luni, mai 19, 2008

EROARE INCREDIBILĂ: O ASISTENTĂ A DECLARAT DECESUL UNEI BĂTRÂNE CARE ÎNCĂ MAI TRĂIA

Eroare incredibilă: o asistentă a declarat decesul unei bătrâne care încă mai trăiaO bătrână de 84 de ani, din Cernavodă, care a suferit un accident vascular, a fost declarată moartă de asistenta de pe ambulanţă. Poliţiştii au observat, însă, că femeia era în viaţă şi au chemat medicii. Bătrâna a murit puţin mai târziu, la spital.

Asistenta medicală care a declarat decesul bătrânei a demisionat. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat deja că serviciul de ambulanţă din Cernavodă a dat dovadă de superficialitate şi neglijenţă.

Rudele femeii se întreabă acum dacă bătrâna ar mai fi trăit dacă ar fi primit un tratament la timp. Aceasta locuia singură. Vecinii nu au mai văzut-o câteva zile şi, îngrijoraţi, i-au anunţat rudele. Femeia a fost găsită întinsă pe jos, şi a fost chemată ambulanţa.

Asistenta de pe ambulanţă s-a uitat la bătrână şi a declarat-o moartă. ”A intrat asistenta fără a verifica persoana. Era un miros urât. A zis că nu mai are sens să o consulte, deşi poliţistul a insistat.” a declarat un reprezentant al poliţiei.

Poliţiştii au fost cei care au observat că femeia reacţionează la blitzurile aparatelor foto. La o verificare mai atentă, aceştia au constatat că bătrâna încă trăieşte. Din nefericire, însă, femeia nu a mai rezistat foarte mult.

Autorităţile sanitare discută în prezent dacă asistenta va mai avea dreptul de liberă practică. Pentru moment, comisia a hotărât suspendarea din activitate a cadrului medical.

Observator

Niciun comentariu: