marți, aprilie 08, 2008

E-URILE DIN ALIMENTE PROVOACĂ HIPERACTIVITATE ÎN CAZUL COPIILOR

E-urile din alimente provoacă hiperactivitate în cazul copiilor Au apărut noi dovezi că E-urile din alimente ne îmbolnăvesc. Iar copiii sunt cei mai expuşi acestui risc. Alergii, astm, dureri gastrice şi afecţiuni ale pielii sunt doar câteva din efectele coloranţilor. Din păcate, tot mai multe produse folosesc conţin aceste substanţe, care le fac extrem de dăunătoare. Medicii spun E-urile sunt pentru cei mici este la fel de periculoase ca benzina cu plumb. Acum, cercetătorii britanici au venit şi cu dovada. Ei spun că toţi coloranţii şi conservanţii produc copiilor hiperactivitate sau ceea ce medicii numesc sindromul ADHD.

Printre E-uri se remarcă E129. Fratele său, E128, a fost dovedit drept cancerigen şi interzis. Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că „un copil nu este un adult în miniatură. Un copil este un adult în devenire, deci este vulnerabil, mult mai vulnerabil decât un adult”. Recomadarea medicilor este clară. Oricât de mult i-ar atrage pe copii produsele care conţin E-uri, părinţii trebuie să ştie să spună „nu”.

Observator

Niciun comentariu: