marți, aprilie 08, 2008

Google dat în judecată pentru producerea de "traume psihice"


Un cuplu american a decis sa actioneze in judecata compania Google dupa ce au descoperit ca programul Google Street View permite vizionarea in detaliu a unor parti din proprietatea lor si posibilitatea de furnizare a acestor imagini.

Aaron si Christine Boring au actionat compania in instanta acuzand-o de violarea intimitatii. In reclamatia depusa, cei doi au acuzat Google ca le-a produs "traume psihice" in urma descoperirii acestui lucru.

De cealalta parte Google a precizat ca proprietarii de bunuri imobiliare pot cere retragerea imaginilor din serviciul Google Street View in masura in care au un motiv pentru acest lucru si daca dovedesc ca ei sunt proprietarii respectivelor bunuri.

Avocatul celor doi a afirmat ca retragerea fotografiilor din serviciul Google nu rezolva prea mult situatia pentru ca acest lucru nu garanteaza ca Google nu va incepe din nou sa faca fotografii pe viitor.

Google nu este singurul serviciu care a prezentat fotografii cu proprietatea familiei Borings. Site-ul Allegheny County a prezentat de curand imagini in detaliu cu proprietatea celor doi americani.

Data: 8 aprilie 2008

Sursa: L'Expansion

Niciun comentariu: