizi, potrivit unui articol de azi al publicaţiei italiene L'Espresso, care acuză criminalitatea organizată din sudul ţării, consemnează AFP.

Sticlele de vin incriminate sunt produse ieftine, vândute la un preţ cuprins între 0,70 şi 2 euro/litru şi care, de fapt, conţin "foarte puţin vin, cel mult o treime, adesea mai puţin", afirmă publicaţia italiană, citată de AFP.

"Restul este un amestec criminal, făcut din apă, substanţe chimice, îngrăşăminte, fertilizatori şi chiar puţin acid clorhidric", precizează publicaţia italiană.

L'Esspreso susţine că, în scandalul care face în prezent obiectul unei anchete, sunt implicate 20 de companii, dintre care opt sunt amplasate în nordul ţării.

Anchetatorii au descoperit în septembrie 2007, cu ocazia unui control efectuat la una dintre companii, "recipiente conţinând acid clorhidric, acid sulfuric şi 60 de kg de zahăr", potrivit aceleiaşi surse, citate de AFP.

La celălalt capăt al lanţului ar fi companiile aflate sub controlul Sacra Corona Unita (SCU), mafia din regiunea sudică a Italiei. Potrivit L'Esspreso, două companii din regiunea Tarante, care aparţin SCU, ar fi producătorii principali ai amestecului otrăvit.

"În ciuda confiscărilor, în vânzare au rămas numeraose sticle. L'Esspreso a descoperit un stoc întreg la un centru comercial din nord-estul ţării", precizează publicaţia.

Chestionat de AFP, ministerul italian al agriculturii a dat asigurări că ancheta a permis protecţia consumatorilor şi trasarea unei diferenţe între producătorii cinstiţi şi cei necinstiţi.

Ministerul nici nu a confirmat, nici nu a infirmat însă ştirea potrivit căreia ar fi fost produse 70 de milioane de litri de vin toxic.

from adevarul

PRESA STRĂINĂ, DESPRE SUMMITUL NATO: PRIMA VICTORIE A RUSIEI, DUPĂ PRĂBUŞIREA URSS

Presa străină, despre summitul NATO: Prima victorie a Rusiei, după prăbuşirea URSS A existat un singur învingător la summit-ul NATO de la Bucureşti şi acela este Vladimir Putin. Aceasta este părerea unanimă a presei internaţionale, în legătură cu evenimentul istoric găzduit de ţara noastră. Jurnaliştii menţionează însă că şi Statele Unite au consemnat succese în două domenii cruciale - scutul anti-rachetă din Europa şi misiunea din Afganistan. Cotidianul britanic The Times menţionează că preşedintele rus Vladimir Putin a fost singurul câştigător la summitul Alianţei, când încă nici nu venise la Bucureşti.

„La Bucureşti s-a dat o bătălie, care a fost câştigată de Putin. Alianţa a decis să nu includă Georgia şi Ucraina în Planul de Acţiune pentru Aderare, aşa cum susţinuse Bush. Putin a pierdut însă un punct important, şi anume faptul că NATO a aprobat planul de amplasare a scutului american antirachetă în Cehia şi Polonia”, scriu jurnaliştii britanici.

„Pentru prima dată de la prăbuşirea Uniunii Sovietice, Rusia a avut câştig de cauză într-o dispută cu Occidentul”, susţine şi agenţia Associated Press.
Continuarea pe antena3

Imagine This

A COMIS-O DIN NOU. SUA NU ÎL MAI VOR PE CIOROIANU MINISTRU DE EXTERNE

A comis-o din nou. SUA nu îl mai vor pe Cioroianu ministru de ExterneCioroianu ne-a făcut din nou de ruşine. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe spune că ministrul de Externe a lipsit de la întâmpinarea preşedintelui SUA, George W. Bush, pentru că era ocupat să negocieze cu americanii, relatează Cotidianul. Adrian Cioroianu a participat la o dezbatere în secret pe tema relaţiilor cu Rusia, la Cercul Militar. Surse din diplomaţie declară că Cioroianu s-a făcut de râs din nou, de data aceasta în prezenţa mai multor oficiali ai Alianţei şi a preşedintelui Georgiei, Mihail Saakasvili.

Participanţii au declarat ulterior că au fost sideraţi de prestaţia ministrului român de Externe”, au declarat surse oficiale pentru Cotidianul.

Mircea Geoana, preşedinte PSD şi fost ministru de Externe a fost şi el prezent la dezbatere şi a declarat că Cioroianu a ţinut un discurs de trei fraze, nereuşind să răspundă niciunei întrebări adresate de ceilalţi participanţi. Aceştia l-ar fi chestionat pe Cioroianu în ceea ce priveşte poziţia României faţă de aderarea Georgiei.

“Au fost nişte discuţii extrem de aprinse care au durat până la 11 noaptea. Cioroianu nu a putut să scoată un cuvânt, a tăcut mâlc. Oricum s-a autoinvitat la dezbatere, pentru că organizatorii nu l-au vrut”, a declarat Mircea Geoana.

Aceasta nu este prima „mişcare” în afara protocolului pe care o „execută” ministrul de Externe. Preşedintele SUA, George W. Bush, a fost întâmpinat pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, de ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, deşi uzanţele prevăd ca primirea unui oaspete străin să fie răspunderea unui ministru de Externe.

Explicaţia a venit chiar din partea unui reprezentant al MAE, purtătorul de cuvânt, Ilie Bănică. Aceasta a declarat că reprezentanţii SUA nu au vrut să fie întâmpinaţi pe Otopeni de Cioroianu şi a cerut expres prezenţa unui alt ministru la aeroport.
Continuarea pe antena3

GEORGE W. BUSH ŞI VLADIMIR PUTIN AU PLECAT DIN ROMÂNIA

George W. Bush şi Vladimir Putin au plecat din RomâniaPreşedintele Statelor Unite, George W Bush, şi cel al Rusiei, Vladimir Putin, au părăsit România. Avionul prezidenţial, Air Force One, a decolat de pe aeroportul Henri Coandă în jurul orei 14, iar cel al lui Putin, cu puţin după ora 15.30. Înainte de a pleca spre aeroport, Bush şi Putin au avut întrevederi cu oficialii României.

Preşedintele Rusiei s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu şi a ţinut o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, iar Bush a avut o întrevedere cu premierul Călin Popescu Tăriceanu. Următoarea oprire a preşedintelui american va fi în Croaţia, la Zagreb. Apoi este aşteptat la Soci pentru a se vedea cu preşedintele rus Vladimir Putin. Bush a sosit în România marţi seară, iar Putin, joi. Aceasta este ultima vizită oficială pe care cei doi preşedinţi, la final de mandat, o fac în România.

Antena3.ro

VLADIMIR PUTIN ŞI TRAIAN BĂSESCU VOR PARTICIPA VINERI LA O ÎNTÂLNIRE BILATERALĂ

Vladimir Putin şi Traian Băsescu vor participa vineri la o întâlnire bilaterală Preşedintele României, Traian Băsescu, va avea o întâlnire bilaterală cu preşedintele rus Vladimir Putin, vineri, la ora 13.00, au declarat surse din cadrul celor două delegaţii pentru agenţia de presă Mediafax.

Vladimir Putin, a sosit joi seară pe aeroportul Henri Coandă, din Otopeni. Liderul de la Kremlin a fost întâmpinat de ministrul de Externe Adrian Cioroianu. Vladimir Putin este primul preşedinte rus care vine în România după 1990. El a participat în cursul zilei de vineri la dineul organizat de preşedintele statului român în cinstea reprezentanţilor statelor participante la summitul de la Bucureşti. Printre invitaţii la dineu s-au mai aflat preşedintele SUA George W. Bush, secretarul de stat american Condolezza Rice, secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer, cancelarul german Angela Merkel, premierul britanic Gordon Brown.

Antena3.ro

CEA MAI FRUMOASĂ PREZENŢĂ A SUMMITULUI - PRIMA DOAMNĂ A AZERBAIJANULUI

Cea mai frumoasă prezenţă a summitului - Prima doamnă a Azerbaijanului (FOTO) Vedeta summitului NATO de la Bucureşti nu a fost nici pe departe Putin, Bush sau Sarkozy. Minţile jurnaliştilor prezenţi la summit şi mai ales ale liderilor politici au fost furate, pentru un moment, de apariţia celei pe care toţi au declarat-o cea mai frumoasă prezenţă a acestui eveniment: Mehriban Aliyeva, soţia preşedintelui Azerbaijanului Ilham Alyev. Fostul fotomodel a făcut senzaţie încă din momentul în care a coborât din avion, alături de impozantul lider azer. Nici măcar Nicolas Sarkozy nu s-a putut stăpâni şi, profitând de lipsa Carlei Bruni (care nu l-a însoţit la Bucureşti, n.red), a stat de vorbă minute bune cu frumoasa Mehriban.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO



În vârstă de 46 de ani, prima doamnă a Azerbaijanului este membră a Adunării Naţionale, ambasador UNESCO şi face parte din numeroase organizaţii caritabile şi culturale. Vizita în România a readus însă în minţile cârcotaşilor povestea spumoasă de dragoste dintre Mehriban şi Ilham Alyev.

Presa scrie că cei doi s-au întânit în 1984, într-un cazino. El, Ilham, era fiu de preşedinte, iar ea, Mehriban, lucra în cazino. Pe vremea când Haydar Alizev conducea cu mână de fier Azerbaijanul, fiul său era clientul preferat al cazinourilor din Baku şi Moscova.
Continuarea Antena3

Putin l-a invitat pe Băsescu în Rusia

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a invitat pe şeful statului român, Traian Băsescu, să viziteze Rusia. Cei doi lideri au convenit la dineul oficial de aseară să aibă, azi, la Bucureşti, şi o întâlnire bilaterală, a anunţat secretarul de presă al Kremlinului, Aleksei Gromov, citat de ITAR-TASS.

Vladimir Putin a avut, în timpul dineului, întâlniri şi cu preşedintele american, George W. Bush, cu care a discutat despre întâlnirea lor de la Soci din 6 aprilie, cu Angela Merkel, cancelarul german, cu secretarul general ONU, Ban-Ki Moon, care va sosi la Moscova la 9 aprilie, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.
from adevarul.ro

FAŢĂ-N FAŢĂ. PUTIN ŞI BUSH, INVITAŢI LA UN DINEU ORGANIZAT DE BĂSESCU

Faţă-n faţă. Putin şi Bush, invitaţi la un dineu organizat de Băsescu (GALERIE FOTO) Preşedintele României, Traian Băsescu, a organizat joi noapte un dineu în cinstea reprezentanţilor statelor participante la summitul NATO. La cină, Vladimir Putin a stat la aceeaşi masă cu Traian Băsescu, preşedintele SUA, George W. Bush, secretarul general al NATO, Jaap de Hopp Scheffer, cancelarul german Angela Merkel şi secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon.

Dineul a durat o oră şi jumătate, timp în care preşedintele Băsescu şi-a găsit timp să mulţumească oaspeţilor pentru că României i s-a dat ocazia să organizeze acest eveniment de importanţă istorică. În acelaşi timp, Băsescu s-a arătat recunoscător şi faţă de preşedintele Rusiei pentru participarea la summit şi l-a rugat să găsească o cale pentru a lucra împreună în scopul asigurării unui viitor mai bun.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a mulţumit şi el preşedintelui României pentru organizarea care s-a făcut sub coordonarea sa şi pentru că a permis ca summitul să devină un succes.

Înainte de dineu, invitaţii s-au delectat cu un concert la Ateneul Român. Şefii celor peste 50 de delegaţii prezente la summitul NATO au putut asculta un recital susţinut de Alexandru Tomescu la celebra sa vioară Stradivarius. Printre lucrările interpretate la concert, s-au numărat şi unele semnate de compozitori români, precum "Hora staccato" de Grigoraş Dinicu şi "Rapsodia română" de George Enescu. Nu au lipsit piesele de Edvard Grieg şi Leonard Bernstein.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA DINEU

Antena3.ro

joi, aprilie 03, 2008

Protest in memoriam Teo Peter

Foto: Mircea Rosca

Mai mulţi bloggeri români organizează un protest paşnic pe 3 aprilie în amintirea lui Teo Peter, fostul basist de la trupa Compact.

Protestul va avea loc în piaţa Rosetti din Capitală începând cu ora 16 şi va consta intr-un flashmob de câteva minute. Cei care doresc să se implice în campanie vor purta tricouri inscripţionate cu diverse mesaje: “All men are created equal! Remember?! PRO TEO PETER”(Toti oamenii au fost creaţi egali! Va

amintiţi?!"- n.r.), “We don’t need money! We need Justice! PRO TEO PETER”("Noi nu avem nevoie de bani! Noi avem nevoie de Dreptate"- n.r.), “To kill a man, and get away…Is this the new American Dream?! PRO TEO PETER”(”A ucide un om şi a scăpa …Acesta este noul Vis American?!”- n.r.). Sloganul campaniei “AMERICAN CITIZENS? PRICELESS! FOR ALL THE REST…THERE’S MASTERCARD. PRO TEO PETER” (“Cetăţenii americani? De nepreţuit! Pentru toţi ceilalţi…Există Mastercard”- n.r.) se va imprima pe spatele tricourilor. Cei prezenţi işi vor dezveli tricoul la ora 16:15 şi vor indica cu degetul mesajul inscripţioant timp de 10 -15 minute.
Continuarea in Clujeanul

PUTIN, CEL MAI AŞTEPTAT OM DE LA SUMMITUL NATO, SOSEŞTE LA BUCUREŞTI LA ORA 20

Putin, cel mai aşteptat om de la summitul NATO, soseşte la Bucureşti la ora 20Cel mai aşteptat om de la summitul NATO, preşeditele Rusiei, Vladimir Putin, aterizează pe aeroportul Henri Coandă, din Otopeni joi, în jurul orei 20. Participarea acestuia la summitul NATO se anunţă una tensionată, dat fiind faptul că Putin nu agrează ideile de securitate ale Alianţei Nord-Atlantice. Liderul de le Kremlin se opune amplasării unui scut antirachetă în vecinătatea Rusiei, de teamă ca americanii ar putea să îi spioneze ţara. Reprezentaţii celor două mari puteri mondiale, preşedintele SUA, George Bush şi Putin nu se vor întâlni pe teritoriul românesc. Stafful acestora a nunţat deja că multaşteptatul eveniment se va produce la Soci, pe 6 aprilie.
Continuarea antena3

MAŞINILE NON-EURO AR PUTEA FI SCOASE DIN CIRCULAŢIE

Maşinile non-Euro ar putea fi scoase din circulaţie Românii care au în posesie maşini non-euro ar putea fi nevoiţi să renunţe la ele deoarece acestea ar putea fi retrase din circulaţie pe baza unei directive a Uniunii Europene care prevede scoaterea din uz a acestor autovehicule. Executivul european a început dezbaterile în acest sens. Din categoria maşinilor care nu întrunesc normele europene privind gradul de poluare fac parte autoturismele marca Dacia 1310 fabricate până în 1998, Oltcit, Trabant sau Renault 21, dacă enumerăm doar o parte dintre ele.

Având în vedere că în România există foarte multe astfel de autovehicule, din cauza costurilor mai scăzute de achiziţionare şi întreţinere, aproximativ trei milioane de şoferi români ar putea fi nevoiţi să renunţe la mijlocul lor de transport. Costurile de casare urmează să fie suportate de la bugetul de stat.

„La nivelul Uniunii Europene se discută tot mai intens asupra unei directive de scoatere începând cu anul 2011 a autoturismelor non-Euro. În aceste condiţii, România va asigura de la bugetul de stat toate costurile de casare şi dezmembrare a autoturismelor non-Euro“, se arată în nota de fundamentare a proiectului ordonanţei de urgenţă privind taxa de poluare emisă de Guvern.

În aceste condiţii, nu se ştie dacă vor exista despăgubiri pentru cei care vor fi nevoiţi să renunţe la maşini din cauza că nu respectă normele europene de poluare.

Până când directiva la care lucrează Executivul european este definitivată, şoferii români au încă posibilitatea să-şi vândă autoturismele sau să încerce să obţină avansul cumpărării unuia nou, prin binecunoscutul program "Rabla" de înnoire a parcului auto.

Astfel, posesorul unei maşini mai vechi de 12 ani poate primi suma de 4.000 de lei dacă îşi duce automobilul la casat, banii primiţi fiind destinaţi exclusiv achiziţionării unui autoturism nou.

Antena3.ro

miercuri, aprilie 02, 2008

JENIBILUL base!!!


Priviti atent clipul de pe antena3 si observati cat de idiot poate sa fie un presedinte..din pacate acest idiot e presedintele ROMANIEI! Priviti cum ii flutura pe la curul lui base florile care trebuiau date sotiei lui Bush. Priviti apoi cum Bush tine mana la inima cand se intoneaza imnul SUA, iar base nici pe beeeep nu si-o tine... Nu sunt fan SUA, dar Bush e demn si isi apara tara..base isi batem joc de ea si noi toti!
Membrii UE aproape toti pot sa mearga in SUA fara vize...inclusiv Ungarie..noi NU! Azi bush a spus..ca e prieten cu base...dar nu scoate vizele..o sa usureze facilitarea acordarii lor..prieten prieten..dar branza e pe bani:))

"VOTATI" BASE! SA O S..... BINE!

FUCK U ROMANIA!

foto from blogot.blog.com.mk/

ADRIAN NĂSTASE ŞI RADU VASILE CONDAMNĂ ATITUDINEA FAŢĂ DE MANIFESTANŢII ANTI-NATO

Adrian Năstase şi Radu Vasile condamnă atitudinea faţă de manifestanţii anti-NATOInvitaţi la Ştirea Zilei pentru a comenta evenimentele primei zile a summitului NATO, Adrian Năstase şi Radu Vasile au condamnat modul „poliţienesc” în care autorităţile au decis să rezolve problema manifestanţilor anti-NATO. Cei doi foşti premieri consideră că autorităţile au acţionat nedemocratic. „Vrem să impunem democraţia într-un ritm accelerat în Georgia sau Ucraina, iar noi, într-un moment în care puteam să demonstrăm că lăsăm liber spiritul de exprimare, am intervenit cu o măsură de stat poliţienesc”, a declarat Năstase, în timp ce Radu Vasile l-a completat: „Există şi oameni care sunt împotriva NATO, iar astfel de manifestări există şi în alte ţări. Acolo sunt îndepărtaţi, dar sunt lăsaţi să manifesteze. Nu îi opreşte nimeni din faşă precum s-a întâmplat miercuri în România”.
Continuarea pe antena3.ro

Anti-NATO

Rusine autoritatilor romane care au inchis un site liber care nu facea decat sa-si exprime liber niste convingeri! SE INCALCA DREPTURILE OMULUI IN ROMANIA!!! UE unde esti?

ARTICOLUL 30 din Constitutia Romaniei

Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisa.
(3) Libertatea presei implica si libertatea de a înfiinta publicatii.
(4) Nici o publicatie nu poate fi suprimata.







MASCAŢI VS. MILITANŢI ANTI-NATO. ZECI DE ROMÂNI ŞI STRĂINI, REŢINUŢI DE POLIŢIE

Mascaţi vs. militanţi anti-Nato. Zeci de români şi străini, reţinuţi de poliţie (VIDEO)Intervenţie controversată a poliţiştilor români, cu doar câteva ore înainte de începerea summitului NATO. În jurul orei 14.00, zeci de mascaţi au evacuat mai mulţi militanţi anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi. Mai mulţi militanţi au fost duşi la secţiile de poliţie din zonă pentru a da declaraţii. La finalul zilei, toţi au fost eliberaţi. Ultimul reţinut, un băiat din Republica Moldova, a declarat pentru Antena 3 că a fost bruscat de jandarmi şi dus la secţie, fără să cunoscă motivul acestei reţineri. „Noi vroiam să facem aici o zonă liberă, în care fiecare să-şi poată spune părerea”, a susţinut Gheorghe Zugravu.

Printre cei eliberaţi se află şi un jurnalist german, care a declarat presei că a fost luat de pe stradă fără nicio explicaţie şi reţinut pentru trei ore. El a precizat că nu va depune însă plângere împotriva acţiunii poliţiei.

Şeful Poliţiei Capitalei, Marian Tutilescu, a declarat că 22 dintre persoanele ridicate au cetăţenie germană, două cehă, 26 română, una moldoveană, una portugheză, una spaniolă şi o alta poloneză. Femeilor, în număr de 17, li s-a permis să plece în scurt timp.

Paznicul de la Fabrica Timpuri Noi nu i-a mai lăsat pe oameni să intre în fabrică, după ce aceştia plecaseră să cumpere vopsele şi toate cele necesare pentru a „crea” mesajele de protest. Bărbatul care se ocupa de paza Fabricii Timpuri Noi a chemat forţele de ordine. Militanţii au fost trimişi la secţia 11 din Capitală, printre ei fiind cetăţeni polonezi, români şi germani.

În interiorul Fabricii Timpuri Noi, protestatarii au improvizat o tabără şi au pictat o serie de bannere cu mesaje pacifiste. Totuşi, Poliţia spune că tot ceea ce s-a găsit în acea hală nu prezintă conţinut infracţional.

Într-o intervenţie televizată, proprietarul fabricii declară că există un contract încheiat între acesta şi cei care au fost evacuaţi. Contractul menţiona că spaţiul respectiv va fi pus la dispoziţie unei persoane fizice pentru organizarea unui eveniment, pe o perioadă de 20 de zile. Poliţia a anunţat că astfel de verificări sunt normale, iar cetăţenii respectivi vor fi lăsaţi să plece după identificare.

Mai multe organizaţii de militanţi anti-NATO au anunţat că intenţionază să protesteze la Bucureşti, cu ocazia desfăşurării summitului NATO. Înainte de summit, poliţia reţinuse mai multe persoane la Calafat. Acestea vroiau să intre în ţară cu afişe care conţineau mesaje anti-NATO.



IMAGINI DE LA EVACUAREA MILITANŢILOR:
DECLARAŢIA UNUI MILITANT ANTI-NATO:

Antena3.ro




20.000 de muncitori, în grevă la o fabrică Nike



Mai mult de 20.000 de muncitori au incetat munca la o fabrica din Vietnam care face incaltaminte sport pentru compania Nike. Motivul conflictului de munca sunt salariile foarte mici pe care angajatii le primesc.

Acestia doresc o crestere cu 20% a salariului care in prezent este de 59 de dolari.

Oficialii Nike nu au comentat situatia creata la fabrica din Vietnam. Aceasta numara aproximativ 21.000 de angajati, in majoritatea lor femei tinere.

In ultimul an, preturile au cunoscut o crestere de mai mult de 19% datorita cresterii inflatiei. Acest motiv a determinat inmultirea numarului de greve in aceasta tara.

Data: 1 aprilie 2008

Sursa: Forbes, capital.ro

Proteste ale românilor din Covasna, după adoptarea însemnelor judeţului

Forumul Civic al Românilor din Harghita şi Covasna a solicitat Prefecturii şi Ministerului Internelor şi Reformei Administrative revocarea hotărârii Consiliului Judeţean Covasna privind însemnele judeţului.

Preşedintele Forumului, Ioan Solomon, susţine că hotărârea CJ ar fi discriminatorie la adresa comunităţii româneşti, , în condiţiile în care drapelul este identic cu cel al Consiliului Naţional Secuiesc, iar stema este aceeaşi ca pe vremea Imperiului Austro Ungar.

from adevarul.ro

MASCAŢI VS. MILITANŢI ANTI-NATO. 10 GERMANI, ARESTAŢI. 3 STRĂINI, REŢINUŢI PE STRADĂ

Mascaţi vs. militanţi anti-Nato. 10 germani, arestaţi. 3 străini, reţinuţi pe stradă (VIDEO)Acţiune în forţă a poliţiei miercuri, în Bucureşti. În jurul orei 14.00, zeci de mascaţi au evacuat 46 de militanţi anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi. Aceştia închiriaseră aici o hală, până luni, 7 aprilie, în schimbul sumei de 2800 de lei. Potrivit primelor informaţii, mascaţii au reţinut, în faţa fabricii, 10 cetăţeni germani, care urmează să fie audiaţi. Treizeci de mascaţi ai Jandarmeriei şi Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă au pătruns în fabrică, pentru a evacua protestatarii. [citeşte]
IMAGINI DE LA EVACUAREA MILITANŢILOR:
DECLARAŢIA UNUI MILITANT ANTI-NATO:

PRIMELE FOTOGRAFII CU VIITORUL SUV DE LA DACIA

Primele fotografii cu viitorul SUV de la Dacia (FOTO)Dacia a început testele cu viitorul său model tip SUV, in nordul Scandinaviei. Pe internet au apărut deja primele poze spion cu SUV-ul bazat pe platforma Daciei Logan, făcute publice de worldcarfans.com. După cum se poate vedea şi în fotografii, deocamdată nu se ştie cu exactitate cum va arăta caroseria SUV-ului Dacia, tehnicienii efectuând, pentru moment, teste doar pentru partea tehnică. Inspiraţia pentru noul autoturism se pare că a venit de la succesul înregistrat de modelul Logan Steppe, prezentat în 2006 la Geneva.

FOTOGRAFII SPION DACIA SUV

Compania Dacia intenţionează să producă primul său model 4x4 în anul 2010. Printre celelalte modele care se aşteaptă a fi lansate de Dacia se numără şi un pick-up, care, ar putea şi el să împartă platforma cu viitorul SUV.

Pentru construcţia acestor vehicule, Dacia caută şi alte locaţii pentru noi fabrici în Nordul Africii, Orientul Mijlociu şi Rusia, cele două fabrici din România şi Brazilia nefiind suficiente.

Noua Dacia SUV va fi în unele privinţe similară cu Nissan X-Trail, existând astfel o gamă largă de motoare din care se poate alege. Preţul estimativ pentru modelul 4x4 se aşteaptă a se situa în jurul valorii de 11.000 de euro.

Sursa foto: Worldcarfans.com

Antena3.ro

GEORGE W. BUSH A FOST ÎNTÂMPINAT ÎN ROMÂNIA DE MAIDANEZI

George W. Bush a fost întâmpinat în România de maidaneziPrimii care i-au urat bun venit preşedintelui american au fost câinii comunitari. Eforturile făcute de hingherii care staţionează de-a lungul culoarului unic au fost zzadarnice. Cu puţin timp înainte de trecereea coloanei oficiale americane, trei maidanezi au traversat culoarul unic în zona podului Băneasa. Poliţiştii au fost nevoiţi să încetinească pentru a nu accidenta patrupedele.

Maidanezii din Bucureşti nu sunt singurii care s-au grăbit să-l ureze „welcome to Romania” lui Bush. Şi la Constanţa mai mulţi câini s-au aşezat pe traseul preşedinţilor Bush şi Băsescu de la Kogălniceanu la Neptun. Tot maidanezii se plimbau în voie şi în faţa hotelului în care a fost cazat preşedintele Bush.

Antena3.ro

ROMÂNII AU CEL MAI SCUMP INTERNET DIN UE, DUPĂ POLONEZ

Românii au cel mai scump Internet din UE, după polonezi Asociaţia Internauţilor a publicat un studiu din care reiese că românii plătesc aproape cel mai mult pentru accesul la Internet dintre cetăţenii UE. Luând în calcul plata lunară pentru conexiunea Internet şi nivelul de viaţă din fiecare dintre cele 27 de ţări, studiul arată că România se situează pe locul 2 în topul ţărilor UE unde Internetul este cel mai scump.

Doar polonezii plătesc mai mult decât noi, ei fiind nevoiţi să muncească 72 de ore pentru „o lună de Internet”, pe când europenii muncesc în medie 21 de ore pentru a plăti conexiunea.

Altfel spus, în vreme ce media în cazul UE este de 31,78 de euro pe lună pentru o conexiune de Internet cu viteză de 4MB, românii plătesc 49 de euro pe lună pentru o conexiune Internet cu o viteză de 3 MB. Irlandezii, danezii şi luxemburghezii se află şi ei printre cei mai scumpi plătitori de Internet, pe când la polul opus se află Bulgaria, Belgia şi Slovacia, unde abonaţii plătesc în jur de 20 de euro pe lună.

Antena3.ro

NOUA FORMULĂ DE CALCUL A TAXEI AUTO. VEZI AICI ORDONANŢA GUVERNULUI

Noua formulă de calcul a taxei auto. Vezi aici ordonanţa Guvernului Noua grilă de calcul a taxei de primă-înmatriculare a fost publicată de Guvern. Potrivit proiectului ordonanţei de urgenţă, taxa de poluare auto îi va dezavantaja pe cei care vor să îşi cumpere o maşină nouă, în schimb se va micşora considerabil în cazul maşinilor vechi. Advocacy Academy şi Guvernul organizează pe 10 aprilie, la Sala Palatului, o audiere publică cu tema „Poluarea auto versus protejarea mediului - Cât suntem dispuşi să investim pentru un aer mai curat?”

Iată mai jos proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru instituirea taxei pe poluare auto.


ORDONANŢA DE URGENŢĂ (pdf)

NOTA DE FUNDAMENTARE (pdf)

ANEXA 1 (pdf)

ANEXA 2 (pdf)

ANEXA 3 (pdf)

ANEXA 4 (pdf)

Executivul a anunţat că proprietarii de maşini care au achitat o taxă mai mare decât cea care va intra în vigoare la 1 iulie îşi vor putea recupera banii, la cerere.

Pentru o Dacie Logan nouă, proprietarul va plăti cu aproape 90 de euro mai mult pentru înmatriculare. În cazul unui Passat, taxa creşte cu 60 de euro, în timp ce pentru un Renault Clio, vechi de 5 ani, taxa scade aproape la jumătate.

Taxa pentru maşinile care au un filtru special la motor, care împiedică răspândirea prafului şi a altor particule poluante, este mai mică cu 25%. De asemenea, automobilele hibride sunt scutite de taxă.

Antena3.ro

marți, aprilie 01, 2008

Sabin Bălaşa a murit

Sabin Bălaşa
Pictorul Sabin Bălaşa a murit, azi după amiază, la vârsta de 75 de ani, la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, relatează Rompres.

Sabin Bălaşa se afla internat la Clinica de Chirurgie a Spitalului Clinic "Sfânta Maria" din data de 4 martie, cu diagnosticul de neoplasm cu punct de plecare pleuro-pulmonar cu metastaze, potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, dr. Cătălin Pivniceru.

Pictorul Sabin Bălaşa a fost operat, pe 7 februarie, de o tumoare gigant, la Clinica de micro-chirurgie cardio-vasculară a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Operaţia a durat patru ore, iar şeful clinicii, prof. dr. Mircea Pătruţ, aprecia, la acel moment, că aceasta poate fi considerată un succes, în acea etapă.

Sabin Bălaşa a sosit pe 6 februarie la Constanţa, direct de la Paris, unde a fost internat şi diagnosticat de şeful clinicii de chirurgie, prof. dr. Constantin Olteanu, cu o tumoare gigant, având dimensiunile de 15/30 de centimetri, situată pe peretele toracic ce cuprindea atât ultimele trei coaste, cât şi o parte de plămân.

Dată fiind vârsta înaintată a bolnavului şi pericolul pe care îl prezenta intervenţia chirurgicală asupra vaselor sangvine şi inimii, atât chirurgii francezi, cât şi medicii din Beijing (China), care îl consultaseră tot în cursul acestui an, au refuzat intervenţia chirurgicală, dar i-au recomandat pictorului Bălaşa să apeleze la clinica din Constanţa, unde în ultimele luni au mai fost realizate cu succes astfel de intervenţii de mare risc.

Tumoarea a fost extirpată în totalitate împreună cu cele trei coaste afectate, din plămân a fost extrasă o cantitate de aproximativ 1,5 litri de lichid.

Consilierii locali din Iaşi au aprobat, în şedinţa ordinară de luni, atribuirea gratuită a unui loc de înhumare pe termen nelimitat în cimitirul "Eternitatea" pentru Sabin Bălaşa, în urma unei solicitări adresate, pe 26 martie, primarului Gheorghe Nichita de fiul pictorului.

"Având în vedere că tatăl meu se simte legat sufleteşte de municipiul Iaşi prin lucrările de artă ce le-a dăruit acestui oraş, şi-a exprimat dorinţa de a fi înmormântat în oraşul dumneavoastră", se menţionează în adresa primită de primarul Iaşiului din partea fiului celebrului pictor.

Galerie Foto: Picturile lui Sabin Bălaşa

from adevarul.ro

Nu aţi văzut aşa ceva! Un autogol incredibil!

Iată un autogol marcat recent în Cupa Ungariei. La 2-1 în DVSC - Fehervar, scor în oglindă cu cel din meciul tur, meciul se îndrepta spre prelungiri dacă penalty-ul era ratat.

Ce s-a petrecut însă, e de povestit nepoţilor:



AIR FORCE ONE A ATERIZAT LA BUCUREŞTI. GEORGE W. BUSH A SOSIT ÎN ROMÂNIA

Air Force One a aterizat la Bucureşti. George W. Bush a sosit în RomâniaPreşedintele american George W. Bush a ajuns în România. Celebrul avion Air Force One a decolat în această după-amiază de la Kiev şi a ajuns la Bucureşti la ora 18.10. Liderul de la Casa Albă este însoţit de prima doamnă a Americii, Laura Bush, de secretarul de stat Condoleezza Rice şi de secretarul apărării, Robert Gates. Pe aeroportul Otopeni, Bush a fost întâmpinat de preşedintele Traian Băsescu, ministrul Apărării Teodor Meleşcanu, dar şi de ambasadorul SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman. Aceasta este a doua vizită a liderului de la Casa Albă în ţara noastră. [citeşte]
IMAGINI DE LA IEŞIREA LUI BUSH DIN AERONAVĂ: