duminică, iunie 15, 2008

"CITITORUL" DE AMPRENTE - O INVENŢIE ROMÂNEASCĂ CE UIMEŞTE FBI-UL

Cititorul de amprente - o invenţie românească ce uimeşte FBI-ul (VIDEO) Poliţiştii români i-au uimit chiar şi pe cei americani. Sunt singurii din lume care pot stabili, cu o singură amprentă, grupa sanguină a hoţului sau a criminalului. Invenţia aparţine criminaliştilor români şi nu se foloseste încă nici la Interpol şi FBI. Gheorghe Popa, şeful Poliţiei Române, spune că „amprentele îmbătrânesc în funcţie de grupa de sânge a persoanei”. Vârsta amprentei şi grupa de sânge sunt extrem de importante pentru stabilirea cercului de suspecţi şi a perioadei în care un infractor a fost la locul crimei sau a tâlhăriei.

Un mic secret dezvăluit de Gheorghe Popa este că amprentele cu grupa B îmbătrânesc mai repede decât celelalte. Cercetările de laborator au stabilit clar că infractorii cel mai greu de prins sunt cei care au grupa de sânge B III. Amprentele lor se deteriorează de patru ori mai repede decât ale unui criminal cu grupa de sânge 0.



Este descoperirea câtorva poliţişti români, coordonaţi chiar de şeful Poliţei Naţionale. Expertizele criminalistice au fost făcute pe 800 de subiecţi, subofiţeri ai şcolii de la Câmpina. Rezulatele i-au uimit pe americani, care s-au declarat dispuşi să plătească bani buni pe invenţie.
COntinuarea pe antena3.

Niciun comentariu: