miercuri, mai 21, 2008

Afacerile lui Nicolae Badea si Arpad Paszkany

Arpad Paszkany & Iuliu Muresan

„Harta imobiliara“ a Bucurestiului e divizata între doua mari grupari de afaceri, ai caror membri provin din serviciile secrete. Au iesit din negura Razboiului Rece dupa ce, în numele unei ideologii criminale, au spionat NATO si tarile din lumea libera. Apoi au calcat pe mortii Revolutiei si, din comunisti, au devenit capitalisti rapace, privatizând retele de spionaj în filiere de afaceri. Acum, domina economia nationala, asteptând din umbra miliardele de euro din fondurile europene. Azi, „Evenimentul zilei“ (www.evz.ro) prezinta al cincilea episod din serialul „Cupola“.

Doua mari grupari de afaceri îsi împart piata imobiliara din Bucuresti. Oamenii lor cheie provin din fosta Securitate si din nomenclatura comunista.

Doina Nadia Popoviciu. Capitan (r) contraspionaj. E fiica fostului prim-vicepremier ceausist Ion Dinca „Te-leaga“ si sotia magnatului imobiliar Gabriel „Puiu“ Popoviciu. A activat în Directia a III-a (UM 0625) din fosta Securitate, pe contraspionaj. Specializata în dialecte arabe.

Liliana Badea. Capitan (r) contraspionaj. A fost sotia lui Nicolae Badea, presedintele clubului Dinamo. E fata cea mare a lui Ion Dinca „Te-leaga“. A predat la Scoala de ofiteri de Securitate Baneasa. Specializata în dialecte arabe.

Dan Marcel Ghibernea. Surse din SIE sustin ca e spion activ, dar el neaga. Disidentul Mircea Raceanu l-a semnalat drept ofiter CIE, deconspirat, al regimului ceausist. Tatal sau a activat în DIE.

OMUL LUI PASZKANY

Medicul Securitatii clujene

Iuliu Muresan, presedintele CFR Cluj, a fost secretarul Asociatiei Studentilor Comunisti si doctorul Securitatii Cluj timp de cinci ani, pâna în decembrie ’89. Muresan a iesit în rezerva în 1999, cu gradul de colonel. Imediat, Arpad Paszkany l-a cooptat într-una dintre firmele sale imobiliare.

Continuarea in SportulRomanesc.ro

Niciun comentariu: