joi, iunie 19, 2008

Fântână arteziană, acoperită de spumă

Tonetarii din cartierul ieşean Copou au aruncat detergent în bazinul fântânii

Fântâna arteziană din apropierea Universităţii Agronomice din Iaşi s-a transformat, astăzi timp de câteva ore, într-un nor uriaş de spumă, după ce mai multe persoane au aruncat detergent în bazin.

"Nu e vina noastră, comercianţii din apropiere au aruncat detergent în fântână. Am sesizat Poliţia Comunitară despre incident şi am cerut să-i sancţioneze pentru a nu se repeta situaţia", a explicat Luminiţa Sălceanu, şeful Direcţiei de Servicii Publice Municipale (DSPM) Iaşi.

Curioşii s-au pozat alături de prieteni cu norul creat de substanţele dezinfectante. "N-am mai văzut aşa ceva până acum, dar se simte miros de detergent. Probabil au vrut să spele fântâna şi au scăpat o cantitate prea mare", şi-a spus părerea Marian, de 25 de ani.

Pericol pentru copii

Mai mulţi copii s-au jucat cu spuma, fără să ştie la ce pericol se expun. "Când sunt înghiţite astfel de substanţe, depinde în ce cantitate sunt ingerate, pot apărea leziuni la nivelul esofagului sau stomacului. Dacă dozele sunt mari se poate ajunge şi până la ulcer", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iaşi. Oficialii DSPM sunt nemultumiţi de faptul că astfel de incindente nu sunt singulare şi spun că micii comercianţi nu sunt constienţi de pericolul pe care-l pot crea prin astfel de gesturi. "Am mai avut astfel de păţănii şi în trecut. Oamenii au mai aruncat prostii în fântână, au fost amendaţi, însă nu s-au potolit" , a adăugat Luminiţa Sălceanu. Tonetarii din zonă au refuzat să comenteze acuzaţiile.
sursa adevarul.ro

Niciun comentariu: