vineri, aprilie 04, 2008

FAŢĂ-N FAŢĂ. PUTIN ŞI BUSH, INVITAŢI LA UN DINEU ORGANIZAT DE BĂSESCU

Faţă-n faţă. Putin şi Bush, invitaţi la un dineu organizat de Băsescu (GALERIE FOTO) Preşedintele României, Traian Băsescu, a organizat joi noapte un dineu în cinstea reprezentanţilor statelor participante la summitul NATO. La cină, Vladimir Putin a stat la aceeaşi masă cu Traian Băsescu, preşedintele SUA, George W. Bush, secretarul general al NATO, Jaap de Hopp Scheffer, cancelarul german Angela Merkel şi secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon.

Dineul a durat o oră şi jumătate, timp în care preşedintele Băsescu şi-a găsit timp să mulţumească oaspeţilor pentru că României i s-a dat ocazia să organizeze acest eveniment de importanţă istorică. În acelaşi timp, Băsescu s-a arătat recunoscător şi faţă de preşedintele Rusiei pentru participarea la summit şi l-a rugat să găsească o cale pentru a lucra împreună în scopul asigurării unui viitor mai bun.

Pe de altă parte, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a mulţumit şi el preşedintelui României pentru organizarea care s-a făcut sub coordonarea sa şi pentru că a permis ca summitul să devină un succes.

Înainte de dineu, invitaţii s-au delectat cu un concert la Ateneul Român. Şefii celor peste 50 de delegaţii prezente la summitul NATO au putut asculta un recital susţinut de Alexandru Tomescu la celebra sa vioară Stradivarius. Printre lucrările interpretate la concert, s-au numărat şi unele semnate de compozitori români, precum "Hora staccato" de Grigoraş Dinicu şi "Rapsodia română" de George Enescu. Nu au lipsit piesele de Edvard Grieg şi Leonard Bernstein.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA DINEU

Antena3.ro

Niciun comentariu: