joi, iunie 19, 2008

MIRCEA GEOANĂ: NOUĂ NE FACE RĂU PORTOCALIUL

Mircea Geoană: Nouă ne face rău portocaliul„Nouă ne face rău portocaliul” - nici cu democrat-liberalii şi nici cu olandezii nu ne-a mers bine. Aceasta este concluzia la care a ajuns Mircea Geoană, în urma alegerilor locale şi a meciului de miercuri seară. Invitat la Ştirea Zilei, liderul PSD a dclarat că alianţa dintre PD-L şi PNG-CD poate avea două explicaţii. Fie „mafia imobiliară şi-a dat mâna - şi atunci Oprescu riscă să fie pus într-o colivie la primăria generală - fie Becali a avut un element de presiune legat de anumite chestiuni fotbalistice şi a vrut să se pună bine cu Zeus”.

Oricum ar fi, „Băsescu este orfanul României, pentru că a pierdut alegerile cu PD-L pe mâna lui”, este de părere liderul PSD. În ceea ce priveşte planurile preşedintelui, liderul PSD este convins că Băsescu va încerca din toate puterile să acapareze puterea absolută. Iar una dintre mişcările anticipate de Geoană este perturbarea alegerilor viitoare.

Pe de altă parte, social-democratul a avertizat că nici încercarea de modificare a Constituţiei nu este un demers „real şi sincer”. Nu era momentul, modificarea actului fundamental al statului se face la început de mandat, „astfel încât să se aplice la următorul ciclu politic”, spune Geoană.

Un alt plan pe care preşedintele îl poate specula este „spărtura de la PNL”. „Va încerca să aibă partide cât mai fragmentate la adversarii săi, pentru ca la alegerile următoare să aibă oamenii săi în Parlament”, a continuat Geoană.

Antena3.ro

Niciun comentariu: