sâmbătă, martie 29, 2008

Duminică, trecem la ora de vară

În week-end ne vom trezi mai devreme. Şi asta pentru că duminică, România trece la ora oficială de vară. Astfel, vom da ceasurile cu o oră înainte. Ziua de 30 martie, va avea numai 23 de ore, iar ora 03.00 va deveni ora 04.00. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Din 1943, practica trecerii la ora de vară a fost însă suspendată.
Ea a fost reintrodusă în 1979. În prezent, ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie, iar în ultima duminică din octombrie trecem la ora de iarnă. Scopul este eficientizarea consumului de energie.
from monitorulexpres

S-A DESCOPERIT CEA MAI VECHE ÎNREGISTRARE AUDIO

S-a descoperit cea mai veche înregistrare audio (ASCULTĂ ÎNREGISTRAREA)Cea mai veche înregistrare audio datează din anul 1860 şi a fost descoperită de o echipă de cercetători britanici. Cântecul popular „Au clair de la lune", interpretat de o voce feminină, a fost înregistrat de inventatorul Edouard-Léon Scott de Martinville, relatează New York Times.

Melodia a fost înregistrată cu 17 ani înainte ca Thomas Edison să inventeze fonograful, folosind un „fotoautograf” ce retranscria undele sonore pe o foaie de hârtie înnegrită cu fumul unei lămpi cu ulei.

Dezavantajul acestui procedeu consta în faptul că înregistrarea nu putea fi reascultată.

Cercetătorii de la Institutul naţional Lawrence Berkeley din California au reuşit să redea zece minute din melodie. Aceştia au utilizat o tehnologie care permite înregistrarea de pe hârtie prin intermediul unui cap de citire virtual.

Printre cei care au lucrat la „traducerea” fonoautogramei se numără doi istorici de la "First Sounds”, Patrick Feaster şi David Giovannoni. În februarie 2008, aceştia au găsit 12 fonoautograme oferite de Edouard-Léon Scott de Martinville Academiei de Ştiinţe şi Institutului Franţei.

Cei de la „First Sounds” au eliminat fluctuaţiile de viteză şi au filtrat cu atenţie vocea mascată de zgomotul de fond.

Înregistrările au fost prezentate, joi, la Universitatea Stanford, cu ocazia conferinţei anuale a Asociaţiei pentru Colectarea Înregistrărilor Sonore.

ASCULTAŢI AICI CEA MAI VECHE ÎNREGISTRARE AUDIO

Antena3.ro

BRICHETA CHAMPIONS LEAGUE. STEAUA CÂŞTIGĂ CU 3-0 MECIUL CU RAPID

Bricheta Champions League. Steaua câştigă cu 3-0 meciul cu RapidCea mai lungă decizie din fotbalul românesc a durat opt zile şi s-a sâmbătă, la ora 02.00. Ultima deliberare a durat mai bine de 9 ore, Comisia de Disciplină hotărând într-un final să dea câştig de cauză Stelei. Astfel, potrivit deciziei, “Rapid se sancţionează cu forfait şi pierderea jocului cu 3-0.” Comisia a mai decis ca formaţia din Giuleşti să dispute două jocuri fără public şi să plătească două amenzi, una de 3.500 de lei şi alta de 50.000 de lei. De la Steaua, fotbalistul Florin Lovin a fost suspendat patru etape şi a primit o amendă de 6.500 de lei.

Meciul Rapid - Steaua, disputat săptămâna trecută, a fost întrerupt în minutul 73, după ce arbitrul întâlnirii, Alexandru Deaconu, a fost lovit cu o brichetă în cap. În acel moment, Rapidul conducea cu 1-0. În urma deciziei Comisiei, Steaua se apropie la doar 3 puncte de liderul Ligii I, CFR Cluj, iar şansele de a prinde unul din primele două locuri care duc în Champions League au crescut simţitor pentru formaţia din Ghencea. Dacă va ajunge în Liga Campionilor, se va putea spune că pe stadionul din Giuleşti a fost aruncată cea mai scumpă brichetă din lume. Valoarea ei, 10 milioane de Euro, cam cât se estimează că poate câştiga o echipă românească în Liga Campionilor.

Antena3.ro

„Clasa politică este îmbâcsită de afacerism”

După zeci de ani petrecuţi în exil, profesorul Neagu Djuvara a găsit în România „altă naţie": oameni înrăiţi de lipsuri şi neserioşi. El consideră că numai schimbul de generaţii va rezolva lucrurile

Suntem în convalescenţă după jumătate de secol de comunism, consideră profesorul Neagu Djuvara, coborâtor dintr-un străvechi neam boieresc. Format în Occident şi extrem de activ în lupta împotriva vechiului regim, profesorul Djuvara s-a aşezat „La masa Adevărului" pentru a ne împătăşi impresiile despre propria naţiune ale unui om care a trăit momentele-cheie ale secolului XX. Românii de astăzi îi apar „necivilizaţi în moravuri" şi dispuşi la compromisuri. Nici despre clasa politică autohtonă nu are o părere prea bună. Neagu Djuvara nu încetează însă a crede, ca şi prietenul său Emil Cioran, că România merită „destinul Franţei şi populaţia Chinei".

Este absolut anormal să existe un al doilea stat de limbă română în Europa. Eu nu văd deosebire între cazul Republicii Moldova şi cazul Germaniei de Est. Trebuie să ducem o politică discretă, dar fermă, în sensul de a-i scoate pe moldovenii de dincolo de Prut de sub orbita Rusiei.

Ar trebui în educaţie să se pună accent mai mare asupra problemei cinstei şi corectitudinii, calităţi care sunt total absente din educaţia tânărului român.


-Cum aţi găsit România după `89?

-Era un soi de tristeţe gravă. Am găsit altă naţie. Înainte ţăranul era foarte sărac, dar arăta frumos. Bărbaţii noştri erau îmbrăcaţi în alb, în cămăşi cu broderii, iarnă, vară. Când m-am întors i-am găsit îmbrăcaţi ca Mao Tze Dun. Şi de multe ori cu un tricou jerpelit. În plus de asta, în oraş lumea era îmbufnată, se ferea de orişicine. Pe mine m-a frapat atitudinea omului de pe stradă. Pe urmă, un lucru care se vede din ce în ce mai grav la tineret - oamenii au devenit răi. Sunt de o agresivitate nemaipomenită. S-a stricat fasonul omului.

Continuarea in Adevarul

joi, martie 27, 2008

LOVITĂ ŞI ABANDONATĂ PE TRECEREA DE PIETONI, SUB PRIVIRILE POLIŢIŞTILOR

Lovită şi abandonată pe trecerea de pietoni, sub privirile poliţiştilor (IMAGINI ŞOCANTE)INDIFERENŢĂ TRAGICĂ PE ŞOSELE BUCUREŞTIULUI - Lovită pe trecerea de pietoni, o tânără s-a zbătut între viaţă şi moarte sub ochii mai multor poliţişti. Oamenii legii nu au lăsat pe nimeni să se apropie, pentru că, spun ei, nu ştiau cât de rău fusese lovită. Reacţia lor i-a revoltat pe trecători. Tânăra a murit la spital. Tragedia s-a petrecut pe Bulevardul Kiseleff, culoarul oficial NATO.

Tânără a fost grav lovită pe trecerea de pietoni şi aruncată din impact pe scuarul de pe mijlocul şoselei. Lovită la cap şi plină de sânge, fata abia mai respira.

LOVITĂ ŞI ABANDONATĂ:

Era încă în viaţă, când poliţiştii se ocupau să asigure în continuare fluenţa traficului. Este culoar oficial şi nu au nevoie de incidente.

Martorii spun că salvarea a ajuns în 20 de minute. Prin zonă a trecut şi coloana oficială a premierul Tăriceanu. Aşa s-ar putea explica lipsa de reacţie a poliţiştilor. Tânara, studentă, a fost dusă la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea.

Observator

GEORGE PRUTEANU S-A STINS DIN VIAŢĂ

George Pruteanu s-a stins din viaţăLingvistul George Pruteanu a murit. Profesor universitar, politician şi critic literar, George Pruteanu avea 61 de ani. A fost internat în urmă cu două zile la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, pentru o afecţiune cardiacă. Era vorba despre un prim infarct suferit de profesor, spun medicii. Din păcate, în această seară a urmat un al doilea atac, în urma căruia s-a stins din viaţă. A rămas în memoria românilor ca un lingvist de înalt rafinament, care a apărat permanent corectitudinea şi respectarea limbii române. „Un intelectual extraordinar, un mare traducător şi o minte foarte lucidă”, aşa îşi aminteşte scriitorul Eugen Uricaru despre George Pruteanu. "A fost unul dintre singurii oameni care a înţeles că limba română ne ţine împreună".

Ion Iliescu: Ne-a zguduit această pierdere
Eugen Uricaru: Am pierdut un mare intelectual

George Pruteanu s-a născut pe 15 decembrie 1947, la Bucureşti, într-o familie de intelectuali. A urmat cursurile facultăţilor de litere de la Bucureşti şi Iaşi, iar mai târziu şi-a dat doctoratul în filosofie. Din 1972 şi-a început cariera literară. A colaborat cu o seamă de reviste, printre care Convorbiri Literare şi Contemporanul. Căderea regimului comunist l-a găsit pe George Pruteanu tot în ziaristică. A semnat articole eseistice şi de critică literară pentru mai multe ziare, printre care Expres, Evenimentul Zilei şi Dilema.
Continuarea pe antena3

Padova: Un român a câştigat în proces 15.000 de euro de la o firmă la care a lucrat

Conform legii, un imigrant ilegal nu poate fi angajat, dar cine îl întrebuinţează la negru este obligat să-i plătească salariul ca şi cum ar fi un muncitor normal, după cum este stabilit în contractul colectiv de muncă.

Întâmplărea s-a petrecut când România încă nu făcea parte din Uniunea Europeanuă şi Sorin era un imigrant fără permis de şedere, care cauta de lucru în Italia.

Angela B. l-a angajat la ferma sa agricolă fără un contract şi în condiţii foarte grele de muncă. Românul primea 2,5 euro pe oră, şapte zile pe săptămână, pentru mai mult de 12 ore de muncă pe zi, în care trebuia să îngrijească animalele, să cureţe grajdurile şi să facă alte munci agricole.

Când românul şi-a pierdut locul de muncă, a decis să deschidă un proces contra patroanei firmei. Sorin i-a cerut să-i dea salariul care nu i-a mai fost plătit, plata orelor suplimentare făcute, contribuţia pentru pensie şi alte impozite care nu i-au fost plătite pentru că lucra la negru.

Sentinţa a fost pronunţată recent, când Sorin a devenit un cetăţean european. Astfel, Angela B. va trebui să-i plătească aproape 15.000 de euro despăgubire, relatează portalul italian „Stranieri in Italia".
from adevarul.ro

A murit George Pruteanu

George Pruteanu
Foto: Rompres
Lingvistul si omul de televiziunile George Pruteanu a incetat din viata in aceasta seara. El a suferit un infarct miocardic, anunta Realitatea Tv.

George Pruteanu s-a nascut la data de 15 decembrie 1947, la Bucuresti.

Potrivit propriului sau site, nu a fost membru al PCR, iar in noiembrie 1996 s-a inscris in PNTCD, partid pe care l-a parasit in martie 1998. Doi ani mai tarziu, in februarie 2000, s-a inscris in PSD, iar din septembrie 2003 a fost membru PRM.
from hotnews.ro

Amendament pentru ridicarea restrictiilor de pe piata muncii in tarile UE, votat in PE

Comisia pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne din Parlamentul European a votat, astazi, amendamentul europarlamentarului roman Marian-Jean Marinescu, prin care invita Comisia Europeana "sa incurajeze statele membre sa isi revizuiasca dispozitiile tranzitorii care reglementeaza accesul la piata muncii, pentru a elimina diferentele existente intre cetatenii europeni in aceasta privinta".

Amendamentul vicepresedintelui PPE-DE, cel mai numeros grup politic din Parlamentul Europena, a fost adoptat in cadrul Proiectului de Aviz al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne destinat Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale asupra Raportului privind progresul realizat in materie de egalitate de sanse si nediscriminare, semnat de Liz Lynne.

"Ma bucur ca, in cadrul Comisiei LIBE, colegii mei au votat acest amendament. Am facut apel la nediscriminarea cetatenilor din cele 12 noi state membre ale Uniunii Europene si am reusit sa-i conving. Consider ca vom putea sa spunem ca avem intr-adevar parte de libertate totala de miscare doar in momentul in care se vor ridica definitiv barierele pentru forta de munca intre toate tarile membre ale Uniunii Europene. Trebuie sa reglam aceste probleme acum, cu atat mai mult cu cat Comisia Europeana tocmai propune noi pachete legislative care vor extinde drepturile lucratorilor din tarile terte", a declarat Marian-Jean Marinescu.

Textul amendamentului arata ca "discriminarea trebuie perceputa ca fiind contrara celor patru libertati fundamentale - in mod special libera circulatie a persoanelor - si, ca atare, constituie un obstacol in calea functionarii pietei interne; invitam Comisia sa incurajeze statele membre sa isi revizuiasca dispoziziile tranzitorii care reglementeaza accesul la piata muncii, pentru a elimina diferentele existente intre cetatenii europeni in aceasta privinta".

Proiectului de Aviz al Comisiei pentru Libertati Civile, Justitie si Afaceri Interne uremeaza sa fie votat si inclus in raportul Liz Lynne, in cadrul Comisiei pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale, la inceputul lunii aprilie.
from hotnews.ro

Concurs-foto.ro


Cine vrea poate sa-mi voteze fotografia care participa la concursul realizat de sit-ul concurs-foto.ro

Big fuckin' dog



Îi mai lipseşte antifonarea, o mitralieră şi un senzor cu IR, dar mă gândesc că buş şi compania se vor ocupa de aspectele ăstea (minore de altfel).

from johnny-riot

DVD-ul se va lansa joi, 27 martie

Documentar

Site-ul suporterilor Universitatii Cluj, ucluj.ro, impreuna cu Page Cinema si Ben & Ben, anunta cu mandrie lansarea DVD-ului documentar "«U», o legenda adevarata".

Evenimentul va avea loc joi, 27 martie, la ora 18, in Iulius Mall si va fi urmat de un concert al celei mai tari trupe de hip-hop din Cluj, Personal.

Intrarea este libera.

DVD-ul se distribuie gratuit tuturor celor care vor achizitiona albumul foto de exceptie "«U», o legenda adevarata in imagini", care va costa 15 lei si va putea fi cumparat de la standul Universitatii din incinta Iulius Mall sau prin comanda directa pe ucluj@ucluj.ro.

La eveniment si-au anuntat prezenta o parte din fotbalistii lui "U", cat si antrenorul Alpar Meszaros si presedintele Toni Dobos. "In acea zi aveam o intalnire cu suporterii la stadion, dar sper sa ne vedem cu totii in Iulius Mall", a spus Meszaros.

from ucluj.ro
citynews.ro

ZI ISTORICĂ. 90 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA

Zi istorică. 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România Se împlinesc 90 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. În 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis ca Basarabia să fie alipită la ţara mamă. Hotărârea a fost primită cu mare bucurie de intelectualii din Basarabia şi de autorităţile române. În aprilie 1917, un grup de intelectuali şi funcţionari români a înfiinţat Partidului National Moldovenesc. Gruparea politică îşi propunea să lupte pentru "dobândirea drepturilor cetăţeneşti şi naţionale pentru românii din Basarabia şi de dincolo de Nistru".

300.000 soldaţi din armata rusa a Basarabiei au format "comitete moldoveneşti" la Odessa, Iaşi şi Roman. Reprezentanţii comitetelor, reuniţi la Odessa, între 5 şi 18 aprilie 1917, au votat o moţiune care cerea ca Basarabia să fie condusă de un "Sfat al ţării".

Demersurile au continuat şi, în octombrie, a avut loc, la Chişinau, Congresul soldaţilor moldoveni, la care au participat aproximativ 500 de delegaţi de la diverse unităţi militare.

Membrii au hotărât "autonomia teritorială şi politică a Basarabiei", în cadrul Republicii Federative Democratice Ruseşti, şi crearea Sfatului Ţării, cimpus din 150 de deputati.

În decembrie 1917, Sfatul Ţării a proclamat autonomia Republicii Democratice Moldoveneaşti in cadrul Republicii Federative Democratice Rusesti.



Între 24 ianuarie - 6 februarie 1918 se proclamă independenţa Republicii Moldoveneşti, umând ca pe 27 martie/9 aprilie 1918, să se proclame unirea Basarabiei cu Romania.

"În numele poporului Basarabiei Sfatul Ţării declară: Republica Democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechei Moldove, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărească soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna, Se uneşte cu mama sa România"(Rezoluţia Sfatului Ţării).

Reacţia autorităţilor române nu a întârziat.

"În numele poporului român şi al regelui, Majestatea Sa, Ferdinand I al României, ia act de acest vot quasi unanim şi declară la rândul lui Basarabia unită cu România de veci şi indivizibilă".


Pentru a aniversa unirea, în mai multe oraşe din ţară au loc acţiuni dedicate momentului simbolic din 1918.

La Institutul Cultural Român se va organira o expoziţie de fotografie intitulată "Arhivele Unirii", în care vor fi prezentate fotografii-document, din Arhivele Naţionale, cu personalităţi basarabene, membri ai familiei regale, miniştri ai Guvernului român din acea perioadă precum şi articole din presa vremii.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA UNIREA DIN 1918:


Antena3.ro

miercuri, martie 26, 2008

UN MEDIC ROMÂN A POVESTIT ÎN "THE GUARDIAN" DESPRE CORUPŢIA DIN SĂNĂTATE

Un medic român a povestit în The Guardian despre corupţia din sănătate Un medic român stabilit în Marea Britanie a povestit cotidianului The Guardian motivele pentru care românii aleg să muncească peste hotare. Claudia Radu, în vârstă de 33 de ani, şi-a făcut rezidenţiatul în spitale din Bucureşti şi Maramureş, pentru ca, mai apoi, să decidă să plece din ţară, din cauza corupţiei din sistemul de sănătate. Potrivit Claudiei, din aceleaşi motive, jumătate din colegii săi de facultate au ales ca şi ea să muncească în alte ţări.

"Mita în România este peste tot, nu poţi scăpa de ea", relatează Claudia Radu în The Guardian. Tradiţia "atenţiilor" are o lungă istorie în România, aceasta bazându-se pe obiceiul de a dărui o anumită sumă de bani, alimente sau băuturi în schimbul unor servicii de calitate. În sistemul de sănătate românesc, cadourile au devenit obiceiuri de la sine înţelese, fiind chiar aşteptate, în anumite circumstanţe, şi considerate obligatorii, dacă cineva doreşte să beneficieze de servicii medicale de calitate. Nu doar doctorii aşteaptă aceste atenţii ci chiar şi asistentele, anesteziştii şi chiar şi portarii de la intrare.

"Pe vremea când eram studentă în anul doi am avut una dintre primele experienţe în privinţa mitei care este oferită doctorilor. Astfel, am fost transportată de urgenţă la spital având apendicită acută. Fiind studentă la medicină, mi s-a părut a fi greşit să ofer bani unui medic pe care îl consideram ca fiind din aceeaşi breaslă cu mine. Operaţia a decurs bine, nu au existat complicaţii, aşa că am fost uimită să constat că doctorul nu vrea să mă externeze, insistând asupra faptului că trebuie să rămân mai multă vreme în spital. A trecut o săptămână şi tot nu am primit permisiunea de a pleca acasă din spital. Mama mea era convinsă că nu primeam permisiunea de a pleca din cauza faptului că nu i-am oferit bani chirurgului. Iniţial nu am crezut-o dar s-a dus la el, i-a oferit bani şi, am fost externată imediat", a declarat Claudia Radu pentru The Guardian.

"Cu toate că nu am întâlnit încă un doctor care să ceară explicit bani pentru serviciile oferite, rareori am văzut unul care să refuze atenţiile. Poţi afla de la alţi pacienţi sau de la asistente suma pe care o aşteaptă cadrul medical în chip de cadou", a continuat Claudia.

"Mai târziu, am experimentat sistemul mitei din perspectiva doctorului. Lucram la departamentul de hematologie, unde veneau să se trateze pacienţii bolnavi de leucemie. Mulţi dintre pacienţii bătrâni, în special cei care proveneau din mediul rural, considerau obiceiul micilor atenţii ca fiind ceva obişnuit. Nu am vrut să iau bani de la pacienţi, fapt care a devenit foarte bine cunoscut în spital, cu toate acestea, pacienţii insistau în a-mi oferi cadouri în chip de mulţumire. Îmi amintesc că un pacient venea în fiecare lună pentru chimioterapie dintr-un sat de la aproape 20 de kilometri depărtare. Auzind de la ceilalţi pacienţi că nu accept bani, el mi-a adus un pui imens şi doi litri de vin. Când am protestat, mi-a zis "Dar trebuie să vă dau ceva!", a explicat medicul.

Posibila lege privind legalizarea mitei pentru personalul medical în România nu i se pare acesteia o soluţie bună. Ea sugerează că medicii din ţară au nevoie de salarii mai mari pentru a-şi putea permite să refuze mita, din moment ce un specialist câştigă aproximativ 300 de lire pe lună.

Radu mai spune că eliminarea mitei trebuie să vină dintr-un efort comun al medicilor şi pacienţilor: cei dinâti trebuie să refuze cadourile, iar cei din urmă nu trebuie să le mai ofere.

Claudia Radu recunoaşte, totuşi, că în condiţiile prezente, este foarte greu să nu oferi mită în România, mai ales când un membru al familiei sau un apropiat are nevoie de tratament urgent. În acest caz, este aproape imposibil să ţii la principii şi să rişti să fii ignorat, a conchis doctorul.

Antena3.ro

MESAJE ANTI-NATO, PE ZIDURILE CLĂDIRILOR DIN CAPITALĂ

Mesaje anti-NATO, pe zidurile clădirilor din Capitală Pe zidurile din Capitală au apărut mesaje de protest ale anarhiştilor la adresa "musafirilor" de la summitul de săptămâna viitoare. Cei care le-au scris au ales chiar traseul pe care vor trece coloanele oficiale. Cele mai multe mesaje anti-NATO se găsesc pe clãdirile de pe Calea Victoriei. Unele dintre mesaje au o ţintă directă şi anume preşedintele american George W. Bush.

Grafitti asemănătoare au fost pictate şi pe pereţii sediului Ministerului Industriilor, aflat în consolidare. De dimineaţă, desenele au fost acoperite cu var. Mesaje anti-NATO au apărut, peste noapte, şi pe blocurile din preajma Palatului Parlamentului. Dacă vor fi identificaţi, autorii riscă doar amenzi.

Primarul general al Capitalei a aflat de la reporterii Observatorului de apariţia mesajelor. În preajma summitului, manifestanţii antiglobalizare pun la cale proteste în Capitală.

Observator

ÎNCHIRIEZ SPAŢIU IDEAL PENTRU LUNETIŞTI, ÎN TIMPUL SUMMITULUI NATO

Închiriez spaţiu ideal pentru lunetişti, în timpul summitului NATO Închiriez spaţiu cu condiţii optime pentru lunetişti, în timpul summitului NATO de la Bucureşti. Terasa oferă vedere perfectă către Palatul Parlamentului, locul desfăşurării summitului. Totul la preţul de 5.000 de euro de zi, pentru un loc închiriat. Oferta este cât se poate de reală, dar nu şi serioasă. Îi aparţine unui român, care a postat pe blogul său acest anunţ chiar când pregătirile pentru summit sunt în toi.

Nivelul de alertă teroristă pe teritoriul României a fost ridicat de autorităţi la moderat, aşa că iniţiativa glumeţului nu a fost prea bine primită de autorităţi. Serviciile speciale au intrat imediat pe firul anunţului şi l-au prins la înghesuială pe tânărul pus pe şotii. De data asta, el a scăpat fără nicio pedeapsă, însă putea să fie condamnat la câţiva ani buni de închisoare. La modul cel mai serios.

Aici poţi vedea ineditul anunţ

Antena 3

Power of photoshop

Meseria de coafor ar putea fi cancerigenă

Coaforii prezintă un risc crescut de cancer din cauza coloranţilor şi a altor produse chimice pe care le utilizează, potrivit Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC), agenţia specializată din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

CIRC, cu sediul la Lyon, Franţa, "confirmă" astfel că cele câteva milioane de coafori, coafeze şi frizeri din lume au o meserie catalogată drept "posibil" cancerigenă, potrivit studiului publicat în ediţia de pe luna aprilie a revistei specializate britanice The Lancet Oncology.

Bărbaţii care practică această meserie prezintă o probabilitate scăzută, dar reală, de cancer al vezicii urinare, un risc care este mai puţin marcat în cazul coafezelor.

În schimb, experţii care s-au reunit la Lyon în februarie nu au găsit argumente epidemiologice în privinţa unui posibil risc de cancer la persoanele care îşi vopsesc singure părul. Aproximativ 35% dintre femei şi 10% dintre bărbaţi, din Europa, Japonia şi SUA, îşi vopsesc părul.

O "monografie" despre meseria de coafor, detaliind produsele pe care aceştia le utilizează, a fost publicată online alături de studiul din The Lancet Oncology, pe site-ul http://monographs.iarc.fr/ENG/Monographs/vol57/volume57.pdfri/.

17 experţi din şapte ţări s-au reunit în februarie la Lyon şi au trecut în revistă datele colectate despre mai multe produse chimice. Cercetătorii au catalogat drept cancerigene câteva noi substanţe chimice - amine aromatice.

Orto-toluidinul utilizat în producerea de pigmenţi şi "MOCA" (metilen-bis-2-clor-anilină) utilizat în industria plasticului sunt, astfel, clasate drept cancerigene.

În cazul coaforilor, anumite studii au scos la iveală un risc crescut de cancer ovarian şi de limfom non-Hodgkinian, însă alte studii contrazic aceste idei.

În noiembrie 2007, CIRC a clasat drept cancerigenă munca în ture de noapte.

from mediafax.ro

PSD A DAT ÎN JUDECATĂ GUVERNUL

PSD a dat în judecată Guvernul Departamentul de educaţie al PSD a dat în judecată Guvernul, prin Ministerul Economiei şi Ministerul Educaţiei. Anunţul a fost făcut de şefa departamentului, Ana Birchall. Cererea a fost deja înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti, având ca termen data de 26 iunie, a precizat ea. PSD cere instanţei să anuleze o ordonanţă de urgenţă prin care “s-a furat de la bugetul MEC” suma de 200 milioane de lei.

“Iniţial, s-au alocat în bugetul MEC 9.689 milioane de lei. Ulterior, prin OUG 25/2008, acest buget s-a redus cu 200 milioane de lei, acţiune prin care Guvernul aduce o gravă încălcare a dreptului la învăţătură, a propriilor obiective enunţate la capitolul 5 din programul de guvernare şi a articolului 170 din Legea Învăţământului care prevede alocarea a 6-7% din PIB acestui sector”, a declarat Birchall.

Tot miercuri, PSD a depus la Curtea Constituţională o sesizare în acelaşi caz, privind excepţia de neconstituţionalitate. “Guvernul şi-a format un obicei ca una să spună pe hârtie şi apoi să facă altceva şi are un obicei de a încălca legile. Solicităm Guvernului să explice care sunt argumentele care au stat la baza acestei măsuri şi să explice dascălilor, părinţilor, elevilor cum la nici trei luni de la alocarea bugetului către MEC s-a comis această reducere bugetară care este o hoţie. Cerem ministrului 'Adormiţei' să explice opiniei publice ce înseamnă că măsura nu va afecta prea tare instituţiile de învăţământ”, a spus Ana Birchall.

Rompres

FRANŢA. CARNE INFESTATĂ CU BACTERIA E.COLI A FOST VÂNDUTĂ ÎN PESTE 100 DE HIPERMARKETURI

Franţa. Carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri Alertă în Franţa, după ce carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri. Potrivit agenţiei France Presse, este posibil ca zeci de mii de persoane să fi consumat carnea infectată, care poate cauza gastro-enterită şi insuficienţă renală. Carnea contaminată a fost pusă în vânzare la începutul acestei luni. 2,3 tone de carne distribuită în hipermarketurile Carrefour, Deli şi Monoprix, din regiunea pariziană, dar şi din vestul şi nordul Franţei, sunt vizate de avertismentele medicilor veterinari.

Consumatorii au fost însă avertizaţi de pericol la zece zile după ce a fost descoperită carnea infectată. Directorul departamentului de servicii veterinare din regiunea Manche a precizat că nu s-a înregistrat, deocamdată, niciun caz de îmbolnăvire.

Autorităţile au precizat că toate produsele din carne provin din acelaşi abator. Bacteria E.coli poate provoca greaţă, diaree acută, dar şi decesul prin insuficienţă renală în cazul persoanelor cu sistemul imunitar slăbit. Cei mai expuşi sunt vârstnicii şi copiii.

Antena 3

Nestle: din cauza biocarburanţilor, nu vom mai avea ce să mâncăm


Cresterea interesului fata de biocarburanti in detrimentul celui pentru cultivarea plantelor care constituie materie prima pentru produsele alimenatare, va pune in pericol aprovizionarea cu alimente a populatiei la nivel mondial, a averizat directorul Nestle, Peter Brabech.

"Daca vom inlocui in proportie de 20% produsele petroliere cu biocarburanti, asa cum este prevazut, nu vom mai avea ce sa mancam" a declarat Brabech.

Acesta a adaugat ca este iresponsabil si inacceptabil din punct de vedere moral sa se acorde subventii pentru cultivarea plantelor care vor fi folosite pentru fabricarea biocarburantilor afirmand ca o cantitate mai mare de porumb pentru carburanti inseamna o cantitate mai mica pentru industria alimentara.

Faptul ca pentru un litru de bioetanol sunt folositi 4.000 de litri de apa, presedintele Nestle a concluzionat ca nu numai terenul agricol este pus in pericol dar si rezervele de apa.

Data: 24 martie 2008

Sursa: L'Expansion

marți, martie 25, 2008

STOP ŢEPELOR HIPERMARKETURILOR! CARREFOUR A FOST CONDAMNAT ÎN FRANŢA

Stop ţepelor hipermarketurilor! Carrefour a fost condamnat în Franţa Grupul Carrefour a fost condamnat de justiţia franceză la plata unor despăgubiri de un milion de euro către federaţia Naţională a Producătorilor. Motivul - le-ar fi impus producătorilor contracte, din cauza cărora aceştia ar fi pierdut aproximativ trei milioane de euro. Decizia este importantă, mai ales în contextul în care situaţia din Franţa seamănă foarte bine cu cea din România. Ceea ce îi poate ajuta pe români să obţină într-un interval mult mai scurt desfiinţarea acelor practici care au dus la majorarea artificială a preţurilor.

Primii care şi-au făcut dreptate în Franţa au fost producătorii de fructe şi de legume care îşi distribuiau produsele în magazinele Carrefour. Ei au dat hipermarketul în judecată pentru contractul care le-a fost impus, în perioada 2000-2001.

Şi la noi, producătorii de alimente acuză grupul că a ajuns să le impună nişte contracte de pe urma cărora numai Carrefour are de câştigat. Producătorii spun că li se impun atât de multe taxe încât tot ei sunt cei care ajung să plătească, într-un mod indirect, de la promoţii, campanii publicitare şi până la extinderea lanţurilor de magazine.

În Franţa însă, toate aceste probleme sunt dezbătute în instanţă. Iar pentru acuzaţiile care îi sunt aduse, Carrefour ar putea să plătească în total peste 17 milioane de euro. Cele mai multe plângeri din partea producătorilor se referă la perioada 2003-2005.

Angelique Delahaye, preşedintele Federaţiei Producătorilor de Legume din Franţa, a declarat că grupul „Carrefour a impus contracte furnizorilor de legume prin care reclamă de la aceştia un procent din vânzările pe care Carrefour le intermediază. Această practică nu este legală şi tribunalul din Caen ne-a dat dreptate. Pentru noi e o luptă care durează de opt ani, deja”.

Carrefour este cel mai mare comerciant european. România a fost unul dintre cele mai puternice motoare de profit ale grupului. Vânzările lor pe piaţa românească au crescut cu peste 50% în condiţiile în care, la nivel mondial, creşterea este doar de aproximativ 6%.

Anticipând poate problemele din Franţa, hipermarketul franţuzesc a fost primul care i-a chemat la negocieri pe producătorii români.

Antena 3

Sony prezintă Alpha DSLR-A900, cel mai puternic aparat din gama profesională



În luna ianuarie, Sony dezvăluia un puterni senzor Full Frame de 25 MP pentru aparate foto profesionale High-End, însă la vremea aceea nu se gândeau să-l încorporeze pe vreun model propriu ci să-l vândă celorlalţi producători de renume – Canon sau Nikon. Până la urmă, Sony s-a răzgândit şi iată că acum, cu ocazia târgului PIE 2008 (Photo Imaging Expo) din Tokyo, a prezentat în premieră "nava amiral" a gamei Alpha, Sony DSLR-A900.
Alături de ea, două noi acesorii: un battery grip şi un bliţ, despre care nu cunoaştem încă detalii.

Citeşte toată ştirea pe www.go4it.ro

NĂSTASE: BĂSESCU A FURAT REZULTATUL ALEGERILOR DIN 2004

Năstase: Băsescu a furat rezultatul alegerilor din 2004„În acest moment, România pare un hotel de lux, în care urmează să aibă loc o reuniune foarte importantă”, este de părere Adrian Năstase. Invitat la Ştirea Zilei, fostul premier a vorbit despre organizarea summitului NATO, alegerile din 2004, dar şi despre greşelile guvernării liberale. Revenind la evenimentul de la Bucureşti, Năstase reproşează puterii că a lăsat pe ultima sută de metri o mulţime de lucruri care nu pot fi rezolvate într-o singură zi. „Este un hotel de 4 stele, dar foarte puţine ascensoare, iar drumurile blocate”, a subliniat social-democratul.

Năstase a atacat şi subiectul alegerilor din 2004. „Atunci am câştigat alegerile, dar rezultatul a fost furat de Băsescu şi a impus prin şantaj o coaliţie”, a acuzat fostul premier. Năstase a precizat însă că pregăteşte un material prin care va „demonta miturile” guvernului construit de Traian Băsescu. Sub denumirea „1.200 de zile de haos în România”, Năstase vorbeşte despre „puterea care a fost lansată de Băsescu” şi care a provocat un dezastru.

Cota unică este una dintre măsurile criticate de Năstase. A fost tentantă pentru toată lumea, însă a dus la crearea unei găuri la buget care a putut fi acoperită doar prin crearea unor noi taxe. Iar acestea „apasă mai mult pe umerii celor care au câştigat cel mai puţin din cota unică. Este una dintre lege pe care le vom demonta”, avertizează Năstase.

În ceea ce priveşte eforturile realizate în campania din 2004, Năstase a mărturisit că a mers „luni de zile mâncând sandivişuri în maşinile electorale”. „Înainte de asta eram un politician de cabinet, un profesor, un cercetător, un analist. Mă simt bine în hainele acestea, îmi place să îmi pun cravată”. Nu acelaşi lucru îl poate spune însă şi despre preşedintele Traian Băsescu. „Mi-ar fi plăcut ca Băsescu să poată da un telefon la ceilalţi preşedinţi de state să poată rezolva problemele României”.

Antena3.ro

“Dricul magic”

hearse01.jpgTot mai des exploatate de tuneri din toata lumea, dricurile modificate nu puteau fi trecute cu vederea de baietii de la GAS (Galpin Auto Sports). Provenind dintr-un Cadillac Hearse din 1970, aceasta masina este mai ridicola decat niciodata. Jante de 22 de inch, 100 de cranii pictate atat pe caroserie cat si pe sicriu dar si un monitor de 42 de inch si un sistem audio de 500 de wati, acestea sunt principalele caracteristici ale masinii. Daca vreti sa treceti in nefiinta pe o tema 50 Cent, sunati-i pe baietii de la GAS. Cu siguranta va vor refuza dar merita sa incercati.
hearse02.jpghearse03.jpghearse04.jpghearse05.jpg

hearse07.jpghearse08.jpghearse09.jpg

hearse11.jpghearse12.jpg

from autof1

Politia romana injura bine!

Sa spui lucrul potrivit la momentul potrivit…de nepretuit!

Ion se trezeste intr-o dimineata cu o mahmureala ingrozitoare dupa o noapte petrecuta la o petrecere. Se chinuie sa-si deschida ochii si primul lucru pe care il vede sunt doua aspirine asezate langa un pahar cu apa pe noptiera. Si langa el, un trandafir rosu!

Ion se ridica din pat si-si vede hainele curate si calcate. Se uita prin camera si vede ca totul e in ordine perfecta si luceste de curatenie. La fel e si in restul casei. Ia aspirinele, se sperie cand se uita in oglinda din baie si vede un ochi vanat si in cele din urma observa un bilet pe masa pe care scria: "Dragul meu, micul dejun e in cuptor. Eu am iesit la cumparaturi. Te iubesc!!"

Se taraste pana in bucatarie si vede ca intr-adevar il asteapta micul dejun aburind si ziarul de dimineata. Fiul lui e si el in bucatarie.

Ion il intreaba:
- Fiule, ce s-a intamplat azi-noapte?
- Pai, ai ajuns acasa beat dupa 3 dimineata si ai luat-o razna. Ai rupt masuta din sufragerie, ai varsat pe coridor si ti-ai facut un ochi vanat cand ai dat cu capul de usa.

- Atunci de ce este totul intr-o ordine atat de perfecta, atat de curat, am primit un trandafir rosu si micul dejun ma asteapta pe masa?
- Ah, asta-i simplu, ii raspunde fiul. Mama te-a tarat pana in dormitor si cand a incercat sa-ti dea jos pantalonii i-ai spus "Lasa-ma in pace, tarfa ce esti, sunt insurat!"

Morala:
Masuta rupta - $200.26
Micul Dejun - $8.20
Trandafirul rosu - $3.00
Aspirinele - $0.30

Sa spui lucrul potrivit la momentul potrivit…de nepretuit!
from hotnews.ro

Politist in timpul serviciului la aparate..

Revine Bentley S3 Mulliner

bentleys3_6.jpgImaginata de Arturo Alonso de la Bentley Boys USA, aceasta masina retro are la baza limuzina Bentley S3 din 1960. Cu toate ca sunt pastrate multe din elementele vizuale ale vechiului model, fiind construita pe aceeasi caroserie, Alfonso a inspirat utilizarea unui motor V8 de 4.4 litri de la BMW, transmisie automata ZF in 5 trepte, care dezvolta 300 CP .

Bentley Boys USA vor sa construiasca mai intai numai trei modele care sa coste in jurul sumei de 150 000 de dolari.

bentleys3_7.jpgbentleys3_9.jpgbentleys3_10.jpgbentleys3_5.jpg



from autof1