duminică, aprilie 06, 2008

O ECHIPĂ DE JURNALIŞTI FRANCEZI A FĂCUT ÎN ROMÂNIA UN REPORTAJ DESPRE COPIII ABANDONAŢI

O echipă de jurnalişti francezi a făcut în România un reportaj despre copiii abandonaţi (VIDEO)La mai mult de un an de la intrarea României în Uniunea Europeană, mii de familii care trăiesc într-o sărăcie lucie îşi abandonează copiii pe străzile Bucureştiului. Aceasta este concluzia unui reportaj realizat de echipa postului de televiziune francez TF1 la Bucureşti în perioada summitului NATO.

Poliţiştii români au curăţat staţiile de metrou de copiii străzii care ar fi afectat imaginii României în timpul summitului NATO. Jurnaliştii francezi i-au găsit însă. Mulţi dintre ei sunt consideraţi irecuperabili, inhalează aurolac şi refuză să meargă la şcoală. Francezii comentează: „Sărăcia extremă. Iată ce-i împinge pe părinţi să-şi abandoneze copiii. În satele din Moldova românească, de exemplu, nu există nici măcar apă curentă.”

Jurnaliştii francezi au stat de vorbă cu asistenţii sociali. Aceştia susţin că încearcă să le explice femeilor de la ţară să foloseacă metodele contraceptive. Au stat de vorbă de asemenea şi cu femei care şi-au abandonat copii. La spitalul din Vaslui, ziariştii au găsit o asistentă care încerca să găsească o familie pentru un bebeluş abandonat. Autorităţile române spun că 2.500 până la 3.000 de copii sunt abandonaţi în fiecare an, o cifră care i-a impresionat pe francezi.

COPIII ABANDONAŢI, SUBIECTUL UNUI REPORTAJ FRANŢUZESC

Antena 3

Niciun comentariu: