joi, mai 22, 2008

Şoc şi groază pe străzile Londrei: Fanii lui Chelsea s-au bătut cu poliţiştii

Fanii britanici şi-au dat din nou în petic. Nu este vorba despre cei 45.000 de englezi care au făcut deplasarea la Moscova, ci de cei care au rămas acasă şi au urmărit marea finală a Ligii Campionilor în baruri, terase şi restaurante, acompaniaţi de prieteni şi de foarte mult alcool.

La sfârşit, starea de spirit în rândul suporterilor celor două echipe era diferită. În timp ce cei de la „Red Army” sărbătoreau izbânda, fanii lui Chelsea au semănat şoc şi groază pe străzile capitalei britanice. Potrivit presei insulare, totul a început în apropierea pub-ului în care însuşi Prinţul Harry a ales să urmărească meciul, în momentul în care un şofer a intrat cu maşina într-un bărbat, în încercarea disperată de a-şi face loc prin „puhoiul” de suporteri beţi. Potrivit poliştilor, respectivul şofer a fost în cele din urmă arestat pentru vătămare corporală şi pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Potrivit spuselor unui martor ocular, în secunda imediat următoare accidentului, infernul avea să se instaleze în cartierul Fulham: „Deodată, vreo 50 de bărbaţi au început să lovească maşina. Vroiau să rupă uşile şi să intre. A fost terifiant! Totul a degenerat apoi într-o revoltă. Erai vreo 800 de fani de-ai lui Chelsea şi doar 50 de poliţişti. I-am văzut pe suporteri cum aruncau cu gaze lacrimogene în mulţime pentru ca apoi poliţiştii să riposteze, începând să lovească în stânga şi în dreapta cu bastoanele”.

Mai mulţi oameni ai legii au fost văzuţi părăsind scena luptei plini se sânge. De suferit au avut şi suporterii năbădăioşi. Conform tabloidului Daily Mail, în jur de zece fani londonezi au avut nevoie de îngrijiri medicale, pe care le-au primit chiar pe trotuar.

Purtătorul de cuvânt al Scotland Yard a declarat: „La puţin timp după terminarea meciului, mai mulţi suporteri au devenit foarte zgomotoşi şi au început să arunce cu sticle şi cu bucăţi din asfalt”. În total, nu mai puţin de 12 bărbaţi au fost arestaţi miercuri noapte în Londra sub acuzaţia de deranjare a ordinii publice. Dacă vreţi să vedeţi imagini şocante din timpul luptelor din cartierul Fulham, accesaţi galeria foto de mai jos:

Galerie foto: Vedeţi imagini ŞOCANTE de pe străzile Londrei

sursa antena3

Niciun comentariu: