sâmbătă, aprilie 12, 2008

Artă digitală cu Scrapblog: răbdarea şi talentul sunt opţionale

Oarecum obişnuit cu programe de editare foto profesionale ca Adobe Photosop sau varianta similară şi gratuită/open source numită Gimp, am rămas mut după ce am testat o aplicaţie online pentru pasionaţii de albume de colaje. Cu Scrapblog creezi în timp record colaje digitale de toată frumuseţea, în vreme ce cu aplicaţiile complexe despre care vă spuneam adineaori poţi face tot ce te taie capul în domeniul graficii, dar deseori cu preţul unor ore - uneori zile - petrecute cu ochii în monitor.

Să purcedem. Intri pe www.scrapblog.com, îţi faci cont, durează doar 10 secunde. Clic pe Sign-up, bagi o adresă de mail, un nume de utilizator şi o parolă. That's all, pe bune. Din acest moment, la accesarea Scrapblog.com vei avea la dispoziţie o aplicaţie web numită Scrapblog Builder cu care creezi şi editezi prezentări sau măcar imagini cu o grafică inedită, în câteva minute.

Totul e foarte simplu pentru a creea o operă de artă digitală demnă de Oscar în timp record, un scrapblog adică: adaugi una sau mai multe poze de pe hard disk ori de pe orice situl pe care ţi le păstrezi (Flickr, Picassa, PhotoBucket, Webshots, Facebook, Smugmug ş.a.), le roteşti, redimensionezi, adaugi efecte, un fundal, scrii ceva interesant şi prietenii o să te poreclească artistul. De-aici încolo, salvezi creaţia pe PC sau pe un site de găzduire foto-video, o publici direct pe orice tip popular de blog, o împărtăşeşti altora. Se salvează oricum automat pe serverul Scrapblog aşa că o poţi edita oricând. Tu alegi dacă-s publice ori private operele tale digitale.

scrapblog, user interface

Continuarea pe go4it

Nikon COOLPIX P80 – 18x zoom optic într-un pachet compact

Cu modelul COOLPIX P80, Nikon intră în familia producătorilor de camere foto compacte cu zoom optic 18x. Ceilalţi concurenţi sunt Olympus, Panasonic şi Fujifilm. Senzorul de 1/2.33” dotat cu 10.1 MP şi ecranul de 2.7” nu par să fie singurele dotări comune dintre P80 şi S600 pe carel-am prezentat de curand. Sistemul de stabilizare optică era absolut necesar pentru un asemenea aparat cu plajă focală foarte extinsă. Valorile ISO variază între 64 şi 6400, iar imaginile capturate de senzor sunt preluate de noul procesor de imagine EXPEED înainte de a fi salvate pe un card SD sau SDHC.

Nikon COOLPIX P80 – o compactă cu zoom optic 18xclick pentru o versiune mai mare

Nikon COOLPIX P80 – o compactă cu zoom optic 18x

Fotografii amatori cu ceva mai multă experienţă se vor bucura de modurile manuale pe care le oferă camera. Sistemul de recunoaştere a feţelor din fotografie poate identifica până la 12 persoane, iar efectul de ochi roşii este eliminat automat de aparat după expunere.
Continuarea pe go4it

Ion Iliescu: Sorin Oprescu era cel mai potrivit pentru a candida la Primăria Capitalei

Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a afirmat azi că nominalizarea lui Cristian Diaconescu drept candidat al formaţiunii pentru Primăria Capitalei reprezintă o opţiune echilibrată, deşi, în opinia sa, Sorin Oprescu era candidatul cel mai bun.

"Este o opţiune echilibrată, pentru că a apărut această stare conflictuală în organizaţia Bucureşti şi cu organizaţia Bucureşti. Pentru conducerea partidului nu a fost simplă alegerea", a declarat Ion Iliescu, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, care a validat candidatura lui Cristian Diaconescu pentru fotoliul de primar general.

Ion Iliescu a amintit, însă că, în opinia sa, varianta Sorin Oprescu era însă cea mai bună.
Continuarea in Adevarul

Dan Puric: „Cultura este sub semnul ciubucului”

Celebrul actor este revoltat că se aruncă bani mulţi în divertisment, pe proiecte de calitate îndoielnică, în vreme ce teatrul românesc trăieşte de pe o zi pe alta

Cunoscut şi apreciat pentru modul în care se exprimă pe scenă, actorul Dan Puric se luptă cu „sistemul", ca şi alţi colegi de-ai săi, cu speranţa că va ţine cultura românească pe linia de plutire. El a vorbit „La masa Adevărului" despre ce ar trebui făcut pentru ca artiştii să nu mai fie apăsaţi de lipsuri şi umiliţi de sponsorii de ocazie. Creştin practicant, Dan Puric crede că românii nu acordă suficientă atenţie „igienei spirituale", de aici plecând multe dintre neajunsurile lor de zi cu zi.

- Traversăm o criză identitară, domnule Dan Puric?

- O să scot o carte tare de tot care se va intitula „Cine suntem". E o carte cerută. Eu nu sunt scriitor, dar acolo sunt adunate nişte interviuri. Încă lucrez la ea pentru că ultimul capitol va fi construit pe întâlnirile mele cu tineretul, în cadrul unor conferinţe prin ţară, sub ideea aceasta - de „cine suntem?" - care sună identitară, că tot avem problema identităţii. Adică ea se repune, dacă aţi observat, în perioade istorice.

Îi apucă pe ăştia din când în când freamătul şi bagă în paranteză lucruri care sunt fireşti şi sunt normale. Se concentrează în jurul unei definiri, unei redefiniri a noastră, lucru care este cerut, după părerea mea, în mod artificial. De regulă, identitatea nu se discută, se trăieşte. Cum spunea Paul Evdokimov - nu noi trăim taina, taina ne trăieşte pe noi. Identitatea e un lucru de taină.

Dar, fiind o provocare istorică, este bine să analizezi din punctul de vedere al omului răsăritean, nu al omului occidental, problema de identitate. Şi asta e un lucru foarte interesant pentru că, în această comunitate europeană, nu trebuie să discutăm de falsele drumuri care ne unesc, ci de diferenţele care ne despart. Diferenţele trebuie trasate acum foarte bine, pentru că prin diferenţe comunicăm.

- Credeţi că această construcţie comunitară e axată în special pe chestiunea identităţii?

- Construcţia comunitară nu e o comunitate. Uniunea Europeană este un agregat de interese politice şi economice. Cuvântul „comunitate" lângă „europeană" e pus aiurea, dar altfel n-aveau cum. O comunitate înseamnă valori comune, iar Europa care se construieşte e departe de a da valori.

Dacă citiţi interviurile oamenilor politici de vârf din Franţa şi Germania, o să constataţi un paradox. Toţi spun: „Nu e nevoie de un guvern global, putem fi împreună fiecare cu guvernul nostru". Ei se dezic, deci identitatea răbufneşte. Dacă iei unul din Franţa, spune: „Noi avem o strategie naţională care va înfrunta această globalizare".

- În urma „tăvălugului" globalizării, ce se mai alege din cultura europeană?

- Fenomenul cultural este marginalizat. Cultura s-a democratizat, adică s-a făcut varză, pentru că nu poţi să ai un raport democratic cu fenomenul cultural. Asta pentru că în cultură nu există democraţie. Ierarhic, trebuie să fie diferenţe. Noi vom face exerciţii de diferenţiere, adică cine sunt eu, românul, cine eşti tu, bulgarul, ceea ce dă calitatea dialogului. Dialogul între diferenţe!

- În această zonă marginală, unde vedeţi locul culturii româneşti?

- La margine, la marginea marginii. Titu Maiorescu spunea foarte frumos - toate lucrurile tremură la margine. Acolo este şi o necunoscută, o vulnerabilă, din punctul de vedere al microscopului social. Cultura românească nu se poate reduce la contemporaneitate. Cultura românească are în spate memoria culturii. Dacă e să iei temperatura culturii contemporane, e jalnică...

În comunitatea europeană nu trebuie să discutăm de falsele drumuri care ne unesc, ci de diferenţele care ne despart. Diferenţele trebuie trasate acum foarte bine pentru că prin diferenţe comunicăm.

Continuarea in Adevarul

vineri, aprilie 11, 2008

ADRIAN CIOROIANU ŞI-A DAT DEMISIA

Adrian Cioroianu şi-a dat demisiaMinistrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, şi-a prezentat demisia, ca „semn al preţuirii pentru toţi cei care muncesc în ţară şi în străinătate”. Decizia survine în urma multmediatizatului caz Crulic. Românul, aflat în greva foamei, a murit într-un penitenciar din Cracovia. Ancheta a arătat că deţinutul era nevinovat, el aflându-se în Italia când furtul de care a fost acuzat a avut loc. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a acceptat demisia ministrului.

„Ştiu că din punct de vedere tehnic nu am nicio vină, dar am ales să îmi prezint demisia de onoare. Era vorba despre o viaţă de om, care e mult mai importantă decât mandatul unui ministru”, a declarat Cioroianu.

Fostul ministru spune că va rămâne mai departe coleg cu cei care merită. Cioroianu spune că se va întoarce la catedră şi la Senat.

VEDEŢI AICI DECLARAŢIA LUI CIOROIANU:

Antena3.ro

Fa sex in fiecare dimineata!

Sexul practicat dimineata este mult mai sanatos decat partidele de amor care au loc seara sau in timpul zilei. Potrivit specialistilor britanici, cei care fac dragoste cu noaptea-n cap au pielea mai frumoasa, tenul mai stralucitor si racesc mai greu.

Un studiu al Universitatii Queen din Belfast, prezentat in ziarul britanic “The Sun”, arata ca partidele de amor practicate la ore matinale sunt foarte sanatoase. Pe langa faptul ca ard aproximativ 300 de calorii, corespunzatoare unui produs de patiserie, cei care fac dragoste de cel putin 3 ori pe saptamana reduc la jumatate riscul unui infarct sau accident vascular cerebral. Un alt studiu, publicat in “New Scientist”, concluzioneaza ca sexul practicat in fiecare dimineata e cel mai bun mod de a preveni raceala.

Orgasmul te scapa de riduri

Oamenii de stiinta de la “Yale School of Medicine” au aratat intr-o cercetare ca sexul face pielea mai fina si parul mai stralucitor. In plus, britanicii sustin ca persoanele care au o viata sexuala satisfacatoare nu mai trebuie sa se ingrijoreze din pricina ridurilor, deoarece orgasmele incetinesc imbatranirea tenului.

Sursa:Libertatea

Romulus Vulpescu - In fiecare zi

In fiecare zi ne batem joc
De pasari, de iubire si de mare
Si nu bagam de seama ca,
In loc ramane un desert de disperare.

Ne invadeaza lenea unui vis
Pe care il anulam cu o sovaire
Ne reculegem intr-un cerc inchis
Ce nu permite ochilor sa admire.

Ne rasucim in asternut posac
Insingurati in doi, din lasitate
Mintindu-ne cu guri care prefac,
In zgura, sarutarile uzate.

Ne prea goi intr-un tarziu
Pe o nepermis de joasa treapta trista
Prea sceptici si prea singuri, prea in pustiu
Ca sa mai stim ca dragostea exista.

SUPERMAŞINA ELECTRICĂ TESLA ROADSTER VA DEBUTA ÎN EUROPA

Supermaşina electrică Tesla Roadster va debuta în Europa (FOTO)Producătorul auto Tesla Motors a anunţat debutul supermaşinii electrice şi în Europa. Acest lucru se întâmplă după ce, datorită devalorizării dolarului, Audi a retras varianta hibridă a SUV-ului Q7 de pe piaţa americană. Majoritatea componentelor folosite pentru construirea supermaşinii electrice sunt importate de peste ocean, în timp ce o parte din procesul de producţie are loc la uzina Hethel din Anglia.

Galerie FOTO – Supermaşina electrică Tesla

Cu cei 250CP şi o acceleratie de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde, Tesla se poate mândri cu performanţe de maşină super sportivă. Motorul electric se încarcă în doar 3,5 ore şi are o autonomie de aproape 350 kilometri.
Continuarea pe antena3

SORIN OPRESCU: "DUPĂ CE CAZI DIN POM, STAI ŞI TE GÂNDEŞTI"

Sorin Oprescu: După ce cazi din pom, stai şi te gândeşti Sorin Oprescu este marele perdant al deciziei de vineri din cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD. După ce a avertizat în repetate rânduri că va candida ca independent la Primăria Generală a Capitalei, în cazul în care nu obţine susţinerea partidului, Oprescu a declarat acum că încă se mai gândeşte la ce hotărâre să adopte. „După ce cazi din pom, stai şi te gândeşti. Am să mă sfătuiesc cu echipa mea, cu oamenii din jurul meu, care mă cunosc. Important este să se ţină seama de bucureşteni”, a declarat senatorul, pentru Mediafax.
Continuarea pe antena3

BĂSESCU, MUSTRAT DE CSM PENTRU CĂ L-A ACUZAT DE CORUPŢIE PE JUDECĂTORUL ÎN CAZUL BORDEI

Băsescu, mustrat de CSM pentru că l-a acuzat de corupţie pe judecătorul în cazul BordeiTraian Băsescu l-a acuzat de corupţie pe judecătorul care l-a lăsat pe Constanda să construiască în parcul Bordei şi s-a ales cu mustrări din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Lidia Bărbulescu, preşedintele CSM l-a acuzat, la rândul ei, pe Băsescu că ar fi încălcat prezumţia de nevinovăţie.

Şeful statului a declarat marţi seară, într-o emisiune televizată, că omul de afaceri Costică Constanda a cumpărat terenul din parcul Bordei fiind conştient că va putea cumpăra şi judecătorii.
Continuarea pe antena3

MĂRTURIE EXPLOZIVĂ: CLAUDIU CRULIC SE AFLA ÎN ITALIA CÂND S-A COMIS FURTUL DIN POLONIA

Mărturie explozivă: Claudiu Crulic se afla în Italia când s-a comis furtul din Polonia Ghidul din autocarul cu care românul Claudiu Crulic a călătorit la Milano susţine că tânărul se afla de fapt în Italia la data şi ora la care s-a comis furtul din Polonia. Această mărturie ar putea schimba total cursul anchetelor oficiale. În acest caz, nu ar mai putea fi exclusă ipoteza nevinovăţiei lui Crulic. Ghidul agenţiei de turism din Cracovia nu are nicio îndoială că în autocar se afla Claudiu Crulic, întrucât acesta era un client fidel al agenţiei la care lucrează.

„Claudiu Crulic a rămas în Milano, unde am ajuns în data de 11 iulie, în jurul prânzului. Furtul de care a fost acuzat s-a comis tot pe 11 iulie, dar în Cracovia. Nu ar fi avut când şi cum să se întoarcă, în mod clar”, susţine ghidul agenţiei de turism din Cracovia, potrivit cotidianului Adevărul.
Continuarea pe antena3

Renault vor utiliza un supercomputer

§
Renault vor deveni a doua echipa din Formula 1 care vor utiliza un supercomputer, in incercarea de a recupera decalajul fata de echipele de top.

Reprezentantii companiei Appro din California au confirmat ca au castigat un contract cu Renault pentru furnizarea unui computer foarte performant "Xtreme-X2", care va fi utilizat in cadrul departamentului CFD (computational fluid dynamics) de la fabrica Renault din Enstone, Marea Britanie).

Continuarea pe automarket.ro

joi, aprilie 10, 2008

Căpuşa lîngă "tricolori"

"Naţionala" României şi suporterii ei trebuie să ia în serios semnalul de alarmă tras de organizatorii lui Euro 2008 în privinţa virusului meningoencefalitei. Printre regiunile afectate se află Zurich, Berna şi St. Gall, locaţiile în care "tricolorii" vor susţine meciurile din grupă şi unde vor fi cantonaţi



"În oraşe nu-i pericol"
Problema este explicată mai pe larg pe site-ul Biroului Federal de Sănătate Publică (OFSP) din Elveţia: "Vaccinarea împotriva virusului meningoencefalitei este indicată tuturor persoanelor care se expun riscului de a locui temporar în zonele de epidemie. Vaccinarea nu este necesară pentru vizitatorii de la Euro 2008 care vor sta în oraşe. În Elveţia căpuşele se regăsesc în special în cantoanele Thurgovie, Schaffhouse, Zurich, Argovie, Lucerna şi Berna, iar în Austria în toate regiunile situate la o altitudine de sub 1000 de metri. Alte zone de endemie sînt cele de la Dunăre, între Passau şi Linz, regiunea Wachau, St. Poelten, Viena, Burgenland, Carinthie şi Styrie". Amănunte pe site-ul www.bag.admin.ch/themen/medizin/00682/04583/index.html
"Vaccinul nu se găseşte în România"
"Naţionala" României şi suporterii ei trebuie să ia în serios acest semnal de alarmă, deoarece regiunile Zurich, Berna şi St. Gall, locaţiile în care "tricolorii" vor susţine meciurile din grupă şi în care vor fi cantonaţi, figurează pe harta cu zonele afectate. Un cadru medical din conducerea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Bucureşti a precizat: "Vaccinul nu se găseşte în România. Cei interesaţi îl pot procura de la faţa locului, din Austria sau Elveţia. Vaccinul ar trebui făcut cu cel puţin 7-10 zile, înainte ca să-şi facă efectul. Riscul de a fi muşcat de căpuşă există doar pentru cei care dorm prin campusurile din zonele afectate".
Căpuşe periculoase
Căpuşa poate transmite meningoencefalita de început de vară (virusul FSME), o maladie mortală în 2 la sută din cazuri. Se manifestă cu febră puternică, dureri acute de stomac şi, dacă boala se agravează, poate duce chiar la paralizie şi la pierderea cunoştinţei. Acest virus este foarte agresiv în Europa Centrală în primele luni ale verii.
Continuarea pe tricolori.ro

DE TOMASO PANTHERA. LEGENDA ITALIANĂ, REÎNVIATĂ

De Tomaso Panthera. Legenda italiană, reînviată (FOTO)Acest concept cu linii senzuale este opera designerului Stefan Schulze şi ar putea reprezenta succesorul super-maşinii De Tomaso Pantera. Schulze şi-a denumit viziunea Panthera, adăugând litera “h” numelui original. Conceptul creat de german este bazat pe arhitectura unei alte super-maşini, Lamborghini Gallardo.

GALERIE FOTO DE TOMASO PANTHERA CONCEPT

Continuarea pe antena3
foto
Carscoop.blogspot.com

UN PREOT DIN CHIŞINĂU A ÎNTRERUPT SLUJBA PENTRU A RĂSPUNDE LA MOBI

Un preot din Chişinău a întrerupt slujba pentru a răspunde la mobil (VIDEO) Nimeni nu scapă de revoluţia tehnologică. Nici măcar slujitorii Domnului. A demonstrat-o un preot de la Chişinău, care a întrerupt o slujbă de cununie ca să răspundă la telefonul mobil. Avea de lămurit lucruri importante. Întâmplarea a avut loc la biserica Constantin şi Elena, din Chişinău, în timp ce preotul oficia o cununie.

Printre două versete din Biblie, slujitorul Domnului a răspuns la telefonul mobil şi s-a asigurat că un grup de nuntaşi ajunge la slujbă. Şi preotul nu s-a oprit aici cu surprizele. Spre surprinderea, dar şi amuzamentul celor din biserică, acesta şi-a potolit setea cu vinul mirilor. Isprava preotului a ajuns pe Internet, dar şi la urechile mai marilor bisericii din Republica Moldova.
from antena3.ro

miercuri, aprilie 09, 2008

Primul mouse 3D pentru laptopuri de la Logitech

3Dconnexion, companie apartinând Logitech, a dezvăluit astăzi cel mai nou produs din gama de mauşi 3D, SpaceNavigator for Notebooks.

Conceput pentru profesioniştii şi entuziaştii 3D, SpaceNavigator for Notebooks canatareste jumatate din greutatea echivalentului sau pentru PC-uri.


3Dconnexion oferă mauşi accesibili, avansaţi tehnologic ce pot fi folositi cu peste 120 de aplicaţii 3D precum Adobe Photoshop CS3 Extended and Acrobat 3D, Autodesk Inventor, AutoCAD, 3ds Max, and Maya, Blender, CATIA, Google Earth si SketchUp, Microsoft Virtual Earth, NX, Pro/ENGINEER, SolidWorks, cât şi multe ale aplicaţii de tipul CAD, DCC, AEC şi GIS.

SpaceNavigator for Notebooks este utilizabil împreună cu toate sistemele de operare importante, Windows® 2000, Windows XP, Windows Vista™, Macintosh® OS X 10.4.6 (sau versiuni mai vechi) şi Linux® (Redhat Enterprise Linux WS 3, SuSE 9.0 sau o versiune mai veche).

SpaceNAvigator for Notebooks vine cu o garanţie de doi ani şi este disponibil la un preţ recomandat de 129 dolari.

Data: 9 aprilie 2008

Sursa: Logitech

Cum a ajuns vinul românesc să zboare cu Lufthansa la clasa întâi


O creştere a cifrei de afaceri cu peste 60% în 2007 şi o pondere a exporturilor de 25% din total au convins compania aeriană Lufthansa să lucreze cu producătorul de vin Agricola Ştirbey.

Cei care vor călători din vară cu zborurile Lufthansa vor putea încerca la bordul avionului un Sauvignon blanc Prince Ştirbey, din portofoliul companiei Agricola Ştirbey. În urmă cu un an, reprezentanţii transportatorului german au intrat în legătură cu familia Kripp, proprietarii firmei româneşti, pentru a le propune o colaborare. „Presupun că au degustat undeva vinul nostru, le-a plăcut şi astfel ne-au contactat“, spune baroana Ileana Kripp, descendentă a familiei prinţului Barbu Ştirbey. Parteneriatul de afaceri va începe din luna iunie, iar vinul va fi servit doar la clasa întâi.

Viticultura are o tradiţie îndelungată în familia baronului Jakob Kripp, soţul Ilenei - deşi în Austria, nu în România, unde Kripp se ocupă de 15-20 de ani de comerţul cu vinuri în regiunea Tirol. În urmă cu 11 ani, a venit în România şi, odată ajuns în Drăgăşani, s-a îndrăgostit de acel loc. „Îmi amintea de zona Toscanei şi mi-am spus că dacă nu ni se vor restitui podgoriile le vom cumpăra“, îşi aminteşte baronul.

Renaşterea unei tradiţii

După anul 2000, vechile familii nobiliare româneşti au început să ceară restituirea fostelor proprietăţi. Printre bunurile retrocedate familiei baronului se numără Palatul Ştirbey din Bucureşti, cel de la Buftea, precum şi podgoriile de la Drăgăşani. Însă familia se luptă şi pentru intrarea în posesia unei păduri din Oltenia, la Drăgăşani, şi a alteia, la Buftea.

La retrocedare a contat şi ajutorul directorilor fostelor IAS (Întreprinderi Agricole de Stat), care căutau foştii proprietari ai mai multor domenii din zonă pentru a-i convinge să investească acolo. Astfel, în 2002, familia Kripp a primit titlul de proprietate şi a început afacerile în România. „Am găsit o cramă într-o stare foarte proastă, dar în schimb viile erau într-o stare relativ bună“, povesteşte baronul.

Ajutaţi de fratele din Austria al baronului au făcut studii de piaţă şi un plan de afaceri. Iniţial, calculele mizau pe o pondere a exporturilor de 60%-70% din producţia totală. În condiţiile în care producătorii români de vin apelează la soiurile franţuzeşti sau germane, familia Kripp a ales să cultive soiuri indigene. „Împotriva sfaturilor profesioniştilor în domeniu, primul soi de vin cultivat a fost Crâmpoşia“, îşi aminteşte Jakob Kripp. La fel, au decis să facă doar vin de calitatea întâi.

Portofoliul producătorului cuprinde patru vinuri albe şi patru roşii, precum şi un rosé. În ceea ce priveşte producţia, Agricola Ştirbey a început cu o cantitate mai mică, astfel încât să poată intra pe piaţă cu un nivel de preţ mai ridicat. În primul an, 2003, producţia a fost de 20.000 de sticle, urcând în prezent la 70.000-80.000 de sticle, şi este limitată la 4.000 de litri la hectar, în cazul vinului alb, şi chiar la mai puţin în ceea ce priveşte vinurile roşii. „Vrem ca în doi-trei ani să mărim producţia la 100.000-120.000 de sticle“, spune Jakob Kripp.

Preţul mediu de retail pe sticlă este în acest moment cel mai ridicat de pe piaţă: între 20 şi 60 de lei. „Preţul ridicat ne-a ajutat pe plan local, în străinătate fiind mai greu să obţinem un astfel de preţ“, spune Kripp. Există şi posibilitatea de a cumpăra direct de la cramă, canal prin care se comercializează peste 20% din producţie.
Exporturile reprezintă acum doar 25%-30% din producţie, către ţări precum Austria, Elveţia, Germania, Belgia şi Luxemburg. „În Franţa exportăm cel mai mult Tămâioasa dulce, deşi experţii ne-au sugerat să vindem doar vinuri seci“, afirmă baronul Kripp.

În România se produc cinci milioane de hectolitri de vin anual; cota de piaţă a Agricola Ştirbey este de sub un procent, însă scopul principal al producătorului nu este să o majoreze cu orice preţ. „Când am intrat pe piaţă, ceilalţi nici nu au realizat. Este loc oricând şi pentru alte vinuri sau pentru alţi jucători“, conchide Jakob Kripp.

Brandul a fost conceput în Austria

Distribuţia vinurilor Prince Ştirbey este destul de selectivă, doar prin vinoteci şi restaurante şi hoteluri selecte. Compania colaborează cu JW Marriott, Hilton şi Intercontinental, iar acum derulează negocieri cu Radisson SAS, cel mai recent hotel de cinci stele deschis în Capitală. Brandul Ştirbey este deja respectat; la început, când au hotărât ca vinul să fie produs sub acest nume, proprietarii au avut emoţii. „Am studiat în România în primele opt clase“, povesteşte Ileana Kripp. „Eram tratată ca o reminiscenţă «burghezo-moşierească» şi am avut destule îndoieli când s-a hotărât să mergem pe brandul Ştirbey. Dar în fond a fost doar o provocare“, adaugă ea.

Prinţul Barbu Ştirbey a fost proprietarul celei mai mari pepiniere de vinuri din ţară în urmă cu 100 de ani. Domeniile Ştirbey din Drăgăşani, reprezintă peste 30 de hectare de teren din care 20 de hectare reprezintă viile amplasate pe Dealul Oltului unde sunt plantate soiuri de vinuri indigene precum Novac sau Crampoşie

Degustare in zbor

Pentru prima oară în istoria companiei aeriene Lufthansa un vin din România a reuşit să treacă prin controalele severe de calitate şi va fi servit pe toate zborurile intercontinentale ale renumitei companii, ajungând astfel în peste 50 de ţări. Lufthansa are aproximativ anual 200.000 de locuri la clasa întâi disponibile, la un preţ de minim de 6.000 de euro, locuri care sunt întotdeauna ocupate.
Sauvignonul blanc servit pe rutele Lufthansa este produs la via Ştirbey din regiunea Drăgăşani, pe o suprafaţă de două hectare. Via a fost plantată în 2003.

from capital.ro

SALARIILE PROFESORILOR UNIVERSITARI, MAI MARI CU 74%

Salariile profesorilor universitari, mai mari cu 74% Salariile profesorilor universitar ar putea fi majorate cu 74%, în timp ce remuneraţiile cadrelor didactice din sistemul preuniversitar ar putea creşte cu 54 de procente. Senatul a votat, msrţi, o lege prin care veniturile profesorilor ar urma să fie mărite, retroactiv, începând cu 1 ianuarie 2008. Totuşi, pentru a intra în vigoare, actul normativ va trebui să primească şi votul Camerei Deputaţilor.

Proiectul legislativ a fost iniţiat de PSD şi susţinut de Partidul Conservator. Actul normativ a fost votat în Senat cu 35 de voturi "pentru", 24 "împotrivă" şi o abţinere.
Continuarea pe antena3

“New York Times” face campanie pentru autonomistii secui

In timp ce autoritatile de la Bucuresti, dar si restul fortelor politice, privesc cu o ingaduinta si cu o detasare... cel putin ciudate, expansiunea, deocamdata doar verbala, a maghiarilor pe tema autonomiei teritoriale, lobby-ul acestora se intensifica, ba chiar se transforma in presiune, cu mult dincolo de granitele Romaniei. Subiectul autonomiei si “suferintele” secuimii din Romania au ajuns chiar in paginile cotidianului american.

Imaginea principala
Autorul articolului american, Nicholas Kulish, face o paralela intre situatia din Kosovo si cea din Romania, punctand dorinta maghiarilor de a fi autonomi prin sustinerea declarata de acestia in piete publice pentru recunoasterea statului kosovar. Concluziile cotidianului american sunt pe alocuri uluitoare, si chiar “bat” inspre promovarea unei noi ordini statale in cadrul Uniunii. “Chiar si in UE frontierele sunt arbitrare.

Multe minoritati etnice, cum ar fi bascii si romii, raman fara stat, in timp ce altele, cum sunt maghiarii din Romania, sau din Slovacia si Serbia, sunt rupti de radacinile lor”, titreaza “New York Times”. Sa fie articolul “prietenilor” americani o gluma intarziata... cadou de Summit? Nicidecum. Mai degraba, reportajul este doar o mica parte dintr-o campanie concentrata... Comandata de cine si in ce scop... nu este deloc greu de ghicit.

Perspectiva istorica dintr-o “rana”... maghiara

Reportajul demareaza cu un remember al momentului 1848, care din sediul New York Times se vede “colorat” de steagurile si insemnele statului maghiar. Romaniii cu ale lor “trei culori” sunt si ei undeva, dar doar prin mijlocul Romaniei si doar cu o singura suprafata... si cam atat... Ziarul american mai prezinta si un scurt-istoric al “regiunii maghiare, care include o parte din judetul Mures si Harghita si Covasna in intregime”, zona in care pana la Primul Razboi Mondial, sustine cotidianul, s-ar fi aflat granita Imperiului Austro-Ungar, protejata de secui. Dupa terminarea razboiul insa, “secuii au ramas blocati in mijlocul Romaniei, la cateva ore de condus printre Carpati de Bucuresti”, noteaza New York Times.

Si Trianon-ul este amintit in articolul americanilor ca fiind “o pierdere cunoscuta pana azi sub numele de trauma de la Trianon”. Autorul face apoi o trecere rapida in timp si revine in cotidian cu argumente emotionale menite de a sublinia clar apartenenta sentimentala a secuilor la un cu totul alt stat decat cel din care fac parte: “maghiarii din Sfantu Gheorghe sarbatoresc de doua ori Anul Nou: dupa ora Bucurestiului si dupa ora Budapestei”, precizeaza cotidianul. Si o data argumentul relevat, concluzia viziunii se impune de la sine... “Secuii cred cu tarie ca a sosit timpul pentru a li se recunoaste independenta si au prezentat necesitatea unui stat semi-autonom, numit Tinutul Secuiesc, drept o realitate incontestabila”, accentueaza ziarul new-yorkez.

Kosovo, “acest exemplu demn de aplicat si in Romania”

Si daca “realitatile” devin peste noapte “incontestabile”, atunci si Kosovo devine “un exemplu”, in viziunea lui Csaba Ferencz, presedintele Consiliului National al Secuilor, intervievat de New York Times. Un exemplu chiar “foarte clar” pentru necesitatea exprimariiferme a dorintei de autoguvernare. Zoltan Gazda, presedintele filialei din Sfantu Gheorghe a PCM este si mai transant in paginile cotidianului american, asa cum, de fapt, sta bine unui militant autonomist.

“Noi am respectat dintotdeauna legile romanesti in lupta noastra pentru autonomie, dar daca aceasta nu va avea o finalitate pozitiva, ar putea duce la alte tipuri de tensiuni. Avem semnale ca neintelegerile pe aceasta tema pot degenera in conflicte”. Ooops!... Amenintari si o instigare “pe fata” la incalcarea legilor ale unui stat membru UE si NATO, toate acestea gazduite de un prestigios ziar american? Cam asa suna, dar cotidianul cu pricina (un reprezentant de seama al presei democratice, din cel mai democratic stat din lume – USA) nu pare sa mai sesizeze nuantele derapante.
Citeste articolul integral in Cronica Romana

Andre Rieu - Shostakovich' Second WaltzAndre Rieu - Shostakovich' Second Waltz

marți, aprilie 08, 2008

UN POLIŢIST ROMÂN A FOST ARESTAT ÎN AUSTRIA, PENTRU FURT

Un poliţist român a fost arestat în Austria, pentru furt Un ofiţer de poliţie român şi soţia acestuia au fost arestaţi în Austria, pentru furt. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, cei doi au fost surprinşi în timp ce ascundeau, în genţi, haine dintr-un magazin. Incidentul a avut loc într-un orăşel din apropierea capitalei Viena. Ministrul român de Interne, Cristian David, a calificat gestul românilor „de netolerat”, cu atât mai mult cu cât bărbatul face parte din corpul ofiţerilor de poliţie. Cristian David susţine că ofiţerul nu va mai rămâne angajat al Poliţiei Române.

Antena 3

"Fulg de nea" a ieşit din vizuină

Fulg de nea! Pe scurt Flocke. Aceasta este numele noului ursuleţ vedetă, salvat de la moarte după ce mama sa l-a respins după naştere. Astăzi micuţa vedetă, urmaş al lui Knut, ursuleţul polar devenit vedetă de cinema, este prezentat pentru prima oară publicului la grădina zoologică din Nurenberg.

Numele de Flocke este cel pe care i l-a dat îngrijitorul său, prima oară când l-a văzut. Nu mai puţin de 50.000 de persoane au trimis e-mailuri cu alte propuneri. Însă primarul oraşului Nuernberg, unde s-a născut Fulg de nea, a decis să păstreze acest nume.

Ursuleţul, de fapt o mică ursoaică, a fost luat de lângă mama sa când avea doar câteva zile de teama că aceasta ar putea să-i facă rău.

Flocke a fost tranformat de mass-media în scurt timp într-o vedetă incontestabilă. Imagini şi poveşti despre viaţa sa pot fi găsite şi pe internet, unde un site întreg îi este dedicat.

Celebritatea sa a început să o concureze chiar şi pe cea a lui Knut, celălalt ursuleţ polar născut acum un an în grădina zoologică din Berlin, cu o poveste aproape identică.

from evz.ro

E-URILE DIN ALIMENTE PROVOACĂ HIPERACTIVITATE ÎN CAZUL COPIILOR

E-urile din alimente provoacă hiperactivitate în cazul copiilor Au apărut noi dovezi că E-urile din alimente ne îmbolnăvesc. Iar copiii sunt cei mai expuşi acestui risc. Alergii, astm, dureri gastrice şi afecţiuni ale pielii sunt doar câteva din efectele coloranţilor. Din păcate, tot mai multe produse folosesc conţin aceste substanţe, care le fac extrem de dăunătoare. Medicii spun E-urile sunt pentru cei mici este la fel de periculoase ca benzina cu plumb. Acum, cercetătorii britanici au venit şi cu dovada. Ei spun că toţi coloranţii şi conservanţii produc copiilor hiperactivitate sau ceea ce medicii numesc sindromul ADHD.

Printre E-uri se remarcă E129. Fratele său, E128, a fost dovedit drept cancerigen şi interzis. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că „un copil nu este un adult în miniatură. Un copil este un adult în devenire, deci este vulnerabil, mult mai vulnerabil decât un adult”. Recomadarea medicilor este clară. Oricât de mult i-ar atrage pe copii produsele care conţin E-uri, părinţii trebuie să ştie să spună „nu”.

Observator

UN PREOT A TUNS UN ELEV DE CLASA A V-A ÎN CLASĂ, ÎN TIMPUL OREI DE RELIGIE

Un preot a tuns un elev de clasa a V-a în clasă, în timpul orei de religie Reminiscenţe ale comunismului, în şcoala românească a anului 2008. Un preot a tuns un elev de clasa a V-a chiar în timpul orei de religie, în faţa colegilor de clasă. Supărat pe copil pentru că îndrăznea să vină la ore cu părul lung, preotul s-a hotărât să „remedieze” situaţia. „M-a făcut de râs în faţa colegilor. Aveam o codiţă pe care părintele mi-a spus de mai multe ori să o tai. Dacă a văzut că nu l-am ascultat, când a venit în clasă, a cerut un foarfece de la un coleg şi mi-a tăiat-o el”, spune copilul, citat de Rompres.

De cealaltă parte, dascălul îşi menţine părerea. „Nu este normal ca un copil să vină la şcoală cu părul lung”, susţine el. Mai mult, el spune că „poate din punct de vedere al regulamentelor şcolare am depăşit oarecum limita, dar din punct de vedere moral nu-mi reproşez nimic”.
Continuarea pe antena3

Google dat în judecată pentru producerea de "traume psihice"


Un cuplu american a decis sa actioneze in judecata compania Google dupa ce au descoperit ca programul Google Street View permite vizionarea in detaliu a unor parti din proprietatea lor si posibilitatea de furnizare a acestor imagini.

Aaron si Christine Boring au actionat compania in instanta acuzand-o de violarea intimitatii. In reclamatia depusa, cei doi au acuzat Google ca le-a produs "traume psihice" in urma descoperirii acestui lucru.

De cealalta parte Google a precizat ca proprietarii de bunuri imobiliare pot cere retragerea imaginilor din serviciul Google Street View in masura in care au un motiv pentru acest lucru si daca dovedesc ca ei sunt proprietarii respectivelor bunuri.

Avocatul celor doi a afirmat ca retragerea fotografiilor din serviciul Google nu rezolva prea mult situatia pentru ca acest lucru nu garanteaza ca Google nu va incepe din nou sa faca fotografii pe viitor.

Google nu este singurul serviciu care a prezentat fotografii cu proprietatea familiei Borings. Site-ul Allegheny County a prezentat de curand imagini in detaliu cu proprietatea celor doi americani.

Data: 8 aprilie 2008

Sursa: L'Expansion

In Japonia se asigura ca metroul e plin

Tarasiuc: Ucraina poate face ce vrea pe Insula Şerpilor

Fostul ministru de Externe al Ucrainei, Boris Tarasiuk a afirmat că "Insula Şerpilor aparţine Ucrainei şi nici o instanţă din lume nu pune deocamdată sub semnul întrebării apartenenţa ei teritorială. Este şi motivul pentru care Ucraina are dreptul să facă ce vrea pe Insula Şerpilor".

Tarasiuk afirmă, totuşi, că Ucraina va accepta verdictul Curţii de la Haga, indiferent care va fi acesta.

Fostul şef al diplomaţiei de la Kiev consideră că disputa dintre România şi Ucraina pe marginea statutului Insulei Şerpilor ar putea fi rezolvată dacă cele două părţi ar da dovadă de voinţă politică.
froma adevarul.ro

CEA MAI MICĂ FATĂ DIN LUME: JYOTI MĂSOARĂ 60 CENTIMETRI LA 15 ANI

Cea mai mică fată din lume: Jyoti măsoară 60 centimetri la 15 ani (FOTO)Jyoti Amge a reuşit să intre în Cartea Recordurilor din India. Chiar dacă o boală congenitală a contribuit la această „realizare”, Jyoti, la cei 15 ani ai săi, se bucură de viaţă şi priveşte încrezătoare spre viitor, notează Chinaview.

Tânăra indiancă suferă de o formă de nanosomie, numită acondroplazie, manifestată prin cei doar 59.69 de centimetri în înălţime şi cele 5.25 kilograme în greutate. Cea mai mică fată din lume spune însă că este foarte mândră de mărimea ei. „Sunt mândră că sunt mică. Îmi place că sunt în centrul atenţiei. Mă consider la fel ca toată lumea. Mănânc ca orice altă persoană, visez ca orice altă persoană. Nu mă consider diferită”, a declarat Jyoti.

Jyoti, la liceu


Galerie foto «JYOTI - cea mai mică fată din lume»

Antena3.ro

ROMÂNIA A ÎNCĂLCAT LEGISLAŢIA UNIUNII EUROPENE PENTRU SUMMITUL NATO

România a încălcat legislaţia Uniunii Europene pentru Summitul NATOAutorităţile române au activat o aplicaţie din sistemul informatic ce prevedea ca circulaţia cetăţenilor europeni să fie monitorizată la graniţele noastre, deşi ţara noastră pierduse acest drept odată cu aderarea la UE, relatează ziarul „Gândul”. La mijlocul lunii martie, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a dat ordin tuturor punctelor de intrare în ţară să activeze o aplicaţie din sistemul informatic care permite înregistrarea, în bazele de date ale instituţiei, intrările şi ieşirile tuturor cetăţenilor europeni. În momentul în care a aderat la UE, României i s-a interzis să-şi monitorizeze graniţele, deoarece, un drept garantat al cetăţenilor europeni este cel al liberei circulaţii.

Altfel spus, orice fel de înregistrare într-o bază de date a mişcărilor cetăţenilor din statele Uniunii Europene, este considerată o încălcare a acestui drept la libertate.

În ciuda acestui fapt, Poliţia de Frontieră Română a dispus, printr-un document oficial, ca ceţăţenii din statele Uniunii Europene, din Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein să fie înregistraţi în bazele de date ale instituţiei.

Potrivit jurnaliştilor de la „Gândul”, în acelaşi ordin se precizează că măsura rămâne în vigoare "până la primirea de noi ordine".

Antena3.ro

TOTUL DESPRE LOCUL ÎN CARE A FOST CAZAT GEORGE W. BUSH LA BUCUREŞTI

Totul despre locul în care a fost cazat George W. Bush la Bucureşti (GALERIE FOTO)Cei mai puternici oameni ai lumii au şi-au dat întâlnire, săptămâna trecută, în România. Întrunirea s-a numit, simplu - summitul NATO. În spatele acestui eveniment a avut loc însă o adevărată desfăşurare de forţe. De la poliţia Capitalei care a oprit traficul pe anumite artere şi până la florăria care s-a ocupat de buchetul de flori din camera lui George şi Laura Bush, totul a fost verificat şi supravegheat în detaliu. Şi dacă din poveşti sau scrieri de demult auzisem de existenţa unor degustători de a căror experienţă atârna nu de puţine ori viaţa stăpânilor lor, acum am aflat că ei încă mai există. Mâncarea servită preşedintelui Americii, George W. Bush, a fost atent verificată de o adevărată armată de bucătari. Iată câteva curiozităţi legate de modul în care au fost alese hotelul şi camera în care a fost găzduit liderul de la Casa Albă.

Pregătirile pentru sosirea lui George W. Bush în ţară au început practic din momentul în care a fost anunţat că summitul va avea loc la Bucureşti. Cu şase luni înaintea evenimentului, stafful preşedinţiei a început căutările pentru hotelul la care avea să fie cazat cuplul prezidenţial. Cerinţele au dus la conturarea unei oferte restrânse, dar puternice. După negocieri şi discuţii care au durat trei luni, a fost ales hotelul Marriott, aflat în imediata apropiere a Casei Poporului.

Fotografii realizate de Cornel Preda, Antena3.ro
Galerie foto: LIVINGUL camerei de hotel unde a fost cazat Bush

Galerie foto: DORMITORUL camerei de hotel unde a fost cazat Bush

Galerie foto: SALA DE BAIE a camerei de hotel unde a fost cazat Bush

După conturarea ofertei, negocierile dintre partea română şi cea americană au fost purtate la sânge. Dina Litzica, PR şi marketing manager la J.W. Marriott, a declarat pentru Antena3.ro că discuţiile au fost dure de ambele părţi. Hotelul, serviciile oferite şi personalul îndeplineau toate cerinţele necesare cazării cuplului de la Casa Albă, aşa că s-a trecut la negocieri privind suma de bani care trebuie achitată. „Totul s-a făcut calm şi civilizat, de parcă ar fi fost vorba despre nişte oaspeţi absolut obişnuiţi”, a povestit PR-ul hotelului.
Continuarea pe antena3

Vlas: Vantu este cu banii, eu cu fatada

Declaratii incendiare facute de Ioana Maria Vlas, in cadrul emisiunii Stirea Zilei. La doar o ora de la eliberarea din arest, Vlas a declarat ca a vrut sa stea dupa gratii "pentru ca justitia sa aiba mainile libere, sa cerceteze si sa afle adevarul. Acum sunt obligata sa ma ocup si de sanatatea mea”. Fosta presedinta a SOV Invest nu a pierdut insa ocazia de a-l ataca pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. "Vantu este cu banii si eu sunt cu fatada", a declarat Vlas, care l-a felicitat ironic pe omul de afaceri, pentru "cat de bine a stiut sa se acopere". „Cu o vinovata gata fugita, ce problema ar mai avea el?”.
Imaginea principala
Responsabil pentru plecarea sa din tara, in 2000, ar fi fost tot omul de afaceri Vantu, a acuzat Vlas. "Plecarea mea a fost o miscare geniala. Atunci cand ai o persoana vinovata disparuta, esti nevinovat in ochii tuturor". Ioana Maria Vlas i-a transmis chiar si un mesaj de felicitare lui Sorin Ovidiu Vantu: "Il felicit pentru ce solutii ingenioase a gasit si cat de bine a putut sa se acopere. Jos palaria in fata domnului Vantu.

Este foarte greu ca cineva sa faca o astfel de miscare si sa reuseasca". “In afaceri nu are loc moralitatea si nu exista solidaritate atunci cand trebuie sa faci bani. Am pus foarte mult suflet in crearea industriei fondurilor. Am fost naiva si increzatoare, dar am vrut din tot sufletul ca FNI-ul sa supravietuiasca”, a continuat Vlas. Fosta presedinta a fondului de investitii s-a declarat vinovata pentru prabusirea afacerii. “Eu nu sunt nevinovata in acceptiunea cea mai larga a cuvantului. Din punct de vedere moral, vina mea este ca am acceptat si am mers pe aceeasi linie mai departe.

Pentru asta am cerut si am fost pedepsita”, a marturisit ea. Potrivit fostului presedinte al SOV Invest, exista o expertiza in care se arata clar, pe circuite bancare, ca in conturile lui Vantu s-au dus mii de miliarde de ldei. Nu a citit insa nimeni pana la capat acest dosar, acuza Vlas. “Pieirea FNI-ului a fost un act deliberat si pe nimeni nu intereseaza sa descopere vinovatii”.

„S-a pornit o campanie de presa absolut mincinoasa, iar oamenii au intrat in panica, chiar inaintea prabusirii fondului. Campania a inceput la Cluj”, a povestit ea. “Daca nu ar fi fost aceasta alarma falsa, lucrurile s-ar fi putut drege in timp, intr-un fel sau altul”, a continuat ea. Povestea plecarii sale din tara incepe in decembrie 1999, cand omul de afaceri ar fi ajutat-o sa paraseasca Romania. “A fost ingrozitor. Am trait rau, in Israel, intr-un apartament destul de mizer. M-am decurcat cum am putut cu banii, pentru ca plecasem cu 10.000 de dolari, nu cu suma cu care se vehicula. Atat am avut”.

Citeste articolul integral in Antena 3

THE NEW YORK TIMES: BLOGGING-UL POATE FI LETAL

The New York Times: Blogging-ul poate fi letal Stresul de a ţine la zi un jurnal online (blog), lipsa de somn şi o dietă alimentară nesănătoasă constituie o combinaţie letală care a început să facă victime pe internet. Bloggerii muncesc multe ore, deseori până la epuizare. Mulţi sunt plătiţi pentru fiecare postare adusă pe blog. Aceasta este era digitală obositoare, cunoascută şi după alt nume: lucrul de acasă.

În urmă cu două săptămâni, în North Lauderdale, Florida, a avut loc înmormântarea lui Russel Shaw, un blogger prolific ce s-a stins la vârsta de 60 de ani în urma unui infarct. În decembrie, un alt blogger, care se axa pe tehnologie, Marc Orchant, a murit la vârsta de 50 de ani în urma unui atac coronarian masiv. Tot în aceeaşi perioadă, un al treilea, Om Malik, în vârstă de 41 de ani a supravieţuit în urma unui infarct.

Potrivit „New York Times”, se pune problema dacă aceste cazuri sunt izolate sau e vorba de mult mai mult. De-a lungul timpului au fost aduse la cunoştinţă lamentările unor bloggeri care au pierdut din greutate sau că au devenit obezi, că suferă de insomnii sau cad epuizaţi şi adorm cu capul pe tastatură. Aceste tulburări apar în urma stresului acumulat din cauza obligaţiei de a furniza un flux de informaţii permanent, într-un domeniu în care concurenţa este nemiloasă.

În ciuda faptului că exista un număr mic de persoane care au decedat datorită blogging-ului, nu s-a diagnosticat oficial existenţa unei epidemii care ar putea afecta întreaga lume. De asemenea, în privinţa deceselor, nu s-a stabilit cu certitudine dacă blogging-ul le-a grăbit moartea. Cu toate acestea, prietenii, colegii şi rudele celor decedaţi încă se întreabă dacă bligging-ul este periculos.

Unele bloguri apărute iniţial ca jurnale personale online, s-au transformat în ultimii ani în adevărate fluxuri de ştiri, care au ajuns să concureze cu media tradiţională, mai ales în ceea ce priveşte veniturile ce pot decurge din reclame.

Bloggerii pot fi plătiţi în funcţie de numărul de cititori sau pe postare. Ei îşi construiesc un public prin intermediul exclusivităţilor sau prin volumul de ştiri. Cel mai important element în această meserie este totuşi viteza. Unele site-uri, precum Gawker Media, oferă bonusuri angajaţilor dacă o anumită pagină a fost citită de 100.000 de ori într-o lună. Ştacheta se ridică, astfel încât, cu cât acesta scrie mai mult, cu atât câştigă mai mult. Potrivit New York Times, unii bloggeri ajung să câştige între 30.000 şi 70.000 de dolari pe an, în timp ce alţii ajung să obţină chiar şi cifre cu şase zerouri.

Bloggerii au început să fie conştienţi de riscurile meseriei, astfel încât au început să facă schimb de sfaturi pentru supravieţuire. În urmă cu o lună, pe Problogger.com, australianul Darren Rowse, care scrie pe mai multe bloguri, a oferit cititorilor săi un manual de supravieţuire. Printre sfaturi se numără acela de a "tăia lanţurile scriiturii" şi "a se întoarce la scrisul ideilor în carneţele".

Antena3.ro

luni, aprilie 07, 2008

Red Bull îşi modifică formula pentru a intra pe piaţa franceză

Compania creata de austriacul Dietrich Mateschitz a aceptat sa modfice compozitia celebrei bauturi energizante special pentru a intra pe piata franceza.

Red Bull a decis sa se lanseze in Franta incepand cu data de 1 aprilie insa autoritatile sanitare au conditionat aceasta intrare prin eliminarea taurinei din compozitia bauturii.
Acest lucru este o premiera pentru Red Bull, bautura creata in 1987, intrucat compania nu a acceptat niciodata sa modifice aceasta formula. Agentia franceza de securitate sanitara a alimentelor a declarat ca taurina continuta de Red Bull poate avea efecte necunoscute pe termen lung asupra organismului.

Red Bull a decis sa inlocuiasca taurina cu un alt acid aminat. Reprezentantii companiei au declarat insa ca efectele bauturii energizante vor ramane acelasi.

Data: 2 aprilie 2008

Sursa: L'Expansion, capital.ro

CSAT: TOŢI OPERATORII DE TELEFONIE MOBILĂ ŞI INTERNET, PUŞI LA DISPOZIŢIA SRI

CSAT: Toţi operatorii de telefonie mobilă şi internet, puşi la dispoziţia SRI Animozităţile dintre Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu par să dispară atunci când vine vorba de întărirea statului poliţienesc. Cei doi iau decizii secrete sau adoptă hotărâri de Guvern. Aşa s-a întâmplat şi pe 25 martie, când CSAT, sub comanda preşedintelui, a decis ca toţi operatorii de telefonie şi Internet să-şi pună serverele la dispoziţia Serviciului Român de Informaţii spre interceptare, relatează ziarul "Ziua".

Evenimentul istoric ce a avut loc la Bucureşti, summit-ul NATO, a pus pe jar autorităţile române care nu au ştiut ce să mai facă pentru a proteja delegaţiile statelor membre ale Alianţei. Astfel, în cel mai mare secret, s-au adoptat o serie de hotărâri prin care statul îşi întăreşte structurile de supraveghere a cetăţenilor şi de intervenţie împotriva celoar care ar putea reprezenta un pericol public.
Continuarea pe antena3