duminică, iunie 15, 2008

PREŢURILE MICI AU CONVINS SUTE DE ROMÂNI SĂ CUMPERE CASE ÎN UNGARIA

Preţurile mici au convins sute de români să cumpere case în Ungaria Raiul românilor care îşi doresc o casă la un preţ decent e la graniţa cu Ungaria. Cu utilităţi şi drumuri de acces excelente, românii de lângă frontieră au ajuns să zică acasă arătând peste graniţă. În Botonio, Artand, sau Bedeo, o casa e un chilipir pe lângă una în Arad sau în centrul Oradei. În Botonio, la 25 de kilometri de Arad, o casă cu grădină se vinde la 20.000 de euro. Cu banii ăştia nu-ţi mai cumperi de mult nimic în România. În apropierea Aradului, preţul oricărei locuinţe trece de 40.000 de euro.

Afacerea nu a fost trecută cu vederea de firmele imobiliare româneşti care au simţit că tranzacţiile cu case în Ungaria sunt o mină de aur. Numai în localitatea Batania, 400 de români şi-au cumpărat case în ultimii doi ani.

Puţin mai la nord, la Oradea, alte sute de români se simt acasă, tot în Ungaria. Nici nu e greu - un drum cu maşina până la serviciu le ia mai puţin decât unul prin oraş în orele de vârf. O casă care în Oradea ar putea ajunge la 200.000 de euro, costă peste graniţă cam 40.000. Şi în Artand, Biharcherestes sau Bedo preţurile au crescut în ultimul an, dar românii care aleg să-şi cumpere o casă acolo fac încă o afacere bună.

Observator

Niciun comentariu: