luni, martie 31, 2008

Adobe intra pe segmentul aplicatiilor web cu Photoshop Express

Producatorul de software pentru procesare grafica Adobe Systems a lansat prima versiune online a popularului Photoshop, considerat de multi cea mai buna aplicatie pentru editarea fotografiilor din lume. Noul Photoshop Express este accesibil pe site-ul photoshop.com/express si este disponibil absolut gratuit tuturor utilizatorilor.

url-htm Initiativa vine dupa ce mai multe corporatii au lansat aplicatii online care s-au dovedit foarte populare. Google a lansat seria de aplicatii office Google Docs si Microsoft a adunat pe portalul Live mai multe aplicatii online pentru utilizatorii din intreaga lume. Este una din primele initiative de a aduce gratuit, pe internet, un software de care altfel depind incasarile corporatiei Adobe. Compania ofera pe linga softul de procesare online si un spatiu de stocare a pozelor de 2GB pentru inceput.

Adobe spune ca prin acest portal le va fi mai usor utilizatorilor sa incarce fotografii digitale, sa le modifice asa cum vor si apoi sa le arate prietenilor. Photoshop Express a fost anuntat anul trecut si era asteptat cu sufletul la gura de intreaga comunitate a fanilor. Corporatia spune insa ca, desi ofera aplicatia gratuit, va putea castiga bani cu acest site. Concurenta va fi insa mare, deoarece exista sute de site-uri care ofera online aplicatii de editare a pozelor online si stocarea acestora.

Albumul cu poze se va numi MyPhotios si este practic o aplicatie creata de la zero pentru stocarea fotografiilor si vizionarea acestora sau trimiterea lor spre cei dragi. Photoshop Express, pe linga functiile de stocare, sharing si editare, are o sectiune importanta care permite afisarea pozelor pe site-uri precum Facebook, cel mai popular site de profile online sau pe alte site-uri de albume, printre care Google Picasa. Adobe ofera online si un soft pentru editarea filmelor, Adobe Premiere Express, dar aici nu ofera si stocarea fisierelor, fiind semnat un parteneriat cu un site specializat in acest sens.

Continuarea in Bloobiz

Niciun comentariu: