sâmbătă, iunie 16, 2007

Sexul si usturoiul va mentin vara in forma



Ardeti caloriile in pat si consumati alimente care tin microbii departe.
Moleseala resimtita in timpul verii poate fi indepartata cu sex, fructe de padure si usturoi. Aproape un sfert de ora de sex dimineata, mai multe fructe de padure, verdeturi si mai putine chipsuri si alcool va tin in forma pe durata intregii veri, arata publicatia „The Telegraph”.

Cu zece minute de sex puteti arde 45 de calorii, echivalentul unei plimbari in aer liber, in timp ce fructele de padure, bogate in vitamina C, imbunatatesc imunitatea si mentin pielea sanatoasa si stralucitoare.

In locul unei diete detoxifiante, toxinele din organism sunt eliminate mai eficient cu un masaj. Usturoiul, in schimb, o sa va tina departe de toxiinfectiile alimentare.
„Caldura din timpul verii este un stres abiotic (generat de factori fara viata) suplimentar, care ne scade imunitatea. El apare alaturi de stresul biotic, de zi cu zi, reprezentat de microbi sau virusuri”, explica profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti.

Daca rosiile, prin acidul lipoic pe care-l contin, cresc nivelul energiei si imbunatatesc capacitatea creierului, fructele de padure cresc imunitatea si mentin stralucirea pielii.
sursa EVZ

vineri, iunie 15, 2007

OMS: Rusia, una dintre cele mai “alcoolice ţări” din lume



from graphics7


Circa 50% dintre alcoolicii rusi care mor, nu mor din cauza obiceiului propriu-zis, ci din cauza a ce pun in pahar. Un studiu international recent realizat de revista medicala Lancet, cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), releva ca rusii cu venituri modeste recurg la apa de colonie, aftershave, antispetice si alcool sanitar, ca substituenti ieftini pentru vodca. Multe dintre aceste lichide contin 95% alcool, insa sunt toxice pentru consum.

De asemenea, acelasi studiu arata ca speranta de viata in Rusia este extrem de mica: 59 de ani la barbati si 72 de ani la femei. Luand in calcul si rata natalitatii, reiese ca populatia tarii scade cu 700.000 de oameni anual.

Potrivit aceluiasi studiu, rusii beau cel mai mult dintre toti cetatenii Planetei: 15,2 litri de alcool/anual, pentru toti rusii trecuti de 15 ani. De asemenea, este ceva normal ca un rus sa fie in coma alcoolica pentru mai bine de 48 de ore.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a tras un semnal de alarma si il critica pe presedintele Vladimir Putin ca nu este ferm in privinta “dezalcoolizarii” populatiei, desi in anii ’80 Gorbaciov s-a declarat un dusman al celor care isi distrug viata din cauza bauturii.

Rusia are un numar de 2.348.567 de alcoolici inregistrati in evidentele clinicilor, insa OMS sustine ca cifra reala este mult mai mare. De asemenea, 72% dintre crime si 42% dintre sinucideri sunt legate de alcoolism, in Rusia.
sursa Capital

joi, iunie 14, 2007

Uleiul de cod reduce nivelul depresiei


from scriencepunk



Un studiu realizat de cercetatorii elvetieni sugereaza ca o lingura de ulei de cod administrata zilnic ar putea sa ne elibereze de depresie , informeaza BBC News

Uleiul de cod este bogat in acizi grasi Omega-3 , care are diverse benficii legate de sanatate inclusiv prevenirea bolilor de inima si a cancerului.

Studiul a fost publicat in Journal of Affective Disorders si sugereaza in plus ca o lingura de ulei de cod ar putea reduce si riscul instalarii depresiei cu mai mult de 30%.

Cercetatorii au observat aproximativ 22000 de persoane cu varste peste 40 de ani din Norvegia. S-au luat in considerare factori cum sunt impactul depresiei in raport cu varsta , sexul , statutul de fumator , de consumator de cafea sau alcool , precum si nivelul de educatie si activitate fizica.

Studiul arata ca simptomele depresive printre consumatorii de ulei de cod erau de 2 ,5% comparat cu 3 ,8% in cazul restului populatiei.
from atitudinea