marți, mai 20, 2008

ROMÂNIA VREA 48 DE AVIOANE F-16 DE LA AMERICANI, PENTRU 4,5 MILIARDE DE DOLARI

România vrea 48 de avioane F-16 de la americani, pentru 4,5 miliarde de dolariPentagonul a anunţat, luni, că a informat Congresul american cu privire la posibilitatea de a vinde României 24 de avioane de luptă Lockheed Martin Corp F-16 noi şi 24 de avioane f-16 recondiţionate şi echipamente aferente, evaluate în total la 4,5 miliarde dolari.

Reuters notează că agenţia de cooperare în domeniul securităţii şi apărării, care supervizează vânzările externe de arme, a anunţat că printre principalii contractanţi pentru această vânzare s-ar putea număra Lockheed, Boeing Co, BAE Systems Plc din Marea Britanie, Raytheon Co, Northrop Grumman Corp, Pratt & Whitney - unitate a United Technologies Corp, general Electric Co, Goodrich Corp şi L-3 Communications Holdings Inc.

Congresul are la dispoziţie 30 de zile pentru a bloca această vânzare, însă acţiunile de acest tip sunt foarte rare. Pentagonul a informat că a anunţat de vineri Congresul despre posibila vânzare a unor avioane către România, un aliat NATO. “România va deveni un partener mai valoros într-o zonă importantă a lumii”, a anunţat agenţia de cooperare în domeniul securităţii şi apărării.

Antena3.ro

Niciun comentariu: