luni, martie 24, 2008

PREMIERĂ ÎN ÎNVĂŢĂMÂNT. O PROFESOARĂ A FOST CONCEDIATĂ DUPĂ CE A BĂTUT O ELEVĂ

Premieră în învăţământ. O profesoară a fost concediată după ce a bătut o elevăO profesoară a fost concediată pentru că a lovit o elevă, din clasa a 8-a, în timpul cursurilor. Inspectoratul Şcolar General din Bucureşti a luat decizia de a o concedia pe profesoară, după ce femeia a fost audiată săptămâna trecută de poliţişti. Familia elevei a reclamat fapta profesoarei, folosind ca probă o înregistrare cu telefonul mobil.

Potrivit inspectorului Marian Banu, purtătorul de cuvânt Inspectoratului Şcolar al Municipiul Bucureşti, concedierea profesoarei este „un semnal pe care vrem să îl dăm ferm, pentru că am mai avut cazuri de asemenea gen”.

În ceea ce priveşte sindicatele din învăţământ, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, e de părere că decizia este una corectă, deoarece „trebuie să se termine cu violenţa din şcoli”.

„A fi sindicalist nu înseamnă să nu îşi faci datoria şi să ai un comportament violent faţă de elevi. Nu vom apăra niciodată violenţa în şcoli”, a concluzionat Cornea.

MOTIVUL PENTRU CARE A FOST CONCEDIATĂ PROFESOARA :

Antena3.ro

Niciun comentariu: