sâmbătă, iunie 14, 2008

PREŢUL BERII S-AR PUTEA MAJORA CU PÂNĂ LA 20% ÎN ACEASTĂ VARĂ

Preţul berii s-ar putea majora cu până la 20% în această varăBăutura alcoolică preferată a peste 54% dintre români, berea, se scumpeşte. Producătorii independenţi de bere prevăd creşteri de preţuri de 5-10% până la mijlocul verii, însă atrag atenţia că preţul s-ar putea majora ulterior cu până la 20%. Creşterea costurilor de producţie şi a materiei prime, adică hameiul şi malţul, sunt motivele principale pentru scumpirea berii.

Fiecare producător va hotărî cât de mult va mări preţul, dar scumpirea nu va depăşi, în medie, inflaţia anuală, susţin reprezentanţii producătorilor. Aceştia mizează pe influenţa Campionatului European de Fotbal, aflat în plină desfăşurare, care va impulsiona vânzările şi pe creşterea temperaturilor. În cele trei luni de vară, berarii din România obţin jumătate din vânzările totale anuale, adică circa 500 milioane de euro, conform datelor Asociaţiei Berarii României.
COntinuarea pe antena3.ro

SUA: scannere în aeroporturi care "văd" sub haine

Zece aeroporturi americane, printre care JFK din New York si aeroportul international din Los Angeles, au inceput sa instaleze aparate de scanat care permit observarea completa a pasagerului, a anuntat Departamentul american al Transporturilor. Aceste cabine transparente emit "unde milimetrice" care detecteaza obiecte metalice, ceramice, din plastic si materiale chimice sau explozive, a precizat autoritatea pentru securitate aeriana din cadrul Departamentului.

Imaginea 3D fara haine, redata pe un ecran vizualizat de catre un agent, distorsioneaza chipul pasagerului, se arata in comunicatul institutiei.

Barry Steinhardt, director al programului "tehnologie si libertati" la Asociatia pentru apararea libertatilor a declarat ca acest sistem este atat de sofisticat incat poate reda cu precizie toate detaliile unui corp cum ar fi implanturile, spre exemplu.

Guvernul american intentioneaza sa instaleze 30 de astfel de aparate pana la sfarsitul acestui an. In Europa, aeroportul Schiphol din Amsterdam utilizeaza deja astfel de scanere.

Data: 11 iunie 2008

Sursa: 20 minutes, capital.ro

PSD Cluj are siglă de campanie


EU IUBESC CLUJUL! TU?

vineri, iunie 13, 2008

MISTERUL OZN-ULUI DE PE OTOPENI, DESLUŞIT: A FOST DOAR LUCEAFĂRUL-DE-SEARĂ

Misterul OZN-ului de pe Otopeni, desluşit: A fost doar Luceafărul-de-SearăMisterul imaginilor cu obiecte zburătoare neidentificate, surprinse de o cameră de supraveghere a pistei 2 de pe Aeroportul Otopeni, pare să fie elucidat. Gardianul a intrat în posesia unei înregistrări în care sunt surprinse imagini cu un obiect luminos, în culorile roşu şi verde, pe Aeroportul „Henri Coandă”, în luna mai a anului 2004, şi a apelat la un expert pentru a desluşi misterul. Într-o intervenţie telefonică la News FM, în cadrul emisiunii News First cu Alessandra Stoicescu, Cătălin Grigoraş, expert din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice, a declarat că obiectul neidentificat ar fi de fapt Luceafărul-de-Seară.

„Am reuşit o analiză preliminară şi în maxim 24 de ore sper să ilustrez rezultatele pe care le-am obţinut. Opinia mea este că discutăm despre Luceafărul-de-Seară. Am analizat cadru cu cadru, am reuşit să stabilim punctele cardinale şi, având în vedere şi ora înregistrată pe camere, ne este indicat faptul că ar fi vorba despre planeta Venus”, a declarat Cătălin Grigoraş.
Continuarea pe antena3

DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE! DACĂ TU CÂNŢI, CÂNTĂ ROMÂNIA!

Deşteaptă-te, române! Dacă tu cânţi, cântă România!Cum? Fotbaliştii ştiu să citească? Cum, pot învăţa versurile unei poezii pe de rost, asemeni fentelor din Play Station? Nu e vorba de nici un strop de ironie, ci de felul în care tricolorii au intonat imnul naţional în primul meci de la Campionatul European. Când, pentru prima dată în istorie, am avut 15.000 de suporteri în deplasare, fotbaliştii rebelului Piţi le-au răspuns acestora cu cel mai emoţionant gest cu putinţă. Le-au cântat cu pasiune şi dăruire primele strofe din "Deşteaptă-te române."

15.000 de suporteri şi 11 fotbalişti au făcut să răsune versurile cât o carte de istorie pe splendidul stadion din Zurich. Da, în pauzele din cantonamente, Mutu şi Chivu şi-au găsit timp să citească şi să înveţe versurile imnului naţional. Versuri tipărite şi împrăştiate de cerberul Piţi pe sub uşa camerelor de hotel. Imnul naţionalei, imnul României: tricolorii l-au repetat în vestiar, în sala de mese şi au ajuns să-l viseze şi în somn.

La Zurich, până şi camerelor de televiziune li s-a făcut pielea de găină atunci când Chivu răcnea din toţi plămânii "Deşteaptă-te române." La fel de precişi ca pe teren, tricolorii, de la 1 la 11, au cântat corect şi cu o dăruire formidabilă fiecare vers al imnului, creând senzaţia că meciul cu Franţa e cu adevărat cel mai important meci din istorie. Şi, într-un fel, a şi fost. Pentru că cei 11 tricolori şi cei 15.000 de suporteri din tribune au demonstrat Europei că între graniţele sale suntem cu adevărat acasă.

FĂ ROMÂNIA SĂ RĂSUNE!


Tricolorii ne-au oferit nouă, suporterilor, versiunea lor de civilizaţie. Putem să le răspundem în acelaşi fel. Vineri, la ora 19.00, la ora meciului cu Italia, putem deschide fereastra, şi putem striga şi noi, din toţi plămânii, "Deşteaptă-te române." Naţionala de fotbal a învăţat imnul. Tu îl mai ştii? Şi mai ales, tu mai ştii să-l cânţi? De când nu ai mai avut motivaţia interioară să reciţi cu mâna pe inimă "Deşteaptă-te române"? În inima Europei, Mutu şi Chivu ne-au readus acest imbold. Să-i răsplătim cu aceeaşi măsură.

Descărcaţi imnul României în format PDF

Antena 3 şi News FM îi cheamă acum pe români să fie alături de naţională şi să cânte imnul alături de tricolori. Îl aveţi alăturat în format PDF. Vă invităm să-l descărcaţi şi, mai ales să-l răsfoiţi? Nu-i aşa că sună bine? Nu-i aşa că sperăm la calificare? Ok, aşa să fie: Să cântâm imnul alături de tricolori până în finală!

IMNUL ROMÂNIEI INTONAT DE TRICOLORI - Imagini TVR 1


În cursul zilelor de joi şi vineri, promoterii Antena 3 şi News Fm vor distribui pliante cu imnul de stat şi programul Euro 2008, în centrul Capitalei şi în locaţiile în care au fost amplasate ecrane gigant pentru vizionarea meciului.

Antena3.ro

Berea bate benzina

Dezastru national Se scumpeste berea. Criza hameiului alunga buna dispozitie a romanului dupa meciul cu Franta si porvoaca aprinse dezbateri si inainte de meciul cu Italia. Cine, cum, de ce? Emotia starnita de preconizata crestere cu 10% a pretului berii imi aduce aminte de o secventa dintr-o comedie americana de referinta. O naveta spatiala se indrepta, in deriva spre soare. Stewardesa anunta decesul echipajului si indemna la calm. Pasagerii nu au nici o reactie. Dupa cateva minute stewardesa revine cu vestea ca si pilotul automat s-a defectat iar impactul cu astrul de foc este inevitabil. La fel, nici o reactie; de parca ar fi fost o croaziera galatica pentru turisti surzi. Cu o voce stearsa stewardesa face un ultim anunt: “Ar mai fi o veste proasta. Nu mai este cafea”. Panica generala! Toti pasagerii sar din scaune ca arsi, vociferand si trantind obiectele din jur.

Acelasi tip de reactie intarziata si la fel de vehementa avem si noi astazi; in ciuda semnalelor de avertizare. De aproape zece luni pretul barilului creste si tot creste. Pe noi ne-a preocupat mai curand pretul (administrat) al gazelor care au urcat intr-un an cu mai putin de 10%. Asta in timp ce pretul bezinei a crescut in acelasi interval cu aproape 50%. In timp ce transportatorii vest europenii blocheaza drumurile ai nostri isi vad de drum.

Chiar daca la preturi aproape identice la noi taxele reprezinta 50% din pretul litrului de benzina la pompa iar la francezi, de exemplu, acelesi taxe depasesc 70%. In ciuda inflatiei in crestere nimeni nu este dipus sa impinga un cos mai usor pana la iesirea din hipermaketul atat de hulit. Desi Banca Nationala indemana la prudenta fata de imprumuturile in valuta, prea putini sunt cei care sa ia seama avertismentele. Mai mult imprumuturile ipotecare isi continua tendinta de crestere si sustin preturile din piata imobliara, chiar daca acestea sunt, exagerat de mari.

In alte vremuri scumpriea painii ar fi provocat o unda de soc suficient de puternica sa darame un guvern. Astazi sperantele de mai bine au alte repere. Vorba aceea: “Fie painea cat de rea ieftineste doamne bautura!”. Dar, uite, ca si berea se scumpeste! Huooooo! De parca nu ar fi suficient si cafeaua va incepe sa se joce, si prin pret, cu inimile nostre, pretul mediu al cotatiilor pe pietele externe crescand in ultimul an cu 25%.

Un comentariu de George Vulcanescu.

Sursa: Bloombiz

joi, iunie 12, 2008

ITALIA. 6 MUNCITORI AU FOST GĂSIŢI MORŢI ÎNTR-O CUVĂ DE EPURARE

Italia. 6 muncitori au fost găsiţi morţi într-o cuvă de epurareŞase muncitori şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă în Italia. Aceştia au fost găsiţi morţi într-o cuvă de epurare. Se pare că muncitorii au murit în urma unei intoxicaţii cu substanţe toxice. Accidentul a avut loc în Sicilia, la 35 de kilometri de Catania. 4 dintre ei erau angajaţi ai municipalităţii din Mineo. Ceilalţi doi lucrau pentru o firmă privată. Nu se cunoaşte, încă, nţionalitatea celor 6.

Antena3.ro

miercuri, iunie 11, 2008

Pop corn with cell phones !

Un român a câştigat 28.000 Euro la slot machine!

Saptamana aceasta, un roman a castigat la casinoul Million din Soseaua Stefan cel Mare potul cel mare, in valoare de 100.959 RON! Castigul este foarte mare, o suma record, avand in vedere ca media castigurilor la un asemenea aparat este de 3600 RON (1000 euro). Cristian Herciu, director de marketing al companiei Ritzio Romania, compania care detine lantul de cazinouri Million declara: “ Este o suma record pentru Romania ca si castig la un slot machine. Ne bucuram ca s-a intamplat in cazinourile noastre si ii uram castigatorului nostru sa ii foloseasca intelept. Ritzio Romania, a platit pana acum, de la intrarea pe piata in 2005, peste 200 de milioane de Euro jucatorilor sai.
RITZIO ENTERTAINMENT GROUP (REG) este cel mai puternic operator in domeniul entertainment din Estul Europei. In paralel grupul dezvolta sectorul real estate, baruri si restaurante. RITZIO a primit distinctia de « Compania anului 2006 » la capitolul Servicii in Rusia.

Ritzio Entertainment Group detine o pozitie solida in Rusia, Ucraina, Kazakstan, Tarile Baltice si Romania. In 2006 Grupul a intrat pe piata Americii Latine si este prezenta in Bolivia, Peru si Mexic. Cu o experienta de 14 ani in domeniul entertainment, RITZIO are peste 20.000 angajati.

In acest moment RITZIO dezvolta proiecte in toate segmentele entertainment si jocuri de noroc, cu numeroase lanturi de Sali de joc, casinouri, baruri, cluburi de noapte, restaurante si parcuri de distractie, toate operand sub marca RITZIO.

Data: 5 iunie 2008

Sursa: REG, capital.ro

McDonalds renunta la rosii pentru a preveni salmonela

McDonalds renunta la rosii pentru a preveni salmonela Restaurantele McDonald's din zona Chicago au retras rosiile din preparatele specifice dupa ce autoritatile federale au avertizat asupra pericolului declansarii unei epidemii de salmonela , informeaza Yahoo News.

Exemplul McDonald's a fost urmat si de alte restaurante fast-food , cum ar fi Burger King , Outback Steakhouse sau Taco Bel. De asemenea , rosiile au fost retrase din vanzare si din lantul de magazine Wal-Mart.

McDonald's Corp. a decis sa retraga rosiile din preparatele sale ca o masura de precautie , dupa ce s-au inregistrat cazuri de imbolnavire cu salmonela in 16 state americane. Bacteria a fost localizata in rosii , dar nu s-a reusit inca depistarea locului de provenienta al legumelor.

Conform rapoartelor date publicitatii de catre autoritati , 145 au fost infectate cu salmonela provenind din aceiasi sursa , incepand de la mujlocul lunii aprilie. Dintre cei infectati , cinci au ajuns in stare grava la spital.

Pana la descoperirea si izolarea focarului de infectie restaurantele si magazinele nu vor mai comercializa rosii.
sursa atitudinea.ro

Televiziunea M6 a fost somată din cauza injuriilor aduse fotbaliştilor români


Consiliul Superior al Audiovizualului de la Paris a somat canalul de televiziune M6 în urma acuzaţiilor unui ziarist sportiv francez care i-a insultat pe fotbaliştii români pe parcursul emisiunii "100 % fotbal" din 9 iunie.

"Hoţi de găini" sau "Găinari care joacă bine teatru", aşa au fost catalogaţi fotbaliştii români de unul dintre comentatorii canalului francez de televiziune M6. Remarca a fost taxată cu un avertisment public din partea Consiliului Superior al Audiovizualului de la Paris.
Continuarea pe gsp.ro

LANCIA DELTA RENAŞTE DIN PROPRIA CENUŞĂ, DUPĂ NOUĂ ANI DE ABSENŢĂ

Lancia Delta renaşte din propria cenuşă, după nouă ani de absenţă (FOTO)Aşteptarea a luat sfârşit pentru fanii Lancia Delta, odată cu lansarea noului segment C, de către producătorul italian, după o pauză de nouă ani. Modelul a fost retras în anii `90 din cauza unor probleme majore de imagine, conform Worldcarfans.com. Noua Lancia Delta este construită pe baza platformei Fiat C folosite pentru actualul Bravo, care însă a suferit unele modificări. Acestea se referă la lungimea mărită dintre baza roţilor, la 2,7 metri, faţă de cei 2,6 metri, cât are modelul Bravo.

FOTOGRAFII NOUA LANCIA DELTA

De asemenea, mai multe dintre motoarele prezente la Bravo se vor regăsi şi la Lancia Delta. Astfel maşina va fi propulsată de motoarele Turbojet de1,4 litri şi Multijet de 1,6 litri, care dezvoltă 120 respectiv 150 de cai putere.

Cei care-şi doresc şi mai multă putere, vor avea posibilitatea de a opta pentru propulsorul de 1,9 litri Twin Turbo MultiJet, cu 190 de cai, sau pentru cel Twin Turbo Jet de 1,8 litri şi 200 CP. Ultimul dintre motoarele Lanciei Delta, care completează lista celor enumerate, este un Multijet de 2 litri şi 165 de cai putere.
Continuarea pe antena3

AUTORIZAŢIE PENTRU CERŞIT LEGAL ÎN ROMÂNIA

EŞTI BOLNAV? EŞTI SĂRAC? ŢI-AI VÂNDUT CASA? NU AI PILE? NU AI RELAŢII? NU EŞTI DEMNITAR ROMÂN?

NU-I NIMIC, SE REZOLVĂ.

STATUL ROMÂN ÎŢI DĂ AUTORIZAŢIE PENTRU CERŞIT. LEGAL.

O mamă a obţinut autorizaţie să cerşească pentru fiica ei bolnavă. Dumitra a obţinut autorizaţie ca să cerşească legal!

Este singura ei speranţă să strângă bani pentru tratamentul care i-ar putea vindeca fata. Dumitra cerşeşte… legal!

A obţinut autorizaţie să ceară ajutor pentru fiica ei, Nadia, chinuită de o boală devastatoare: distrofie musculară.

Nadia are 24 de ani şi o viaţă întreagă înainte. Nadia a fost bolnavă de mic copil.

Abia în 2006 însă, în Grecia, când avea 22 de ani, a aflat de ce suferă.

Ca să ajungă la o clinică în străinătate, să afle cum îşi poate vindeca fata, Dumitra şi-a vândut casa.

Ar fi fost capabilă de orice sacrificiu, numai să se întoarcă din Grecia cu copilul sănătos. N-a fost însă aşa, din păcate.

De mică, Nadia a fost crescută de mama şi de bunicul ei. Tatăl a părăsit-o când ea avea numai cinci ani.

Fata a suferit mult. Dar îl are pe bunicul ei, care a luat-o în casa lui şi care o iubeşte enorm.

Cu toate că Dumitra s-a zbătut din toate puterile să strângă bani ca să o ducă pe Nadia la tratament în altă ţară, şansa n-a fost de partea lor.

Nadia a pierdut până acum şase programări în străinătate.

Dar mai are o speranţă: pe 11 iunie este aşteptată din nou la o clinică din Austria.

Ca să pornească pe drumul vindecarii însă, are nevoie de 20.000 de euro.

Fără aceşti bani, Nadia riscă să rămână paralizată.

.

Cei care vor şi o pot ajuta pe Nadia, pot depune bani în următoarele conturi:

Titular: Dumitra Vasile

Banca: Reiffeisen

Agenţia: Dunărea Tulcea

Ron: RO 90 RZBR 00000 6000 9262952

Euro: RO 41 RZBR 00000 6000 9281779

.

Sursa: Acasă TV. FILMUL - AICI

Îmi Datorez Longevitatea Ţigărilor, Alcoolului Şi Femeilor

Cel mai bătrân om din Europa, englezul Henry William Allingham, şi-a sărbătorit astăzi împlinirea celor 112 ani.

Ca o paranteză, cel mai bătrân om din lume este considerat japonezul Tomoji Tanabe, care va împlini 113 ani în septembrie.

Allingham, care este singurul supravieţuitor dintre membrii fondatori ai Forţelor Aeriene Regale Britanice, a participat la cea mai mare luptă navală a primului război mondial, Bătălia de la Jutland. În prezent, veteranul participă la ceremonii de comemorare a eroilor, ţine discursuri elevilor şi tocmai şi-a finalizat autobiografia.

Allingham locuieşte într-un azil pentru orbi din Brighton. Chestionat în legătură cu secretul longevităţii sale, Allingham a declarat zâmbind că aceasta se datorează “ţigărilor, whisky-ului şi femeilor sălbatice”.

Sursa: HotNews

marți, iunie 10, 2008

TEHNOLOGIA BLUE-RAY SE RĂSPÂNDEŞTE MAI REPEDE CA DVD-URILE

Singulus: Tehnologia Blue-ray se răspândeşte mai repede ca DVD-urile Compania Singulus a anunţat că a primit în primul trimestru comenzi pentru 21 de aparate de inscripţionare a informaţiei pe suport mobil, utilizând tehnologia Blue-ray. Oficialii companiei au arătat luni într-un comunicat citat de Reuters, că cifrele demonstrează că tehnologia Blue-ray este adoptată mai repede decât predecesoarea sa, inscripţionarea pe DVD, acum 11 ani.

În urmă cu mai bine de un deceniu, în primul trimestru de la lansarea DVD-urilor, au fost comandate numai 17 aparate de inscripţionare, potrivit directorului financiar al companiei, Stefan Baustert, care a mai afirmat că şi alte comenzi au fost deja făcute pentru aparatul de inscripţionare a discurilor optice.

Blue-ray Disc este un format de suport optic care permite inregistrarea şi redarea video-clipurilor hig-definition (HD), precum şi stocare unei mari cantităţi de informaţii. Formatul oferă spaţiu d estocare mai mare decât al DVD-urilor tradiţionale, de până la 25 de GB pe un singur strat, sau 50 GB pe două straturi. Această capacitate mare de stocare, precum şi folosirea unor codec-uri audio şi video avansate, permit redare filmelor HD.

Tehnologia Blue-ray foloseşte pentru inscripţionare laserul albastru-violet, spre deosebire de tehnologia folosită pentru inscripţionarea DVD-urilor sau CD-urilor, care foloseşte un laser roşu. Laserul albastru-violet are lungimea de undă mai scurtă decât cel roşu, acest lucru făcând posibilă concentrarea sa pe anumite puncte, pentru a da mai multă precizie procesului.

Tehnologia Blue-ray este suportată de echipamentele electronice produse de peste 180 dintre cele mai cunoscute firme din lume. De asemenea, foarte multe studiouri americane susţin această tehnologie, şapte dintre cele mai importante studiouri (Disney, Fox, Warner, Paramount, Sony, Lionsgate şi MGM) lansându-şi filmele în format Blue-ray.

Antena3.ro

„DEŞTEAPTĂ-TE, ROMÂNE!” SĂ CÂNTĂM IMNUL ÎMPREUNĂ CU „TRICOLORII”!

„Deşteaptă-te, române!” Să cântăm imnul împreună cu „tricolorii”! (VIDEO)Un meci de debut la EURO 2008, o mare galbenă de oameni, un imn, o lacrimă pe obrazul lui Chivu. Emoţii. La asta ne-au spus organizatorii să ne aşteptăm la Campionatul European şi asta am primit din partea „tricolorilor”. „După ce, acum 10 ani, Hagi fonda o eră punându-şi mâna la inimă, luni seară, Chivu a transformat ritualul imnului într-o simfonie de emoţii”, scrie Cătălin Tolontan în Gazeta Sporturilor, menţionând că intonarea imnului a fost unul dintre cele mai emoţionante momente din istoria modernă a echipei naţionale.

Imnul României, intonat de "tricolori" - imagini TVR 1


„Tricolorii” s-au ţinut de după umeri, au intonat imnul cu o determinare asemănătoare cu a neozeelandezilor în ritualul haka şi au fost acompaniaţi de miile de fani prezenţi în tribune, care au depăşit ca număr suporterii francezi. „«Deşteaptă-te, române!», intonat din aproape zece mii de piepturi, surprinde. Niciodată imnul naţional, cântat în afara ţării, n-a produs atâta emoţie şi însufleţire”, adaugă Alin Buzărin, în cronica lui din Gazeta Sporturilor.

Fanii României, la meciul cu Franţa


Cu toţii am fost impresionaţi. Emoţia însă nu trebuie să dispară, ci ea trebuie să fie produsă şi în România. Vineri 13 iunie, la ora 19:00, când „tricolorii” vor da piept cu Italia, imnul trebuie cântat în toată ţara. De la Iaşi la Bucureşti şi de la Constanţa la Cluj, imnul intonat de milioane de oameni trebuie să răsune până la Zurich sau chiar până la Roma, unde românii sunt discriminaţi de localnici. Dacă elevii lui Piţurcă au repetat imnul în cantonamentul de la Santispark pentru a fi pregătiţi înaintea partidei cu Franţa, şi noi putem să ne deşteptăm din somnul cel de moarte şi să îi susţinem pe Chivu, Mutu şi compania în meciul cu barbarii italieni.

Descărcaţi imnul României în format PDF

Campioana mondială este în genunchi după eşecul din partida cu Olanda. Batavii, pe care „tricolorii” i-au învins în preliminarii, s-au impus cu 3-0 în meciul cu Italia şi asta ne oferă nouă speranţe. Putem demonstra - pe teren, în tribune, acasă şi pe străzi - că România înseamnă mai mult decât jafuri, răpiri şi crime. România înseamnă unitate, emoţie şi victorie. Hai România!

Antena3.ro

PATRONUL LUI IONUŢ IFTIMOAIE, ASASINAT DE MAFIA GĂLĂŢEANĂ, ÎN PLINĂ STRADĂ

Patronul lui Ionuţ Iftimoaie, asasinat de mafia gălăţeană, în plină stradăMarian Ivan, cel care i-a deschis o sală de arte marţiale luptătorului Ionuţ Iftimoaie, a fost înjunghiat mortal, duminică, în plină stradă, relatează Cancan. Ivan era considerat capul mafiei gălăţene şi, de câţiva ani se afla în conflict cu un fost locotenent al său care îşi crease propria grupare. Acesta a plătit pentru ca Ivan să fie lichidat.

Prefectul judeţului Galaţi a alertat imediat Poliţia, dar forţele de ordine nu au reuşit să îi prindă pe asasini. Prefectul recunoaşte că judeţul său nu este cel mai liniştit şi că, din zonă, nu lipsesc nici organizaţiile mafiote.

Marian Ivan a căpătat titulatura de "Naş" al lumii interlope din Galaţi acum opt ani, odată cu înfiinţarea unei firme de pază, care, de fapt, percepea taxe de protecţie. Au urmat mai multe afaceri în Galaţi şi multe chefuri organizate de şefii mafiei din ţară. A fost prieten la cataramă cu Ion Clămparu şi cu fraţii Corduneanu.

Sursă foto: Cancan

Antena3.ro

UN POMPIER JAPONEZ A CONDUS AMBULANŢE, TIMP DE 20 DE ANI, FĂRĂ PERMIS

Un pompier japonez a condus ambulanţe, timp de 20 de ani, fără permis Un pompier japonez a fost concediat după ce şefii săi au constatat că omul a condus maşini de pompieri şi ambulanţe, pentru mai bine de 20 de ani, fără permis, informează BBC.

Situaţia a fost descoperită în timpul unei inspecţii de rutină. Omul, care lucra în oraşul japonez Takoka, a părut destul de refractar atunci când inspectorii i-au cerut permisul de conducere. El a încercat să ascundă cu degetele fotografia, moment în care inspectorii au descoperit că omul folosea permisul de conducere al tatălui său.

Bărbatul a mărturisit că a făcut şcoala de şoferi, însă a picat de mai multe ori examenul scris. Cu toate acestea, el a condus peste 100 de maşini de pomieri şi 300 de ambulanţe. Incidentul l-a costat locul de muncă şi este acum anchetat de poliţie.

Angajatorii au cerut scuze comunităţii locale, afirmând că este bine, cel puţin, că omul nu a provocat niciun accident.

Antena3.ro

luni, iunie 09, 2008

Eroii din Irak susţin naţionala României!

Militarii Batalionului 151 Infanterie “Lupii Negri” din Iaşi aflaţi în misiune în Irak sunt alături de fotbaliştii echipei naţionale a României şi le doresc mult succes acestora la Euro 2008, se arată într-un comunicat al MapN.

"Toţi cei care nu vor avea de executat misiuni vor urmări cu sufletul la gură, împreună cu toţi românii, indiferent unde s-ar afla, jocurile echipei naţionale"
, a transmis purtătorul de cuvînt al Ministerului Apărării Naţionale.


sursa gsp.ro

Spoturi TIFF 2008













Catherine Deneuve: “În Cluj mă simt ca la ţară”

Cu o atitudine extrem de relaxată şi fumând neîncetat, actriţa franceză a vorbit despre cariera sa, despre cinematografie şi cineaşti.
“Clujul îmi aminteşte de copilăria mea la ţară,“cu acel aer proaspăt şi vesel”, susţine actriţa Catherine Deneuve, omagiată în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) prin Premiul pentru întreaga carieră. Ea spune că filmul lui Cristian Mungiu, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, va revitaliza producţia cinematografică din România.

“Am venit aici ieri şi am impresia că e un aer de sărbătoare. Există aici un aer de vechi. Am impresia că unele lucruri nu sunt pornite cu adevărat. Mi-am amintit de copilăria mea la ţară şi mi-a făcut impresia unei stări de prospeţime, de veselie”, a povestit Deneuve. Ea a fost impresionată de Sala Mare a Teatrului Naţional, pe care a caracterizat-o drept “răvăşitoare”, dar şi de umorul publicului român.

Continuarea in Ziua de Cluj

duminică, iunie 08, 2008

TROFEUL TRANSILVANIA PLEACĂ ÎN MEXIC

TROFEUL TRANSILVANIA PLEACĂ ÎN MEXIC

Aplauze. Ropote de aplauze. Celebrităţi. Ploaie de celebrităţi. Emoţii, premii şi trofee. Toate acestea, sâmbătă seara, la Teatrul Naţional din Cluj Napoca, la Închidere. La Gala de închidere TIFF 2008.

Peste 1.000 de invitaţi au aşteptat cu sufletul la gură să vadă în ce ţară pleacă trofeul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, desfăşurat la Cluj Napoca între 30 mai şi 8 iunie. Răspunsul corect este Mexic, şi asta pentru că Trofeul Transilvania, în valoare de 10.000 de euro, oferit de Vodafone, a fost câştigat de singurul documentar selecţionat în competiţia TIFF 2008, filmul Shakespeare colţ cu Victor Hugo/Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo, regizat de Yulene Olaizula. Cel mai râvnit premiu al Galei a fost oferit de Catherine Deneuve, invitata de onoare a TIFF 2008, care a urcat pe scenă alături de Paul Markovits (Vodafone).

sursa tiff.ro

Programul editiei a 7-a - TIFF 2008



sursa TIFF.ro