miercuri, iunie 18, 2008

INVESTIŢII ROMÂNEŞTI: GUVERNUL A CHELTUIT 2,5 MILIOANE DOLARI PENTRU UN SITE CU 70 DE VIZITATORI

Investiţii româneşti: Guvernul a cheltuit 2,5 milioane dolari pentru un site cu 70 de vizitatori Guvernul român a cheltuit aproximativ 2,5 milioane de euro pentru un site care se adresează oamenior de afaceri, dezvoltat timp de peste un an de o echipă de 46 de specialişti. Site-ul, finanţat din fondurile provenite de la două proiecte Phare nu aduce însă mai mult de 70 de utilizatori zilnic, potrivit revistei Capital, citată de Evenimentul Zilei.



Portalul www.business-entrepreneur.ro se adresează oamenilor de afaceri din domeniul IMM. A fost dezvoltat de-a lungul unui an de o echipă de 46 de experţi, dintre care 31 erau români, cu salarii de 675 de euro pe zi. Investiţia a mai însemnat şi cumpărarea a 15 servere, o platformă Oracle, cinci laptopuri, cinci monitoare, un retroproiector şi două imprimante, mentru mentenanţa site-ului. Cu toate aceste investiţii majore, site-ul atrage foarte puţini vizitatori zilnic.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei arată că firmele româneşti de IT ar fi putut realiza lucrarea cu aproximativ 100.000 de euro, însă că responsabilii de proiect au declarat că banii au fost cheltuiţi în mod justificat. Cu toate acestea, există deja nemulţumiri legate de funcţionarea site-ului şi sunt în proiect câteva schimbări majore. După ce site-ul a trecut în subordinea Fundaţiei Post Privatizare, administrată de Comisia Europeană şi Guvernul României, s-a decis că noua denumire va fi esimplu.ro, iar logoul şi sloganul vor fi schimbate. De acest nou proiect Phare se ocupă Ministerul Dezvoltării. Schimbările vor costa nu mai puţin de un milion de euro, notează jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Antena3.ro

Niciun comentariu: