marți, aprilie 08, 2008

Vlas: Vantu este cu banii, eu cu fatada

Declaratii incendiare facute de Ioana Maria Vlas, in cadrul emisiunii Stirea Zilei. La doar o ora de la eliberarea din arest, Vlas a declarat ca a vrut sa stea dupa gratii "pentru ca justitia sa aiba mainile libere, sa cerceteze si sa afle adevarul. Acum sunt obligata sa ma ocup si de sanatatea mea”. Fosta presedinta a SOV Invest nu a pierdut insa ocazia de a-l ataca pe omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. "Vantu este cu banii si eu sunt cu fatada", a declarat Vlas, care l-a felicitat ironic pe omul de afaceri, pentru "cat de bine a stiut sa se acopere". „Cu o vinovata gata fugita, ce problema ar mai avea el?”.
Imaginea principala
Responsabil pentru plecarea sa din tara, in 2000, ar fi fost tot omul de afaceri Vantu, a acuzat Vlas. "Plecarea mea a fost o miscare geniala. Atunci cand ai o persoana vinovata disparuta, esti nevinovat in ochii tuturor". Ioana Maria Vlas i-a transmis chiar si un mesaj de felicitare lui Sorin Ovidiu Vantu: "Il felicit pentru ce solutii ingenioase a gasit si cat de bine a putut sa se acopere. Jos palaria in fata domnului Vantu.

Este foarte greu ca cineva sa faca o astfel de miscare si sa reuseasca". “In afaceri nu are loc moralitatea si nu exista solidaritate atunci cand trebuie sa faci bani. Am pus foarte mult suflet in crearea industriei fondurilor. Am fost naiva si increzatoare, dar am vrut din tot sufletul ca FNI-ul sa supravietuiasca”, a continuat Vlas. Fosta presedinta a fondului de investitii s-a declarat vinovata pentru prabusirea afacerii. “Eu nu sunt nevinovata in acceptiunea cea mai larga a cuvantului. Din punct de vedere moral, vina mea este ca am acceptat si am mers pe aceeasi linie mai departe.

Pentru asta am cerut si am fost pedepsita”, a marturisit ea. Potrivit fostului presedinte al SOV Invest, exista o expertiza in care se arata clar, pe circuite bancare, ca in conturile lui Vantu s-au dus mii de miliarde de ldei. Nu a citit insa nimeni pana la capat acest dosar, acuza Vlas. “Pieirea FNI-ului a fost un act deliberat si pe nimeni nu intereseaza sa descopere vinovatii”.

„S-a pornit o campanie de presa absolut mincinoasa, iar oamenii au intrat in panica, chiar inaintea prabusirii fondului. Campania a inceput la Cluj”, a povestit ea. “Daca nu ar fi fost aceasta alarma falsa, lucrurile s-ar fi putut drege in timp, intr-un fel sau altul”, a continuat ea. Povestea plecarii sale din tara incepe in decembrie 1999, cand omul de afaceri ar fi ajutat-o sa paraseasca Romania. “A fost ingrozitor. Am trait rau, in Israel, intr-un apartament destul de mizer. M-am decurcat cum am putut cu banii, pentru ca plecasem cu 10.000 de dolari, nu cu suma cu care se vehicula. Atat am avut”.

Citeste articolul integral in Antena 3

Niciun comentariu: