sâmbătă, mai 24, 2008

Ghinion teribil: Dani Coman pierde Euro. Stăncioiu, chemat la lot

Fără doar şi poate, Fortuna nu este de partea noastră în aceste zile premergătoare evenimentului fotbalistic numărul unu al anului, Euro 2008. Cu doar două săptămi înainte de debutul turneului final din Austria şi Elveţia, „tricolorii” l-au pierdut şi pe Dani Coman.

După cum ştim, primul care a declarat forfait a fost Ovidiu Petre. Accidentat prosteşte de un cameraman în timpul unui meci de volei de plajă, mijlocaşul Stelei s-a resemnat şi a fost nevoit să se obişnuiască, din păcate, cu ideea că va urmări Europenele din faţa televizorului.

Dimineaţa zilei de sâmbătă a adus o altă veste proastă din tabăra „tricoloră”. Dani Coman, senzaţionalul portar al Rapidului, nu va putea nici el participa la turneul austro-helvet.


Şi-a fracturat degetul

Anunţul a fost făcut de Federaţia Română de Fotbal, prin intermediul unui anunţ postat pe site-ul oficial: „Accidentarea suferită de portarul Dănuţ Coman în timpul antrenamentului de ieri, 23 mai a.c., s-a dovedit a fi o fractură a degetului mare al mâinii stângi. În aceste condiţii - cum s-a impus aplicarea unui ghips, ce va trebui păstrat timp de trei săptămâni, perioadă ce-i vor urma alte două-trei săptămâni de recuperare -, selecţionerul Victor Piţurcă a fost nevoit să renunţe la serviciile lui Coman în perspectiva meciului amical cu Muntenegru (31 mai a.c., ora 20.45, pe stadionul "Steaua" din Bucureşti) şi, în special, în cea a participării la turneul final al EURO 2008”.

Edi Stăncioiu în locul său!

În acelaşi comunicat emis de Federaţia Română de Fotbal se arată şi numele înlocuitorului goalkeeper-ului giuleştean: „Coman va părăsi cantonamentul echipei noastre naţionale de la Centrul de Fotbal Mogoşoaia în cursul zilei de azi, 24 mai a.c., el urmând să fie înlocuit cu Eduard Stăncioiu (CFR 1907 Cluj)”. Aşadar, o şansă mare şi nesperată pentru portarul campioanei. Cu toate acestea, avem de ce ne face griji. Bogdan Lobonţ trece printr-o criză de formă, „luată” de la colegii de la club, Dani Coman nu poate juca, iar ceilalţi doi portari, Edi Stăncioiu şi Marius Popa nu au experianţa necesară unei eventuale titularizări la un turneu de asemenea avergură.

Mitică Dragomir: „Săracul Dani Coman”

Vestea a fost primită ca un şoc de preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitică Dragomir a ţinut să îşi facă publică mâhnirea pentru cele întâmplate portarului rapidist. „Extraordinar! Nu-mi vine să cred, este cea mai proastă veste pe care o puteam auzi astăzi. Numai ghinioane a avut săracul Dani Coman, un portar şi un om extraordinar. Trebuie să tragă de el şi să continue pentru că avem nevoie de un portar ca el. Îmi pare extrem de rău”, a spus, pe un ton trist, boss-ul LPF.
sursa antena3.ro

vineri, mai 23, 2008

ERA, UN NOU CONCEPT DE AUTOMOBIL ELECTRIC SPORTIV

ERA, un nou concept de automobil electric sportiv (FOTO) Au apărut primele detalii privind un proiect pentru dezvoltarea unui nou automobil sport electric, numit ERA (Electric Raceabout), anunţă Worldcarfans.com. Creatorii lui provin din Helsinki, de la Univeristatea Polytechnic Stadia şi Institutul de Design Lahti Polytechnic, numărându-se, în acelaşi timp, printre participanţii la competiţia Progressive Automotive X Prize (un concurs internaţional la care toţi cei care pot proiecta sau construi o maşină sunt invitaţi să participe pentru a crea un automobil sport „prietenos cu mediul înconjurător”, cât mai performant).

GALERIE FOTO CONCEPTUL ERA

Automobilul sport electric ERA are caroseria din fibră de carbon, funcţionează pe bază de baterii Lithiu Ion şi dispune de suspensii şi de unele componente de la Audi R8. Creatorii lui ERA doresc să folosească, pentru propulsia 4x4 a maşinii, cea mai nouă gamă de baterii lithiu ion, care vor ajuta maşina să atingă 100 de kilometri la oră în numai 5 secunde, iar viteza maximă pe care o va atinge automobilul va fi de 200 de kilometri la oră.

Autonomia autoturismului va fi de 300 de kilometri, la o singură încărcare. Proiectanţii finlandezi doresc ca ERA să aibă greutatea maximă de 1.250 de kilograme.

Universitatea Helsinki Polytechnic Stadia a produs şi în trecut nu mai puţin de 11 concepte auto diferite. ERA va fi lansat în vara anului 2009.

Antena3.ro

CATHERINE DENEUVE LA TIFF 2008

CATHERINE DENEUVE LA TIFF 2008

Oaspetele de onoare al TIFF-ului din acest an este Catherine Deneuve, una dintre actriţele emblematice ale istoriei cinematografului francez. În cadrul Galei de închidere, Deneuve va primi Premiul pentru Întreaga Carieră din partea Festivalului Internaţional de Film „Transilvania”, înmânat, în ultimii ani, unor personalităţi marcante ale cinematografului european precum Vanessa Redgrave, Franco Nero sau Annie Girardot.

Născută în 1943 la Paris, Catherine Deneuve şi-a început prestigioasa carieră în cinema în 1957. Pe parcursul celor 51 de ani petrecuţi în lumea filmului, a jucat în peste 100 de pelicule în care a interpretat roluri dintre cele mai complexe, care au făcut-o, nu o dată, să se re-inventeze complet. De la formidabila prestaţie în rolul Genevievei Emery, adolescenta îndrăgostită şi derutată din musical-ul atipic, câştigător de Palme d’Or, Umbrelele din Cherbourg (1964), la ucigaşa schizofrenică din Repulsie (1965) sau gospodina-prostituată din Belle de Jour (1967), de la rolurile de femme fatale din filmele lui Francois Truffaut, Sirena de pe Mississipi (1969) şi, mai ales, Ultimul metrou (1980), la cele de muncitoare în halat care cântă şi dansează în Dansând cu noaptea (2000) sau de soţie suspectată de crimă în straniul Opt femei (2002), fiecare apariţie a lui Catherine Deneuve are ceva electrizant, iar filmele din distribuţia cărora face parte nu pot trece neobservate: anul trecut, Deneuve si-a împrumutat vocea personajului Doamna Satrapi, mama Marjanei Satrapi în Persepolis, filmul de animaţie care a câştigat Premiul Juriului la Cannes, iar în 2008 actriţa e din nou prezentă pe afişul unuia dintre filmele selecţionate în competiţia pentru Palme D’Or, Conte de Noel.

Continuarea pe TIFF.ro

Lanţ de restaurante româneşti la Roma

Elena Tomescu (45 de ani), bucătarul-şef al ...
Profitabilitatea afacerilor cu produse şi servicii româneşti în Peninsulă a ajuns să fie înţeleasă şi speculată nu numai de români sau italieni. Astfel, un restaurant italian a fost preluat de un pakistanez şi a fost transformat într-un veritabil local românesc.

În zona Casilina din Roma, pakistanezul Ali Raza (40 ani) a achiziţionat un restaurant italian şi i-a schimbat profilul. ,,Având în vedere că această zonă e populată de foarte mulţi români şi afacerile cu produse româneşti merg bine, m-am gândit că s-ar potrivi de minune un restaurant românesc", precizează patronul. Pakistanezul şi-a ales o echipă formată din doi conaţionali şi trei românce. El intenţionează să deschidă un lanţ de restaurante de acest gen.

Restaurantul întâmpină clienţii cu muzică românească şi o varietate de produse culinare cu specific autohton (ciorbe, sărmăluţe, tocăniţe etc.). Bucătarul-şef e Elena Tomescu (45 ani), din Galaţi. Ea lucrează la restaurant de când a fost deschis. ,,La noi vin să mănânce în primul rând cei care lucrează, în pauzele de masă sau după program, căci preţurile sunt foarte bune, iar mâncarea săţioasă" , ne-a spus Elena. O ciorbă şi felul doi costă 10 euro. La capitolul băutură, Ali s-a conformat, aducând vinuri şi bere din ţară, astfel încât românii să se simtă ca acasă. La restaurant serveşte viitoarea noră a bucătăresei, Emilia Nicolce (21 ani), din Oneşti. Deşi programul e încărcat, româncele se declară mulţumite. ,,Sunt în Italia de trei ani, am muncit în mai multe locuri, dar aici mă simt cel mai bine.

Ali ne tratează cu respect, atmosfera e relaxată, iar condiţiile de angajare sunt avantajoase", precizează Elena. La rândul său, pakistanezul afirmă că e mulţumit de colaborarea cu româncele şi, mai ales, de numărul clienţilor români în creştere.

sursa adevarul.ro

AMBIŢII IMOBILIARE ÎN PARCUL IOR. BAZA SPORTIVĂ "SPARTAC" VA FI TRANSFORMATĂ ÎN MALL

Ambiţii imobiliare în Parcul IOR. Baza sportivă Spartac va fi transformată în mallDupă Bordei şi Tineretului, a venit şi rândul parcului IOR (Titan) să facă obiectul discuţiilor dintre cei care îl au, adică Primăria Sectorului 3, şi cei care îl vor, adică marii investitori şi constructori de mall-uri. „Terenul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR (Titan) va fi transformat, până în anul 2011, într-un uriaş complex imobiliar, cu circa 1.200 de apartamente şi 3.000 de locuri de parcare”, relatează România Liberă. Locuitorii cartierului se plâng că, odată cu acest gigant, pericolul de îmbolnăvire creşte considerabil.

Povestea e simplă. 82.200 de metri pătraţi aruncaţi pe mâna avizilor de bani. Rezultatul – Praklake Plaza, dezvoltat de Caelum Development şi de firma portugheză Sonae Sierra. Începutul e acelaşi. Terenul a fost revendicat şi, prin metode necunoscute majorităţii, a ajuns bază imobiliară.

„Iniţial, proiectul a fost anunţat de investitorul irlandez RI Investment, iar firma portugheză Sonae Sierra a achiziţionat în acest an 50 la suta din "Parklake" pentru suma de 52 milioane de euro. Valoarea investiţiei este estimată la 450 milioane de euro, în afara preţului de achiziţie a terenului”, anunţă România Liberă.

Parkplace Plazza e cu atât mai controversat cu cât dimensiunile sale ating cote record pentru Bucureşti. 300.000 de metri pătraţi construiţi, 110.000 metri pătraţi destinaţi închirierilor pentru 50 de magazine. Nu vor lipsi nici blocurile de locuinţe, cu circa 1.200 de apartamente.

Autorităţile se splă pe mâini şi refuză să ofere declaraţii în această privinţă.

Antena3.ro

Ţene vrea tricouri U în „La Liga”

CLUJ-NAPOCA. Candidatul PNG-CD la Primăria Cluj-Napoca, Ionuţ Ţene a adresat o scrisoare deschisă directorului general al restaurantului „La Liga”.
Ţene vrea tricouri U în „La Liga”
Ţene este nemulţumit de faptul că deşi pe pereţii localului sunt expuse tricouri de fotbalişti ai marilor cluburi europene şi poze cu echipa CFR, nu se regăseşte niciun tricou al Universităţii Cluj. „Vă adresez rugămintea să expuneţi măcar un tricou şi o poză a echipei de fotbal „U” Cluj în localul dumneavoastră, pentru ca fanii clujeni ai acestei echipe să vină să consume cu plăcere în „La Liga”. Credeţi-
mã că vă vor creşte încasările şi suporterii celor două echipe clujene se vor putea împrieteni la o cafea sau o bere vizionând împreună un meci de fotbal” se arată în documentul citat.
sursa clon.ro

E-URI ŞI ALIMENTELE CARE NE UCID

E-uri şi alimentele care ne ucidCei mai înverşunaţi inamici ai E-urilor – aditivii alimentari – spun că acestea sunt a treia cauză a mortalităţii pe plan mondial, după consumul de droguri sau medicamente şi accidentele de circulaţie. Se crede că efectele nocive ale E-urilor se concretizează în tumori maligne şi benigne şi distrugerea lentă a organismului uman. Aceşti aditivi sunt substanţe chimice adăugate într-o vastă gamă de produse alimentare, cu scopul de a le îmbunătăţi aspectul şi/sau gustul, sau pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Pe ambalaj nu este trecută denumirea completă a aditivului, de aceea este folosită o formă standardizată, alcătuită din litera E (notaţi după provenienţă – Uniunea Europeană), urmată de trei cifre (1xx pentru coloranţi, 2xx pentru conservanţi, 3xx pentru antioxidanţi etc).

O definiţie mai largă a aditivului alimentar este dată de Codex Alimentarius (o culegere de standarde internaţionale aplicate alimentelor): aditivul alimentar reprezintă orice substanţă care nu este consumată ca aliment în sine şi nu este folosită ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritivă şi care se adaugă intenţionat, cu un scop tehnologic (inclusiv modificări organoleptice – gust, miros, culoare) în timpul producerii, procesării, preparării, tratării, împachetării, ambalării, transportului şi stocării unui aliment, devenind un component sau afectând într-un fel caracteristicile alimentelor la care se adaugă. Acest termen nu include substanţele contaminante sau cele adăugate pentru a îmbunătăţi sau menţine calităţile nutritive, şi nici clorura de sodiu.

Continuarea pe Antena3


joi, mai 22, 2008

Obiectele pierdute sau furate ar putea fi găsite prin internet

Aflat încă la început, site-ul construit de Dan Patzelt funcţionează mai bine decât cel al Poliţiei Române

Intri pe google, introduci seria maşinii (telefonului, camerei foto etc.) pe care vrei să o cumperi din târg şi primeşti un mesaj: „Atenţie! E furat” sau „Poţi să-l iei liniştit”.

Lui Dan Patzelt, cameraman Pro TV, i-a venit ideea să mute lupta cu hoţii pe internet, construind ingeniosul site www.obiectepierdutesaufurate.ro. Totul a pornit de la filmările pentru o telenovelă. Un trepăduş de pe platou s-a oferit să-i vândă o cameră video profesională la preţ de chilipir, explicând că o are de la un amic care i-a lăsat-o în contul unei datorii: „Camera costa 3.000 euro şi el mi-o dădea sub 1.000. M-am gândit că e ceva necurat la mijloc şi că sigur e furată din moment ce mi-o dă atât de ieftin.

Am luat seria camerei, m-am dus la internet şi am dat un search pe google să văd dacă e declarată furată. N-am găsit nimic”. Ispita a fost mare, aşa că Dan a cumpărat camera video, dar conştiinţa îl mustra. Atunci s-a gândit să facă un site unde păgubiţii pot introduce seria de fabricaţie a obiectului furat: „Atunci când ţi se fură telefonul mobil, de exemplu, te duci acasă, te uiţi în certificatul de garanţie pe care de regulă îl ţii la păstrare, postezi seria pe site şi orice cumpărător cu conştiinţă, atunci când i se propune să cumpere un obiect de ocazie, îi poate verifica seria pe internet, să ştie dacă e furat sau nu”.
Iniţiativa lui Dan se doreşte a fi complementară activităţii poliţiştilor de la furturi, care, de obicei, ocupaţi cu vânătoarea peştilor mari, neglijează hoţiile mici: „Dacă vă uitaţi pe site-ul poliţiei la obiecte furate, veţi vedea maşini, motociclete şi scutere. Poliţia fiind copleşită de numărul de cazuri de furturi, lasă la urmă obiectele de valoare mică, cum ar fi aparatele foto sau bijuteriile. La fel e şi cu tablourile. Dacă e tablou de patrimoniu, hai că poate ţi-l mai caută, dar dacă-i pictura unui anonim, nu se agită nimeni să-i dea de urmă”.

Poliţia nu vrea să fie ajutată

Patzelt a intrat pe site-ul Poliţiei, de unde a copiat câteva din miile de anunţuri de furturi auto, pe care le-a postat apoi pe www.obiectepierdutesaufurate.ro, convins fiind că în felul ăsta şansele de găsire a maşinii cresc: „Site-ul meu e atât de bine gândit, încât, dacă dai un search pe google cu seria automobilului furat, îţi apar automat informaţiile despre maşină de pe site-ul meu. În schimb, dacă vrei să găseşti informaţii despre aceeaşi maşină pe site-ul Poliţiei, îţi prinzi urechile rău de tot”. Cameramanul de la Pro TV a făcut şi o solicitare oficială Poliţiei Române, să-i dea pe un CD baza de date cu obiecte furate, ca să nu se mai facă o muncă de Sisif, copiindu-le pe fiecare în parte de pe site-ul IGP, însă poliţiştii l-au flituit: „Informaţiile sunt publice, dar legea nu ne obligă să ţi le dăm”. Dan i-a înţeles: „S-au speriat crezând că vreau să fac comerţ cu baza lor de date, sau alt lucru ilegal”. Acum a tocmit cu 350 euro un programator să-i facă un soft care să downloadeze automat baza de date a Poliţiei pe calculatorul său.

Până atunci, cei 60 de vizitatori zilnici ai site-ului de obiecte furate sau pierdute pot citi anunţuri cu pudeli fugiţi de acasă, pisici persane, o garanţie de laptop găsită de un trecător pe un trotuar şi câteva scutere sau maşini. Pe viitor, poliţistul amator visează la o trezire a conştiinţei generală, încât oamenii care merg în Vitan la târg să se uite la seria obiectului expus de vânzător, să-i dea un search pe net de pe telefonul mobil şi să-i apară pe ecran recomandarea: „Atenţie! E furat” sau „Poţi să-l iei liniştit”.

Info plus:

Premiu pentru „protecţia traficului“

Luna trecută, Dan Patzelt a ajutat Poliţia Rutieră să descongestioneze traficul din Bucureşti, lipind pe portbagajele maşinilor abţibilduri inscripţionate cu mesajul „Eu nu blochez intersecţia”, campanie pentru care a fost premiat zilele trecute la Gala Societăţii Civile.

daniel.befu@gandul.info

Telefonul dual SIM bun, ieftin şi disponibil oficial în România

Chiar dacă este produs în China, de o firmă obscură, Allview S1 Tytan se dovedeşte o soluţie foarte bună pentru cei care sunt abonaţi ai mai multor reţele. Funcţionează cu două cartele în paralel, este uşor de folosit şi are construcţie destul de bună pentru a uita că este produs în China.

Alview S1 Tytan este un telefon slider foarte robust, nerecomandat domnişoarelor delicate. Construcţia solidă îţi dă o senzaţie asemănătoare cu cea a unui discobol care arde de nerăbdare să se remarce la Olimpiadă, dar acum serios vorbind, o să ai nevoie de buzunare largi şi rezistente pentru a purta cât de cât lejer şi fără stres acest terminal. Măsoară 105 x 50,2 x 20,1 mm şi cântăreşte 124 de grame. În ciuda robusteţii telefonului şi a dimensiunilor sale generoase, tastatura metalică nu este deloc confortabilă, fiind înghesuită între capătul inferior şi partea culisantă ce se zgârceşte parcă să se deplaseze un pic mai sus pentru a lăsa degetele să butoneze uşor.

Citeşte tot articolul pe www.go4it.ro

Alview S1 Tytan

Şoc şi groază pe străzile Londrei: Fanii lui Chelsea s-au bătut cu poliţiştii

Fanii britanici şi-au dat din nou în petic. Nu este vorba despre cei 45.000 de englezi care au făcut deplasarea la Moscova, ci de cei care au rămas acasă şi au urmărit marea finală a Ligii Campionilor în baruri, terase şi restaurante, acompaniaţi de prieteni şi de foarte mult alcool.

La sfârşit, starea de spirit în rândul suporterilor celor două echipe era diferită. În timp ce cei de la „Red Army” sărbătoreau izbânda, fanii lui Chelsea au semănat şoc şi groază pe străzile capitalei britanice. Potrivit presei insulare, totul a început în apropierea pub-ului în care însuşi Prinţul Harry a ales să urmărească meciul, în momentul în care un şofer a intrat cu maşina într-un bărbat, în încercarea disperată de a-şi face loc prin „puhoiul” de suporteri beţi. Potrivit poliştilor, respectivul şofer a fost în cele din urmă arestat pentru vătămare corporală şi pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Potrivit spuselor unui martor ocular, în secunda imediat următoare accidentului, infernul avea să se instaleze în cartierul Fulham: „Deodată, vreo 50 de bărbaţi au început să lovească maşina. Vroiau să rupă uşile şi să intre. A fost terifiant! Totul a degenerat apoi într-o revoltă. Erai vreo 800 de fani de-ai lui Chelsea şi doar 50 de poliţişti. I-am văzut pe suporteri cum aruncau cu gaze lacrimogene în mulţime pentru ca apoi poliţiştii să riposteze, începând să lovească în stânga şi în dreapta cu bastoanele”.

Mai mulţi oameni ai legii au fost văzuţi părăsind scena luptei plini se sânge. De suferit au avut şi suporterii năbădăioşi. Conform tabloidului Daily Mail, în jur de zece fani londonezi au avut nevoie de îngrijiri medicale, pe care le-au primit chiar pe trotuar.

Purtătorul de cuvânt al Scotland Yard a declarat: „La puţin timp după terminarea meciului, mai mulţi suporteri au devenit foarte zgomotoşi şi au început să arunce cu sticle şi cu bucăţi din asfalt”. În total, nu mai puţin de 12 bărbaţi au fost arestaţi miercuri noapte în Londra sub acuzaţia de deranjare a ordinii publice. Dacă vreţi să vedeţi imagini şocante din timpul luptelor din cartierul Fulham, accesaţi galeria foto de mai jos:

Galerie foto: Vedeţi imagini ŞOCANTE de pe străzile Londrei

sursa antena3

Gabi Popescu dă Ferrari în judecată

Fostul fotbalist solicită despăgubiri, după ce bolidul său, un Ferrari 612 Scaglietti, pe care a plătit 280.000 de euro, a luat foc pe autostradă.

Prin deschiderea reprezentanţei din Bucureşti, eveniment petrecut recent, renumitul constructor de automobile Ferrari a pătruns oficial şi pe piaţa românească. Numai că, pe teritoriul ţării noastre, afacerea italienilor nu merge ca pe roate. Cel puţin un român este nemulţumit de calitatea serviciilor oferite de renumita marcă de maşini. Acesta este Gabi Popescu, fost component al echipei naţionale de fotbal a României. Ex-internaţionalul a decis să introducă în instanţă actele necesare pentru a-i acţiona în judecată pe cei de la Ferrari.

300.000 de euro făcuţi scrum

Olteanul este supărat că, la puţin timp după ce şi-a achiziţionat un bolid marca Ferrari 612 Scaglietti, pentru care a plătit 280.000 de euro, maşina a fost implicată într-un incident şocant, în care proprietarul a fost la un pas să-şi piardă viaţa. În timp ce rula pe autostrada Bucureşti - Piteşti, „comoara“ fostului fotbalist a luat foc, aparent din senin! Se întâmpla pe 10 aprilie 2006, la numai trei săptămâni de la momentul în care Popescu şi-a cumpărat „bijuteria“ pe patru roţi. Ferrari-ul de aproape 300.000 de euro s-a făcut scrum. Italienii nu vor să-l despăgubească pe Gabi Popescu, considerând că incidentul s-a produs din pricina unei erori de pilotaj.

Devenit motiv de ironii pe site-urile împătimiţilor de motoare, Popescu a demarat operaţiunile menite să-l ajute în a-şi recupera banii investiţi. Iniţial, fostul mijlocaş de la Valencia a plănuit să rezolve conflictul pe cale amiabilă. Numai că reprezentanţii celebrei firme o ţin pe-a lor şi n-acceptă nici în ruptul capului să-i achite contravaloarea automobilului.

SUSPICIUNI

S-a umblat la motorul maşinii?

„În lume au mai existat şapte cazuri similare celui păţit de mine. În toate acestea, oamenii au avut câştig de cauză în instanţă şi au fost despăgubiţi, fiindcă au fost greşeli de constructor. Eu am plătit 280.000 de euro şi nu-mi pot permite să las lucrurile aşa. Îi voi acţiona în judecată pe cei de la Ferrari“, ni s-a destăinuit deunăzi fostul mijlocaş de la Valencia.

Ferrari nu comentează

Contactat de EVZ, Matteo Torre, şeful biroului de presă de la Ferrari, a precizat: „Atâta timp cât o acţiune juridică este în desfăşurare în legătură cu acest caz, nu avem voie să facem niciun comentariu înainte ca aceasta să se sfârşească“. Neoficial, cei de la Ferrari susţin că de vină ar fi proprietarul bolidului, adică Gabi Popescu, pe care-l suspectează că ar fi umblat la motor, ca să-i îmbunătăţească performanţele.

Recenta venire în România a lui Luca di Montezemolo (foto) , şeful „Căluţului Cabrat“, l-a determinat pe Gabi Popescu să facă încă un apel public pentru ca italienii să reanalizeze cazul „Ferrari în flăcări“.

Gabi Popescu, proprietarul maşinii Ferrari: ’’Cei de la Ferrari au tratat cu superficialitate cazul meu! Mi s-a spus că mi se va da un răspuns după efectuarea expertizelor. Până acum, n-am primit niciun rezultat.“

Continuarea in evz.ro


FRANŢA RIDICĂ RESTRICŢIA DE LIBER ACCES PE TERITORIUL EI, PENTRU ROMÂNI ŞI BULGARI

Franţa ridică restricţia de liber acces pe teritoriul ei, pentru români şi bulgari Consiliul de Stat francez a ridicat ordinul de restricţie parţială a accesului în Franţa a românilor şi bulgarilor, impus de Ministerul de Interne francez, după ce acesta fusese contestat de mai multe organizaţii nonguvernamentale care militează pentru drepturile civile, arată site-ul de ştiri News.bg.

Ordinul se referea la „refuzarea dreptului de liber acces” cetăţenilor celor două noi state membre UE. Consiliul de Stat a decis să anuleze cateva din prevederile acestui act, mai ales cele care se referă la şederea pe o perioadă mai mică de trei luni.

Antena3.ro

LONDRA. WEEKEND LA VOLANUL UNUI LAMBORGHINI, PENTRU CÂTEVA MII DE DOLARI

Londra. Weekend la volanul unui Lamborghini, pentru câteva mii de dolari Un club din Londra închiriază maşini sport de lux celor care vor să se afişeze la volanul unui bolid, pe şoselele Angliei. Dacă nu-şi pot permite să cumpere automobilul, măcar să-l închirieze. Mulţi îşi doresc un Lamborghini Gallardo Spyder, dar nu şi-l pot permite, din cauza celor 200.000 de dolari, suma plătită pentru unul nou. La clubul londonez o asemenea maşină poate fi condusă în schimbul a câteva mii de dolari.

De asemenea, un Ferrari 599, un Bentley Continental sau alte maşini sport de lux stau la dispoziţia clienţilor. În total, pentru închiriere sunt disponibile 40 de automobile, care valorează 12 milioane de dolari.

Pentru a urca într-o asemenea maşină, însă, britanicii trebuie să devină membrii clubului. Numai pentru asta plătesc anual cam 25.000 de dolari. În schimbul altor 25.000, primesc un bonus de o mie de puncte, pe care îl folosesc pentru a închiria maşinile.

Spre exemplu, folosirea unui Mercedes-Benz SLR McLaren costă 72 de puncte într-un weekend de vară. După modelul Marii Britanii, asemenea cluburi de închiriat maşini sport de lux vor fi deschise şi în Dubai, Statele Unite şi Elveţia.

Observator

UN ROMÂN A DEVENIT MILIONAR ÎN DOLARI DUPĂ CE A LANSAT UN JOC DE STRATEGIE ONLINE

Un român a devenit milionar în dolari după ce a lansat un joc de strategie onlineGeorge Lemnaru, un tânăr bucureştean de 26 de ani a devenit milionar la şase luni după ce a lansat un joc de strategie online numit Erepublik. Jocul pune la contribuţie mintea utilizatorilor, oferindu-le putere şi faimă virtuală, relatează revista Capital. Tânărului i-a venit ideea chiar după terminarea facultăţii. Erepublik a luat naştere în biroul său de pe Calea Plevnei din Capitală. Acolo îşi dau întâlnire, virtual, peste 18.000 de cetăţeni, din 43 de state ale lumii.

„Într-o seară, m-am gândit că nu există un simulator politic, în care fiecare cetăţean să îşi poată crea un partid, să invite oameni în partidul său, să fie alegeri, să fie votat şi să îi voteze pe alţii“, explică George Lemnaru, pentru Capital.

A făcut primele schiţe, dar şi-a dat seama că nu e suficient. S-a gândit că aleşii trebuie să ia decizii care să înfluenţeze atât economia, cât şi vieţile participanţilor la joc. Aşa că a pus la punct şi un modul economic, prin care oamenii îşi crează companii, plătesc taxe, angajează sau sunt angajaţi, cumpără sau vând produse. La scurt timp, a construit şi un modul militar.



A început timid, ca antreprenor. Mai apoi, s-a asociat cu un francez şi a pus cap la cap ideile care astăzi alcătuiesc Erepublik.
Lemnaru face o trecere în revistă a celor mai importante evenimente, petrecute în ultimul timp în Erepublik.com. „America a început un război împotriva Canadei, iar statele europene s-au aliat cu ţara atacată. Japonia a cucerit Coreea, iar cetăţenii României şi cei ai Moldovei au votat prin referendum ca cele două ţări să se unească“, povesteşte tânărul.

Fondatorii estimează că până la sfârşitul anului 2009. Erepublik.com va strâge 1.2 milioane de utilizatori. Cei mai activi jucători sunt, în prezent suedezii şi spaniolii.Înregistrarea pe site se face doar pe bază de invitaţie, iar peste 7.000 de doritori aşteaptă confirmări.

Antena3.ro

miercuri, mai 21, 2008

Au "rupt" cazinoul la patru dimineata

Norocosi.
Jucatorii lui "U" Cluj au dat lovitura la poker


Unul dintre cei mai mediatizati fotbalisti ai finalului de sezon din Liga I, Gigel Coman, al carui nume a fost legat de marele scandal "Valiza cu bani" a dat, luni noaptea, lovitura la un cazinou din Capitala. Jucatorul lui "U" Cluj, impreuna cu un fost coechipier, Adrian Olah, au "rupt" practic mesele de poker de la Marriott. Imbracati la patru ace, fotbalistii au intrat in joc aproape de miezul noptii. Iar norocul nu i-a ocolit deloc. Pana spre ora 02.30 au castigat mai multe zeci de milioane de lei vechi. La un moment dat, Olah a prins chiar o royala, premiata cu aproximativ 100 de milioane! Unul dintre angajatii cazinoului ne-a declarat ieri ca "o asemenea bafta nu vezi la un jucator decat o data la un an! Le intra orice carte aveau nevoie!"
Odata incinsi, Gigel si Adrian au facut senzatie in jurul lor, aplaudand si dand cu pumnii in mese la fiecare carte castigata. Pentru ca era in centrul atentiei, Olah a incercat sa joace si o alta "carte norocoasa": in jurul orei 03.15, el ochit-o pe sefa de PR a cazinoului, pe care nu a mai slabit-o pana cand a parasit hotelul. Fiindca i-a cerut numarul de telefon, iar frumoasa femeie l-a refuzat, Olah a "plusat": s-a dus la baie dupa ea, insistand sa-i dea numarul de telefon. Din pacate pentru el, incercarea a fost sortita esecului. Asa ca a revenit la mesele de poker. A mai schimbat cateva carti, dupa care l-a luat pe Gigel Coman si au parasit cazinoul cu un castig consistent.

sursa cancan.ro

FESTIVAL. FILM FESTIVAL.

FESTIVAL. FILM FESTIVAL.

Festivalul Internaţional de Film “Transilvania” şi-a conturat de-a lungul celor 6 ediţii de până acum un traseu bine definit în realizarea campaniilor de imagine. Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, TIFF-ul a mizat pe un concept devenit tradiţie: interpretarea în cheie parodică a unui “icon” celebru din cinema.

Încă de la prima ediţie, din 2002, TIFF-ul a ochit şi a ţintit imagini “cult”, le-a trecut prin filtrul “echipei de creaţie”, rezultând parodii memorabile: numele festivalului, Transilvania, a luat locul Hollywood-ului în primul an, poziţionat pe celebrul munte din L.A.; în 2003, celebrul Bulevard al Stelelor a trecut printr-un lan de căpiţe de fân de pe dealurile transilvănene; în 2004, Marilyn Monroe a Transilvaniei a zâmbit timid şi îmbujorată cu fustele-i tradiţionale în bătaia vântului; în 2005, E.T a devenit un ied de toată frumuseţea al unui cioban care, cu o privire pierdută, îi urmăreşte zborul prin dreptul lunii pe bicicleta unui copil; mămăliga românească a luat forme multiple pentru fiecare sectiune a festivalului în 2006, iar anul trecut, mega faimosul vampir transilvănean, alias Nosferatu, alias Dracula, a trebuit să facă faţă unui casting riguros.

Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, TIFF-ul şi-a îndreptat atenţia către faimosul agent 007. James Bond a devenit protagonistul celei mai ambiţioase campanii de imagine din istoria festivalului, iar aceasta a fost gândită şi realizată, la fel ca toate campanile din 2004 încoace, de însăşi echipa TIFF.

Continuarea pe TIFF .ro

175 $ pentru un hamburger!

Cel mai scump hamburger din lume tocmai s-a scumpit din nou. Creatorii lui, proprietarii restaurantului Wall Street Burger Shoppe au ridicat pretul hamburgerului de la 150 la 175 de dolari, pentru a se asigura ca isi pastreaza „staiful”.

Initiatorii acestui concept, de hamburger ultra-premium au la baza o filosofie care a reusit sa prinda la public. Cei care tocmai au avut o zi foarte buna pe Wall Street si vor sa savureze evenimentul cu ceva ce le place foarte mult, nu se pot "umili" cu un hamburger de 4 dolari. Astfel, exista varianta de 175 de dolari.

Dar ce contine hamburgerul minune? Carne de vita din Kobe, trufe negre (ciuperci), foie gras, branza Gruyere si fulgi de aur.

La toate acestea se adauga cartofi prajiti in stil belgian, salata si rosii. Hamburgerul este servit cu o sitcla de bere bruna sau de ghimbir.

Data: 21 mai 2008

Sursa: msnbc, capital.ro

Folosirea mobilului în timpul sarcinii ii face nervoşi pe copii

Femeile care sunt supuse stresului pe timpul sarcinii prezinta mai multe probabilitati de a naste copii care sa dezvolte alergii sau astm, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, prezentat la o conferinta medicala organizata la Toronto, Canada.
Folosirea mobilului în timpul sarcinii ii face nervoşi pe copii

Studiul realizat de cercetatorii de la scoala medicala Harvard, sugereaza ca bebelusii expusi unui stres în viata intrauterina prezinta un risc mai mare de a suferi de alergii. Specialistii cred ca dezvoltarea sistemului imunitar al fatului poate fi afectata de stresul la care este supusa mama, probabil din cauza hormonilor stresului, precum cortizolul. Un al doilea studiu, realizat de cercetatorii americani si danezi, care va fi publicat în iulie în revista Epidemiology, a scos la iveala faptul ca femeile însarcinate care utilizeaza telefoane mobile prezinta cu 54% mai multe riscuri de a avea copii cu probleme de comportament.

Studiul spune ca utilizarea dispozitivului de doua-

trei ori pe zi este suficienta pentru a creste riscul de hiperactivitate sau probleme emotionale. De asemenea, copiii care utilizeaza telefonul mobil înainte de împlinirea vârstei de sapteani prezinta cu 80% mai multe riscuri de a suferi de probleme de comportament. Radiatiile emise de telefoanele mobile patrund doar pâna la 1 - 2 centimetri în piele si nu afecteaza fatul, sustineau unele studii precedente. Alte studii au aratat, însa, ca radiatiile pot afecta nivelul de melatonina, un hormon care controleaza somnul, pe care mamele îl transmit fatului prin placenta.

sursa clon.ro

Gest de căpitan

Liderul “şepcilor roşii” l-a vizitat la spital pe Gabriel Oşan, cameramanul bătut crunt de 4 suporteri ai Universităţii.

Internat de două săptămîni în spital cu hematom pe creier, craniu fisurat şi trei coaste rupte, după bătaia încasată de la un grup de susţinători ai Universităţii Cluj, cameramanul Jandar­me­riei, Ga­briel Oşan, a avut parte zilele trecute de o vizită neaşteptată.

Căpitanul “şepcilor roşii”, Dorin Goga, l-a vizitat pe Oşan la Clinica de Neurochirurgie din Cluj. Nu îl cunoştea decît după imaginile de la TV. A găsit în curtea spitalului un om la 35 de ani, însoţit de o femeie. S-a apropiat, avînd în mînă tricoul său de joc, şi s-a adresat cu un glas tremurînd: “Bună ziua! Sînteţi domnul Oşan? Eu sînt Dorin Goga, de la Universitatea Cluj”. Jan­darmul l-a recunoscut rapid: “Da, te ştiu”.

“Vreau să vă cer scuze în numele Universităţii pentru ceea ce vi s-a întîmplat şi să primiţi acest tricou pentru fiul dumneavoastră. Vă rog să-l primiţi!”, a spus, emoţionat, Goga. Răspunsul jan­darmului l-a mai liniştit pe atacant. “Nu ai pentru ce să-ţi ceri scuze. Acei huligani care au vrut să mă omoare nu reprezintă Univer­sitatea. Fiul meu o să fie foarte fericit că va avea acasă tricoul căpitanului echipei favorite”.

sursa gsp.ro

PASZKANY si reteaua de informatii maghiara din inima Ardealului

Scurt istoric al cazului Arpad Paszkany - centrala UDMR

DIICOT (octombrie 2007) – scandalul de santaj Gazeta

Image

Procesul "Dosarului Gazeta" a fost amanat pana in data de 9 noiembrie, deoarece unul dintre inculpati, Dan Parcalab, a reziliat contractul cu avocatii care il reprezentau. Pana acum, de la primele termene, un numar de aproximativ 20 de parti vatamate s-au retras din dosar. Noua persoane din conducerea manageriala si editoriala a trustului de presa "Gazeta" au fost trimise in judecata de DIICOT, in 19 ianuarie 2006, pentru santaj in forma calificata si constituire de grup infractional.

Redactiile trustului din care fac parte "Gazeta de Bistrita", publicatiile "Zi de Zi" si "Gazeta de Mures", "Gazeta de Maramures", "Buna Ziua, Ardeal", "Gazeta de Oradea" au fost perchezitionate, iar unii dintre redactori si directori au fost acuzati ca, incepand cu 2004, ar fi santajat zeci de personalitati, cu scopul de a incheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promitandu-le, in schimb, ca nu vor publica articole defaimatoare la adresa lor.

Cheia dosarului este insa cunoscutul Arpad Paszkany, la randul sau urmarit penal, din februarie 2007, si cercetat de DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj pentru instigare la santaj si sprijinirea unui grup infractional. Extinderea cercetarilor a dus la punerea sub invinuire a lui Arpad Paszkany, considerat de procurorii DIICOT persoana care a orchestrat santajul pentru care sunt judecati jurnalistii si directorii din cadrul trustului.

Continuarea pe civicmedia.ro

Afacerile lui Nicolae Badea si Arpad Paszkany

Arpad Paszkany & Iuliu Muresan

„Harta imobiliara“ a Bucurestiului e divizata între doua mari grupari de afaceri, ai caror membri provin din serviciile secrete. Au iesit din negura Razboiului Rece dupa ce, în numele unei ideologii criminale, au spionat NATO si tarile din lumea libera. Apoi au calcat pe mortii Revolutiei si, din comunisti, au devenit capitalisti rapace, privatizând retele de spionaj în filiere de afaceri. Acum, domina economia nationala, asteptând din umbra miliardele de euro din fondurile europene. Azi, „Evenimentul zilei“ (www.evz.ro) prezinta al cincilea episod din serialul „Cupola“.

Doua mari grupari de afaceri îsi împart piata imobiliara din Bucuresti. Oamenii lor cheie provin din fosta Securitate si din nomenclatura comunista.

Doina Nadia Popoviciu. Capitan (r) contraspionaj. E fiica fostului prim-vicepremier ceausist Ion Dinca „Te-leaga“ si sotia magnatului imobiliar Gabriel „Puiu“ Popoviciu. A activat în Directia a III-a (UM 0625) din fosta Securitate, pe contraspionaj. Specializata în dialecte arabe.

Liliana Badea. Capitan (r) contraspionaj. A fost sotia lui Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo. E fata cea mare a lui Ion Dinca „Te-leaga“. A predat la Scoala de ofiteri de Securitate Baneasa. Specializata în dialecte arabe.

Dan Marcel Ghibernea. Surse din SIE sustin ca e spion activ, dar el neaga. Disidentul Mircea Raceanu l-a semnalat drept ofiter CIE, deconspirat, al regimului ceausist. Tatal sau a activat în DIE.

OMUL LUI PASZKANY

Medicul Securitatii clujene

Iuliu Muresan, presedintele CFR Cluj, a fost secretarul Asociatiei Studentilor Comunisti si doctorul Securitatii Cluj timp de cinci ani, pâna în decembrie ’89. Muresan a iesit în rezerva în 1999, cu gradul de colonel. Imediat, Arpad Paszkany l-a cooptat într-una dintre firmele sale imobiliare.

Continuarea in SportulRomanesc.ro

Tainul UDMR





-- Tariceanu le-a dat maghiarilor, pe ultima suta de mandat, partea ce li se cuvenea pentru ca l-au sustinut la guvernare: 107.140 metri patrati pe bulevardul Unirii, pentru 49 de ani

























Guvernul a adoptat acum doua zile o Ordonanta de urgenta privind Parteneriatul Public-Privat pentru realizarea ansamblului imobiliar Esplanada din Bucuresti, situat pe bulevardul Unirii. Ordonata il mandateaza pe ministrul UDMR Laszlo Borbely sa semneze contractul cu dezvoltatorul ungar TriGranit. "Proiectul, in valoare de aproximativ un miliard de euro, finantat integral din fondurile investitorului privat, consta in realizarea unui centru urban care include cladiri, spatii verzi, lucrari de amenajare si de infrastructura, cu toate echipamentele si dotarile aferente si exploatarea acestuia potrivit destinatiei lor in conditii de eficienta economica", preciza ieri, printr-un comunicat Ministerul Dezvoltarii. Ordonanta vine la scurt timp dupa ce primarul Videanu, prin Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a adoptat hotararea prin care solicita Guvernului trecerea unor terenuri din domeniul public al statului in domeniul public al Capitalei, in beneficiul unor proiecte imobiliare si de modernizare a infrastructurii. Pentru despagubirea proprietarilor care detin terenurile vizate de aceste proiecte, municipalitatea a cerut, astfel, Executivului ca alte suprafete sa treaca in domeniul public al Capitalei. Practic, pe 15 aprilie, solicitarea lui Videanu si a CGMB a fost adoptata si trimisa Executivului. Iar premierul Tariceanu a dat ordonanta in sprijinul lui Videanu si al firmei TriGranit la nici cinci zile de la solicitare. Prim-ministrul a fost foarte prompt in a raspunde solicitarii lui Videanu si a UDMR. Spunem aceasta deoarece in spatele companiei TriGranit, care urmeaza sa realizeze proiectele "Esplanda" si "Ansamblul Parcul Izvor", se afla omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, unul dintre sponsorii importanti ai UDMR si protejat al presedintelui Basescu. Actionarul majoritar al TriGranit Development Corporation este Sandor Demjan este cel mai bogat om de afaceri din Ungaria.
Continuarea pe ziua.ro

Patru suporteri feroviari interzisi pe stadioane!

Echipele clujene conduc detasat intr-un clasament al suporterilor interzisi la toate competitiile sportive din tara. La propunerea Jandarmeriei, Tribunalul Cluj le-a interzis mai multor fani ai CFR Cluj accesul pe stadioanele din Romania.

A. Liviu, U. Albert si M. Istvan au fost sanctionati cu interzicerea accesului pe stadioane pentru savarsirea de acte de huliganism. Potrivit spuselor purtatorului de cuvant la Jandarmeriei, Ilie Milici, cei trei suporteri clujeni au primit interdictii timp de sase luni.

"Probleme mari nu am avut cu suporterii ***-ului, dar am fost nevoiti sa aplicam legea in vigoare in cazul lor", a explicat Milici.

Singurul suporter ceferist sanctionat in urma derby-ului din 7 mai dintre "U" si *** este V. Andrei Vlad, care s-a ales cu o interdictie pe stadioane timp de un an pentru provocare de scandal.

sursa citynews.ro

marți, mai 20, 2008

ROMÂNIA VREA 48 DE AVIOANE F-16 DE LA AMERICANI, PENTRU 4,5 MILIARDE DE DOLARI

România vrea 48 de avioane F-16 de la americani, pentru 4,5 miliarde de dolariPentagonul a anunţat, luni, că a informat Congresul american cu privire la posibilitatea de a vinde României 24 de avioane de luptă Lockheed Martin Corp F-16 noi şi 24 de avioane f-16 recondiţionate şi echipamente aferente, evaluate în total la 4,5 miliarde dolari.

Reuters notează că agenţia de cooperare în domeniul securităţii şi apărării, care supervizează vânzările externe de arme, a anunţat că printre principalii contractanţi pentru această vânzare s-ar putea număra Lockheed, Boeing Co, BAE Systems Plc din Marea Britanie, Raytheon Co, Northrop Grumman Corp, Pratt & Whitney - unitate a United Technologies Corp, general Electric Co, Goodrich Corp şi L-3 Communications Holdings Inc.

Congresul are la dispoziţie 30 de zile pentru a bloca această vânzare, însă acţiunile de acest tip sunt foarte rare. Pentagonul a informat că a anunţat de vineri Congresul despre posibila vânzare a unor avioane către România, un aliat NATO. “România va deveni un partener mai valoros într-o zonă importantă a lumii”, a anunţat agenţia de cooperare în domeniul securităţii şi apărării.

Antena3.ro

"Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" a avut avanpremiera la Cannes

Filmului "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" a avut avanpremiera ieri, în cadrul festivalului de film de la Cannes, criticii arătându-se încântaţi de al patrulea film din seria care îl are ca personaj principal pe arheologul-aventurier.

De data aceasta, eroul interpretat de Harrison Ford nu îi mai înfruntă pe nazişti, ci pe un agent KGB care doreşte cea mai puternică armă a Războiului Rece: controlul minţii.

Filmul, regizat de Steven Spielberg şi co-produs de George Lucas, a costat 185 de milioane de dolari şi va avea premiera în România pe 23 mai.

Adauga opinia ta

1 elev din 4 nu a promovat teza unica la limba romana

Un sfert dintre elevii din Bucuresti care au dat teza cu subiect unic la limba si literatura romana in acest semestru nu a obtinut note de trecere, conform datelor Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, informeaza NewsIn.
1 elev din 4 nu a promovat teza unica la limba romana
Dintre elevii promovati, la clasa a VII-
a, 37,1 la suta au luat note peste 8. Elevii claselor a VIII-a au primit note mai mari de 8 in procent de 44,1 la suta.

Nota maxima s-a acordat mai greu. Numai 351 elevi dintre cei 9.727 promovati au primit nota 10 la clasa a VII-a, iar la clasa a VIII-a, au luat 10 doar 589 elevi dintre cei 9.836 de elevi promovati.

La teza au absentat 805 elevi din clasa a VII-a si 662 elevi din clasa a VIII-a.

Se pare ca niciun elev nu a copiat, dupa cum arata lista sanctionarilor.

La prima proba din cadrul tezelor cu subiect unic, cea de istorie/geografie, aproximativ 4 elevi din 10 au luat nota maxima si peste 95 la suta au promovat.

Rezultatele nu cuprind si notele de dupa rezolvarea contestatiilor. Acestea sunt asteptate pe data de 29 mai.
sursa clon.ro

luni, mai 19, 2008

Le ofera pacientilor prostituate


Un spital din Danemarca le ofera pacientilor sai de gen masculin, la cerere, servicii de prostitutie. In cazul in care un barbat internat la azilul Kildegaarden, Copenhaga, vrea sa se... destinda putin, asistentele medicale cheama imediat o dama de companie.

Ideea de a gasi o metoda prin care sa fie satisfacute absolut toate nevoile pacientilor le-a venit medicilor dupa ce un barbat internat i-a facut o propunere indecenta unei asistente. Astfel, Inger Marie Kristensen, directoarea spitalului, a sunat imediat la un serviciu care ofera dame de companie si a cerut o domnisoara pentru pacientul 'neastamparat'.

Se insanatosesc mai repede

Kristensen si-a motivat gestul prin faptul ca multi pacienti sunt tristi sau chiar depresivi si dupa vizita prostituatelor acestia devin mai veseli si procesul de insanatosire e mai rapid. 'Facem acest lucru pentru clientii nostri in acelasi fel in care le oferim serviciile de care orice fiinta are nevoie', a declarat directoarea.

Cu toate ca damele de companie par un adevarat tratament-minune pentru cei internati la clinica, din 2006 si pana in prezent, asistentele de la Kildegaarden nu au avut decat trei cereri de acest gen.

Autoritatile daneze au fost de-a dreptul socate in urma cu cateva zile, cand informatia a fost facuta publica, mai ales pentru ca Danemarca cheltuieste anual peste 17 milioane de dolari pentru a elimina industria prostitutiei.

sursa libertatea.ro

JAPONIA ŞI FLOAREA ÎN ŞAPTE CULORI: TRANDAFIRUL CURCUBEU, PREZENTAT LA EXPOZIŢIA DE FLORI

Japonia şi floarea în şapte culori: trandafirul curcubeu, prezentat la expoziţia de floriVă mai aduceţi aminte de aventurile Lidiei în jurul lumii şi de floarea ei în şapte culori? Ei bine, acum puteţi să vedeţi această floare cu proprii ochi. Pentru asta trebuie să faceţi o călătorie până în Japonia, unde un trandafir în culorile curcubeului face furori la expoziţia de flori. Trandafirul are petalele colorate în şapte culori şi e recomandat călduros de horticultorii niponi celor care vor să-şi redecoreze grădinile.

Un milion de flori au fost prezentate pe stadionul din Tokyo. Aranjamentele ikebana, o artă de sute de ani în Japonia, au fascinat vizitatorii.

Remember: Lidia şi floarea în şapte culori


Antena3.ro

PATRU CETĂŢENI MAGHIARI, PRINŞI ÎN TIMP CE SPĂRGEAU UN BANCOMAT

Patru cetăţeni maghiari, prinşi în timp ce spărgeau un bancomat Patru cetăţeni maghiari au fost prinşi duminică la Târgu Mureş, în timp ce spărgeau un bancomat. Oamenii sunt suspecţi şi în cazul furtului de la Luduş, unde acum o lună au fost sustraşi 200 de milioane de lei dintr-un ATM. Poliţiştii au declarat că cei patru, trei bărbaţi şi o femeie, acţionau în mai multe judeţe: Mureş, Harghita, Cluj şi Bihor.

Aceştia comunicau între ei prin staţii, foţau uşa de acces cu o şurubelniţă, şi intrau în magazinul unde se afla bancomatul, după care tăiau cablul de alimentare al automatului cu flex. Aceeaşi metodă a fost folosită şi la Luduş, acum o lună.

Cei patru sunt specializaţi în astfel de furturi şi, de cîţiva ani, erau în atenţia autorităţilor din Ungaria. La prinderea lor în flagrant au participat nu mai puţin de 70 de oameni ai legii. Cetăţenii maghiari au fost arestaţi preventiv, pentru furt calificat.

Observator

“Mourinho planifică pînă şi cartonaşele galbene!”

Didier Drogba dezvăluie în cartea sa autobiografică aspecte inedite ale colaborării cu Jose Mourinho şi mărturiseşte că metodele tehnicianului portughez sînt cele mai originale de care a avut parte în întreaga sa carieră.

“Cîteodată mă lua deoparte şi-mi spunea că ar fi bine să iau galben pentru a fi suspendat într-un meci nu la fel de important ca cel de peste două etape. Mereu făceam aşa cum îmi spunea.

De asemenea, primeam cîteva zile libere şi puteam să iau o pauză. Mi-a plăcut mult perioada în care am lucrat împreună. E o manieră foarte profesionstă şi, în acelaşi timp, prietenoasă de a trata oamenii” a dezvăluit Drogba.

sursa gsp.ro

EROARE INCREDIBILĂ: O ASISTENTĂ A DECLARAT DECESUL UNEI BĂTRÂNE CARE ÎNCĂ MAI TRĂIA

Eroare incredibilă: o asistentă a declarat decesul unei bătrâne care încă mai trăiaO bătrână de 84 de ani, din Cernavodă, care a suferit un accident vascular, a fost declarată moartă de asistenta de pe ambulanţă. Poliţiştii au observat, însă, că femeia era în viaţă şi au chemat medicii. Bătrâna a murit puţin mai târziu, la spital.

Asistenta medicală care a declarat decesul bătrânei a demisionat. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat deja că serviciul de ambulanţă din Cernavodă a dat dovadă de superficialitate şi neglijenţă.

Rudele femeii se întreabă acum dacă bătrâna ar mai fi trăit dacă ar fi primit un tratament la timp. Aceasta locuia singură. Vecinii nu au mai văzut-o câteva zile şi, îngrijoraţi, i-au anunţat rudele. Femeia a fost găsită întinsă pe jos, şi a fost chemată ambulanţa.

Asistenta de pe ambulanţă s-a uitat la bătrână şi a declarat-o moartă. ”A intrat asistenta fără a verifica persoana. Era un miros urât. A zis că nu mai are sens să o consulte, deşi poliţistul a insistat.” a declarat un reprezentant al poliţiei.

Poliţiştii au fost cei care au observat că femeia reacţionează la blitzurile aparatelor foto. La o verificare mai atentă, aceştia au constatat că bătrâna încă trăieşte. Din nefericire, însă, femeia nu a mai rezistat foarte mult.

Autorităţile sanitare discută în prezent dacă asistenta va mai avea dreptul de liberă practică. Pentru moment, comisia a hotărât suspendarea din activitate a cadrului medical.

Observator

Oprescu, favoritul bucureştenilor

Un sondaj realizat de INSOMAR relevă că independentul Sorin Oprescu ar fi votat de 39% dintre bucureşteni, în timp ce candidatul PD-L Vasile Blaga ar primi 24% din voturile locuitorilor Capitalei. Cel de-al treilea clasat, liberalul Ludovic Orban, ar obţine 12 procente, în timp ce Cristian Diaconescu, candidatul PSD, ar fi votat 11% dintre alegători.

Pe locurile următoare se clasează liderul PIN Cozmin Guşă cu 6%, în timp ce Verginia Vedinaş (PRM), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Codrin Ştefănescu (PC) au fiecare câte două procente.

De remarcat că, fiind cotat cu aproape 40 de procente, Sorin Oprescu are un avans de 15% de Vasile Blaga, candidatul PD-L. Dacă bucureştenii îl preferă pe un independent ca primar, ei ar vrea un consiliu cu o majoritate PD-L. Astfel, 36% dintre bucureşteni ar vota cu PD-L, PSD ar obţine 27% din fotoliile de consilieri, iar pe locul trei s-ar clasa PNL, cu 14% din voturi. PIN ar obţine 5% dintre consilierii Capitalei.

O altă concluzie a studiului INSOMAR arată că Blaga şi Diaconescu se situează sub scorul partidelor lor, primul având cu 12% mai puţin decât PD-L, iar celălalt cu 16 procente lipsă faţă de media PSD. Orban şi Guşă se apropie de scorul partidelor pe care le reprezintă.

sursa adevarul.ro

Sex si violenta pentru voturi

Prezervativul a ajuns unealta electorala, iar pumnul „face legea" printre lipitorii de afise. Imaginea copiilor este si ea exploatata de politicieni. Aluzii sexuale, batai pe afise, imagini cu minori si acuzatii de coruptie. Acestea sunt ingredientele de baza ale unei campanii croite dupa tiparul anilor `90. „Argumentul" pumnului si injuriile de tot felul continua sa tina locul dezbaterilor pe proiecte, in toiul campaniei electorale.
Imaginea principala
Activistii de partid, iesiti pe strazi sa lipeasca afise, par hotarati sa transpuna in practica razboiul declaratiilor dintre liderii formatiunilor din care fac parte. Protagonistii ultimului incident de acest gen, petrecut sambata, sunt reprezentantii PNL si PD-L sector 2. Liberalii si democrat-liberalii s-au incaierat din cauza unor afise lipite pe un panou amplasat in curtea unui imobil proprietate privata, acuzandu-se reciproc de agresiune.

Pedelistii sustinand chiar ca ministrul de interne, Cristian David, s-ar fi interesat la politie de situatia colegilor sai de partid implicati in conflict. Vicepresedintele PNL sector 2, Vlad Naicu, a afirmat ca, in curtea imobilului apartinand mamei sale, a gasit un panou, amplasat fara a se fi solicitat in prealabil permisiunea proprietarului, pe care se aflau afise electorale ale candidatului PD-L la primaria sectorului 2.

Trei tineri liberali, printre care un candidat la consiliul local, au incercat sa demonteze panoul, moment in care un grup de pedelisti i-ar fi atacat. In urma schimbului de pumni si picioare, candidatul liberal a ajuns la spital, iar colegii sai au depus plangere la politie.

Citeste articolul integral in Adevarul

Google a implementat limba română în interfaţa de traducere "Google Translate"

Google a implementat limba româna în interfaţa de traducere "Google Translate", precum şi limbile altor 9 ţări, cum ar fi : Bulgaria, Croaţia, Cehia, Danemarca, Finlanda, India, Norvegia, Polonia şi Suedia, potrivit unei declaraţii postată pe site-ul Google, Product Manager Google Inc., Jeff Chin.
Google a implementat limba română în interfaţa de traducere "Google Translate"
"Limbajul este unul dintre cele mai dificile elemente prin care putem face informaţia universal disponibilă. Făcând parte din echipa "Google Research" vă informez că recent am adăugat capabilitaţi de traducere pentru încă 10 limbaje. În plus, am adăugat şi o opţiune de recunoastere a limbajului "detect language", pentru a vă ajuta automat la identificarea limbajului folosit. În timp ce sistemul nostru este perfect operaţional, ne dăm seama că nu este perfect. Traducerea automată este o problemă majora, dar joacă un rol esenţial în ajutarea oamenilor în accesarea paginilor în limba natală", a declarat product manager Google Inc., Jeff Chin.

În acest moment, Google oferă servicii de traducere automată în 23 de limbi, printre care şi româna.
sursa clon.ro

Sorgul, aliment şi combustibil

Sorgul zaharat se cultivă pe mari suprafeţe atât ...
Planta rezistentă la secetă poate rezolva atât criza alimentară, cât şi pe cea a carburanţilor

Sorgul zaharat ocupă locul al cincilea în clasamentul culturilor la nivel mondial. Planta ar putea fi soluţia ideală pentru producerea de biocarburanţi fără a compromite piaţa alimentară.

Această plantă este foarte rezistentă la secetă şi foarte puţin pretenţiosă. Culturile de sorg necesită de două ori mai puţină apă decât cele de porumb şi de opt ori mai puţină decât trestia-de-zahăr, pentru un aport nutriţional aproape identic. „Considerăm sorgul zaharat recolta ideală, pentru că poate fi folosit atât în alimentaţie, cât şi la producerea biocarburanţilor", a explicat William Dar, colaborator la un program-pilot de dezvoltare a acestor culturi în India.

„Planta-minune"

Caracteristicile sorgului constituie un atu important pentru agricultorii din zonele semiaride, cum sunt cei din India. „Cu o gestionare eficientă a acestei culturi, micii agricultori vor putea economisi foarte multe resurse", a subliniat William Dar.

Planta atinge aproape patru metri înălţime. Frunzele sale sunt pline cu zahăr. Aceasta va permite producerea de etanol, prin distilare. „Planta-minune" deţine un punct forte: nu destabilizează piaţa alimentară. Sorgul zaharat şi-a câştigat deja notorietatea în Statele Unite şi în Uniunea Europeană. De asemenea, alte proiecte pentru obţinerea de biocarburant din sorg sunt în desfăşurare în Fillipine, Mexic, Mozambic şi Kenya.

America, primul producător mondial

O conferinţă internaţională pe această temă va fi organizată cu sprijinul Ministerului american al Agriculturii la Houston, Texas, în august anul acesta.
Specialiştii se vor întâlni pentru a evalua potenţialul sorgului zaharat de producerea a biocarburantului. „Cred că sorgul va fi una dintre cele două mari culturi tropicale pentru producţia sustenabilă de biocarburant, ceea ce va creşte capacitatea pieţei mondiale, în cadrul căreia cererea este cu mult peste ofertă", a spus Mark Winslow, agronom implicat, de asemenea, într-un proiect de dezvoltare a culturilor de sorg.
Sorgul zaharat se cultivă în lume, în momentul de faţă, pe 42 de milioane de hectare, în 99 de ţări. Statele Unite ale Americii sunt primul producător mondial.

42 milioane de hectare

-au fost cultivate anul trecut cu sorg zaharat, în 99 de ţări

sursa adevarul.ro

Un francez care opera pe coloană fără să fie medic este urmărit penal

Un cetăţean francez este urmărit penal pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce poliţiştii timişoreni au descoperit că a efectuat zeci de intervenţii chirurgicale pe coloană fără a fi medic.

Bărbatul, Francois Pinori, în vârstă de 65 de ani, domiciliat în Londra, a obţinut în 2004 de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, pe baza unor documente care conţin date false, autorizaţia de liberă practică pentru profesiunea de medic în unităţile autorizate de Ministerul Sănătăţii, pentru specialitatea ortopedie.

În baza acestei autorizaţii, el a efectuat mai multe intervenţii în cadrul unei policlinici din Timişoara, pentru care pretinea de la fiecare pacient sume cuprinse între 600 şi 1.000 de euro.

Potrivit poliţiştilor, învinuitul se sustrage urmăririi penale. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor care au suferit asemenea intervenţii.

sursa adevarul.ro

PARADĂ DE AUTOMOBILE DE EPOCĂ, ÎN CAPITALĂ

Paradă de automobile de epocă, în Capitală (VIDEO)Zeci de autoturisme vechi, de când lumea, şi-au pus anii în portbagaj, benzină în rezervor, şi au ieşit la defilare pe străzile Bucureştiului. Ele au fost admirate de foarte mulţi oameni curioşi. Duminică dimineaţă, maşinile de epocă au plecat din Piaţa Presei pentru a defila pe străzile Capitalei. Sute de curioşi au privit cu interes bijuteriile pe patru roţi. Câteva ore, limuzinele care au traversat Capitala au fost umbrite de frumuseţea batrânelor maşini, proaspăt lustruite.

Fiecare dintre bijuteriile care au defilat pe străzile Capitalei are povestea ei, şi de multe ori este una spectaculosă. “E una dintre maşinile folosite în filmele lui Sergiu Nicolaescu”, spune unul dintre proprietari. Aceste jucării pentru adulţi sunt din ce în ce mai căutate pe piaţa românească.



Observator

“Mingea asta e moarte curată!”

Gabi Boldici îi pregăteşte pe goalkeeperi echipei naţionale, Lobonţ, Coman şi Popa pentru a nu avea probleme cu noile mingii Adidas la Campionatul European

Gabi Boldici spune că balonul cu care se va juca la Euro e o armă împotriva goal-keeperilor. El lucrează mult cu elevii săi exact la controlul asupra mingii.

Sub comanda lui Gabi Boldici, portarii formează o castă separată în cantonamentul din Antalya. Lucrează individual la sala de forţă, iar pe teren obiş­nu­iesc să rămînă în plus după ce restul jucătorilor se retrag în camere, la fi­na­lul fiecărei şedinţe de pregătire din după-amiezile de la Belek. An­tre­norul goal-keeperilor are grijă să-i ţină chiar şi acum aproape de tu­raţia maximă pe Lobonţ, Coman şi Popa, oamenii cu mănuşi din lo­tul pentru Euro. “Lucrăm la bandă, abdomene, forţă la picioare, spa­liere, exersăm plonjoanele, vi­teza de reacţie şi priza”, explică Boldici ţintele perioadei petrecute în Turcia.
Continuarea pe gsp.ro