vineri, iunie 20, 2008

Nori artificiali, în formă de Mickey Mouse

Norişorii nu mai sunt o problemă pentru omenire. Francesco Guerra a inventat o maşină care îi fabrică la comandă, dintr-un amestec de săpun şi heliu. Ba mai mult, le dă şi forma dorită, de la Mickey Mouse la inelele olimpice.

Rezultatele sunt uimitoare. Chiar dacă norii artificiali nu pot să aducă ploaia acolo unde este nevoie, nu mai poate fi un drum lung de parcurs până ce oamenii de ştiinţă vor adapta proaspăta invenţie a inginerului. Oricum, performanţele sunt promiţătoare: norii pot rezista chiar şi o oră, pot urca până la o înălţime de 6.000 de metri şi străbat cel mult 48 de kilometri.

Este drept că inventatorul nu s-a gândit la problemele oamenilor afectaţi de secetă. Guerra, fost iluzionist şi specialist în efecte speciale la Hollywood, şi-a numit creaţiile „Flying Logos”, prescurtat Flogos, şi le-a văzut utilitatea în marketing. El consideră că este şocant când îţi arunci ochii spre cer şi vezi simbolul unei firme.

Acum, ca oferta să fie mai convingătoare, el vrea să pună la punct o maşină ceva mai complicată, care să arunce spre cer norişori mai mari şi în culori. Deh, reclama este sufletul comerţului şi totul i se subordonează...

Vedeţi testul lansării norilor în formă de Mickey Mouse



Vedeţi norişorii lansaţi


sursa vdtonline.ro

Niciun comentariu: