miercuri, februarie 13, 2008

„CAPO DI TUTTI CAPI” AL MAFIEI DIN SICILIA, MICHELE GRECO, A MURIT LA ROMA

Capul Mafiei Siciliene, „Papa de la Cosa Nostra” cum era supranumit Michele Greco, a murit într-o clinică din Roma. În vârstă de 83 de ani, Michele Greco era încarcerat din 1986, pentru săvârşirea mai multor crime. În urmă cu câteva săptămâni, Michele Greco a fost spitalizat din cauza înrăutăţirii stării sale de sănătate. Medicii nu au putut face însă nimic pentru celebrul mafiot. „Papa de la Cosa Nostra”, cel care a condus sângerosul război împotriva clanului Corleone, a murit pe patul de spital.

Michele Greco a fost una dintre cele mai importante figuri ale Cosa Nostra, fiind numit la conducerea acesteia în 1978, după excluderea lui Gaetano Badalamenti. A fost arestat în 1986 şi condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a organizat asasinarea judecatorului Rocco Chinnici şi a generalului Carlo Alberto Dalla Chiesa.

„Capo di tutti capi” al Mafiei din Sicilia era nu numai cel care aplana războaiele dintre marile familii mafiote, dar mai ales omul de legătură dintre mafie şi oamenii politici. Numele său a stat la baza celor mai multe înţelegeri încheiate între personalităţi politice importante ale vremii sale şi mafia siciliană. În perioada 1992 – 2004, Michele Greco a fost citat de nenumărate ori în procesul deschis împotriva fostului premier italian Giulio Andreotti, care a fost achitat în cele din urmă de acuzaţiile de colaborare cu mafia.

Greco provenea dintr-o familie cu vechi rădăcini în mafia din Palermo, fiind implicat într-un război sângeros cu rivalii din clanul Corleone pentru controlul Cosa Nostra, în anii 1980. Conflictul s-a terminat cu victoria celor din familia Corleone.

MACHELE GRECO, CEL SUPRANUMIT "PAPA DE LA COSA NOSTRA":


Antena3.ro

Niciun comentariu: