luni, martie 24, 2008

Anarhistii romani pregatesc proteste anti-NATO

Autoritatile sunt decise sa intervina in forta pentru reprimarea oricarei manifestatii neautorizate. Apropierea Summitului NATO de la Bucuresti a inceput sa agite si organizatiile asa-zis revolutionare care se pregatesc in taina pentru proteste de strada. Fieful anarhistilor din Romania se afla intr-un club obscur din apropierea Garii de Nord. Acolo se fac planurile pentru manifestatiile anti-NATO. "Initiativa Li­ber­tara" este gruparea care se erijeaza in partenerul de dialog al anarhistilor din strainatate, invitand militanti din toata lumea la un sejur de proteste cu ocazia summitului de la Bucuresti. Conform unor surse oficiale din politie, aceasta organizatie ar fi fost beneficiara materialelor anti-NATO descoperite vinerea trecuta in masina unor cetateni germani, la punctul de trecere a frontierei Calafat.

Politia de Frontiera i-a returnat in Bulgaria pe cei patru germani considerand ca reprezinta o amenintare la ordinea publica si siguranta nationala.

Cartierul general

Cartierul general al "libertarilor" pare a se fi stabilit in clubul "Pirat", aflat in apropierea Pietei Matache din Capitala. Locul in care se afla barul este semnalizat inca din Calea Grivitei printr-un fel de graffiti cu insemne anarhiste. La parter se afla un café-bar de cartier in care poate intra oricine.

In clubul "Pirat" insa e foarte greu de patruns. Cladirea mohorata nu este pentru oricine. Dinauntru razbat acordurile punk ale formatiei Sex Pistols. Celebra "Anarchy in the UK" e un fel de imn al rebelilor.

In cele doua camere afumate ale barului se executa planificarea si trasarea sarcinilor pentru "lupta revo­lu­tionara". Priviri suspicioase sunt aruncate celor care indraznesc sa intre acolo. Taverna e pusa la dispozitia gruparii de catre Molotov, un muzician "underground" cu dubla cetatenie, romana si americana. El ii asigura pe cei cativa pusti rataciti ca le poate asigura protectie in fata autoritatilor, facand parada de relatiile sale.

Auras, Rares, Simina, Malina, Diana si Paul, inca elev de liceu, sunt cativa dintre membrii de baza. E foarte clar ca ei nu inteleg faptul ca-si pot risca liberatea ascultandu-i orbeste pe "maestrii" din umbra.

Citeste articolul integral in Adevarul

Niciun comentariu: