sâmbătă, iulie 19, 2008

ŢĂRANUL CU LAPTOP DE PE YOUTUBE A DISTRUS DE FAPT UN COMPUTER FALS (VIDEO)

Ţăranul cu laptop de pe YouTube a distrus de fapt un computer fals (VIDEO)De câteva zile, pe site-ul YouTube poate fi vizionat un filmuleţ în care un bărbat distruge un laptop Sony Vaio cu un topor, în curtea unei case de la ţară. Bărbatul nu pare să se sinchisească de valoarea laptopului pe care îl distruge, fiind apostrofat de mama sa, interesată, la rândul ei, mai mult de soarta toporului pe care acesta îl foloseşte. Publicaţia Hunedoreanul a descoperit cine este autorul ciudatei întâmplări, aflând de asemenea că laptopul distrus în film era nefuncţional, fiind o copie fidelă a unui notebook Sony Vaio.

Florin Toma, din Deva, a povestit jurnaliştilor cum a ajuns să facă filmul care circulă acum pe YouTube. „Eram în grădină cu un prieten. Pentru că îl vedeam că se plictiseşte, m-am gândit să fac ceva să-l amuz. Pentru că eu sunt electronist, m-am gândit că este un moment foarte bun de a juca şi o farsă unui alt amic care avea la mine un Sony Vaio defect”, a povestit râzând deveanul. El a distrus de fapt un laptop nefuncţional care semăna cu Sony-ul defect al amicului său. „A fost o chestie de moment. I-am trimis apoi înregistrarea prietenului care avea la mine adevăratul laptop, însă nu i-am spus nimic. M-a sunat imediat tremurând. Are date importante pe calculator şi a crezut că s-au dus de râpă. După ce i-am explicat, el s-a răzbunat postându-l pe Internet”

Cel mai amuzant moment din film este reacţia mamei lui Tomiţă, care se necăjeşte că fiul său foloseşte toporul şi îl acuză că îl strică. Femeia nu are habar de valoarea presupusului laptop distrus, principala ei preocupare fiind toporul despre care le-a declarat celor de la Hunedoreanul că „e toporul meu de Oltenia şi până mor eu e al meu. E de tăiat lemne, nu altceva”

Sursă foto: www.hunedoreanul.ro



Antena3.ro

ACCIDENT DE MUNCĂ. TREI MUNCITORI, STROPIŢI CU SODĂ CAUSTICĂ LA FABRICA DE BERE ALBACHER DIN SEBEŞ





Accident de muncă. Trei muncitori, stropiţi cu sodă caustică la fabrica de bere Albacher din SebeşTrei muncitori au fost stropiţi pe faţă cu sodă caustică. Cei trei lucrau în zona instalaţiei de spălare a sticlelor şi se pare că un racord a cedat din cauza presiunii prea mari. Doi dintre muncitori, ale căror răni au fost mai uşoare au fost transportaţi pentru a li se acorda îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Alba. Din primele informaţii, cel de-al treilea muncitor, cu leziuni la nivelul corneei, a fost transportat la spitalul regional Cluj.

Antena3.ro

LANŢ VIU ÎN BUCUREŞTI PENTRU SALVAREA PARCULUI BASARABIA



Lanţ viu în Bucureşti pentru salvarea parcului BasarabiaZeci de bucureşteni au făcut sâmbătă un lanţ viu în jurul Parcului Basarabia, începând cu ora 11.00. Oamenii protestează împotriva măsurii de desfiinţare a zonei verzi. Parcul este vechi, dar a fost reamenajat în aprilie 2008. Autorităţile au luat decizia să-l desfiinţeze în urmă cu trei zile când mai multe buldozere au intrat pe spaţiul verde. Pe locul parcului, ar urma să se construiască un bloc turn.

Edilii sectorului 2 îşi recunosc greşeala şi susţin că în momentul amenajării parcului, nu au ştiut că terenul este proprietate privată. Localnicii se plâng însă că pe o rază de doi kilometri nu există altă zonă verde. Protestatarii au înaintat autorităţilor locale cerereri de a li se pune la dispoziţie documentele care atestă dreptul de distrugere a parcului.

Antena 3

iPhone 3G, stors într-un mixer


Celebra companie americana Blendtech, cunoscuta pentru faptul ca stoarce la propriu orice lucru, a facut o noua victima: un iPhone 3G.

In urma cu un an, Tom Dickson, fondatorul companiei producatoare de mixere, punea un iPhone de prima generatie intr-un mixer. Acum, crede el, a venit timpul sa fie introdus si stors intr-un mixer si un iPhone 3G.

Imaginile postate pe Youtube prezinta gramada de pulbere care a mai ramas din iPhone si au grija sa atentioneze posesorii de iPhone sa nu incerce acest lucru cu propriul telefon.

Stoarcerea unei serii de obiecte precum mici aparate electronice, mingi de golf, sticle de cola, reprezinta pentru Blendtech o metoda originala de promovare, care-i asigura o mai buna vizibilitate pe piata.


OPERAŢIUNE FBI ÎN VÂLCEA. LIDERUL UNEI REŢELE DE FRAUDE INFORMATICE, CAPTURAT ÎN CASA MILIARDARULUI DUMITRU PUZDREA

Operaţiune FBI în Vâlcea. Liderul unei reţele de fraude informatice, capturat în casa miliardarului Dumitru Puzdrea Operaţiune de amploare a ofiţerilor de la Crima organizată în judeţul Vâlcea, marţi dimineaţă. Forţele de ordine române, împreună cu agenţi FBI, au efectuat nu mai puţin de 20 de descinderi în locuinţele unor persoane supectate de fraude informatice. Potrivit site-ului Evenimentul Zilei, unul dintre liderii reţelei a fost capturat în casa miliardarului Dumitru Puzdrea, propietar al complexului Flora şi deputat PD-L.

24 de persoane au fost reţinute în acest caz, bănuite de fraudă informatică. Inculpaţii falsificau licitaţii pe site-ul eBay. Au participat 150 de poliţişti, dar şi trupe speciale ale jandarmeriei. Au avut loc mai mult de 20 de descinderi în Vâlcea şi Drăgăşani. Au fost ridicate sute de calculatoare, cd-uri.

Niciun suspect nu a reacţionat violent la descinderile poliţiştilor. Operaţiunea poliţiştilor continuă. Acuzaţii vor fi aduşi la Parchetul din Vâlcea.

"Nu ştiu prea multe despre chestia asta. Am aflat şi eu tot de la dumneavoastră şi am sunat-o pe soţie şi am întrebat-o ce se întâmplă. E adevărat că există la ora actuală o discuţie purtată de soţie cu cei de la Poliţie şi cu omul care a închiriat apartamentul respectiv, dar încă nu este clar ce se întâmplă", a declarat Dumitru Puzdrea, pentru Mediafax.

Antena3.ro

ACER A LANSAT ASPIRE X1200, UN DESKTOP MIC, DAR PUTERNIC



Acer a lansat Aspire X1200, un desktop mic, dar puternicAcer a lansat oficial marţi, în Statele Unite, desktop-ul Aspire X1200, un PC care porneşte de la preţul de 450 de dolari. Computerul face parte din clasa celor mici şi compacte, cu design atrăgător şi "prietenos cu mediul înconjurător", aşa cum se precizează chiar în comunicatul companiei. Seria X1200 foloseşte procesoare AMD dual-core iar grafica este asigurată de NVIDIA GeForce 8200.

Varianta cea mai "capabilă" a acestui desktop de la Acer este echipată cu procesorul AMD Athlon X2 Dual Core 4850e, memorie DDR2 de 4GB şi un hard-drive de 500 GB.



Toate cele trei configuraţii ale lui Aspire X1200 beneficiază de monitor LCD wide de 22 inch, card reader şi DVD+R/RW (16x). De asemenea, sistemul de operare pentru Acer Aspire X1200 este Windows Vista Premium 64 cu Service Pack 1.

Acer Aspire X1200 desktop PC este deocamdată disponibil doar în SUA, pentru preţuri care se situează între 449.99 şi 699.99 de dolari, în funcţie de configuraţia aleasă.

Cel mai puternic sistem Acer Aspire X1200 (B1581A):

* AMD Athlon™ X2 Dual Core 4850e Processor
* NVIDIA® GeForce® 8200 On-Board Graphics
* 4GB DDR2 Memory
* 500GB SATA II Hard Drive
* 16x DVD+R/RW, DVD-RAM SuperMulti, Double-Layer Drive
* 14-in-One Media Card Reader
* 22-inch Widescreen LCD Display
* Windows Vista® Premium 64 with SP1

Fotografii: Gadgetell.com
sursa antena3.ro

vineri, iulie 18, 2008

Dacia a ajuns maşină

Sandero a fost pus faţă în faţă cu doi concurenţi prestigioşi de pe piaţa românească: noul Chevrolet Aveo şi Skoda Fabia 2.

Cred ca aţi auzit de nenumărate ori la o discuţie de "specialişti" în faţa blocului cum că Dacia nu este maşină. Ei bine, noi am testat Sandero în comparaţie cu doi competitori redutabili şi am ajuns la altă concluzie.

Piaţa auto din România de maşini din clasa mică este una încă în expansiune, astfel că prestigiul pe care şi-l face fiecare model va însemna foarte mult în volumul vânzărilor pe viitorul. Dacia Sandero şi noul Chevrolet Aveo sunt ultimele venite în acest segment, fiind adresate unui public tânar şi activ, eventual predominant feminin şi care are de gând să folosească maşina în majoritatea timpului în oraş.

Evident, o utilizare în oraş ar fi cerut o motorizare diesel, dar aceasta nu este momentan disponibilă pe Sandero, aşa că am ales pentru test propulsorul pe benzină de 1,6 litri în echiparea Laureate. Concurenţii au fost reprezentati de Chevrolet Aveo dotat cu propulsorul de 1,4 litri şi 101 CP şi Skoda Fabia 1,4 16v 85CP.

Modelul autohton reuşeste să se ridice la acelaşi nivel stilistic comparativ cu cele două modele puse alături de el, designerii Renault având un succes uşor sesizabil mai ales în partea frontală. Farurile mari se integrează bine cu grila faţă, spoilerul cu o gură imensă de aer lăsându-ne să ne întrebăm dacă Dacia nu are de gând să monteze propulsorul de 133 CP şi pe Sandero.

Un detaliu interesant este reprezentat de radiatorul faţă, ce se observa lesne prin gura de aer amintită mai sus, creând impresia de forţa şi agresivitate. În partea din spate designul este mai cuminte, accentul fiind pus pe combinarea practicabilităţii cu linii care sa nu trădeze apartenenţa caroseriei la familia Logan, aşa cum o face de pilda partea laterală.

În ceea ce priveşte noul Chevrolet Aveo, evoluţia faţă de generaţia precedentă e clară. Liniile tăioase şi blocurile optice agresive se potrivesc parcă în tema “Transformers” asociată noului model. L-aţi văzut prima oară la Salonul Auto de la Bucuresti, iar de luna aceasta, faceliftul lui Chevrolet Aveo va invada străzile din România. Dintre toate modelele de test, Aveo pare cel mai sportiv, cu o siglă scoasă de pe grila faţă ce a rămas complet goală şi guri de aerisire laterele, false, este adevărat.

Skoda Fabia 2 este unul dintre jucătorii importanţi în clasa mică, ce a reuşit să se impună în anii de când este pe piaţă. Designul asemănător cu Roomster nu face decât să mărească impresia de aglomeraţie de astlfel de model pe străzile patriei, liniile iniţial controversate dovedindu-se o formulă câştigătoare pentru Skoda. Un detaliu interesant observăm la grila faţă, care este pe jumătate obturată pentru obţinerea unui cx mai bun şi îmbunătăţirea consumului.

De altfel asemenea artificii aerodinamice regăsim şi la celelalte două modele sub forma unor “fuste” deflectoare sub spoilerele faţă.

GALERIE FOTO DACIA SANDERO - PRIMUL TEST COMPARATIV!



Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!
Dacia Sandero - primul test comparativ!