duminică, iunie 15, 2008

SCANDALUL MITEI DE LA PITEŞTI. PROCURORII AU SOLICITAT ARESTAREA PREVENTIVĂ A 18 PERSOANE

Scandalul mitei de la Piteşti. Procurorii au solicitat arestarea preventivă a 18 persoaneJudecătorii Curţii de Apel trebuie să decidă dacă vor emite mandate de arestare preventivă pentru 18 persoane în scandalul mitei pentru permise de la Piteşti. Surse judiciare susţin că acheta s-ar putea extinde în alte judeţe din sudul ţării dar şi în Bucureşti de unde se pare că provin mulţi dintre clienţii reţelei. În fruntea listei celor 18 suspecţi se află şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, comisarul şef Codruţ Gheorghe Vlăsceanu.

Alături de el au mai fost prezentaţi judecătorilor de la Curtea de Apel adjunctul Vasile Voinea şi alţi funcţionari din cadrul serviciului. Toţi sunt acuzaţi de fals, trafic de influenţă, luare şi dare de mită. Potrivit anchetatorilor membrii reţelei solicitau între 2.000 şi 10.000 de euro pentru eliberarea permiselor de conducere fără ca persoanele respective să susţină examenul auto sau pentru a-i ajuta pe candidaţi în timpul examenului auto scris.



Pentru a dovedi sistemul pus la cale de grupul de la Piteşti, un ofiţer sub acoperire s-a infiltrat în reţeaua de permise, iar telefoanele angajaţilor au fost interceptate. Vineri dimineaţă, au fost făcute percheziţii acasă la membrii reţelei, în paralel cu percheziţiile de la sediul instituţiei, de unde au fost ridicate calculatoare şi documente.

Captura a fost impresionantă: peste un milion de euro şi 20 de saci cu documente. Numai în casa lui Codruţ Vlăsceanu, şeful Serviciului, au fost descoperite 300.000 de euro. Avocaţii neagă însă existenţa acestor sume.

Antena 3

Niciun comentariu: