sâmbătă, februarie 16, 2008
SPECIALIŞTII DEZVĂLUIE REŢETA BĂTRÂNEŢII LUNGI ŞI LINIŞTITE
Problema bolilor de memorie a fost duminică subiectul unei dezbateri între medici specialişti din România, Statele Unite şi Olanda. Înainte de a dezvălui cele mai recente descoperiri în domeniu, medicii au dat sfaturi care sunt la îndemâna tuturor. Colesterolul, lipsa vitaminelor şi fumatul sunt duşmanii de temut ai tinereţii. Statisticile arată că, în România, aproape jumătate dintre persoanele de peste 65 de ani au pierderi de memorie. Dacă nu avem grijă cum trăim nu ne salvează nicio descoperire a medicilor care caătă în continuare leacul tinereţii veşnice.
Bolile de memorie, pot fi moştenite genetic sau dezvoltate pe parcurs. În orice caz, câteva obiceiuri care acum pot părea banale ne pot salva de o bătrâneţe venită părea devreme.
Observator
TENSIUNI LA BELGRAD PE FONDUL IMINENTEI PROCLAMĂRI A INDEPENDENŢEI KOSOVO
Sâmbătă, pentru prima oară, premierul kosovar Hashim Thaci a confirmat, chiar dacă indirect, că duminică provincia îşi va proclama independenţa. El a declarat că duminică este ziua în care „voinţa cetăţenilor din Kosovo” va fi îndeplinită.
Tot sâmbătă Uniunea Europeană a aprobat desfăşurarea unei noi misiuni în provincia Kosovo. Peste 2.000 de poliţişti şi magistraţi vor fi trimişi în regiune de săptămâna viitoare.
Antena 3
S-a descoperit un nou sistem solar
Un grup de astronomi amatori au descoperit un sistem solar îndepărtat, similar cu al nostru. Primele observaţii au prezentat două planete aflate pe orbita unei stele, la o distanţă de 5.000 de ani lumină şi care par a fi versiuni mai mici ale planetelor Saturn şi Jupiter. Planetele au fost descoperite când steaua lor a trecut prin faţa orbitei unei alte stele, mai îndepărtate. Evenimentul a avut ca efect creşterea luminozităţii stelei mai îndepărtate, refractată de câmpurile gravitaţionale ale celor două noi planete.
from informatia de cluj
UN DEPUTAT UDMR ÎNDEAMNĂ LA FOLOSIREA PRECEDENTULUI KOSOVO PENTRU INDEPENDENŢA ŢINUTULUI SECUIESC
„Se pare că pe data de 17 februarie, autorităţile din Kosovo îşi vor declara independenţa. Voi fi prezent şi eu în Pristina la aceste manifestări. Ca sociolog, în primul rând, mă interesează reacţia populaţiei albaneze şi a minorităţii sârbe din Kosovo”, a declarat Antal Arpad Andras.
Deputatul nu s-a dat înlături nici de la a invoca un eventual sprijin din partea autorităţilor europene şi chiar americane. Marile puteri ale lumii ar avea astfel şansa să recunoască soluţiile non-violente în chestiuni care ţin de independenţa unor regiuni. „Este evident că, prin recunoaşterea provinciei Kosovo ca stat independent, se recunosc într-un fel soluţiile violente din această regiune. Din câte se ştie, noi, maghiarii din România, am militat pentru autonomie exclusiv prin mijloace democratice şi considerăm că un sprijin din partea autorităţilor europene şi a SUA ar legitima în Europa rezolvarea unor potenţiale conflicte fără conflicte, deci ar legitima soluţiile non-violente”, a subliniat Antal Arpad.
El a îndemnat toate organizaţiile maghiare din Transilvania să trimită o scrisoare autorităţilor SUA şi UE pentru a le cere ajutorul în obţinerea independenţei Ţinutului Secuiesc, imediat după ce ţările respective vor recunoaşte independenţa Kosovo.
Antena 3
KOSOVO ÎŞI VA PROCLAMA INDEPENDENŢA DUMINICĂ
„Încă o dată, îi invit pe toţi cei care au părăsit Kosovo să revină aici pentru că au dreptul să muncească pe propriul lor teritoriu,” a continuat premierul, adresându-le acest mesaj sârbilor care au părăsit provincia după războiul din 1999, dintre forţele sârbe şi gherila kosovar-albaneză care lupta pentru independenţă.
Independenţa Kosovo – precedent periculos în Europa
Independenţa provinciei Kosovo ar putea crea un precedent în Europa, un gest considerat similar cu deschiderea cutiei Pandorei. De aceea, Europa este împărţită în două tabere. Pe de o parte, se află Rusia şi Serbia. Serbia vrea menţinerea provinciei Kosovo în componenţa sa. Belgradul este susţinut ferm de Rusia, pentru că independenţa regiunii Kosovo ar provoca nelinişte în comunităţile din Caucazul rus. Regiuni precum Cecenia ar putea revendica şi ele independenţa, ceea ce ar declanşa un val de violenţe în regiune.
De cealaltă parte a baricadei se află Uniunea Europeană şi Statele Unite, care consideră că albanezii din Kosovo îşi merită independenţa. Bruxellesul a trimis deja la Priştina o delegaţie care să preagătească acolo misiunea de supraveghere a unui Kosovo independent. Dar nici în interiorul Uniunii nu există un consens. Mai multe state europene, precum Spania, România sau Ciprul, au probleme similare cu regiuni în care locuiesc minorităţi naţionale.
De altfel, câţiva membri ai UDMR şi-au declarat deja satisfacţia. Doi politicieni au anunţat deja că vor merge duminică la Priştina ca să salute independenţa. Este vorba despre deputatul UDMR de Covasna Antal Arpad Andras şi europarlamentarul Sorgior Csaba.
Antena 3
GERMANIA, ZGUIDUITĂ DE CEL MAI MARE CAZ DE FRAUDĂ FISCALĂ DIN ISTORIE
Parchetul din oraşul Bochum a anunţat, oficial, că are în vedere sute de suspecţi.
Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, numeroase personalităţi-cheie s-au sustras obligaţiei de plată a impozitului şi au depus bani în băncile din Liechtenstein, pentru a scăpa de fisc.
Şeful guvernului din Liechtenstein va efectua săptămâna viitoare o vizită la Berlin, pentru a discuta acest caz cu omologul său german, Angela Merkel.
Un singur nume este vehiculat în acest scandal, şi anume cel al patronului companiei Deutsche Post, care şi-a dat deja demisia. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi păgubit fiscul cu un milion de euro.
Antena3.ro
CU MAPA LA TRIBUNAL.
Motivele pentru care Norica Nicolai a fost respinsă de la Justiţie
În motivarea publicată astăzi de Curtea Constituţională, sunt precizate argumentele pe baza cărora preşedintele Traian Băsescu a refuzat numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei. Acestea se bazează pe elemente din mapa profesională a vicepreşedintelui PNL, „din a cărei verificare au rezultat următoarele:
- în perioada 1983-1991, doamna Norica Nicolai a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Olteniţa şi a avut o serie de abateri în activitatea profesională, la care se adaugă şi evenimente pentru care a fost în situaţia de a fi sancţionată;
- a modificat mandatul de arestare a unei persoane nevinovate cu datele altei persoane şi a dispus arestarea acesteia din urmă în instanţă de recurs, fără ca împotriva persoanei în cauză să fi avut loc urmărirea penală sau judecata în primă instanţă”, se arată în actul de motivare publicat de Curtea Constituţională.
MOTIVAREA CURŢII CONSTITUŢIONALE (pdf)
În urmă cu o săptămână, Curtea Constituţională a dat verdictul în cazul sesizării Guvernului faţă de refuzul preşedintelui Traian Băsescu de a o numi pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei. Magistraţii Curţii au decis, în unanimitate, că şeful statului are dreptul să refuze – o singură dată şi motivat – propunerea premierului la şefia unui minister.
Începutul scandalului
Dezbaterile pe acest subiect au început în ianuarie, după ce Călin Popescu Tăriceanu a propus-o pe Norica Nicolai la ministerul Justiţiei, în urma demisiei fostului ministru Tudor Chiuariu. Ca răspuns, Traian Băsescu i-a cerut premierului să facă o altă nominalizare. A urmat o serie de scrisori prin care Băsescu îl invita la discuţii pe Tăriceanu, soldate invariabil cu refuzul premierului de a negocia numirea Noricăi Nicolai. Totul a culminat cu declaraţia de la Cotroceni, în care Băsescu a precizat că nu o va numi niciodată pe Nicolai la Justiţie, motivându-şi decizia prin mapa profesională a senatorului liberal.
Mapa profesională a Noricăi Nicolai, motivaţie suficientă pentru Curtea Constituţională
Mapa profesională a Noricăi Nicolai cuprinde două incidente care ar descalifica-o pe senatoarea liberală. În dosar se regăseşte sancţiunea primită de Norica Nicolai în 1987, pe vremea când era procuror la Procuratura locală Olteniţa. Nicolai, pe atunci Norica Clinci, a instrumentat un dosar penal, în urma căruia o persoană nevinovată a fost condamnată şi încarcerată. Cel de-al doilea caz se referă la înfierea unui copil de către un cetăţean străin pe care Norica Nicolai l-a reprezentat în instanţă, cu toate că era procuror.
Antena3.ro
vineri, februarie 15, 2008
Alegerile locale vor fi organizate pe 25 mai si 8 iunie
Premierula mai spus ca nu are in vedere amanarea alegerilor locale, programate pentru vara acestui an, singura sa grija fiind ca acest scrutin sa nu se suprapuna cu perioada de desfasurare a Campionatului European de fotbal.
fromPresaOnline.com
Romania, tot mai indatorata
In crestere
Pe viitor, Romania va trebui sa scoata mult aur din vistierie pentru a-si plati datoriile
Datoria externa a Romaniei pe termen mediu si lung a crescut anul trecut cu 8,1 miliarde de euro (28,3%) fata de finalul anului precedent, pina la 36,7 miliarde de euro, pe seama majorarii datoriei sectorului privat si a depozitelor strainilor in bancile romanesti, a anuntat, ieri, Banca Nationala a Romaniei. La sfirsitul lui 2006, datoria externa pe termen mediu si lung era de 28,628 de miliarde de euro, potrivit datelor revizuite ale BNR. Nivelul datoriei externe de la finalul anului trecut echivala cu 31,1% din produsul intern brut (PIB) al Romaniei, estimat de biroul statistic european Eurostat la 117,99 de miliarde de euro pentru anul 2007.
Datoria externa negarantata public insuma 23,14 miliarde de euro la 31 decembrie 2007, mai mare cu 39,8% fata de sfirsitul anului anterior.
Datoria negarantata a sectorului privat a crescut cu 39,7% (5,2 miliarde euro) in intervalul decembrie 2006 – decembrie 2007, pina la 22,7 miliarde de euro, iar depozitele pe termen mediu si lung ale nerezidentilor in Romania erau la finalul anului trecut de 3,3 ori mai mari decit la 31 decembrie 2006 si insumau 3,219 miliarde de euro, in usoara scadere insa fata de noiembrie 2007. Datoria negarantata public a sectorului de stat a crescut anul trecut cu 42,5%, la 463 de milioane de euro, mai arata datele BNR.
Plusuri si minusuri
Datoria externa publica directa a scazut anul trecut cu 115 milioane de euro, pina la 7,256 de miliarde de euro, iar datoria public garantata a coborit cu 625 de milioane de euro pina la 3,11 miliarde de euro. Serviciul datoriei externe a insumat anul trecut 7,516 miliarde de euro, din care peste doua treimi (69,2%) a revenit datoriei negarantate public a sectorului privat. Rata serviciului datoriei externe pe termen mediu si lung a fost de 20,4% in 2007, comparativ cu 20,7% in anul 2006, iar gradul de acoperire a rezervei oficiale de valute si aur a Romaniei a scazut la 6 luni de import la 31 decembrie 2007, de la 6,4 luni de import la finalul anului anterior.
from monitorul de cluj
Cu ursii nu te pui
Realizata de: Lucian - Doru Andriuc
Obicei vechi de a opri carutele care treceau pe drum au fost inlocuite cu mai noile masini.Tre sa primesti jucatu ursului pentru ca noul an sa-l intampini asa cum se cuvine.. Jocul are la origine, rolul de a purifica si feriliza solul in noul an. Reprezentatia se incheie cu obisnuitele urari adresate asistentei.
LOCUL 1
from National Geographic
Contracandidatul Elenei Băsescu la şefia tineretului pedelist – ameninţat cu excluderea din partid
Tânărul „rebel” democrat-liberal Bogdan Boza riscă excluderea din partid, după ce „Gândul” a făcut publică decizia sa de a candida pentru postul de secretar general al Organizaţiei de Tineret a PD-L, unde o are drept contracandidată pe Elena Băsescu, fiica preşedintelui ţării.
Afirmaţia lui Boza că intenţionează să stopeze „derapajul valoric al selecţiei liderilor OT PD-L, implicit a viitorilor lideri PD-L, prin adoptarea unor înscăunări dinastice”, a stârnit furia conducerii partidului. El a fost chemat, ieri, „la ordine” de Răzvan Murgeanu, viceprimarul Capitalei şi preşedintele Organizaţiei Sectorului 1 a PD-L (unde Boza este membru).
„A fost o discuţie deschisă, dar, la un moment dat, mi-a transmis un mesaj din partea preşedintelui Emil Boc: voi fi exclus din partid, dacă mai atentez la imaginea acestuia. Dl. Murgeanu a râs apoi, spunând că, de fapt, o asemenea măsură n-ar face altceva decât să-mi dea apă la moară”, ne-a declarat Boza.
„Îl personifică pe Caţavencu“
Murgeanu a confirmat discuţia cu Boza, dar susţine că ameninţarea cu excluderea îi aparţine: „I-am zis că îl personifică perfect pe Caţavencu. Vrea să parvină prin orice mijloace. O contracandidează p’asta (pe Elena Băsescu – n.r.) numai fiindcă vrea notorietate. Dacă era o necunoscută, nu se băga. I-am spus că nu vreau să fac asta, dar dacă mai afectează imaginea partidului, îl exclud automat. Probabil că asta şi visează, că se duce pe cai mari la alt partid, dar se păcăleşte, fiindcă îl vor folosi puţin pentru imagine şi apoi se vor dispensa rapid de el, că nimeni nu vrea scandalagii. Mi-ar părea rău pentru el, că e un tânăr cu potenţial. Dar se pripeşte. M-a enervat că vine cu asemenea afirmaţii, când nimeni nu i-a dat „flit” deocamdată, nu i s-a interzis candidatura, deşi programul lui e pentru postul de vicepreşedinte executiv, nu pentru cel de secretar general. Deci, nici n-are habar ce va avea de făcut acolo”, conchide Murgeanu.
Pe de altă parte, Boza precizează că a fost sunat deja de 11 preşedinţi de organizaţii judeţene de tineret PD-L, care l-au felicitat pentru curajul de a o înfrunta pe Elena Băsescu, anunţându-l că îl vor vota.
from gandul.info
SA TRAITI BINE! PARTIDUL UNIC VA INGHITE IMEDIAT IDIOTILOR! HAHAHA...
Italia: Românii şi viaţa lor, într-un ghid multietnic
Volumul de 384 de pagini conţine informaţii detaliate despre localurile şi activităţile culturale, artistice şi asociative ale cetăţenilor imigranţi din oraş, informează agenţia de presă Adnkronos.
Ghidul a fost publicat de editura Villaggio, fiind pus în circulaţie la un preţ promoţional de 6 euro. Cartea are rolul de a orienta cititorul, italian sau străin, spre tradiţiile etniilor care populează Roma şi care transformă oraşul într-o metropolă cosmopolită, internaţională şi multiculturală.
Cititorului îi sunt prezentate tradiţiile şi cultura popoarelor originare din Africa, din America Latină, din ţările arabe şi indiene, din China şi Japonia.
Cartea tratează şi activităţile social-culturale ale imigranţilor din Europa, printre aceştia regăsindu-se într-un număr mare românii, dar şi ucrainienii, moldovenii şi polonezii.
De asemenea, sunt descrise şi activităţile artistice şi culturale ale poporului evreu, precum şi cele ale etniei ţiganilor, indiferent că aceştia sunt recunoscuţi ca cetăţeni ai României, ai Ungariei sau ai Serbiei.
Silvio Di Francia, consilierul privind Politicile Culturale din Roma, a declarat: "Principala misiunea a ghidului este de a propune o perspectivă asupra situaţiei imigranţilor diferită faţă de cea actuală. Noua viziune trebuie să fie bazată pe ideea că diversitatea este o valoare importantă, aceasta plecând de la conştientizarea faptului că integrarea este posibilă doar dacă vom înţelege identitatea multietnică a locuitorilor Romei".
from adevarul.ro
joi, februarie 14, 2008
ION CRISTOIU E LA UN PAS SĂ FIE EXECUTAT SILIT, ÎN PROCESUL CU CRISTIAN MITITELU
„Nu s-a judecat dacă faptele sunt sau nu adevărate. S-a judecat ce pagubă morală a provocat articolul meu asupra domnului Mititelu”, a precizat jurnalistul. Deşi Mititelu a cerut despăgubiri de peste un miliard de lei vechi, instanţa a apreciat că cel despre care s-a scris în ziar a suferit mai puţin. Cristoiu susţine că acest proces este o copie la indigo după un altul, pierdut în urmă cu mai mult timp. „Probabil că domnia sa, fiind bărbat, a suferit mai puţin decât Gabriela Adameşteanu, care a suferit de 450 milioane de lei”.
Atunci, Ion Cristoiu a fost la un pas de a fi executat silit. Mai mulţi politicieni însă au făcut donaţii şi nu s-a ajuns până la evacuarea din casă. Acum, gazetarul spune că va plăti singur. „Mi s-au adus în ultimul timp mai multe acuze, mai ales din partea preşedintelui”. Dacă nu va plăti cei aproape 300 de milioane de lei vechi, Ion Cristoiu riscă să piardă casa în care locuieşte.
Antena 3
PATRICIU ANUNŢĂ O SEVERĂ CRIZĂ PE PIAŢA IMOBILIARĂ DIN ROMÂNIA
Patriciu sfătuieşte românii să fie conştienţi că domeniul imobiliar nu poate merge la infinit "doar la deal" şi că la un moment dat va interveni o stagnare şi ulterior un declin. "În acest moment, investiţiile imobiliare sunt cele mai riscante. Iar eu am de gând să investesc în ceea ce mi se pare mai productiv în situaţii de criză", a spus Patriciu, fără să dea explicaţii suplimentare.
Grupul Rompetrol a fost preluat, anul trecut, de compania de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, care a cumpărat 75% din acţiunile Rompetrol pentru 2,7 miliarde dolari.
Patriciu a declarat la acea dată că va continua să investească în industria petrolului, în imobiliare şi în presă, fără să excludă alte domenii.
Antena3.ro
ATEROSCLEROZA SI CONSUMUL DE GRASIMI SATURATE
Cu ani in urma a inceput sa circule cu succes in lumea occidentala un nou concept – „back to nature" (intoarcere la natura), bazat pe solide cercetari stiintifice. Atunci a avut loc o schimbare de paradigma, si anume s-a ajuns la ideea ca este mult mai sanatos sa ne intoarcem la natura pentru a respira un aer mai proaspat, a bea o apa mai curata, a face miscare, a minca vegetarian si a respecta astfel animalele si mediul ambiant. De aici
s-au dezvoltat tendintele ecologice pe care Uniunea Europeana ne cere si noua sa le respectam, promovind un nou stil de viata cit mai aproape de natura, rational si ecologic. De citiva ani, si in tara noastra a inceput sa se manifeste aceasta tendinta benefica pentru noi toti. Dar intrebarea care se pune este: cum sa ne alimentam mai sanatos?
Este adevarat ca, in comparatie cu hrana exclusiv vegetariana, consumul de carne ofera organismului nostru toti aminoacizii esentiali si vitamina B12. Insa odata cu acestea, consumul de carne aduce cu sine colesterol, hormonii animalului, cadaverina si produsi toxici specifici fricii si nelinistii, eliberati de animale cu putin timp inainte de a fi sacrificat. De asemenea, animalele pot avea diverse boli, unele dintre ele transmitindu-se omului (trichinoza, salmoneloza, tuberculoza, antraxul, boala vacii nebune etc.)
Este adevarat ca si vegetalele sint afectate de poluare, unele sint stropite impotriva daunatorilor, iar altele sint modificate genetic. Unele conserve din magazine au din abundenta aditivi, E-uri, aromatizatori, unii foarte nocivi sanatatii. Atentie si la consumul de carne de peste! Sa intrebam intotdeauna daca pestele este prins dintr-o apa poluata sau este de crescatorie. Atentie si la carnea de pasare. Cu citiva ani in urma, la o baza militara americana s-a constatat un fapt ingrijorator. Tinerii militari cu o foarte buna conditie fizica au inceput sa dezvolte ginecomastie (hipertrofia glandelor mamare la barbati). Medicii militari americani au intrat in alerta maxima. S-a descoperit imediat ca in hrana zilnica a soldatilor aparea si consumul de pasare. Crescatorul injecta zilnic puii cu hormoni feminini, pentru a-i face sa creasca si sa fie mai grasi.
Cu alte cuvinte, azi, a te alimenta sanatos a devenit o problema pentru fiecare dintre noi, indiferent unde traim.
Ce sa mincam atunci pentru a fi mai sanatosi? Noi va propunem sa va concentrati pe o alimentatie specifica, de sapte ori pe saptamina, sa zicem, reduceti treptat mesele cu carne la cinci, trei sau una pe saptamina;
- inlocuiti carnea prajita cu carnea fiarta la care ati schimbat apa de citeva ori;
- evitati consumul de carne grasa - carnea de porc este cea mai grasa carne care ne poate imbolnavi prematur de ateroscleroza, si inlocuiti-o cu o carne slaba (pui, peste)
- evitati consumul de carne de cal, care are un continut foarte mare de acid uric, pentru ca poate suprasolicita si distruge in timp rinichii;
- inlocuiti carnea rosie de vita, porc sau oaie cu carne alba de pasare sau de peste;
- invatati sa gatiti consistent si vegetarian, pentru a avea in alimentatia zilnica toti aminoacizii esentiali din hrana vegetala care provin din diverse combinatii de vegetale;
- asigurati un aport mai consistent, in alimentatia dvs. zilnica, de ciuperci, seminte si nuci de diverse soiuri si sa nu uitati de fructele uscate si legumele proaspete.
Pentru diversificarea meniului si pentru o alimentatie de calitate superioara va oferim in tabelul de mai jos combinatii de alimente sanatoase:
Dr. Szentagotai T. Lorant
from ziarul faclia
Site pentru petitii europene
Europarlamentarul social-democrat Victor Bostinaru a lansat, ieri, site-ul www.petitiipe.ro . Scopul acestui proiect, subliniaza autorul, este acela de a informa cetatenii romani asupra mecanismelor institutionale ale Parlamentului European si procedura pentru unul dintre drepturile fundamentale ale cetatenilor europeni. E vorba de dreptul de a adresa petitii PE. Astfel, site-ul www.petitiipe.ro prezinta procedurile prin care cetatenii romani pot inainta petitii catre Comisia specializata din cadrul Parlamentului European. ,,In acest mod se urmareste o familiarizare cu instrumentele institutionale ale Uniunii Europene si formulele prin care romanii pot fi asistati de organismele europene. Ca si caz concret de actualitate, site-ul are in vedere taxa de prima inmatriculare", subliniaza Radu Magdin, ofiter de presa al Delegatiei social-democrate romane in Parlamentul European. De asemenea, acesta precizeaza ca blogul eurodeputatului PSD poate fi accesat prin intermediului urmatoarei adrese:www.victorbostinaru.ro . Sorin CALIN from ziarul faclia
Nu mai este spatiu in cer, zborul cu avionul devine tot mai periculos
La Repubblica
Prea multi pasageri si prea multe zboruri pe de o parte, aeroporturi prea mici si prea vechi pe de alta. Cerurile lumii devin tot mai inguste, si risca sa produca in urmatorii ani o aglomerare colosala. Motivul este simplu: traficul creste in ritmuri ametitoare (+8 la suta cel international in 2007), iar companiile isi sporesc oferta. Dar infrastructurile la sol - restrictionate si de masurile drastice privind securitatea - fac fata cu greu acestei cresteri uriase a traficului aerian.
In unele cazuri, ca de pilda la Londra, lipsesc pistele si asa numitele "slot"-uri pentru aterizari si decolari. La Roma, de pilda, la aeroportul de la Fiumicino, se afla la limita (sau chiar peste) sistemul de gestionare a bagajelor. Problemele sint diferite, dar rezultatul este unul singur: inrautatirea treptata a serviciilor la nivel global. Cresc intirzierile si creste numarul valizelor pierdute sau ratacite. Iar ce este si mai rau, potrivit expertilor, abia urmeaza sa vina: in 2010 - potrivit avertismentului lansat de Parlamentul european - sase dintre cele mai mari escale de pe Batrinul Continent (intre care cele de la Londra, Frankfurt si Amsterdam) vor fi "saturate", in timp ce alte 20 vor fi aproape de punctul de criza. Iar daca traficul va continua sa creasca in ritmurile actuale (se va ajunge la aproximativ + 250 la suta in 20 de ani), in 2025 vor exista 20 de aeroporturi ale UE constrinse sa afiseze anuntul "nu mai sint locuri", iar 60 vor avea probleme sa faca fata cererii.
Bruxelles-ul a decis sa elaboreze pina la sfirsitul anului 2008 un "Master plan" de interventii urgente pentru a inlatura riscul unei paralizii. Costurile economice, sociale si de mediu ale acestei situatii de urgenta sint inca de pe acum foarte ridicate. Companiile europene, potrivit estimarilor Asociatiei companiilor aeriene mondiale, IATA, pierd 2 miliarde de euro pe an tocmai din cauza inconvenientelor legate de aglomerarea de pe aeroporturi. Un avion blocat pe pista in asteptarea decolarii timp de 20 de minute consuma 200 kg de kerosen in plus.
"Congestionarea este o problema serioasa ce risca se se inrautateasca - afirma Giovanni Bisignani, director al Iata. Aeroporturile europene vor avea in 2011 cu 150 de milioane de pasageri in plus. Dar guvernele amina decizii vitale pentru a le consolida. In schimb, este nevoie sa se actioneze numaidecit si sa se atraga in proces si vectorii internationali". Aceasta, fiindca dezvoltarea noilor piete, cum sint China si India, multiplica numarul celor care pretind "un spatiu in cer". "Europa are nevoie de cel putin 25 de noi escale pina in anul 2025 - sustine Eurocontrol, care se ocupa de gestionarea traficului aerian continental - si de 15 aeroporturi de marime mijlocie. Numai astfel se va evita colapsul sistemului".
Din punct de vedere tehnic, problema pare simpla. Cresterea ofertei de locuri in avioane este relativ simpla. Unica limita este disponibilitatea mijloacelor. In schimb, consolidarea infrastructurilor la sol este mai complicata. Pentru a construi un aeroport este nevoie de multi bani si de mult timp, intre 10 si 20 de ani. Iar patronii acestor bunuri - deseori institutii publice ce se confrunta cu probleme de buget - tind sa privilegieze parcimonia in locul clarviziunii. De aceea, la ora actuala, in Europa proiectele de consolidare sint putine. Heathrow, cel mai "aglomerat" aeroport de pe continent, a fost obligat sa se puna pe treaba. Conceput pentru 45 de milioane de pasageri, el gestioneaza azi 68 de milioane si detine recordul european putin onorabil al bagajelor pierdute si al intirzierilor. Situatia s-ar putea schimba din martie cind va fi deschis Terminalul 5 (o investitie de 6 miliarde de euro) pentru a putea primi cu 30 de milioane de pasageri in plus.
Alternativele la construirea de noi aeroporturi si noi piste sint numai doua: consolidarea escalelor regionale si o reglementare mai rigida a statut quo-ului. George Bush a ales aceasta cale. Intirzierile avioanelor in spatiul american sint de-acum o problema cronica. Au fost stabilite totusi niste "praguri" pentru numarul de aterizari si decolari in aeroporturile cele mai congestionate: New York, Jfk, Newark, Los Angeles si Chicago.
In schimb, Europa lucreaza la o simplificare a sistemelor sale de control, care insa nu comunica inca intre ele, adaugind alt haos la haos. "Rezolvarea acestei probleme prin crearea unui unic spatiu aerian continental ar fi fundamentala", opineaza Francesco D’Arrigo, comandant "Alitalia", fiindca "numai prin aceasta masura s-ar reduce cu 12 milioane de tone emisia de CO2 in cerurile europene".
from ziarul faclia
Gratuitati
PhotoRescue
Salveaza imaginile corupte sau pierdute
PhotoRescue este compatibil cu o gramada de carduri precum Smart Media, Compact Flash, Secure Digital Card, MultiMedia xD Picture si cu unitati Memory Stick, Microdrive, Floppy, HDD-uri FAT si Zip. Utilizarea este simpla: introduceti stick-ul de memorie sau cardul in unitate si porniti programul. Selectati unitatea de pe care doriti recuperarea si click pe OK. Programelul poate fi descarcat de la adresa http://www.datarescue.com/photorescue/download_pc.htm
PC Inspector Smart Recovery
Fotografiile sterse din greseala - si nu numai -, pot fi recuperate cu acest program.
Acesta ofera suport pentru o varietate de medii de stocare. Programul recunoaste urmatoarele tipuri de fisiere: JPG, BMP, TIF, GIF, Canon CRW, Fuji RAF, ORF Olympus, Kodak DCR, PXL, PSW, Minolta MRW, Nikon NEF, Sigma X3F, MOV, AVI si WAV audio sau DSS. Interfata este simpla: selectati unitatea de pe care doriti recuperarea, formatul fisierului sters si selectati un director unde doriti sa se faca recuperarea fisierelor sterse. Click pe START si puneti-va o dorinta sau... incercati o rugaciune. Se spune ca ajuta! Se descarca de la adresa http://www.snapfiles.com/get/smartrecovery.html
PhotoMei ster
PhotoMeister stie sa faca destul de multe lucruri interesante. Desi partea de editare este putin limitata (taiere, luminozitate, contrast, eliminare ochi rosii, creare rame, zoom), exista numeroase functii pentru fotografii amatori. Va puteti crea si exporta albumul foto in format PDF, arde DVD-uri cu slide-show-uri, exporta fisiere flash sau HTML pentru web. Functia care pe mine m-a impresionat este Detailed Photo Data (din coltul dreapta-jos) si care ofera detalii legate de data cind a fost realizata fotografia, rezolutia, culorile, timpul de expunere etc, si chiar modelul camerei foto cu care s-a realizat fotografia.
Poate fi descarcat de la adresa: http://www.photomeister.com/download/index_eng.html
AVS DVD player
Free AVS DVD ofera suport pentru toate tipurile de formate DVD, Video si Audio, inclusiv formatele video pentru telefoanele mobile. Se descarca de la adresa http://www.avsmedia.com/DVDPlayer/download.aspx?dl=no
DC Enhancer
DCEnhancer va ofera un instrument simplu pentru imbunatatirea conditiilor de lumina si indepartarea aspectului "granulat" din imagini. Are o interfata simpla in care puteti compara in permanenta imaginea originala cu cea prelucrata. Poate fi descarcat de la adresa http://www.freedownloadscenter.com/Multimedia_and_Graphics/Misc_ _Graphics_Tools/DCEnhancer_Download.html
from ziarul faclia
RUSIA CER O REUNIUNE DE URGENŢĂ A O.N.U.
Declaraţia unilaterală de independenţă a Kosovo ar putea interveni duminica aceasta. Liderii albanezi din provincie au vorbit sâmbătă despre ultimul week-end de dinaintea independenţei, iar surse sârbeşti au aflat şi data exactă a mişcării politice: 17 februarie.
Potrivit Belgradului, care are susţinerea Moscovei, declaraţia de independenţă a provinciei sârbe populată în proporţie de 90% de albanezi, şi aflată sub administrarea ONU după 1999, ar încălca rezoluţia 1244 a Consiliului de Securitate ONU.
Textul rezoluţiei, adoptate la finele războiului din Kosovo, dintre 1988 şi 1999, acorda o autonomie substanţială provinciei sub suveranitate sârbă, şi impune instalarea unei misiuni de pace conduse de ONU şi NATO.
Tensiunea a crescut simţitor atât în zonele locuite de sârbii minoritari, în Kosovo, cât şi în principalele capitale. Rusia se opune unei declaraţii de independenţă a Kosovo, iar alte state europene vor ca evantuala declarare a rupi de Serbia să fie legiferată de ONU, şi să fie în acord cu principiile de drept internaţional. România, Spania sau Ciprul se opun declarării unilaterale a independenţei, şi cer o soluţie negociată, şi acceptată de ambele părţi.
În Serbia, armata nu a primit niciun ordin de mobilizare, în cazul în care Kosovo îşi va proclama independenţa. Şeful Statului Major al armatei sârbe spune însă că există câteva scenarii în cazul în care grupurile albaneze extremiste din Kosovo recurg la violenţă.
Antena 3
miercuri, februarie 13, 2008
„CAPO DI TUTTI CAPI” AL MAFIEI DIN SICILIA, MICHELE GRECO, A MURIT LA ROMA
Michele Greco a fost una dintre cele mai importante figuri ale Cosa Nostra, fiind numit la conducerea acesteia în 1978, după excluderea lui Gaetano Badalamenti. A fost arestat în 1986 şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a organizat asasinarea judecatorului Rocco Chinnici şi a generalului Carlo Alberto Dalla Chiesa.
„Capo di tutti capi” al Mafiei din Sicilia era nu numai cel care aplana războaiele dintre marile familii mafiote, dar mai ales omul de legătură dintre mafie şi oamenii politici. Numele său a stat la baza celor mai multe înţelegeri încheiate între personalităţi politice importante ale vremii sale şi mafia siciliană. În perioada 1992 – 2004, Michele Greco a fost citat de nenumărate ori în procesul deschis împotriva fostului premier italian Giulio Andreotti, care a fost achitat în cele din urmă de acuzaţiile de colaborare cu mafia.
Greco provenea dintr-o familie cu vechi rădăcini în mafia din Palermo, fiind implicat într-un război sângeros cu rivalii din clanul Corleone pentru controlul Cosa Nostra, în anii 1980. Conflictul s-a terminat cu victoria celor din familia Corleone.
MACHELE GRECO, CEL SUPRANUMIT "PAPA DE LA COSA NOSTRA":
Antena3.ro
New York Times: "Vânzările Nokia în SUA vor suferi din cauza mutării la Cluj"
Acest lucru a creat furie şi dezamăgire faţă de Nokia în întreaga lume lucru care, conform New York Times, ar putea scădea vânzările Nokia. Producătorul Motorola se află la doar 12.3 procente făţă de compania finlandeză, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2005 când pe piaţă a apărut modelul Razr.
Aceştia mai vorbesc şi de faptul că distrugerea Nokia ar putea veni chiar din interior din cauza mutărilor din ultima perioadă, dar şi a investiţilor mari în care s-a lansat pentru ca vânzările să crească. Conform New York Times, Nokia dezvoltă un nou program legat de transmisiuni de date şi de hărţi prin satelit, în care au investit 8.1 milioane de dolari şi au adus oameni care au lucrat înainte la Yahoo, Microsfot sau eBay.
Ziare precum San Francisco Chronicle sau Minneapolis – Star Tribune încep relatările de la deschiderea Nokia cu dramele din Bochum, dar şi cu salariile mici pe care angajaţii le vor primi la Jucu. „Salariul lunar va fi de 318$ din care se vor mai trage taxe, sumă care este până şi sub media pe România”, relatează Star Tribune.
from clujeanul.ro
CONCERNUL HERTZ NU ÎNCHIRIAZĂ MAŞINI ROMÂNILOR
Plecând de la acest caz de discriminare, mai mulţi eurodeputaţi români i-au făcut cunoscută situaţia Comisarului European pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva. Dar cazul nu se opreşte aici. Europarlamentarul român Magor Imre Csibi (PNL) a verificat chiar el situaţia. Aşa că asistenta sa a făcut o rerzervare on-line, la care lucurile au mers fără problemă. Din nou situaţia s-a împotmolit când femeia a ajuns la ghişeu şi a scos paşaportul pe care scria: cetăţean român. Refuzul internaţionalilor de la Hertz a venit instantaneu. Şi de această dată, refuzul a fost justificat de anumite proceduri interne, pe care angajaţii nu le-au putut însă arăta româncei.
Totul s-a întâmplat chiar ieri, la Bruxelles, capitala Belgiei şi a Uniunii Europene. La care am aderat în urmă cu 1 an, în speranţa unei deschideri către civilizaţie. Primim însă doar o portieră închisă în nas.
Citiţi mai multe pe blogul lui Vlad Petreanu
Antena 3
Cei mai săraci europeni sunt în nord-estul României
Datele eurostat arată că din cele 15 cele mai puţin dezvoltate regiuni ale Uniunii Europene şase sunt din România. Sud-vestul Olteniei (locul cinci cu 28% din media europeană), sudul Munteniei (locul şase cu 29%), sud-estul ţării (locul opt cu 31%), nord-vestul ţării (locul 10 cu 34%) şi centrul ţării (locul 13 cu 36%) sunt zonele cele mai sărace. Singura regiune românească care nu se regăseşte în clasamentul celor mai sărace zone din Europa este Bucureşti-Ilfov cu 74% din media PIB pe locuitor a UE.
În topul celor mai slab dezvoltate regiuni, pe lângă cele şase din Romania, cinci sunt din Bulgaria şi patru din Polonia.
În topul celor mai dezvoltate 15 regiuni, pe primul loc se afla regiunea Inner London din Marea Britanie cu 303% din media UE, urmată de Luxemburg (264%) şi Bruxelles (241%).
from adevarul.ro
SOCANT - CHINEZII MANANCA FETUSI!
Un cotidian de limba engleza din Hong Kong, anume Eastern Express, relata, in 12 aprilie 1995, ca in China se mananca bebelusi (vezi site-ul: http://trosch.org). Mai exact, fetusi sau avortoni. Ba mai mult, acestia intra in randul delicateselor, daca stam sa ne gandim ca un creier de pana la 8 saptamani costa 999 $ iar un avorton peste 8 saptamani ajunge la 600 $ (dolari americani, nota bene!). Sunt si preturi mai mici: ochii/urechile 50-75 $ fiecare, splina sau pancreasul 75-100 $, rinichii 100-125 $. Asta la clinicile private. La spitalele de stat le poti obtine pe gratis.
Preturile sunt valabile la data de 1 ianuarie 2000.
Totul a inceput, prin anii ‘70, in America. La acea data au fost legalizate avorturile, iar avortonii au inceput sa fie folositi in diverse experimente, cu precadere pentru tratarea bolii Parkinson (cercetari suedeze) sau pentru aplicatii in cosmetica (creme). Si tot in Ame¬rica, pana in 1998, s-au cheltuit 23,4 milioane dolari pentru 295 astfel de experimente.
In China se fac anual aproape 14 mili¬oane de avorturi (oficial, vorbind), in timp ce pe plan mondial cifra depaseste 50 de milioane.
Dar iata cateva fragmente din textul aparut in Eastern Express, autor Bruce Gilley:
„Recomandarea zilei pentru pranz, in Shenzen, este avortonul. Luand in calcul zvonurile ca doctorii din spitalul de stat Shenzen mananca asa ceva, un reporter a intrat pe fir incognito. Sustinand ca este slabit, reporterul a intrebat o doctorita din acest spital daca-i poate oferi cativa fetusi. insa stocul se epuizase… Revenit, cum i se spusese, a doua zi la pranz, reporterului i-a fost oferit un borcan cu avortoni de marimea unui deget. „Sunt zece fetusi mici aici, toti proaspeti, de dimineata. Ii puteti lua pe gratis, fiind un spital de stat, nu pretindem nimic. De obicei ii luam acasa noi, doctorii, dar pentru ca aratati cam palid, luati-i dv”.
Colindand mai multe spitale/clinici, reporterul nostru a aflat ca avortonii detin cele mai bune pro¬prietati de revigorare a organismului. O doctorita, Yang, fiind intrebata daca fetusii sunt comestibili, a replicat categoric „Desigur! Sunt chiar mai buni decat placenta”. Apoi a continuat: „iti fac pielea neteda, iti intaresc metabolismul si sunt buni si pentru rinichi. Cand am lucrat intr-un spital al armatei din provincia Jiangti, deseori luam acasa avortoni. Erau roz, ca puii de soarece si aveau maini si picioare. De obicei, mai cumpar porc si fac din toate o supa”. Un domn, Cheng, din Hong Kong, a fost sfatuit de mai multi doctori si profesori din spitalele guvernamentale sa consume fetusi pentru a se vindeca de astm. Domnul Cheng pretinde ca s-a vindecat. Lua intr-un termos cate 20-30, dupa cum se nimerea si ii tinea in frigider. „De obicei maneam placenta, dar nu prea m-a ajutat”, afirma tot el.
Zou Qin, o doctorita de 32 de ani, de la Clinica Lun Hu, are pielea fina ca o adolescenta. Atribuie acest fapt dietei cu fetusi. Sustine ca a mancat aproape 100 numai in ultimele luni. Aratandu-i reporterului un specimen dintr-un borcan, ii explica: „Sunt preferati avortonii femeilor tinere, mai ales primul si mai ales baietii. Apoi adauga linistita: „Se irosesc daca nu-i mancam. Pacientele nu-i vor. Si-apoi nu facem avorturi doar ca sa mancam fetusi. Sunt deja morti cand ies”. A dat chiar si nepotilor sa manance, fiind slabiti. Totusi au un dezavantaj: „Fetusii miros urat cand ii gatesti si nu toti suporta mirosul. Supa e cea mai buna, dar poti face si un piure din ei. Trebuie, in schimb, sa adaugi mult ghimbir (mirodenii, n.n.)”. Doctorul Tun SiuFong se arata mirat cum cineva poate trece peste putoarea ce se degaja in urma prepararii fetusilor: „E ca si cum ai avea in casa un soarece mort”.
Un alt doctor, Warren Lee, nutritionist de aceasta data, afirma ca obiceiul de a manca fetusi este adanc inradacinat in folclorul chinez. Totusi, nu contin nici o substanta secreta, cu proprietati miraculoase, asa cum crede majoritatea, desi in termeni medicali vorbind, sunt bogati in proteine si hormoni.
Patrick Jen, psiholog, nu ar manca avortoni, desi recunoaste ca, in copilarie, mama sa i-a dat sa manance placenta.
Alti doctori, Wong si Chu Ho-Ting se arata dezgustati de idee, desi tot ei afirma ca placentele sunt hranitoare”.
In anul 2004, in Austria, politia a descoperit in casa unui fost soldat, Meiwer (42 de ani), 2 camioane de e-mail-uri tiparite si peste 3800 de fotografii cu potentiale victime. Dl. Meiwer considera canibalismul solutia eradicarii foametei si a suprapopularii. Cazuri asemanatoare au fost descoperite si in America, de unde tragem concluzia ca reinvie canibalismul pe terenul intoarcerii la un paganism sinistru, asemanator celui dinaintea marelui potop al lui Noe. Nu cumva, paganismul de acum anunta potopul cu foc?
Tradus si adaptat de la http://trosch.org/lif/cannibalism.html
from sceptikITALIA: PRIMARUL ROMEI, WALTER VELTRONI, A DEMISIONAT
Veltroni se află în fruntea listei electorale a Partidului Democrat, de centru-stânga, care va candida singur la alegerile din 13-14 aprilie.
Ales primar al Romei în 2001, Veltroni a obţinut un nou mandat de cinci ani în mai 2006.
Antena3.ro
GEOANĂ: SINGURA SOLUŢIE LA ACTUALA CRIZĂ SUNT ANTICIPATELE
Mai mult, Mircea Geoană a precizat că s-a discutat şi despre crearea unui nou departament aflat sub conducerea lui Adrian Năstase. Este vorba despre înfiinţarea unui departament privind monitorizarea administraţiei prezidenţiale. „Am vorbit şi cu Năstase şi este de acord”, a conchis liderul PSD.
Reprezentanţii organizaţiilor locale ale PSD au fost chemaţi astăzi, în regim de urgenţă, la Bucureşti, pentru o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional.
MIRCEA GEOANĂ: PREŞEDINTELE, PD-L ŞI PNL SUNT RESPONSABILI DE CRIZĂ -
Antena 3
MIRON MITREA ŞI ADRIAN NĂSTASE ÎŞI REIAU LOCURILE ÎN PSD
Reprezentanţii organizaţiilor locale ale PSD au fost chemaţi astăzi, în regim de urgenţă, la Bucureşti, pentru o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional. Un alt subiect aflat pe agenda social-democraţilor a fost candidatura lui Adrian Năstase la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD.
Adrian Năstase va candida la preşedinţia Consiliului Naţional al PSD
Fostul premier a anunţat că îşi va anunţa candidatura la şedinţa programată pentru sfârşitul acestei luni. Asta în pofida discuţiilor repetate cu actualul şef al PSD, Mircea Geoană, care a încercat să-l convingă să renunţe la candidatură. Geoană i-a propus în schimb şefia unor departamente ale partidului.
„Voi candida, să nu dramatizam. (...) Nu e vorba despre o competiţie, nu este vorba despre o acţiune subversivă împotriva unui coleg, cred ca este nevoie de întărirea structurilor partidului înaintea unor bătălii care se anunţă foarte dure”, a declarat Năstase.
Sfatul PSD pentru Năstase: Rezolvă-ţi problemele din justiţie!
Revenirea lui Adrian Năstase într-una dintre poziţiile de conducere din partid i-ar permite să participe la şedintele Biroului Permanent, forul care ia cele mai importante decizii în PSD, după Congres. O eventuală candidatură a lui Adrian Năstase a fost dezbătută şi cu ocazia recentei întâlnitri din judeţul Argeş, unde, potrivit unor surse din PSD, fostului premier i s-a sugerat ca mai întâi să-şi rezolve problemele pe care le are cu Justiţie.
Consiliu Naţional al PSD va fi convocat, cel mai probabil, pentru 22 februarie, când social-democraţii vor trebui să voteze structurile Consiliului şi să valideze oferta de guvernare, respectiv strategia de guvernare a PSD.
Antena 3
Pachete de ţigări cu imagini „şoc”
Ministerul Sănătăţii va posta pe pachetele de ţigări, începând cu data de 1 iulie, imagini sugestive care dezvăluie efectele nocive ale fumatului.
from informatia de cluj
Armata lucrează cu calculatoare „abac” care se dezintegrează de bătrâneţe
Programele de contabilitate din Ministerul Apărării nu pot rula decât pe calculatoare „antice”, atât de vechi încât nu se mai găsesc în magazine
Licenţele Office s-au cumpărat cu 2.400 ron (în comerţ costă 1.700 ron bucata), ratându-se oferta Microsoft de reducere cu 90% a preţului.
România e o ţară NATO care a cumpărat două fregate britanice cu 185 milioane de dolari şi care visează să cumpere avioane F16, Grippen sau Taifun cu 4 miliarde de euro. În acelaşi timp, sistemul informatic al Ministerului Apărării, vital pentru securitatea ţării, este la pământ. Aplicaţii de bază, cum sunt programele de contabilitate şi calcul al salariilor, sunt aşa de vechi şi concepute atât de prost, încât nu pot rula decât pe calculatoare de primă generaţie. Aceste calculatoare nu se mai găsesc, nici măcar componente ale acestora, nici la mâna a doua. IT-iştii din minister au încropit cât s-a putut, dar au ajuns la capătul resurselor. Problema a fost semnalată „la nivel înalt”, dar nu s-a luat nicio măsură.
Totul a ieşit la iveală în cursul lunii trecute, când, pe un forum de discuţii online, s-a lansat o dezbatere legată de constrângerea rulării exclusiv pe platforma Microsoft Windows a unor programe electronice utilizate de diverse instituţii ale statului.
După cum a punctat iniţiatorul dezbaterii, „ANAF, CNSAS, AJOFM etc. le cer firmelor să depună lunar declaraţii despre activitatea întreprinsă. Aceste declaraţii sunt generate în format electronic de diverse programe care rulează numai pe platforma Microsoft Windows. Mi se pare nedrept că sunt obligat să cumpăr un anumit produs pentru a putea rula aceste aplicaţii, în momentul în care există şi alte sisteme de operare pe piaţă (Linux şi MacOs)”.
Între cei care au fost „stârniţi” de tema propusă s-a numărat şi un specialist din Ministerul Apărării, care nu şi-a declinat identitatea, din raţiuni lesne de înţeles. Acesta a confirmat dependenţa de Microsoft, dezvăluind o problemă gravă: Orice versiune de Microsoft DOS mai nouă decât cea creată pentru Windows 95 generează erori în programele de contabilitate şi de salarii. Iar problema de program (software) merge mână în mână cu a maşinilor pe care aceste programe rulează (hardware). „În ultima vreme, am o adevărată problemă să găsesc calculatoare vechi prin unitate, care încă să mai meargă fără erori şi pe care să ruleze Windows 95osr2 fără să cadă în nas, fiindcă procesorul sistemului este PREA RAPID... A crăpat şi ultima rablă care mergea corect şi a trebuit să improvizez”, se plânge specialistul.
Un alt aspect interesant semnalat de acesta este faptul că Ministerul Apărării a cheltuit 2.400 lei pentru fiecare calculator dotat cu programul de scriere Word! Atât s-a plătit firmei Microsoft pentru câte o singură licenţă Office 2003, în vreme ce, în comerţ, o licenţă se poate achiziţiona cu 1.700 lei. Mai mult, există OpenOffice gratuit, inconvenientul fiind că meniul acestuia este diferit de al Microsoft Office. Dar... „şefii de la Bucureşti sunt obişnuiţi cu MSOffice şi vor documentele în format DOC neapărat”. Exista şi o soluţie (propusă şefilor ierarhici de specialist) care ar fi redus cu 90% costurile de software: licenţele guvernamentale de la Microsoft, dacă se comandau „la pachet”, pentru toate calculatoarele din minister.
Am cerut Ministerului Apărării (MAp) să comenteze aspectele semnalate. La solicitarea formulată în scris răspunsul tehnic întârzie. Singurul comentariu al Andreei Dumitru, purtătorul de cuvânt al MAp, a fost: „Mă surprind aceste informaţii. Nu mă pricep, dar eu ştiam că suntem bine dotaţi din punct de vedere informatic, cu calculatoare performante”. Pe de altă parte, oficiali cu rang înalt din MAp ne-au confirmat criza cu care se confruntă sistemul informatic al ministerului, susţinând însă că „se lucrează acum la o aplicaţie nouă, care să nu mai genereze erori”.
robert.veress@gandul.info
Ryanair a sosit în România
from informatia de cluj
marți, februarie 12, 2008
JONATHAN SCHEELE: ROMÂNIA E ÎN PERICOL SĂ PIARDĂ 10 ANI, DIN CAUZA SITUAŢIEI POLITICE
Oficialul european a îndemnat România să influenţeze dezbaterile de la Bruxelles, pentru a putea profita de statutul de stat membru al Uniunii Europene. „România are două posibilităţi, fie să fie un stat din UE care primeşte finanţe, fie un stat care să influenţeze dezbaterile de la Bruxelles, pentru că numai aşa va putea profita de statutul de stat membru”, a subliniat Scheele.
Potrivit oficialului european, este necesară realizarea unor priorităţi „made in Romania”. În caz contrar, România nu-şi va putea apăra interesele naţionale în dezbaterile de la Bruxelles.
Antena 3
Spalatorii reputatiilor pierdute pe net
Cei care isi cauta numele pe Internet si il gasesc inecat in mizerie au acum la cine sa se duca sa li-l albeasca.
Aparatorii de reputatie sint urmatoarea generatie de PR-isti Foto: Reuters |
„Imaginea oricui poate fi tavalita in noroi pe Internet, indiferent de cit este de bun un om. Noi sintem urmatoarea generatie de PR-isti. De aici inainte, trebuie sa detii primele pagini Google care apar atunci cind cauti numele tau“, a declarat Jeff Henderson, de la „Done! SEO“ pentru „Newsweek“. Firma lui impinge continutul jignitor spre finalul rezultatelor cautarii, creind sute, citeodata chiar mii, de legaturi intre anumite site-uri si informatii magulitoare despre client ori afacerea acestuia. Serviciile aparatorilor de reputatie de la „Done! SEO“ costa intre 4.000 si 30.000 de dolari si dureaza cam sase luni pina cind calomniile dispar de pe prima pagina Google.
Cei de la Reputation Defender au o strategie mai simpla si mai ieftina, observa „Newsweek“: ii cauta pe cei care gazduiesc site-urile cu vorbe grele si le cer sa le inlature. Unele, precum MySpace, se conformeaza, spun aparatorii, desi MySpace nici nu confirma, nici nu infirma acest lucru si precizeaza ca nu are nici o politica anume privind dregerea renumelor. Pentru fiecare pata inlaturata, Reputation Defender percepe un tarif de 30 de dolari, la care se adauga o taxa lunara de monitorizare. In primul an de functionare, compania, infiintata in 2006, a cistigat doua milioane de dolari. Desi metoda celor de la Reputation Defender este mai ieftina, este mai riscanta pentru clienti: multi bloggeri suparati ca au fost redusi la tacere isi continua si mai inversunat atacurile impotriva lor. Industria depanarii reputatiei e pregatita deja sa treaca la urmatorul nivel, crede Nino Kader, de la International Reputation Management: „Incurajam acum o abordare pro-activa, prin care sa ridici un zid de continut pozitiv, in asa fel incit cel negativ sa aiba dificultati sa ajunga in virf“.
Cine s-a vazut incondeiat pe net nu prea are cum sa-si curete numele prin mijloace conventionale, autorii postarilor distrugatoare fiind greu de identificat si de tirit in sala de judecata. Chiar daca cyber aparatorii sint mai eficienti decit avocatii din tribunale, putini sint cei care se grabesc sa le ridice statuie, fiindca nimeni nu poate fi sigur daca isi folosesc puterile in slujba binelui sau a raului.
Fondatorul ReputationHawk, Chris Martin, crede ca unii isi merita prostul renume si ca ingroparea informatiilor le-ar cauza prejudicii celorlalti: „Facem cercetari pentru fiecare caz in parte si refuzam mai multi clienti decit acceptam. Pur si simplu, unii trebuie sa doarma cum si-au asternut“, le-a declarat el celor de la „Newsweek“. Cei de la Google sint constienti ca noii PR-isti manipuleaza algoritmii motoarelor de cautare pentru a obtine o ordonare mai avantajoasa a paginilor. „Daca o persoana foloseste tehnici de manipulare pentru a ridica informatiile pozitive deasupra celor negative, s-ar putea sa luam masuri. Dar nu e nici o problema daca creezi un continut pozitiv pentru a-l combate pe cel negativ“, spune Adam Lasnik, de la Google.
- Grija pentru renumele copiilor
Aparatorii de reputatie au creat un serviciu care are grija de bunul nume al odraslelor. La sectiunea „My Child“, Reputation Defender le spune parintilor: „Nu lasa Internetul sa distruga reputatia copilului tau. Afla ce exista online despre el inainte sa-l raneasca. (...) Prima data, scotocim Internetul pentru a gasi orice informatie despre el si ti-o prezentam intr-un raport lunar. (...) Apoi distrugem. Poti selecta orice continut din raport care nu-ti place“.
from cotidianul.ro
Doamne, cum traiesc!
Oamenii nu se uita in suflet. Ma vad ca am tenul tuciuriu si ma hulesc', asa si-a inceput povestea Daniel Iancu, in varsta de 27 de ani. De trei ani locuieste in padurea Baneasa, intr-un cort improvizat din cartoane si paturi. In mijlocul codrului de la marginea Capitalei, intr-un tarc, Daniel si-a construit un 'apartament' in aer liber. Adapostului nu-i lipsesc bucataria, baia, dressingul si chiar un mic 'dormitor'. 'Am plecat din localitatea Babadag din judetul Tulcea, lasandu-i in urma pe mama si pe cei patru frati. Tatal meu vitreg nu ma suporta si din cauza mea o batea pe mama', ne-a spus Daniel, cu lacrimi in ochi. Acum traieste in padure.
Si-a pierdut buletinul si nu mai poate munci decat cu ziua. Cea mai mare dorinta a sa este sa locuiasca intr-o casa decenta si sa aiba un serviciu. 'Am mai lucrat prin diferite locuri, am fost si batut pentru ca am tenul tuciuriu. from libertatea |