sâmbătă, iunie 21, 2008

RISCURILE OCHELARILOR DE SOARE IEFTINI: ARSURI ALE CORNEEI, RETINEI SAU CRISTALINULUI

Riscurile ochelarilor de soare ieftini: arsuri ale corneei, retinei sau cristalinului Arsuri la nivelul corneei, retinei sau cristalinului: acestea sunt riscurile la care se expun cei care folosesc ochelari de soare ieftini. Pentru cei mai mulţi dintre români, ochelarii de soare sunt un simplu accesoriu, pe care îl aleg în funcţie de preţ. Uită însă că ochelarii trebuie să-i protejeze în primul rând de lumina puternică a soarelui.

Medicii avertizează că ochelarii ieftini, cumpăraţi din pieţe sau de la tarabele de pe stradă nu oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete. Fiind coloraţi, ochelarii nu fac altceva decât să ajute pupila să se dilate la întuneric. Razele ultraviolete vor pătrunde, astfel, cu mai multă intensitate şi vor provoca leziuni la nivelul cristalinului, retinei sau corneei.

Există şi ochelari care oferă o protecţie sporită, numai că românii nu sunt dispuşi să plătească prea mult pentru acest accesoriu. Unii spun că nu ar purta o pereche de ochelari ieftini şi fără protecţie adecvată, alţii cumpără ce găsesc la tarabe.

Specialiştii ne atrag atenţia asupra câtorva detalii, la care trebuie să fim atenţi atunci când vrem să cumpărăm o pereche de ochelari de soare: marcajele care atestă calitatea, factorul de protecţie şi firma producătoare.

Antena3

S-a trezit la viaţă, în timp ce medicii se pregăteau să îi scoată organele

Adeseori ne întrebăm ce se ascunde în subconştientul nostru şi cum reacţionează acesta sub influenţa anumitor factori. Chirurgii francezi au rămas şocaţi să constate că un bărbat pe care l-au declarat mort şi căruia se pregăteau să îi scoată organele pentru a le dona s-a trezit.

Bărbatul de 45 de ani nu a răspuns resuscitării pe care medicii de la un spital din Paris au încercat să i-o aplice, aşa că aceştia i-au chemat pe chirurgi ca să îi preleveze organele.

Doctorii au început să îl opereze pe bărbat şi nu mică le-a fost surprinderea să constate că pacientul a început să respire şi să îşi mişte pupilele. Se pare că organismul bărbatului a reacţionat la durere.

„După câteva săptămâni de la data la care a fost internat cu complicaţii grave, pacientul merge şi vorbeşte acum”, se arată într-un raport medical al spitalului.
sursa vdtonline.ro

PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU A JIGNIT O JURNALISTĂ LA BRUXELLES

Preşedintele Traian Băsescu a jignit o jurnalistă la Bruxelles Preşedintele Traian Băsescu nu şi-a dezminţit reputaţia de „prieten” al jurnaliştilor nici la Bruxelles. La finalul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, şeful statului a avut o replică extrem de dură la adresa unei jurnaliste de la Radio France International. Mai exact, la întrebările acesteia, Băsescu a răspuns, scurt: „şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă”.

Preşedintele anunţase înainte de a încheia conferinţa că va oferi detalii despre discuţiile purtate la Consiliul de Vară de la Bruxelles în avion, la întoarcerea în ţară. Nu este prima dată când preşedintele Traian Băsescu îi jigneşte pe jurnaliştii prezenţi la o conferinţă de presă.

Iată dialogul dintre preşedintele român şi jurnalista de la RFI.

Jurnalista: Domnule preşedinte, aţi fi gata să renunţaţi la un comisar european dacă Uniunea continuă în baza tratatului de la Nisa? Sau ce argumente s-ar putea găsi pentru ca să nu fie o rotaţie numai a ţărilor mici, aşa cum zice Nisa?

Traian Băsescu: Vă rog, şi întrebările trebuie să probeze un minim de inteligenţă.

Jurnalista: Păi de-aia vă întreb!

PREŞEDINTELE JIGNEŞTE O JURNALISTĂ LA BRUXELLES:


Şeful statului nu este la primul gest de acest gen. Nu puţine ori, Traian Băsescu s-a lansat în atacuri dure la adresa jurnaliştilor. Pe 14 martie, şeful statului a atacat majoritatea trusturilor de presă, într-o declaraţie susţinută la aeroportul Otopeni, după o altă vizită la Bruxelles.

Mandatul de preşedinte al lui Traian Băsescu a fost marcat încă de la început de conflictele cu presa. În octombrie 2007, aflat la inaugurarea unei fabrici japoneze de maşini-unelte şi iritat de insistenţele unui reporter al Antenei 3, Traian Băsescu a devenit brusc ironic şi i-a răspuns jurnalistei: „Vin direct la birou la tine să o facem”.

„Ţigancă împuţită” - cu aceste cuvinte a fost „gratulat” reporterul Antenei 1 Andreea Pană, în ziua referendumului din 19 mai, după ce şeful statului i-a luat telefonul cu care-l filmase.

Pe o altă jurnalistă, Traian Băsescu a invitat-o să se urce pe masă pentru a-i arăta ce a învăţat el la cursurile de resuscitare.

Un alt ziarist a fost numit „găozar”, pentru că a îndrăznit să-l întrebe pe şeful statului despre ofiţerii fostei Securităţi care mai activează acum în SRI.

Antena3.ro

vineri, iunie 20, 2008

Nori artificiali, în formă de Mickey Mouse

Norişorii nu mai sunt o problemă pentru omenire. Francesco Guerra a inventat o maşină care îi fabrică la comandă, dintr-un amestec de săpun şi heliu. Ba mai mult, le dă şi forma dorită, de la Mickey Mouse la inelele olimpice.

Rezultatele sunt uimitoare. Chiar dacă norii artificiali nu pot să aducă ploaia acolo unde este nevoie, nu mai poate fi un drum lung de parcurs până ce oamenii de ştiinţă vor adapta proaspăta invenţie a inginerului. Oricum, performanţele sunt promiţătoare: norii pot rezista chiar şi o oră, pot urca până la o înălţime de 6.000 de metri şi străbat cel mult 48 de kilometri.

Este drept că inventatorul nu s-a gândit la problemele oamenilor afectaţi de secetă. Guerra, fost iluzionist şi specialist în efecte speciale la Hollywood, şi-a numit creaţiile „Flying Logos”, prescurtat Flogos, şi le-a văzut utilitatea în marketing. El consideră că este şocant când îţi arunci ochii spre cer şi vezi simbolul unei firme.

Acum, ca oferta să fie mai convingătoare, el vrea să pună la punct o maşină ceva mai complicată, care să arunce spre cer norişori mai mari şi în culori. Deh, reclama este sufletul comerţului şi totul i se subordonează...

Vedeţi testul lansării norilor în formă de Mickey Mouse



Vedeţi norişorii lansaţi


sursa vdtonline.ro

ÎN BUCUREŞTI ARE LOC PRIMA EXPOZIŢIE FILATELICĂ MONDIALĂ DIN ROMÂNIA

În Bucureşti are loc prima Expoziţie Filatelică Mondială din România Vineri se împlinesc 150 de ani de la emiterea primului timbru românesc „Cap de Bour”. 650 de colecţionari vor prezenta cele mai valoroase colecţii de timbre internaţionale la Expoziţia Filatelică Mondială EFIRO 2008 care are loc la Romexpo începând de vineri şi până pe 27 iunie. Vor putea fi admirate matriţele originale ale primelor mărci româneşti, celebrele Cap de Bour, primul timbru poştal din lume dar şi timbre din colectia Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Sărbatoarea naţională a timbrului românesc este prima expozitie de acest gen organizată vreodată de Romania.

Antena 3

Piedone, ilegal în Cadillac

Cadillacul de Ville al lui Piedone valorează circa 40.000 de ...
Cristian Popescu Piedone, proaspătul primar al sectorului 4 din Capitală, a reuşit să spargă toate barierele birocraţiei şi chiar ale legii.

În numai o lună a devenit cetăţean al judeţului Argeş, a luat examenul de conducere la cinci categorii deodată şi a înmatriculat o maşină în Bucureşti, având buletin de Priboieni.

Pe 4 octombrie 2007, Piedone a reuşit să-şi înmatriculeze în Capitală un Cadillac de Ville, maşină clasică americană, deşi la acea dată în cartea de identitate apărea ca având domiciliul în comuna Priboieni, judeţul Argeş.

El îşi făcuse mutaţia pe 25 septembrie 2007 pentru a putea da examenul de conducere în cuibul poliţiştilor şpăgari din Piteşti. Piedone a redevenit bucureştean pe 24 octombrie 2007, la două zile după ce i-a fost emis permisul de conducere.

Calendarul lui Piedone

25 sep. 2007: se mută, în acte, la Priboieni-Argeş
4 oct. 2007: îşi înmatriculează un Cadillac în Bucureşti
22 oct. 2007: obţine permisul în Argeş
24 oct. 2007: revine cu domiciliul în Capitală

Continuarea in adevarul.ro

joi, iunie 19, 2008

Pe cine sa dam vina ???


Am ramas cu un gust amar dupa rusinoasa infrangere a romanilor cu rezervele olandeze...dar si mai mare e dezamagirea cand vad ce furtuni si aiureli apar dupa acest meci. Romanii nu-si accepta vina niciodata..singurul care o facut asta a fost MUTU!!! RESPECT PENTRU MUTU, care chiar daca nu a jucat la potential maxim s-a luptat pe teren nu a fost o gaina plouata. De la penala scuza a lui Piturca pe care il stimez, ca jucatorii au cazut cand au vazut la televizor ca Italia conduce cu 1-0...sa intelegem ca inca nu am iesit din sablonul "CU TELEVIZORUL AM MINTIT POPORUL!!!". Apoi alte acuze asupra lui Piti ca nu o jucat nu stiu cum si cu nu stiu cine.. "DUPA RAZBOI MULTI EROI SE ARATA!!!". Dar pe langa toate penibilitatile astea am gasit si o scuze hilara..cea a mamei lui Codrea: "Eu sunt de vină pentru că se antrena la claia de fân, şi aia era foarte înaltă, clar eu sunt de vină. Mi-aş fi dorit din suflet să fie gol, eram calificaţi şi pentru el era o mare fericire. Merita să dea un gol, dar promit că am să-l antrenez eu în concediul ăsta, şi sper ca data viitoare să bage un gol". =)))
HAIDE "U"! HAI ROMANIA!!!

sursa prosport.ro

NEREGULI GRAVE DESCOPERITE LA FIRME DE CATERING DIN CAPITALĂ. VEZI LISTA FIRMELOR AMENDATE

Nereguli grave descoperite la firme de catering din Capitală. Vezi lista firmelor amendate Probleme mari la firmele de catering din Capitală - mâncăm ce ni se aduce, dar n-am vrea să ştim ce ni se serveşte. O spun specialiştii în domeniu, care au descoperit nereguli la 28 dintre firmele de catering din Bucureşti, dintr-un total de 36 de companii controlate. În urma acestei „operaţiuni”, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit preparate culinare şi materii prime cu termenul de valabilitate expirat, produse comercializate cu elemente de identificare incomplete şi spaţii neautorizate în care erau pregătite alimentele.

Potrivit unui comunicat de presă remis de ANPC, în urma acestor controale, nereguli au fost găsite în următoarele localuri:

- comercializarea produselor cu elemente de identificare incomplete, prezentare incorectă a acestora în pliantele publicitare: Sushi Mania, La Matache, Grand Professional, Alfa Delivery, Burtoni Bistro, Fast Food Dacia, Restaurant Tequilla, Farr Group, Pizza Ka, Paco Club, Midi Developement;
- livrarea preparatelor culinare pregătite în spaţiu neautorizat: Gastromania;
- prepararea produselor destinate clienţilor din materii prime având data limită de consum depăşită sau cu aspect şi miros modificate: Gusto, Sinaia, Eurest Rom, Special Food, Snack Attack, Restaurant Banat;
- nerespectarea condiţiilor termice impuse şi a condiţiilor de vecinătate a produselor în spaţiile frigorifice: Missy Com, Mega Mar, Bon Apetit, Kintesense Group, Dutro Impex, Royal Food, India Limited (păstrarea produselor culinare pe ziare), Nan Jing, Romanian Catering, Farr Group;
- dotarea spaţiilor de lucru cu aparate frigorifice uzate, degradate sau nedotate cu grafice de temperatură: Nan Jing, India Limited, Royal Food, Dutro Impex, Kintesense Group, Bon Apetit, Mega Mar, Missy Com.

Abaterile au fost sancţionate cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 117.000 lei, 206 kilograme de preparate şi materii prime cu data limită de consum depăşită au fost oprite definitiv de la comercializare, iar produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

Rezultatele sunt aşadar departe de a fi liniştitoare, iar atenţia trebuie să fie cu atât mai mare cu cât vara este abia la început. Temperaturile ridicate pot altera mâncarea într-un timp foarte scurt, aşa încât este indicat să verificăm produsele ce ne sunt servite înainte de a le consuma. Nu trebuie să neglijăm nici termenul de valabilitate al produselor, iar în cazul în care avem îndoieli în legătură cu acestea, putem refuza orice produs.

Un sfat de reţinut din partea ANPC: La cumpărarea produselor alimentare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea sau siguranţa unui produs.

COMUNICATUL DE PRESĂ REMIS DE ANPC (pdf)

Antena3.ro

Pensionarii primesc contravaloarea tichetelor de tren

Pensionarii care nu-si vor utiliza tichetele de calatorie pe cale ferata pana la sfarsitul anului vor avea dreptul la compensare in bani dintr-un singur sistem de pensii. Acest lucru se datoreaza unui proiect de Hotarare de Guvern care se refera la modificarea legislatiei privind acordarea unor facilitati famililor de pensionari.

Statul va compensa doar tichetele CFR cu reducere de 50%, iar suma acordata va reprezenta raportul intre contravaloarea tuturor tichetelor cu pret redus utilizate in anul respectiv si numarul total al acestora. Pensionarii trebuie sa depuna cerere pentru compensarea tichetelor neutilizate. Acestea se depun pana la data de 31 martie a anului urmator celui pentru care se face compensarea.
sursa citynews.ro

Parcursul tricolorilor la Euro 2008 în imagini

Deşi Campionatul European tocmai acum devine mai interesant, odată cu debutul fazelor superioare, Euro 2008 s-a terminat pentru noi, românii. Nu ne rămâne decât să privim în continuare din fotolii sau de la terase, spre spectacolul oferit de cele opt participante rămase în concurs, să ne facem noi simpatii şi să privim cu o oarecare părere de rău spre ceea ce au făcut băieţii noştri la acest turneu final.

Povestea tricoloră a început într-o frumoasă după-amiază de 9 iunie, la Zurich. Pe un stadion Letzigrund împânzit de suporteri români, elevii strategului Piţi ne-au arătat că orice este posibil. Un meci tacticizat până în pânzele albe, o remiză albă la rândul ei, dar un punct imens în faţa Franţei, nimeni alta decât vicecampioana lumii...

A urmat partida de pe 13 iunie, de pe aceeaşi arenă din Ţara Cantoanelor. Adversari ne-au fost vechile noastre cunoştinţe, italienii. Am jucat eroic, cu ambiţie, şi am fost la un pas de a produce marea minune. Din păcate însă, bariera dintre bucurie şi extaz nu a fost trecută, Mutu executând probabil cel mai prost penalty din cariera sa exact când era obligat să nu dea greş. Eram însă favoriţi la calificare şi „gluma” tricoloră se îngroşase...

Şi a venit partida cu Olanda. Cu Portocala Semi-Mecanică în care şi-au găsit loc nu mai puţin de nouă rezerve. Dar ce rezerve! Robben, Van Persie, Huntelaar. Ultimii noi ne-au înmânat, politicos, biletele de avion spre Bucureşti. Şi povestea s-a terminat. Pentru unii cu nervi, pentru alţii cu lacrimi. Pentru nimeni însă cu indiferenţă. Am fost acolo, am jucat şi, cel mai important, am contat. Ceea ce rămâne în urmă sunt doar amintirile, cumulate într-o foto-poveste pe care vă invităm să o vedeţi...

FOTO-STORY: Povestea tricoloră la Euro 2008
sursa antena3.ro

Iasi. Maşina poliţiei, ridicată pentru parcare neregulamentară

O maşină a Poliţiei Rurale a fost ridicată ieri după-amiază de pe o stradă din plin-centrul Iaşiului, după ce poliţistul care o conducea a parcat neregulamentar.

Imagini cu inedita captură a utilajului special pentru ridicat maşini al Primăriei Iaşi au fost postate ieri în premieră pe blogul http://orasuliasi.blogspot.ro.

sursa freenews.ro

MIRCEA GEOANĂ: NOUĂ NE FACE RĂU PORTOCALIUL

Mircea Geoană: Nouă ne face rău portocaliul„Nouă ne face rău portocaliul” - nici cu democrat-liberalii şi nici cu olandezii nu ne-a mers bine. Aceasta este concluzia la care a ajuns Mircea Geoană, în urma alegerilor locale şi a meciului de miercuri seară. Invitat la Ştirea Zilei, liderul PSD a dclarat că alianţa dintre PD-L şi PNG-CD poate avea două explicaţii. Fie „mafia imobiliară şi-a dat mâna - şi atunci Oprescu riscă să fie pus într-o colivie la primăria generală - fie Becali a avut un element de presiune legat de anumite chestiuni fotbalistice şi a vrut să se pună bine cu Zeus”.

Oricum ar fi, „Băsescu este orfanul României, pentru că a pierdut alegerile cu PD-L pe mâna lui”, este de părere liderul PSD. În ceea ce priveşte planurile preşedintelui, liderul PSD este convins că Băsescu va încerca din toate puterile să acapareze puterea absolută. Iar una dintre mişcările anticipate de Geoană este perturbarea alegerilor viitoare.

Pe de altă parte, social-democratul a avertizat că nici încercarea de modificare a Constituţiei nu este un demers „real şi sincer”. Nu era momentul, modificarea actului fundamental al statului se face la început de mandat, „astfel încât să se aplice la următorul ciclu politic”, spune Geoană.

Un alt plan pe care preşedintele îl poate specula este „spărtura de la PNL”. „Va încerca să aibă partide cât mai fragmentate la adversarii săi, pentru ca la alegerile următoare să aibă oamenii săi în Parlament”, a continuat Geoană.

Antena3.ro

Fântână arteziană, acoperită de spumă

Tonetarii din cartierul ieşean Copou au aruncat detergent în bazinul fântânii

Fântâna arteziană din apropierea Universităţii Agronomice din Iaşi s-a transformat, astăzi timp de câteva ore, într-un nor uriaş de spumă, după ce mai multe persoane au aruncat detergent în bazin.

"Nu e vina noastră, comercianţii din apropiere au aruncat detergent în fântână. Am sesizat Poliţia Comunitară despre incident şi am cerut să-i sancţioneze pentru a nu se repeta situaţia", a explicat Luminiţa Sălceanu, şeful Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iaşi.

Curioşii s-au pozat alături de prieteni cu norul creat de substanţele dezinfectante. "N-am mai văzut aşa ceva până acum, dar se simte miros de detergent. Probabil au vrut să spele fântâna şi au scăpat o cantitate prea mare", şi-a spus părerea Marian, de 25 de ani.

Pericol pentru copii

Mai mulţi copii s-au jucat cu spuma, fără să ştie la ce pericol se expun. "Când sunt înghiţite astfel de substanţe, depinde în ce cantitate sunt ingerate, pot apărea leziuni la nivelul esofagului sau stomacului. Dacă dozele sunt mari se poate ajunge şi până la ulcer", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iaşi. Oficialii DSPM sunt nemultumiţi de faptul că astfel de incindente nu sunt singulare şi spun că micii comercianţi nu sunt constienţi de pericolul pe care-l pot crea prin astfel de gesturi. "Am mai avut astfel de păţănii şi în trecut. Oamenii au mai aruncat prostii în fântână, au fost amendaţi, însă nu s-au potolit" , a adăugat Luminiţa Sălceanu. Tonetarii din zonă au refuzat să comenteze acuzaţiile.
sursa adevarul.ro

miercuri, iunie 18, 2008

Ai pantaloni cu vedere la chiloti? Amenda 500 de dolari!

Primaria din Atlanta a propus o lege prin care se interzic pantalonii cu talie prea joasa.

Se pare că cei din Atlanta s-au saturat să vadă chiloţii tinerilor care poartă pantaloni cu talie joasă.

abc_gma_baggy_edit_070824_ms.jpg

Amenda pentru cele care vor continua să apară cu chiloţii la vedere va fi de 500 de dolari.

Link ABC

si FazeDure

INVESTIŢII ROMÂNEŞTI: GUVERNUL A CHELTUIT 2,5 MILIOANE DOLARI PENTRU UN SITE CU 70 DE VIZITATORI

Investiţii româneşti: Guvernul a cheltuit 2,5 milioane dolari pentru un site cu 70 de vizitatori Guvernul român a cheltuit aproximativ 2,5 milioane de euro pentru un site care se adresează oamenior de afaceri, dezvoltat timp de peste un an de o echipă de 46 de specialişti. Site-ul, finanţat din fondurile provenite de la două proiecte Phare nu aduce însă mai mult de 70 de utilizatori zilnic, potrivit revistei Capital, citată de Evenimentul Zilei.



Portalul www.business-entrepreneur.ro se adresează oamenilor de afaceri din domeniul IMM. A fost dezvoltat de-a lungul unui an de o echipă de 46 de experţi, dintre care 31 erau români, cu salarii de 675 de euro pe zi. Investiţia a mai însemnat şi cumpărarea a 15 servere, o platformă Oracle, cinci laptopuri, cinci monitoare, un retroproiector şi două imprimante, mentru mentenanţa site-ului. Cu toate aceste investiţii majore, site-ul atrage foarte puţini vizitatori zilnic.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei arată că firmele româneşti de IT ar fi putut realiza lucrarea cu aproximativ 100.000 de euro, însă că responsabilii de proiect au declarat că banii au fost cheltuiţi în mod justificat. Cu toate acestea, există deja nemulţumiri legate de funcţionarea site-ului şi sunt în proiect câteva schimbări majore. După ce site-ul a trecut în subordinea Fundaţiei Post Privatizare, administrată de Comisia Europeană şi Guvernul României, s-a decis că noua denumire va fi esimplu.ro, iar logoul şi sloganul vor fi schimbate. De acest nou proiect Phare se ocupă Ministerul Dezvoltării. Schimbările vor costa nu mai puţin de un milion de euro, notează jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Antena3.ro

Miorita la Euro 2008

Pe-un picior de plai
Unde habar n-ai
Iata vin cu tot
La aeroport
Jucatori - vedete
Cu cercei si plete
Ghiuluri, celulare
Si cu girofare

Se vor îmbarca
Cu toti vor pleca
Spre un campionat
De toti asteptat
Cam de vreo opt ani
Sperante si bani,
Ni s-a împlinit
Pohta ce-am pohtit

Ne-au aruncat sortii
Într-o grupa a mortii,
Cu dârzi olandezi,
Cu cocosi francezi
Si italieni
Iuti si cam vicleni.

Cu toti am crezut
De la început,
Biata Miorita
Va fi chisalita,
Vom fi niste miei
În groapa cu lei,
Cu toti ne gândeam
Si ne planuiam
De la început
Nu-i nimic pierdut,
Sa jucam frumos
Si spectaculos,
Orice gol marcat
Sau punct câstigat
Va fi pretuit
Si sarbatorit…

Umpluti de emotii,
Am înfruntat sortii
Jucând primul meci
C-o echipa - terci,
De cocosi francezi
Ce ai nostri iezi
De se-nvârtosau,
Sigur o bateau.

Dar am remizat
C-un zero barat
Într-un meci închis
De mare plictis…

Apoi a urmat,
Meciul asteptat,
Mare tevatura
Cu echipa azura,
Ce fusese încinsa,
Umilita, învinsa,
De niste batavi
Aprigi rau si bravi.

Dumnezeu din cer
Si c-un tusier
Mult ne-au ajutat,
Gol le-au anulat,
Si-un italian
Putin cam plavan,
S-a cam bâlbâit,
Direct l-a servit
Pe al nostru Mutu,
Care a dat cu sutu’
Le-a bagat-o în plasa
Si mortul în casa.

Dar nu a tinut
Decât un minut,
Ca ne-au egalat
Dintr-un gol ciudat,
Caci un brav fundas
Zis Gabi Tamas,
Da pe lânga minge
Si meciul se-ncinge.

Nenea flueras
Cu capul golas,
Ne face cadou
Ca la anul nou,
Un pinalti mare
De calificare,
Numa’ gol sa dai,
Ca noroc tot ai…

Intra iar în scena,
Vedeta eterna
Tot Mutu suteaza
Si normal, rateaza!
În toata splendoarea
Si calificarea…

Acum olandezii
Au batut francezii,
Facând cu ei bors
Zeama de cocos.

Bietii nostri iezi
Spun la olandezi
S-o lase mai moale,
Capul nu-i mai doare
Sunt calificati
Si-ar fi câstigati,
Meciul lor sa-l dea,
Atunci ar scapa
De italieni
Care sunt vicleni,
Sarmanii francezi
Vad doar stele verzi,
Sunt împrastiati,
Descalificati.

În al treilea joc,
Nu mai era loc
Sa se speculeze,
Sa se parieze,
Miorita laie
Iese la bataie,
Ca e favorita
De lume iubita,
Temutii batavi
Nu mai sunt chiar bravi,
Vor sa se conserve
Au bagat rezerve,
Sunt buni de batut
De la început.

Joaca relaxat,
Rateaza distrat,
Ai nostri stresati
Cad ca secerati,
Cu fundul pe jos
Si joaca fricos.

Dica parca doarme,
Mutu are toane,
Contra are treaba
Tot cade prin iarba,
Banel tot alearga
Mingea s-o culeaga,
Si face marcaj
La kilometraj,
Iar bietul Piturca
E satul de turca,
Schimba disperat
Dar s-a terminat!

Meciul s-a sfârsit,
Rau ne-au umilit,
Jucând cu rezerve
Iar noi cu conserve.

Vor veni în tara,
Pentru a câta oara?
Spunând raspicat:
IARASI AM RATAT!

sursa spuse.ro

URME DE RADIOACTIVITATE, DESCOPERITE ÎN DEŞEURILE UNUI SPITAL DIN ITALIA

Urme de radioactivitate, descoperite în deşeurile unui spital din Italia O subtanţă radioactivă puternică, folosită în tratarea cancerului tiroidian, a fost depisatată în deşeurile unui spital din sudul Italiei. Este vorba despre Iod 131. Spitalul se află în regiunea Napoli, iar deşeurile urmau să fie transportate spre o rampă de gunoi deschisă recent în zonă.

Încărcătura a fost, însă, blocată ca măsură de precauţie. În urmă cu zece zile, aceeaşi substanţă a fost detectată în gunoaiele care urmau să plece cu trenul pentru a fi reciclate în Germania.

Sursă foto: www.usdoj.gov

Antena3

marți, iunie 17, 2008

Un francez o cauta de o luna pe fata de care s-a indragostit in statia Pacii

Un inginer francez o cauta de o luna pe fata de care s-a indragostit, la prima vedere, in statia de metrou Pacii, relateaza Evenimentul Zilei.

Nicolas Le Marechal, inginer francez, a cunoscut in urma cu o luna o femeie care i-a aratat drumul de la statia Pacii la statia Unirii. S-a indragostit pe loc, iar acum o cauta prin Bucuresti, lipind afise in statiile de metrou, anunta Evenimentul Zilei.

„Are parul inchis la culoare, ochii caprui-negri, absolut minunati, cam 1,70 metri, nu e nici prea slaba, nici prea grasa. E absolut frumoasa.“, a declarat Nicolas pentru Evenimentul Zilei.

Singurele litere pe care francezul si le mai aminteste din numele fetei, devenita o „raza de lumina ce ma urmareste si la care ma gandesc“, sunt “Ro”.

Potrivit EVZ, Nicolas a lipit deja afise cu portretul desenat al fetei in statia de metrou Unirii. „Probabil voi mai lipi afise si la Pacii sau la Industriilor, pentru ca ea acolo urcase. Nu stiu daca e casatorita sau daca are un iubit, nu stiu nici daca lucrurile intre noi ar merge. As vrea doar sa o pot cunoaste mai bine“, a spus el reporterilor EVZ.

Pe afisul lipit la metrou este scris urmatorul mesaj: “Esti tu aceea? Ne-am intalnit la metrou vineri, 16 mai. Am urcat la Pacii si mi-ai aratat drumul spre Unirii. Te rog, da-mi un semn. Numele meu este Nicolas (pacii.unirii@gmail.com)”.
sursa newsreport.ro

Patru italience de pe aceaşi stradă şi-au bătut soţii din cauza Euro 2008

Campionatul European de Fotbal face victime. Nu doar printre spectatori, ci şi printre telespectatori. Patru cupluri din Italia, care se aflau pe aceaşi stradă, au fost ridicate din faţa televizoarelor după ce s-au bătut.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Lucca a declarat: „Tot primeam telefoane despre tulburarea liniştii publice, de pe aceaşi stradă, iar iniţial am zis că este vorba despre un singur incident, dar de fiecare dată adresa era alta”.

„Când poliţiştii noştri s-au deplasat la faţa locului, au constatat că scandalurile erau din patru case diferite, dar motivul era acelaşi: soţii se certau cu nevestele pe care nu vroiau să le lase să se uite la film, ca să se vadă ei meciurile de fotbal. Femeile au fost atât de nervoase, încât şi-au atacat soţii. A trebuit să îi luăm pe toţi la secţie”, a completat ofiţerul. Oare se uitau la meciul România-Italia?
sursa vdtonline.ro

luni, iunie 16, 2008

Ghilezan: Furăm cel mai mult, la toate nivelurile

Marius Ghilezan (foto), consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, vorbeşte cu ZIUA de CLUJ despre politiceni, lipsa de schimbare din societate şi situaţia mass-mediei, aşa cum apar acestea în cartea sa de eseuri “Hoţia la români”.

Care este firul roşu al cărţii?

Să provoace un cutremur în societate. Am scris odată un editorial “Hoţia la români” şi mi-a plăcut ce a comentat un blogger. O realitate extrem de tristă pentru care el a părăsit ţara pentru că nu mai putea, se simţea furat şi tâlhărit permanent de regimul comunist, şi a plecat în Canada. Munceşte acolo din greu numai ca să îşi ţină copiii şi să îi educe în altă morală decât cea din România. Trebuie să schimbăm ceva. Deşi ne lăudăm că suntem religioşi, furăm cel mai mult, la toate nivelurile.

Aţi fost ani de zile ziarist, sunteţi acum consultant politic, aţi consiliat mulţi politicieni şi acum faceţi asta chiar cu premierul. Sunteţi dezamăgit de lumea politică, o cunoaşteţi foarte bine din interior? Are o vină majoră în această hoţie generalizată de la noi?

Eu am învăţat comunicare în America, şi acolo mi s-a spus clar: lucrezi cu mierea - este imposibil să nu te atingi de ea. Cine e la putere tinde la bucate, însă americanii au învăţat un lucru: pentru tine ca om politic şi familia ta e destul un milion de dolari. De unde şi sintagma “Nu mă întreba de unde este primul milion de dolari”!. Asta le spun de ani de zile politicienilor: “Vă ajunge un milion. Faceţi ceva şi pentru ceilalţi”.

Nu ai cum să discuţi despre morală şi să fii lider al cetăţii când nu ai o anumită curăţenie. Există lipsă de curăţenie morală şi în SUA, după marile dezastre din sec. XIX, după lupta după comori. Ei au ucis indieni şi acum fac pe justiţiarii planetei. Atât timp cât eşti toată ziua cu gândul numai la binele propriu, şi nu la cel public, eşti permanent stresat de telefoane, de intervenţii, eşti ascultat. De ce să fii aşa? Profesional, eu lucrez şi cu stânga, şi cu dreapta, deşi am simpatii de dreapta.

Continuarea in Ziua de Cluj

SE SCHIMBĂ TARIFELE LA TELEFONIA MOBILĂ. VOM PLĂTI ŞI PENTRU APELURILE PRIMITE

Se schimbă tarifele la telefonia mobilă. Vom plăti şi pentru apelurile primite Veşti proaste pentru cei ce vorbesc mult la telefon. În curând, vom plăti şi pentru apelurile pe care le primim. Totul a pornit de la Bruxelles. Comisarul european pentru societate informaţională şi mass-media, Viviane Reding, vrea să modifice regulile de tarifare în telefonia mobilă după modelul american. În paralel, vor scădea tarifele pentru apelurile efectuate.

În consecinţă, cei care sună mai mult - vor plăti mai puţin, iar cei care aşteaptau înainte să fie sunaţi - probabil acum nu vor mai răspunde. O altă propunere vizează reducerea tarifelor de roaming, atât pentru expedierea mesajelor text, cât şi pentru navigarea pe internet.

Antena 3

ŞOC ÎN SCANDALUL MITEI PENTRU PERMISE. UN POLIŢIST S-A SINUCIS

Şoc în scandalul mitei pentru permise. Un poliţist s-a sinucisScandalul permiselor auto ia amploare. Zeci de poliţişti din toată ţara sunt în atenţia ofiţerilor anticorupţie. Scandalul a ajuns până acolo încât un poliţist de la Evidenţa Persoanei din Argeş s-a sinucis. Există speculaţii că gestul are legătură cu descinderea la sediul serviciului din Piteşti. Cunoscuţii poliţistului spun că acesta a plecat acasă de îndată ce a aflat că în ziua următoare serviciul unde era adjunct urma să fie supus unui control.

Gestul său a şocat. A luat o puşcă de vânătoare şi s-a împuşcat în cap. A lăsat un bilet de adio, în care îşi cerea scuze pentru gestul său şi lăsa toate bunurile familiei. Oamenii legii au demarat deja o anchetă, pentru a afla dacă moartea bărbatului are legătură cu ancheta în cazul permiselor.

La Arad, un poliţist a fost prins în flagrant în timp ce negocia preţul promovării examenului auto. "Tariful" varia între 500 şi 2.000 de euro. Mulţumit că a obţinut suma dorită, poliţistul l-a învaţat pe "clientul" său ce să facă la examen. Să lase foaia goală şi răspunsurile se completează ulterior.



Ancheta a început după ce ofiţerii anticorupţie au observat numărul mare de persoane care şi-au făcut mutaţia în Arad, cu doar câteva zile înainte de a da examenul auto. Se pare că în toată afacerea sunt implicaţi şi angajaţi ai Serviciului de Permise, dar şi instructori auto. Arestări au fost şi la Satu-Mare, unde au ajuns după gratii doi angajaţi ai unor şcoli de şoferi şi un localnic care a obţinut fraudulos permisul de conducere.

Antena3.ro

BEC A DECIS: CANDIDATUL MORT NU POATE FI PRIMAR. EDIL ÎN VOINEŞTI VA FI ÎNVINSUL ÎN ALEGERI

BEC a decis: Candidatul mort nu poate fi primar. Edil în Voineşti va fi învinsul în alegeriBiroul Electoral Central a luat o decizie în cazul Voineşti, unde un candidat mort în dimineaţa alegerilor a fost ales primar. BEC a hotărât ca primar al comunei Voineşti să devină învinsul la voturi, contracandidatul din partea PD-L a defunctului. Legea prevede trei soluţii posibile în cazul în care candidatul moare înainte de a-şi afla victoria: fie se reiau alegerile, fie se organizează un nou tur de scrutin cu cei doi candidaţi de pe locurile 2 şi 3, fie este deemnat învingător cel de pe locul 2.

Duminică dimineaţă, candidatul de la PSD a fost internat, în stare critică, şi, în ciuda eforturilor depuse de medici, bărbatul de 57 de ani a murit din cauza unui infarct miocardic, în jurul orei 09:00. Chiar şi în aceste condiţii, BEC a decis continuarea scrutinului.

Mircea Geoană, preşedintele PSD, transmite condoleanţe familiei candidatului defunct şi cataloghează decizai BEC drept un act imoral. "BEC trebuie să repete alegerile", a afirmat Geoană. În caz contrar, PSD se va adresa justiţiei. "Vom organiza chiar şi un referendum în comuna Voineşti", a precizat preşedintele PSD.

Citiţi şi NU DOAR LA NOI MORTUL CÂŞTIGĂ ALEGERILE. ÎN SUA UN CANDIDAT DECEDAT A AJUNS SENATOR

Antena3.ro

Reţeaua Piteşti avea clienţi şi din Ardeal

Scandalul poliţiştilor şpăgari din Argeş ia amploare. Anchetatorii au găsit clienţi care, pentru a obţine un permis de conducere „pe sub masă", veneau tocmai din Satu Mare, Bihor sau Cluj.

Printre VIP-urile care au descins în „cuibul şpăgarilor" pentru a deveni şoferi se află politicianul Cristian Popescu Piedone (de la PC), manelistul Vali Vijelie şi câţiva fotbalişti.

Printre intermediarii afacerii de tip interlop se numără şi un preot. Părintele Laurenţiu Floroiu, din parohia Vedea – Argeş, avea misiunea de a găsi clienţi printre enoriaşii veniţi la slujbă, la biserică. Acum, Sfinţia Sa se roagă în arestul poliţiei.

Cristian Popescu Piedone şi-a schimbat domiciliul anul trecut, pentru 30 de zile, din Bucureşti în comuna argeşeană Priboieni. Într-o singură zi, el a devenit şofer de motocicletă, autoturism, autoturism cu remorcă, plus camion şi camion cu remorcă!

Vali Vijelie şi-a luat şi el permisul la Piteşti acum două luni, după aceeaşi schemă. În comuna Băbana, la adresa la care – conform documentelor – „a stat" manelistul pentru a susţine examenul auto, nu există nicio construcţie, ci doar un câmp.

Comisarul-şef Gheorghe Vlăsceanu (şeful Serviciului de Permise şi Înmatriculări Argeş), comisarul Vasile Voinea (adjunctul lui Vlăsceanu) şi alte 15 persoane au primit sâmbătă noapte mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Surse din cadrul anchetei susţin că peste 4.000 de persoane din toată ţara au obţinut ilegal permise de conducere la Piteşti. „Taxa" era între 700 şi 4.500 de euro.

Continuarea in adevarul.ro

IMAGINE DE COLECŢIE. ION CRISTOIU ŞI-A PUS PAPION DUPĂ CE OPRESCU A CÂŞTIGAT PRIMĂRIA CAPITALEI

Imagine de colecţie. Ion Cristoiu şi-a pus papion după ce Oprescu a câştigat Primăria CapitaleiAşa cum a promis în emisiunea Sinteza Zilei de la sfârşitul lunii mai, Ion Cristoiu şi-a pus papionul după anunţarea rezultatelor exit-poll CCSB, care l-au desemnat câştigător la Primăria Capitalei pe candidatul independent Sorin Oprescu. Jurnalistul a declarat la sfârşitul lunii trecute, la emisiunea Sinteza Zilei, că nu crede în miracole în politică şi a promis că "dacă domnul Sorin Oprescu învinge în turul doi al alegerilor locale eu vin cu papion la emisiune”. Ion Cristoiu s-a ţinut de cuvânt, aşa cum se poate vedea din imaginile surprinse în studioul Antenei 3.



“Cel mai mare eveniment de la Revoluţie încoace s-a petrecut, a învins un independent împotriva unei maşinării infernale”, a declarat Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii de la Antena 3, Votul la Români, dedicată alegerilor locale.

Jurnalistul a continuat precizând că “am spus luna trecută că victoria unui independent în cursa împotriva unei maşinării infernale şi a unei maşini de presă infernale ar fi o minune. N-am crezut până în ultimul moment că va câştiga, şi de asta mi-am pus acest papion. Domnul Sorin Oprescu a învins chiar sistemul, nu PD-L-ul”, a subliniat Ion Cristoiu.



Antena3.ro

Campanie ANTI GROZAVU

Exit poll: Sorin Oprescu a castigat Primaria Capitalei cu 54,3% din voturi


Sorin Oprescu (independent) este noul primar general al Capitalei, dupa ce a castigat 54,3% din voturile bucurestenilor, potrivit unui sondaj INSOMAR, comandat de postul de televiziune Realitatea TV. Contracandidatul sau, Vasile Blaga (PDL), a obtinut 45,7% din voturi.

"Inainte de orice fel de discurs doresc sa le spun bucurestenilor ca au votat bine", a declarat Sorin Oprescu, la anuntarea rezultatelor exit poll.

"Imi asum aceasta infrangere", a declarat Vasile Blaga, precizand ca programul sau va fi continuat de reprezentantii PDL la Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, candidatul independent Sorin.
Oprescu a mai declarat ca ramane independent si ca nu are nimic de reprosat PSD si ca tot ceea ce a fost rau a fost din vina sa.

"Ceea ce a fost bun a fost din partea bucurestenilor", a spus Oprescu, multumind alegatorilor din Capitala pentru voturile acordate atat lui, cat si celor care au optat pentru Vasile Blaga.

El a spus ca va discuta cu consilierii din CGMB si ca apreciaza ca bunul simt politic va face ca acestia sa achieseze la proiectele sale.

In ceea ce-l priveste pe fostul sau coleg de partid Marian Vanghelie, anuntat castigator la Primaria sectorului 5, Sorin Oprescu a spus ca va colabora cu acesta exact asa cum va colabora si cu ceilalti edili de sector.
sursa zf

Reguli de comportare pentru neveste/prietene in timpul Campionatului

Regulament casnic valabil pe perioada 07 - 29 Iunie 2008

# 1 In timpul Campionatului European, barbatul are puteri discretionare si exclusive asupra receptorului TV si al telecomenzii aferente.

#2 Sotia / prietena se ocupa in acest timp in tacere de treburile gospodariei.

#3 Inaintea fiecarui meci I se va asigura sotului o lada de bere RECE cat mai aproape de fotoliu. In lipsa berii, aceasta poate fi inlocuita cu Johnny Walker, Jack Daniels, Bacardi sau Curvoisier insotite de Cola rece sau cuburi de gheata.

# 4 In timpul jocului va fi interzisa catgoric prezenta feminina in camera de vizionare.

# 5 La pauza, se suspenda interdictia de intrare pentru femei. In acest timp ele vor debarasa incaperea de eventualele sticle sau alte recipiente goale pe care le vor inlocui cu altele pline si reci. La nevoie vor improspata si eventualele gustari ( covrigei sarati, chips-uri s.a.m.d.) In acest timp se va evita galagia produsa de pungi, farfurii, etc.

# 6 Cel tarziu cu 30 de minute inaintea inceperii jocului, se va oferi sotului o masa pregatita cu dragoste. Pentru a nu deranja pregatirea psihica a sotului dinaintea meciului, se interzice orice manifestare verbala a sotiei.

# 7 In timpul C.E. se va renunta total la orice activitate menita sa perpetueze specia. Deasemenea se interzice purtarea oricarui articol de
imbracaminte care ar putea trezi sotului porniri sau dorinte de perpetuare.

# 8 In cazul in care BARBATUL in marea sa marinimie va permite sotiei sa-si arunce cateva minute privirea la meci, aceasta va renunta total la expresii care exprima abisul intelectual fotbalistic al acesteia de genul:
“E frumusel Mutu asta” ! sau “Ce inseamna “opsait”?
Eventual aceste atitudini pot fi reprimate si prin actiuni fizice.

Dragi femei, daca veti respecta aceste regului de comportament, sotul va va multumi si va incerca:

- sa nu verse berea sau sa rastoarne scrumiera;
- sa nu faca firimituri pe o raza de 3 metri in jurul “jiltului” si
- la consumarea celor de la cap.6, sa nu reaminteasca de calitatile culinare ale mamei sale.

sursa earticole.ro

duminică, iunie 15, 2008

"CITITORUL" DE AMPRENTE - O INVENŢIE ROMÂNEASCĂ CE UIMEŞTE FBI-UL

Cititorul de amprente - o invenţie românească ce uimeşte FBI-ul (VIDEO) Poliţiştii români i-au uimit chiar şi pe cei americani. Sunt singurii din lume care pot stabili, cu o singură amprentă, grupa sanguină a hoţului sau a criminalului. Invenţia aparţine criminaliştilor români şi nu se foloseste încă nici la Interpol şi FBI. Gheorghe Popa, şeful Poliţiei Române, spune că „amprentele îmbătrânesc în funcţie de grupa de sânge a persoanei”. Vârsta amprentei şi grupa de sânge sunt extrem de importante pentru stabilirea cercului de suspecţi şi a perioadei în care un infractor a fost la locul crimei sau a tâlhăriei.

Un mic secret dezvăluit de Gheorghe Popa este că amprentele cu grupa B îmbătrânesc mai repede decât celelalte. Cercetările de laborator au stabilit clar că infractorii cel mai greu de prins sunt cei care au grupa de sânge B III. Amprentele lor se deteriorează de patru ori mai repede decât ale unui criminal cu grupa de sânge 0.



Este descoperirea câtorva poliţişti români, coordonaţi chiar de şeful Poliţei Naţionale. Expertizele criminalistice au fost făcute pe 800 de subiecţi, subofiţeri ai şcolii de la Câmpina. Rezulatele i-au uimit pe americani, care s-au declarat dispuşi să plătească bani buni pe invenţie.
COntinuarea pe antena3.

AŞTEPTAREA A LUAT SFÂRŞIT! APPLE A LANSAT NOUL IPHONE 3G

Aşteptarea a luat sfârşit! Apple a lansat noul iPhone 3G (FOTO)Apple a prezentat luni seară, la San Francisco, noua generaţie iPhone, dotată cu conectivitate 3G şi sistem de localizare GPS. Compania speră la o creştere considerabilă a vânzărilor de pe piaţa smartphone-urilor, care este în prezent dominată de Nokia şi Blackberry. Noile dispozitive au fost lansate de către Steve Jobs, şeful de la Apple care a declarat că telefonul va fi mai ieftin şi implicit şi-l va permite o mai mare parte a consumatorilor.

FOTOGRAFII iPhone 2.0

Preţurile pentru noul iPhone pornesc de la 200 de dolari, la modelul cu memorie de 8 GB şi ajung la 299 de dolari pentru cel cu 16 GB. Telefonul va putea fi achiziţionat începând din 11 iulie, în 22 de ţări din întreaga lume. iPhone 2.0 este puţin mai mare decât predecesorul său şi va disponibil în două variante de culori, alb sau negru.

Prima generaţie iPhone a fost lansată anul trecut şi a fost criticată din cauza faptului că avea suport doar pentru reţelele 2G. Jobs a declarat că iPhone 3G este „de trei ori mai rapid” decât primul telefon.

Cu toate acestea, specialiştii în domeniu consideră că noul iPhone nu se ridică la înălţimea aşteptărilor. „Pentru mine, este mult mai important ce nu au spus la prezentare. Toată lumea ştia că va avea GPS şi 3G”, a declarat analistul John Delaney, şeful departamentului de cercetare pntru telefoane mobile de la compania IDC.

Apple are în prezent 20 de procente din piaţa americană de mobile „smartphone”, dar numai 5 procente la nivel mondial.

Fotografii: Apple.com

Antena3.ro

PREŢURILE MICI AU CONVINS SUTE DE ROMÂNI SĂ CUMPERE CASE ÎN UNGARIA

Preţurile mici au convins sute de români să cumpere case în Ungaria Raiul românilor care îşi doresc o casă la un preţ decent e la graniţa cu Ungaria. Cu utilităţi şi drumuri de acces excelente, românii de lângă frontieră au ajuns să zică acasă arătând peste graniţă. În Botonio, Artand, sau Bedeo, o casa e un chilipir pe lângă una în Arad sau în centrul Oradei. În Botonio, la 25 de kilometri de Arad, o casă cu grădină se vinde la 20.000 de euro. Cu banii ăştia nu-ţi mai cumperi de mult nimic în România. În apropierea Aradului, preţul oricărei locuinţe trece de 40.000 de euro.

Afacerea nu a fost trecută cu vederea de firmele imobiliare româneşti care au simţit că tranzacţiile cu case în Ungaria sunt o mină de aur. Numai în localitatea Batania, 400 de români şi-au cumpărat case în ultimii doi ani.

Puţin mai la nord, la Oradea, alte sute de români se simt acasă, tot în Ungaria. Nici nu e greu - un drum cu maşina până la serviciu le ia mai puţin decât unul prin oraş în orele de vârf. O casă care în Oradea ar putea ajunge la 200.000 de euro, costă peste graniţă cam 40.000. Şi în Artand, Biharcherestes sau Bedo preţurile au crescut în ultimul an, dar românii care aleg să-şi cumpere o casă acolo fac încă o afacere bună.

Observator

SCANDALUL MITEI DE LA PITEŞTI. PROCURORII AU SOLICITAT ARESTAREA PREVENTIVĂ A 18 PERSOANE

Scandalul mitei de la Piteşti. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a 18 persoaneJudecătorii Curţii de Apel trebuie să decidă dacă vor emite mandate de arestare preventivă pentru 18 persoane în scandalul mitei pentru permise de la Piteşti. Surse judiciare susţin că acheta s-ar putea extinde în alte judeţe din sudul ţării dar şi în Bucureşti de unde se pare că provin mulţi dintre clienţii reţelei. În fruntea listei celor 18 suspecţi se află şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, comisarul şef Codruţ Gheorghe Vlăsceanu.

Alături de el au mai fost prezentaţi judecătorilor de la Curtea de Apel adjunctul Vasile Voinea şi alţi funcţionari din cadrul serviciului. Toţi sunt acuzaţi de fals, trafic de influenţă, luare şi dare de mită. Potrivit anchetatorilor membrii reţelei solicitau între 2.000 şi 10.000 de euro pentru eliberarea permiselor de conducere fără ca persoanele respective să susţină examenul auto sau pentru a-i ajuta pe candidaţi în timpul examenului auto scris.



Pentru a dovedi sistemul pus la cale de grupul de la Piteşti, un ofiţer sub acoperire s-a infiltrat în reţeaua de permise, iar telefoanele angajaţilor au fost interceptate. Vineri dimineaţă, au fost făcute percheziţii acasă la membrii reţelei, în paralel cu percheziţiile de la sediul instituţiei, de unde au fost ridicate calculatoare şi documente.

Captura a fost impresionantă: peste un milion de euro şi 20 de saci cu documente. Numai în casa lui Codruţ Vlăsceanu, şeful Serviciului, au fost descoperite 300.000 de euro. Avocaţii neagă însă existenţa acestor sume.

Antena 3

POLIŢIŞTI DIN IAŞI ACUZAŢI CĂ AU BĂTUT UN TÂNĂR CARE A REFUZAT SĂ SE LEGITIMEZE

Poliţişti din Iaşi acuzaţi că au bătut un tânăr care a refuzat să se legitimeze Anchetă internă la inspectoratul de poliţie din Iaşi. Mai multi politisti din cadrul Sectiei 4 au intrat în atenţia superiorilor, după ce au fost acuzaţi de un tânăr că l-ar fi bătut. Oamenii legii susţin că este vorba de o procedură standard şi că sesizările nu sunt întemeiate. Conducerea inspectoratului judeţean de poliţie a început o serie de verificări pentru a descoperi cine spune adevărul.

Incidentul s-a petrecut marţi seară într-un parc din cartierul Tătăraşi, acolo unde politiştii de la secţia 4 au încercat să legitimeze mai mulţi tineri. Unul dintre cei vizaţi a refuzat să facă acest lucru, invocând faptul că oamenii legii nu s-au recomandat. Tânărul susţine că a fost încătuşat şi, după ce a fost băgat în maşina poliţiei, ar fi fost bătut cu pumnii şi cu picioarele. Varianta este susţinută şi de unul dintre prietenii băiatului care a fost de faţă în momentul în care a apărut poliţia.

Pe de altă parte, şefii secţiei 4 susţin că nu s-a comis nici un abuz, iar poliţiştii au procedat legal. Conducerea Inspectoratului de Poliţie a început o anchetă pentru a stabili cine are dreptate în acest caz. În funcţie de rezultatul cercetărilor, şefii IPJ vor lua măsurile care se impun.



Antena 3