luni, mai 19, 2008

Oprescu, favoritul bucureştenilor

Un sondaj realizat de INSOMAR relevă că independentul Sorin Oprescu ar fi votat de 39% dintre bucureşteni, în timp ce candidatul PD-L Vasile Blaga ar primi 24% din voturile locuitorilor Capitalei. Cel de-al treilea clasat, liberalul Ludovic Orban, ar obţine 12 procente, în timp ce Cristian Diaconescu, candidatul PSD, ar fi votat 11% dintre alegători.

Pe locurile următoare se clasează liderul PIN Cozmin Guşă cu 6%, în timp ce Verginia Vedinaş (PRM), Aurelian Pavelescu (PNŢCD) şi Codrin Ştefănescu (PC) au fiecare câte două procente.

De remarcat că, fiind cotat cu aproape 40 de procente, Sorin Oprescu are un avans de 15% de Vasile Blaga, candidatul PD-L. Dacă bucureştenii îl preferă pe un independent ca primar, ei ar vrea un consiliu cu o majoritate PD-L. Astfel, 36% dintre bucureşteni ar vota cu PD-L, PSD ar obţine 27% din fotoliile de consilieri, iar pe locul trei s-ar clasa PNL, cu 14% din voturi. PIN ar obţine 5% dintre consilierii Capitalei.

O altă concluzie a studiului INSOMAR arată că Blaga şi Diaconescu se situează sub scorul partidelor lor, primul având cu 12% mai puţin decât PD-L, iar celălalt cu 16 procente lipsă faţă de media PSD. Orban şi Guşă se apropie de scorul partidelor pe care le reprezintă.

sursa adevarul.ro

Niciun comentariu: