luni, februarie 11, 2008

Berlusconi catre tara: „Italia, trezeste-te!“

Il Cavaliere si-a lansat campania electorala cu un nou slogan.

„Italia, trezeste-te!“. Cu aceste cuvinte si-a lansat Silvio Berlusconi campania electorala in urma careia spera sa redevina prim-ministru. El a precizat ca fraza va fi noul lui slogan in lupta pentru cistigarea alegerilor anticipate din 13-14 aprilie. Berlusconi si-a inceput campania simbata, la Milano, unde a tinut un discurs in fata a sute de simpatizanti. „Trebuie sa ne gindim la interesele tarii si sa consolidam in Parlament un singur partid mare, o adevarata forta liberala“, a spus el.

Politicianul a anuntat ca va candida, nu din partea vechii sale formatiuni, Forza Italia, ci din partea unei aliante largite a fortelor de dreapta: Partidul Popular pentru Libertate (PDL). Printre membrii acestui partid se numara citeva organizatii considerate neofasciste precum Alianta Nationala sau Liga Nordului. Chiar si Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator Benito Mussolini, a anuntat ca partidul sau de extrema dreapta va face parte din alianta condusa de Berlusconi.

„Noi sintem noutatea acestor alegeri“, a declarat miliardarul italian, la discursul de lansare a campaniei. Potrivit analistilor, aceasta strategie de regrupare a dreptei prezinta unele riscuri, dar are si avantaje vizibile. Dezamagita de guvernul de stinga al lui Romano Prodi si de conflctele politice care au sfisiat Italia in ultimii ani, populatia pare sa raspunda pozitiv la mesajul de schimbare al lui Silvio Berlusconi.Sondajele il crediteaza pe Il Cavaliere cu prima sansa la ocuparea functiei de sef al guvernului.

Principalul sau adversar este actualul primar al Romei, Walter Veltroni, care candideaza din partea Partidului Democrat (PD). Berlusconi l-a atacat insa pentru sprijinul acordat administratiei Prodi. „PD a sustinut guvernul Prodi care a deschis granitele pentru imigrantii ilegali, a compromis securitatea cetatenilor, a majorat taxele si a cauzat o crestere a ratei criminalitatii“, a declarat el.

from cotidianul

Niciun comentariu: