miercuri, februarie 13, 2008

CONCERNUL HERTZ NU ÎNCHIRIAZĂ MAŞINI ROMÂNILOR

Românii nu pot închiria maşini în Belgia, de la cea mai mare firmă de profil din lume - Hertz. Motivul, oricât ar părea de bizar, este simplul fapt că sunt români. Realitatea din capitala Uniunii Europene a fost probată chiar un europarlamentar român, după ce un cetăţean obişnuit al patriei noastre a reclamat tratamentul „special” care i-a fost aplicat de cei de la Hertz Benelux. Sibianul Marius Popiţiu şi-a programat în urmă cu o lună o excursie în Belgia, şi a plătit un avans pentru închirierea unei maşini. Surpriza a venit în momentul în care marele concern a refuzat să-i dea autoturismul pe care îl rezervase on-line, invocând anumite „reglementări interne”.

Plecând de la acest caz de discriminare, mai mulţi eurodeputaţi români i-au făcut cunoscută situaţia Comisarului European pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva. Dar cazul nu se opreşte aici. Europarlamentarul român Magor Imre Csibi (PNL) a verificat chiar el situaţia. Aşa că asistenta sa a făcut o rerzervare on-line, la care lucurile au mers fără problemă. Din nou situaţia s-a împotmolit când femeia a ajuns la ghişeu şi a scos paşaportul pe care scria: cetăţean român. Refuzul internaţionalilor de la Hertz a venit instantaneu. Şi de această dată, refuzul a fost justificat de anumite proceduri interne, pe care angajaţii nu le-au putut însă arăta româncei.

Totul s-a întâmplat chiar ieri, la Bruxelles, capitala Belgiei şi a Uniunii Europene. La care am aderat în urmă cu 1 an, în speranţa unei deschideri către civilizaţie. Primim însă doar o portieră închisă în nas.

Citiţi mai multe pe blogul lui Vlad Petreanu

Antena 3

Niciun comentariu: