luni, iulie 14, 2008

ATENŢIE LA LEASING! CLAUZE ASCUNSE ÎN CONTRACT, CARE VĂ FAC SĂ PLĂTIŢI MAI MULT



Atenţie la leasing! Clauze ascunse în contract, care vă fac să plătiţi mai mult Clienţii societăţilor de leasing din România au devenit ţinte sigure ale abuzurilor contractuale, se arată într-un articol din cotidianul Gardianul. Pe baza contractelor stufoase din care o persoană obişnuită nu înţelege mai nimic, la scurt timp după semnarea unei înţelegeri de acest gen, aceasta se poate trezi că are de plătit sume de bani de care nu ştia nimic.

Clauzele ascunse sunt legate de compania de asigurări sau de anumite sume cerute de firma de leasing, care în contract sunt prezentate neclar. Alte companii obligă utilizatorul să încheie RCA-ul la aceeaşi firmă unde s-a încheiat şi Casco, ceea ce reprezintă o ilegalitate.

Potrivit jurnaliştilor de la "Gardianul", abuzul cel mai des întîlnit în contractele de leasing este cel legat de procentul de returnare mai rapidă a ratelor pentru finanţare. În unele cazuri, acesta este de 4-5%, iar în altele, deşi ratele sunt achitate mai repede, dobanda nu se recalculează, iar suma se plăteşte integral.

Când vine vorba de plata primei de asigurare pentru cei 5 ani de leasing, reprezentanţii asiguratorilor susţin că este un serviciu pe care îl fac companiilor de leasing cu care sunt parteneri. Cu toate astea, deşi înţelegerea se face între asigurator şi firma de leasing, suma este plătită tot de către utilizator.

Antena 3

Niciun comentariu: