vineri, iulie 18, 2008

PRESA BRITANICĂ: ROMÂNII AFLĂ CE ESTE CORUPŢIA ÎN PRIMA ZI DE VIAŢĂ



Presa britanică: Românii află ce este corupţia în prima zi de viaţă Comisia Europeană şi jurnaliştii britanici trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte corupţia din România. Într-un documentar, aceştia susţin că românii sunt însoţiţi încă de la naştere de corupţie. Realizatorii materialului merg direct la cauza acestei situaţii şi găsesc vinovată clasa politică românească.

Intitulat simplu "Corupţia în România", documentarul oferă numeroase exemple de corupţie, în mai multe domenii.

„Din ziua în care se nasc, românii se confrută cu corupţia. În acest caz, este vorba de părinţi, care oferă atenţii doctorilor şi asistentelor ca să se asigure că naşterea va decurge fără probleme. La fel se întâmplă şi pentru celelalte servicii medicale, care, prin lege, sunt gratuite”, spun jurnaliştii englezi.

Oamenii din presa britanică susţin că românii află, pe măsură ce înaintează în vârstă, că nu doar pentru serviciile medicale trebuie să dea atenţii.

„Când copiii români cresc, îşi dau seama că pentru majoritatea serviciilor este nevoie de o abordare specială. De exemplu, în cazul serviciilor publice. Dacă vrei să nu ai probleme, cel mai bine e să-l faci fericit pe funcţionarul public”, spun aceeaşi jurnalişti.

Britanicii amintesc în documentar şi despre corupţia din fotbalul românesc - corupţie la nivel înalt, precizează ziariştii.

Antena3

Niciun comentariu: