duminică, august 24, 2008

Fidel Castro: Cuba "nu are explicaţii de dat" în legătură cu instalarea bombardierelor ruse

Fidel Castro a declarat ieri, că statul cubanez nu are nici "o explicaţie de furnizat" şi nici nu are de cerut "scuze" Washingtonului privind "eventuala" instalare a bombardierelor strategice ruse pe teritoriul insulei comuniste, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Raul Castro a făcut foarte bine păstrând o tăcere demnă asupra informaţiilor publicate luni în Izvestia privind eventuala instalare a bazelor pentru bombardierele strategice ruse în ţara noastră", scrie fostul lider cubanez Fidel Castro, în prima reacţie oficială a Cubei în această afacere.

"Ştirea se bazează pe o ipoteză elaborată de Rusia", potrivit declaraţiilor fostului preşedinte cubanez publicate pe site-ul oficial cubadebate.cu.

"Nu trebuie furnizate informaţii, şi nici nu trebuie formulate scuze", a subliniat Fidel Castro.

Potrivit presei ruse, Moscova ar putea contracara efectul scutului antirachetă american din Europa prin amplasarea bombardierelor sale strategice în Cuba.

"Îţi trebuie nervi de oţel în aceste vremuri de genocid, iar Cuba îi are. Iar imperiul (SUA) ştie acest lucru", a precizat fostul liderul cubanez amintind de cei "55 de ani de luptă neîntreruptă".

sursa adevarul.ro