vineri, aprilie 04, 2008

A COMIS-O DIN NOU. SUA NU ÎL MAI VOR PE CIOROIANU MINISTRU DE EXTERNE

A comis-o din nou. SUA nu îl mai vor pe Cioroianu ministru de ExterneCioroianu ne-a făcut din nou de ruşine. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe spune că ministrul de Externe a lipsit de la întâmpinarea preşedintelui SUA, George W. Bush, pentru că era ocupat să negocieze cu americanii, relatează Cotidianul. Adrian Cioroianu a participat la o dezbatere în secret pe tema relaţiilor cu Rusia, la Cercul Militar. Surse din diplomaţie declară că Cioroianu s-a făcut de râs din nou, de data aceasta în prezenţa mai multor oficiali ai Alianţei şi a preşedintelui Georgiei, Mihail Saakasvili.

Participanţii au declarat ulterior că au fost sideraţi de prestaţia ministrului român de Externe”, au declarat surse oficiale pentru Cotidianul.

Mircea Geoana, preşedinte PSD şi fost ministru de Externe a fost şi el prezent la dezbatere şi a declarat că Cioroianu a ţinut un discurs de trei fraze, nereuşind să răspundă niciunei întrebări adresate de ceilalţi participanţi. Aceştia l-ar fi chestionat pe Cioroianu în ceea ce priveşte poziţia României faţă de aderarea Georgiei.

“Au fost nişte discuţii extrem de aprinse care au durat până la 11 noaptea. Cioroianu nu a putut să scoată un cuvânt, a tăcut mâlc. Oricum s-a autoinvitat la dezbatere, pentru că organizatorii nu l-au vrut”, a declarat Mircea Geoana.

Aceasta nu este prima „mişcare” în afara protocolului pe care o „execută” ministrul de Externe. Preşedintele SUA, George W. Bush, a fost întâmpinat pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni, de ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, deşi uzanţele prevăd ca primirea unui oaspete străin să fie răspunderea unui ministru de Externe.

Explicaţia a venit chiar din partea unui reprezentant al MAE, purtătorul de cuvânt, Ilie Bănică. Aceasta a declarat că reprezentanţii SUA nu au vrut să fie întâmpinaţi pe Otopeni de Cioroianu şi a cerut expres prezenţa unui alt ministru la aeroport.
Continuarea pe antena3

Niciun comentariu: