sâmbătă, septembrie 08, 2007

Cel mai scump hotel din Romania a fost inaugurat oficial



photo from hotels europe bookings


Unul dintre cele mai exclusiviste hoteluri din Romania , si in acelaşi timp si cel mai scump , a fost inaugurat recent in cadrul unui cocktail elegant la care au participat personalităţi importante din medii ale diplomaţie si afacerilor.

Carol Parc Hotel, situat in zona parcului Carol , pe cel mai inalt punct natural din Bucuresti ( Dealul Filaret ) este mai mult decat o unitate de cazare de cinci stele. Aflat intr-o cladire istorica construita de un celebru arhitect al secolului XIX in stil neo-clasic cu influente brancovenesti , hotelul se distinge de celelalte locatii de cinci stele din Capitala prin introducerea unui nou standard al luxului intr-un hotel romanesc , unui nou concept de abordare a oaspetilor prin aceea ca personalizarea serviciilor dedicate celor mai rafinati clienti , este dusa foarte departe.

Totul este bazat pe ridicarea confortului si luxului de care se bucura oaspetii la rang de arta. Cladirea a fost renovata si decorata cu tot ce exista mai bun , in sensul calitatii si bunului gust , in lume la aceasta ora , castigand chiar premiul pe 2007 al Uniunii Arhitectilor din Romania pentru “Cel mai bun proiect de restaurare si decorare” fiind introdus in acelasi timp in prestigiosul top mondial “The gold list” pentru cele mai bune hoteluri si resorturi din lume.

In cele 19 camere ale hotelului au fost investite multe milioane de euro , clasand hotelul in mai multe topuri pe primul loc cum ar fi cea mai mare investitie pe o camera de hotel din Romania , cel mai scump hotel si totodata singurul de cinci stele care poate fi inchis pentru un singur client , pentru 17.000 euro/noapte. Tot aici se gaseste una dintre cele mai rafinate colectii de vinuri , sampanii exclusive , dar si una dintre cele mai scumpe sortimente de ape minerale din lume.

Fiecare camera este unica prin decoratiunile sale , special aduse sau facute la comanda in ateliere de renume si manufacturi din toata lumea. Baile somptuoase cu faianta Laura Biagiotti , cosmetice Bvlgari , plasmele din camere dar si din bai , dar mai ales semineele functionale , paturile regale , cartile vechi autentice legate in piele , mobilierul din lemn nobil realizat la Verona si matasurile fine ale tapetului , nimic nu este lasat la intamplare si totul este ceea ce pare , ba mai mult decat atat. Familia care detine acest hotel doreste ca numele “Carol Parc Hotel” sa fie asociat intotdeauna cu bunul gust si mai ales cu un nou standard , cel mai inalt , dominat de rafinament. In consecinta toate deciziile luate pentru amenajarea acestui loc au fost bazate pe aceasta idee.

Proprietarul se bazeaza printre altele si pe experienta sa din trecut la cele mai exclusiviste hoteluri din New York si Elvetia , cand spune ca indiferent de pretul camerei , un asemenea hotel va fi plin tot timpul , desi aici pretul camerei oscileaza intre 300 si 1500 euro/noapte.

O crima pe Internet la fiecare 10 secunde

Crimele pe Internet sunt in continua expansiune ajungandu-se la un interval de 10 secunde pentru fiecare crima , informeaza www.ananova.com

Conform unui raport , mai mult de trei milioane de ofense online au fost inregistrate anul trecut iar numarul creste continuu in primul rand datorita anonimitatii pe care o asigura Internetul.

In aproximativ 2/3 din cazuri este vorba despre o firma care este atacata de catre o persoana fizica.

Insa multe ofense nu sunt reclamate. Se crede ca 90% dintre agresiunile online nu aduc niciun fel de plangere din partea celui agresat.

Fructele sunt mai sanatoase amestecate cu alcool


photo from havanaclub

Fructele folosite in prepararea bauturilor alcoolice pot face fructele mai sanatoase conform unui studiu recent , informeaza www.femalefirst.co.uk.

Cercetatorii au descoperit ca alcoolul creste proprietatile antioxidantilor din fructe care ajuta la protectia impotriva bolilor de inima , cancer si artrita. Capacitatea capsunilor de a opri cancerul prin inducerea de molecule numite radicali liberi si-au crescut cu o treime calitatile atunci cand au fost amestecate cu alcool.

Descoperirea a fost realizata in cadrul unui studiu care urmarea modalitati de conservare a fructelor pentru mai mult timp.

In UK oamenii au inceput sa cumpere mai multe fructe de padure datorita proprietatilor benefice. Vanzarile au crescut cu 34% in ultimii doi ani.

Cel mai popular cocktail cu capsuni este Daiquiri care este o mixtura de lime , lichior de capsuni si rom.

Se schimba numerotatia la telefonia fixa

Incepand cu data de 3 mai 2008 , toate numerele de telefonie fixa vor avea 10 cifre. Astfel , abonaţii vor fi apelaţi doar prin formarea numarului national ( format din 10 cifre = prefix naţional „0” + indicativ de arie geografica+ numar local ) , pentru toate apelurile inter si intrajudetene.

Trecerea la noul mod de formare a numerelor de telefon se va face in cadrul a doua etape , pana la 20 septembrie 2008 , cand sistemul actual nu va mai functiona.

Numerelor pentru serviciile de interes public la nivel naţional - precum politia , jandarmeria , deranjamentele , utilitatile sau serviciile de informatii - li se va adauga cifra 1 inaintea numarului actual. Astfel , pentru a apela serviciul "Ora exacta" se va forma 1958 , fata de 958 in prezent. Exceptie face apelul de urgent-112- care ramane neschimbat.

Pastila contraceptiva pentru barbati


photo from roge

Expertii britanici in medicina au creat tablete contraceptive pentru barbati care poate fi consumata chiar cu cateva ore inainte de consumarea actului sexual, informeaza www.femalefirst.co.uk

Efectul este de numai cateva ore dupa care capacitatea de a procrea revine la normal.

Pastila poate fi administrata zilnic sau doar inainte de “intalnire”. Efectul consta in faptul ca opreste ejacularea prin substantele chimice pe care le contine.

Noul medicament ar putea fi facut disponibil in intreaga lume in aproximativ 5 ani. Descoperirea ar fi o adevarata usurare pentru femei care isi inmultesc riscurile de a se imbolnavi datorita consumului de pastille contraceptive.

Mancarea picanta poate ucide celulele cancerigene


photo from Università dell'Insubria

Oamenii de stiinta au descoperit ca mancarea picanta poate lupta in prevenirea cancerului.

Acestia au descoperit ingredientul care ii da mancarii picante aceasta calitate si anume, capsicina. Aceasta ucide celulele cancerifene tintind direct sursa lor de energie.

Studiul a fost realizat de Universitatea Nottingham. “Este incredibil de interesanta descoperirea si in plus poate explica de ce in tari ca Mexic sau India unde traditional se mananca mult mai picant , incidenta cancerului este mai mica” a declarat unul dintre specialist.

Cercetarea s-a focusat in primul rand pe cancerul la plamani si pancreas. Rezultatele ar putea ajuta la descoperirea unui nou medicament care sa lupte cu cancerul.
from atitudinea

Obiceiurile sexuale in functie de culoarea pielii

Un studiu realizat in UK a relevat ca femeile de culoare alba au mai multi parteneri in comparatie cu cele cu pielea inchisa. In acelasi timp , barbatii din Africa au in medie 9 parteneri comparabil cu albii care au numai sase , informeaza www.femalefirst.co.uk

Barbatii indieni au numai doua relatii in medie in viata iar pakistanezii numai una , conform declaratiilor oferite de acestia.

Informatiile sunt obtinute in urma unei analize realizate pe tema obiceiurilor sexuale a diferite grupuri etnice din Marea Britanie.

In cadrul studiului au fost chestionati 12.110 barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 16 si 44 de ani.

Femeile albe au in medie 5 parteneri , cele din Caraibe 4 , cele din Africa 3 , iar cele din India si Pakistan doar un singru partener.

Varsta medie pentru pierderea virginitatii este de 15 ani pentru caraibieni , 17 pentru albi si africani si 20 pentru indieni si pakistanezi.

In ce priveste femeile , varsta medie cand au prima experienta sexuala este de 17 pentru femeile albe si caraibiene , 18 ani pentru femeile din Africa , 21 pentru indience si 22 pentru femeile din Pakistan.

Rezultatele medii au aratat ca numarul de parteneri sexuali pentru barbati in general este sase iar pentru femei este numai 4.

Trenurile europene vor fi dotate cu Internet

Thalys va introduce accesul la internet pasagerilor care circula intre Paris , Bruxelles , Amsterdam si Cologne incepand cu anul 2008. Va fi primul tren European de viteza care va oferi internet intre granitele Europei.

Thalys a ales Nokia Siemens Networks pentru acest serviciu. Firma va fi responsabila pentru intregul proiect. Nu a fost inca stabilit un pręt insa Thalys a declarat ca serviciul va functiona ca in hoteluri , baruri sau aeroporturi.

vineri, septembrie 07, 2007

Internet gratuit in Piata Unirii

Clujenii au parte de saptamana aceasta de un hot-spot de mare viteza in Piata Unirii. Amplasarea retelei hot-spot a fost realizata in cadrul proiectului "Hotspot in zone publice pentru furnizarea de servicii Internet catre populatie", derulat de Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, banii provenind de la bugetul central. Valoarea totala a investitiei este de aproximativ de 34.000 lei, suma in care sunt incluse costurile pentru echipamente, instalare si fluxul de internet. Fluxul de internet este oferit de UPC, plata acestuia fiind achitata de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei pana la sfarsitul acestui an (13.000 lei), urmand ca de anul viitor costurile sa fie suportate de municipalitatea clujeana. Proiectul a fost demarat in mai a.c., iar municipiul Cluj-Napoca a fost selectat datorita faptului ca este un oras universitar, turistic si un puternic centru economic.

Reteaua wireless va acoperi intreaga suprafata a Pietei Unirii si a fost realizata de Industrial Computer Grup, societate selectata in urma cererii de oferte organizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Echipamentul functioneaza in banda de 2,4 gigahertzi, viteza de transfer este de 2 megabitzi/secunda si poate fi folosit pentru emailuri (de 30 de utilizatori odata) si messenger (de peste 100 de utilizatori).

Sistemul wireless a fost deja instalat si testat, iar in urmatoarea etapa a proiectului vor fi dotate cu retea wireless si alte zone ale Clujului. Primii locuitori care vor avea acces gratuit la Internet prin acest tip de conexiune vor fi cei din cartierul Observator si Hasdeu, avand in vedere si numarul mare de studenti din aceasta zona.

In perioada urmatoare, Primaria si Consiliul Local, in parteneriat cu Ministerul Comunicatiilor, va pune la punct si un sistem on-line de plata a taxelor si impozitelor pentru clujeni.
from cluj4all

CNN Breaking News

Apple Computer a anuntat astazi ca a dezvoltat un nou model de cip care poate stoca si reda muzica din sanii femeilor. Aceasta este considerata o mare realizare deoarece femeile se plang intotdeauna ca barbatii se uita la tzatzele lor in loc sa le-asculte...

Tenorul Luciano Pavarotti a murit



Tenorul italian Luciano Pavarotti, in varsta de 71 de ani, a murit in aceasta dimineata la ora 5, in vila lui din orasul natal, Modena, a declarat managerul sau Terri Robson, citat de CNN.

Faimosul cantaret de opera care a aparut pe scena alaturi de interpreti de diverse genuri muzicale, precum Liza Minelli, Bono de la U2 sau Sting, a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, in cadrul unui turneu de ramas-bun in anul 2006.

Pavarotti a fost operat anul trecut si spera sa reia turneul anul acesta. A fost apoi internat la inceputul lunii august, intr-un spital in Modena, si externat dupa 17 zile.
-- Tenorul italian de renume mondial, Luciano Pavarotti, a incetat din viata in urma unei bruste inrautatiri a starii sanatatii sale. Marele tenor, in varsta de 71 de ani, a fost operat de cancer pancreatic anul trecut si de atunci nu a mai aparut in public.

Luna trecuta a fost internat in special pentru teste timp de doua saptamani. Pana in ultimele clipe, tenorul a ramas optimist si a crezut ca va depasi boala. Pavarotti si-a exprimat dorinta de a se intoarce pe scena pentru a-si incheia turneul mondial de adio, inceput in 2004, la varsta de 69 de ani. Operatia la pancreas, suferita anul trecut la New York, a intrerupt acest turneu, pe care tenorul nu a mai fost capabil sa-l incheie. Iubitor de cai pur sange, amator de paste proaspete si vinuri bune, uriasul de 1,90 metri (cu o greutate care varia intre 85 si 130 de kilograme), supranumit "Big Luciano", a stiut sa-si popularizeze arta pe stadioane pline de spectatori, alaturi de tovarasii sai de breasla Placido Domingo si Jose Carreras, si a vandut milioane de discuri de muzica clasica.

Unul dintre medicii care l-au ingrijit pe Pavarotti la spitalul din Modena, Antonio Frassoldati, a declarat ca artistul a "incercat tot timpul sa lupte cu boala" care l-a lovit si ca a fost mereu "foarte senin". Primarul a confirmat ca slujba de inmormantare va avea loc sambata, in catedrala din Modena.

"Pavarotti a vrut sa moara acasa la el. L-am vazut saptamana trecuta, era incercat de boala, dar avea chef de vorba. Am vorbit chiar si in dialectul local", a povestit primarul din Modena, Giorgio Pighi.

Un deschizator de drumuri

Pavarotti s-a nascut in Italia, la Modena, pe 12 octombrie 1935. Tatal sau era brutar. In copilarie, i-a placut mai mult fotbalul decat muzica si si-a castigat faima pe plan local ca membru al echipei de fotbal a orasului, relateaza BBC. Prima oara, el a cantat in corul orasului Modena alaturi de tatal sau, mare iubitor de opera si talentat tenor amator. Corul in care canta, corul Rossini, a castigat premiul intai la o competitie internationala, ceea ce l-a determinat pe Pavarotti sa urmeze o cariera muzicala.

Si-a facut debutul pe 29 aprilie 1961, in rolul Rodolfo din opera Boema, de Puccini. Au urmat apoi turnee la Amsterdam, Viena, Zürich si Londra. In 1965, si-a facut debutul in Statele Unite, la Miami, in opera Lucia di Lammermoor, de Donizetti, alaturi de Joan Sutherland. Asa a luat nastere un parteneriat muzical care avea sa intre in istorie.

In 1972, in Statele Unite, la Opera Metropolitana din New York a fost montata opera "Fiica regimentului", de Donizetti, unde Pavarotti a avut o prestatie de exceptie, publicul aplaudand frenetic cele noua masuri in Do de sus luate fara efort de tanarul tenor. De atunci, concertele sale au intrecut orice recorduri de audienta. Dar faima sa avea sa creasca exponential odata cu unul dintre cele mai remarcabile concerte din epoca moderna.

Concerte unice

In 1990, are loc legendarul concert din Roma, in ajunul finalei Cupei Mondiale la Fotbal, Concertul celor Trei Tenori.

Alaturi de Jose Carreras si de Placido Domingo, Luciano Pavarotti a fost auzit de intreaga lume cantand arii celebre.

Discul intregistrat atunci avea sa devina unul dintre cele mai bine vandute discuri de muzica din toate timpurile.

Concertul din 1992 care a avut loc in Hyde Park, la Londra, in prezenta printului Charles si a printesei Diana, a fost primul concert de muzica clasica din istoria parcului si a adunat 150 de mii de oameni.

In iunie 1993, peste 500 de mii de fani s-au adunat pentru a urmari spectacolul sau din Central Park, la New York.

In acelasi an, in septembrie, a cantat in piata unde se gaseste Turnul Eiffel, la Paris, in fata a 300 de mii de fani.

Nu s-a ferit de duete alaturi de cantareti pop, precum Sting, Bono si Bryan Adams.

In martie 2004, a cantat pentru ultima data intr-un spectacol de opera: Tosca, de Puccini, la New York, unde a fost aplaudat la scena deschisa vreme de 11 minute.

Tenorul a cantat ultima oara in public in Italia acum aproape doi ani, in timpul Jocurilor Olimpice de iarna la Torino.

A cantat atunci aria sa favorita, Nessun Dorma, din opera Turandot, de Puccini.

(M. BICA)

Mariana Nicolesco

Pavarotti, o voce solara

"S-a stins Luciano Pavarotti, tenorul care a incantat lumea cu timbrul solar al vocii sale, cu stralucirea sa mediteraneana, cu virtuozitatea de care a dat dovada mai ales in prima parte a unei glorioase cariere, si a carui popularitate, datorata deopotriva acelei voci minunate ca si figurii lui uriase si joviale, depasea imaginabilul. (...) Luciano Pavarotti a cunoscut cele mai mari triumfuri pe care le-a avut vreun tenor de la Caruso incoace.

Franco Zefirelli

"Era unic"

Regizorul italian Franco Zeffirelli considera ca "de o parte sunt tenorii si de cealalta parte este Pavarotti. Era Unic". "Datorita lui Luciano Pavarotti, cultura lirica a patruns noile generatii ca si cum nu ar fi fost diferita de alte stiluri", a adaugat regizorul.

Reprezentantii Royal Opera House din Londra au adus un omagiu tenorului, "unul dintre acei rari artisti care au influentat vietile oamenilor de orice fel din toata lumea". "A avut o calitate unica de a emotiona oamenii cu vocea sa stralucitoare si emotionala", a adaugat Royal Opera House. Editura italiana Poligrafici a anuntat lansarea unei editii speciale gratuite a cotidienelor sale - QN, Resto del Carlino, La Nazione, Il Giorno - consacrata decesului marelui tenor.

Jose Careras

Un adevarat prieten

Tenorul spaniol Jose Carreras l-a caracterizat pe Pavarotti drept unul dintre cei mai mari cantareti de opera, un prieten, un bucatar fin si un excelent jucator de poker. "Cele mai frumoase amintiri sunt din viata privata. Avea o personalitate foarte amuzanta", a declarat Carreras.
from ziua

joi, septembrie 06, 2007

TRABANTUL RENASTE LA SALONUL DE LA FRANKFURT



Dupa readucerea la viaţă a mai multor legende, precum micul Fiat 500, sau Volskwagen Beetle, este foarte posibil sa asistam si la o reeditare a modelului Trabant, propunerea celor de la Herpa suscitand probabil deja interesul mai multor constructori auto.

Toata lumea stie cum arata un Trabant. Multi dintre noi au avut ocazia chiar sa il si conduca. Micul model a fost de-a lungul timpului subiect de barfa, de lauda sau de injuraturi pentru fiecare roman. Se pare insa ca exista posibilitatea de a putea vedea in anii urmatori o noua generatie a modelului german de succes pe strazile Romaniei. Potrivit unor surse oficiale, exista cineva care vrea sa renasca legenda micului automobil.

Herpa, o companie care produce modele in miniatura, a desenat o viitoare generatie a micului Trabant. Designul cuprinde linii simple care pastreaza look-ul traditional al masinii germane. Noua generatie va putea fi admirata in miniatura de 1/10 la Salonul Auto de la Frankfurt, unde Herpa va incerca sa-si surpinda publicul cu noua inovatie.

In cadrul salonului, Herpa va incerca sa testeze reactia publicului si va oferi vizitatorilor un chestionar in care acestia isi vor putea exprima parerile despre noul Trabant si dorinta de a-l vedea pe strada. Toate remarcile pertinente vor fi analizate cu atentie de designeri si vor fi luate in considerare pentru look-ul final.

Herpa este proprietarul tuturor drepturilor asupra modelului Trabant si a discutat deja cu mai multi constructori posibilitatea dezvoltarii noii generatii. De asemenea Herpa a asigurat publicul ca nu va construi singura decat 1500 de modele in miniatura care vor fi apoi folosite pentru a cauta un producator. Daca vor exista companii interesate de renasterea micului model, Herpa a anuntat ca le va ceda drepturile de folosire a numelui si designului.
from automarket

luni, septembrie 03, 2007

Lumea riscă să rămână fără hrană

Cultivarea terenurilor cu materie primă pentru biocarburanţi a scumpit produsele agricole

Încălzirea globală reprezintă, la ora actuală, cea mai serioasă ameninţare la adresa supravieţuirii Terrei şi a celor peste şase miliarde de oameni care o populează.

De câţiva ani, acestei ameninţări i s-a adăugat o alta: aceea a foametei globale.

Statisticile arată că produsele alimentare de calitate se răresc, preţul lor creşte de la un an la altul, ritmul creşterii demografice pare să o fi luat razna în unele regiuni de pe glob, într-o perioadă desemnată de specialişti drept "critică" din punctul de vedere al resurselor hidrologice.

"Aceasta este reţeta perfectă a dezastrului umanitar", sunt de părere unii specialişti britanici, printre care Lester Brown, preşedintele think-tank-ului Worldwatch Institute.

Aceştia au arătat că din ce în ce mai multe terenuri din SUA şi Europa, până nu de mult cultivate cu hrană destinată în exclusivitate oamenilor, produc în prezent doar plante necesare obţinerii de biocarburanţi.

La rândul lor, aceştia capătă un rol tot mai mare în diminuarea poluării la nivel planetar, dar şi în reducerea dependenţei de petrolul provenit din regiuni explozive, cum ar fi Orientul Mijlociu.

Preţul furajelor a crescut cu 100%

Îndemnaţi de preşedintele Bush ca, în cel mult 10 ani, să obţină un sfert din carburanţii bio de care au nevoie Statele Unite, mii de fermieri au început să transforme "grânarul american" într-o imensă "rezervaţie" de culturi necesare producerii combustibilului "verde".

Anul trecut, 20% din cantitatea de porumb a fost folosită pentru producerea de etanol, dublându-se numărul fabricilor de gen.

Diminuându-se numărul terenurilor destinate culturilor de grâu sau cantitatea de plante necesare pentru creşterea animalelor, preţul furajelor a crescut cu 100% în 2006. Din acest motiv, în unele zone de pe glob s-au înregistrat preţuri-record pentru alimente de primă necesitate: pâine, ouă, lapte şi carne.
from adevarul